אחרי ההמולה שיצרו ה-Apple Pay וה-Touch ID, נראה כי חיישני טביעות האצבע בדרכם להשתלט גם על המחשבים הניידים שלנו, תודות להטמעה בתוך משטחי המגע שמציעה חברת Synaptics
Synaptics, מפתחת טכנולוגיות השליטה שבראשה עומד ריק ברגמן, (אחד מהשמות הגדולים שנטש את AMD בשנים האחרונות) מקפידה לצוץ מחדש בחיינו בכל כמה חודשים עם פיתוח חדש שמיועד לשפר את משטחי ומסכי המגע שלנו.
הפעם, מדובר בשידרוג שעשוי להפוך את המחשבים שלנו למאובטחים ו"אישיים" יותר בעתיד הקרוב – משטחי מגע (Touchpad) עם קורא טביעות אצבע מובנה. את החיישן המובנה ניתן להוסיף למרבית משטחי המגע אותם מציעה Synaptics ליצרניות המחשבים הניידים, כאשר מימדים פיזיים של 4×10 מילימטרים אמורים להבטיח שצעד זה לא יפגע בשימושיות הכללית של משטח המגע עצמו.
חיישני טביעות אצבע במחשבים ניידים קיימים כבר שנים רבות (בעיקר בשוק העסקי), אך ב-Synaptics טוענים שהחיישן שלהם מדוייק, נוח, מאובטח ובעיקר זול יותר להטמעה משאר הפתרונות הנפרדים. כמו כן, תמיכה בתקן של ארגון ה-FIDO Alliance בו שותפות חלק גדול מענקיות הטכנולוגיה בשוק (גוגל, מיקרוסופט, קוואלקום, סמסונג וויזה הם כמה שמות) אמורה להפוך את החיישנים המדוברים לחלק מהמגמה הכוללת בשוק, במסגרתה תשלום דיגיטלי מתיימר להחליף את כרטיסי האשראי והכסף המזומן שלנו.
אחרי שאפל הציגה את חיישן ה-Touch ID המובנה שלה במכשירי האייפון והאייפד, ההערכה הייתה כי זה הוא רק עניין של זמן עד שגם שאר יצרניות המכשירים החכמים יאמצו טכנולוגיה דומה. בינתיים נראה שלא כולם ממהרים לקפוץ על העגלה הזאת, אך לאט לאט חיישני טביעות האצבע מבססים את מעמדם, על אף החשש הקיים לחלק מהשתמשים בכל הנוגע לשמירה של נתון ביומטרי זה (בין אם מקומית ובין אם באופן רשתי כלשהו).