ברגע זה יש לכם עכבר ביד
אחד האספקטים של שימוש שוטף במחשבים אשר זוכה בשנים האחרונות לתשומת לב הולכת וגדלה הוא הנושא של ציוד היקפי ארגונומי. עם השנים, השימוש הנרחב במחשבים הניח את התשתית למחקר רפואי מעמיק הבוחן את ההשלכות הבריאותיות של שימוש יומיומי במקלדות ועכברים. עם זאת, מחקרים אלו בחנו באופן כמעט בלעדי קבוצת משתמשים מאוד ספציפית, עובדי משרד, אשר תדירות השימוש שלהם בציוד היקפי לא מתקרבת לזו של גיימרים מהשורה. רובם הגדול של מי שמגדירים עצמם כגיימרים מבלה בין ארבע לשמונה שעות ביום מול מסך המחשב תוך שימוש ממושך באמצעי קלט שונים כגון עכברים, מקלדות, מוטות היגוי ואמצעים נוספים.
מתוך כל אמצעי הקלט האלקטרוניים, העכבר הוא הרכיב אשר בו נעשה השימוש הממושך ביותר. דבר זה עומד בסתירה לגישה הרווחת בקרב משתמשים רבים המקדישים זמן רב ומאמץ לבחירת רכיבי הליבה, וזמן מועט בלבד לבחירת אמצעי הקלט העיקרי שלהם, העכבר.
בעוד שבחירת רכיבי ליבה הינה פועל יוצא של בחינת יחס העלות אל מול תועלת של הרכיב, היכולת לאמוד את מידת ההשפעה הבריאותית של העכבר היא קשה הרבה יותר. הקושי נובע, בראש בראשונה, מהעובדה כי את השלכות השימוש בעכבר ניתן לבחון רק לאחר זמן רב והנזקים הבריאותיים העשויים לנבוע משימוש בעכבר, אשר אינו מתאים לכף ידו של המשתמש, עשויים לבוא לידי ביטוי רק לאחר שנים של שימוש יומיומי.
ביקורת על ה-Aivia M8600
במסגרת ביקורת זאת בחנו את ה-M8600 המשווק תחת השם Aivia, מבית גיגהבייט. מדובר בעכבר מאקרו בעל יכולת חוטית ואלחוטית כאחד המיועד למשחקים. במהלך הביקורת שמנו דגש מיוחד על נוחות השימוש בעכבר לאורך זמן וכמובן התאמתו לייעודו.
במהלך תכנונו של כל מוצר המיועד לפלח שוק ספציפי, ועכברי משחקים ביניהם, נדרשים מעצבי המוצר לנסות וליצור תמהיל תכונות שסופו מוצר נאה לעין, פונקציונלי ופשוט לשימוש. באופן טבעי, נאלצים מעצבי המוצר לקצץ באלמנטים מסוימים אשר אינם רלוונטיים עבור פלח השוק אליו הם פונים על מנת לחזק ולהדגיש אלמנטים משמעותיים יותר.
במסגרת ביקורת זאת בחנו את ה-Aivia כעכבר לשוק הגיימרים ובין השאר שמנו דגש על עיצוב, פונקציונליות, ממשק תוכנה ואיכות חומרים. האם העכבר אכן מהווה מענה הולם לצרכיו של גיימר? המשיכו לקרוא.
עיצוב מרשים
האלמנט הראשון אליו שמנו לב עוד בשלב בחינת האריזה הוא הדגש המשמעותי אותו שמה גיגהבייט על עיצוב המוצר. בניגוד לאריזות המסורתיות לעכברים, אשר מציגות את העכבר עצמו תחת אריזה שקופה בשילוב מידע טכני, בגיגהבייט הלכו על קונספט עיצובי שונה. העכבר מגיע באריזה גלילית ייחודית באורך של כ-40 ס"מ שיותר מכל מזכירה גלילי שרטוט אדריכלים או לחלופין נרתיק נשיאת מגילות. מדובר בקונספט עיצובי שגם אם אינו אופטימלי בכל הקשור לאריזה ומשלוח, הוא יוצא דופן ושובה עין.
נקודה נוספת הנזקפת לזכותם של מעצבי האריזה – נפחה הכולל השאיר אותנו סקרנים בנוגע לתכולתה, וכפי שנראה בהמשך, בהחלט היה למה לצפות.
מדובר בעיצוב אריזה מוצלח במיוחד. העיצוב הוויזואלי של האריזה מרשים ומפגין הבנה של טעם הלקוחות הספציפיים אליהם מיועד המוצר, היא גם מכילה פירוט טכני רב.
ההר הוליד עכבר
דווקא בתחום החשוב ביותר – הארגונומי –
העכבר לא מוכיח את עצמו.
כל השאר – בטל בשישים.
האריזה נראית
כמו אריזה של דאורדורנט AXE
עכבר גדול?
רוב העכברים באמת נועדו לידיים גדולות – לידיי גבר, אני מניחה שאין עכבר שמיוחד לידיי נשים? למרות שלא הייתה לי בעיה עם עכברי גיימינג של ג'יגהבייט בעבר.