Gigabyte ב-Computex 2007: רגע לפני הפיצול חברת Gigabyte עברה בשנה האחרונה תלאות לא מעטות, החל משיתוף הפעולה המתוקשר עם ASUS, שלמעשה לא הוליד שום מוצר חדשני ואף פורק כמעט באותה מהירות כפי שנוצר, ועד לתרגיל העוקץ בו נפגעה החברה מנוכלים סיניים שהצליחו לגנוב ממנה כמה מיליוני דולרים. אירועים אלו הכריחו את קברניטי Gigabyte לפעול הן לשיפור המצב הכלכלי של החברה והן להפיכתה לגורם בעל השפעה רבה יותר בכל התחומים בהם היא מעורבת. בעוד חברות רבות אחרות בוחרות לאחד את המחלקות שלהן תחת מותג אחד, Gigabyte בחרה "להתפרק" לכמה יחידות עסקיות שאומנם ינוהלו יחדיו תחת המותג הכולל Gigabyte Group אך לכל אחת מהן יינתן שם שונה והשיווק יתבצע בנפרד. משמעות הדבר היא שהחברה, כפי שאנו מכירים אותה, כנראה שלא תמשיך להתקיים עוד זמן רב במתכונתה הנוכחית והיא תתחלק ליחידות הבאות: מדובר כאמור בשינויים מרחיקי לכת, אך אלה טרם נכנסו לפועל, כך שבתערוכת Computex שנערכה לפני כשבוע, Gigabyte הציגה דוכן אחד שלם ואחיד, ללא כל רמז לתהליכים המתרחשים בתוך החברה.
את Gigabyte אתם ודאי מכירים בעיקר מתחום לוחות האם וכרטיסי המסך, אך לאחרונה החברה מנסה להיכנס לתחומים רבים נוספים ולראיה, ספק ה-Odin החדש, המהווה את הצעד הראשון של החברה בתחום ספקי הכח. כמו כן, במהלך השנים האחרונות ניסתה Gigabyte מספר פעמים להכנס לתחום הקירור, עם מערכות קירור מים וגופי קירור אוויר בעיצובים חדשניים, אך עד כה החברה לא זכתה להצלחה רבה בתחומים אלו, ולא הציגה מוצר חדשני בעל פוטנציאל להוביל את השוק בתחום זה.
מבחינת Gigabyte, הדגש ב-Computex 2007 היה על כל המוצרים החדשניים של החברה, אשר הוצגו לראשונה בפומבי. אחד המוצרים הבולטים הוא ספק ה-Odin (הנקרא על שם האל המרכזי במיתולוגיה הסקנדינבית, מקבילו של זאוס במיתולוגיה היוונית), שהינו הספק הראשון בשוק הצרכני המאפשר בקרה על המתחים, הזרמים, הטמפרטורות ומהירות סיבוב המאווררים שבתוכו. כל זה מתבצע באמצעות חיבור USB ישירות ללוח האם ותוכנה ייעודית של Gigabyte הנותנת למשתמש אפשרות לעקוב אחר פרמטרים אלו. ספקי ה-Odin יגיעו, נכון לעכשיו, בהספקים של 500, 680 ו-800 וואט, כאשר הסדרה תתחלק לדגמי Pro ודגמי GT. דגמי ה-GT יתמכו בכל אפשרויות הניטור והבקרה שפירטנו, ואילו דגמי ה-Pro לא יכללו תמיכה באופציות אלו.
בתחום כרטיסי המסך, שמה Gigabyte דגש מיוחד על קירור פאסיבי בטכנולוגיית Silent Pipe הייחודית של החברה, אשר נמצאת היום כבר בדור השלישי שלה, Silent Pipe 3. למעשה, Gigabyte היא אחת החברות הבודדות המייצרות כרטיסי מסך המבוססים הן על השבבים הגרפיים של NVIDIA והן על אלו של AMD, ולכן יכולה לשלב את פתרון הקירור הפסיבי כמעט לאורך כל ליין המוצרים שלה. לראיה, מרבית כרטיסי המסך שהחברה הציגה השנה בטאיוואן (למעט הכרטיסים החזקים ביותר) הכילו קירור פסיבי, בשל הדרישה ההולכת וגוברת בשוק לקירור שקט וחסכוני (מבחינת צריכת הספק), מצד שתי יצרניות השבבים הגרפיים.