ב-EX58-Extreme ניתן למצוא שפע חיבורי SATA – לא פחות מעשרה חיבורים פנימיים, ושני חיבורי eSATA חיצוניים (באמצעות הפאנל המצורף).
מתוך העשרה, שישה חיבורי SATA מסופקים ישירות על ידי ה-ICH10R (ניתן לזהותם בקלות על גבי הלוח – אלו הם המחברים הכחולים המוטים ב-90 מעלות); בחיבורים אלו ניתן להגדיר את כל סוגי מערכי ה-RAID בהם תומך שבב ה-ICH10R.
יציאות קלט/פלט נוספות מעבר למה שמציע ה-ICH10R נתמכות על ידי שני שבבי JMicron JMB322 המספקים תמיכה ביציאת IDE ובארבע יציאות SATA (המחברים הלבנים) נוספות המאפשרות RAID גם כן. תמיכה בשתי יציאות LAN בקצב של 1Gbit מושגת בעזרת שבב Realtek 8111D אשר תומך ב-Teaming – שימוש בשני חיבורי ה-LAN בו זמנית בכדי להגביר את קצב הנתונים.
אפילו את כונן ה-Floppy הותיק לא שכחו ומי שמתקשה להפרד ממנו ימצא בלוח את החיבור המתאים, המסופק על ידי השבב ITE IT8720F, אשר מתפקד גם כבקר החומרה של הלוח המנטר את מהירויות המאווררים ואת הטמפרטורות.
על גבי הלוח קיים גם מסך תצוגה קטן המציג הודעות מערכת ומתריע על תקלות שונות באמצעות קודים – מנגנון נפוץ בלוחות אם רבים מזה מספר שנים.
ה-EX58-Extreme מספק חיבורים לארבעה מאווררים, בנוסף לחיבור של מאוורר המעבד, כמות מכובדת בהחלט, אם כי ישנם לוחות שמציעים קצת יותר.
הלוח תומך בתכונת ה-Dual BIOS המוכרת של GIGABYTE – על גבי הלוח קיימים שני שבבי ביוס המגבים אחד את השני, כך שבמקרה של עדכון ביוס כושל או תקלה אחרת בשבב הראשי, ניתן להעלות את המערכת מהשבב המשני ללא כל בעיה, ואף לשחזר באמצעותו את השבב הראשי.
הלוח מציע כמות מרשימה של 12 חיבורי USB (שמונה בפאנל האחורי וארבעה נוספים באמצעות המחברים הצהובים על לוח האם) וכן שלושה מחברי FireWire (אחד בפאנל האחורי ושניים נוספים באמצעות המחברים הלבנים שעל הלוח).
פיתרון האודיו מבוסס על השבב Realtek ALC889A בעל יחס אות לרעש של 106db, התומך בעשרה ערוצי שמע (מתוכם 7.1 ערוצי שמע באיכות High Definition וכן זוג ערוצי סטריאו עצמאיים).
זהו השבב המתקדם ביותר של Realtek וגם אם הוא נופל באיכותו מכרטיסים איכותיים, עדיין מדובר בשיפור משמעותי לעומת שבבי האודיו הנמצאים במרבית לוחות האם המתחרים. כל היציאות האנלוגיות והדיגיטליות של השבב זמינות בפאנל האחורי.
על גבי פאנל ה-I/O של הלוח ניתן למצוא יציאות PS/2 עבור עכבר ומקלדת, יציאת FireWire בודדת, שתי יציאות אודיו דיגיטליות S/PDIF (אופטית וקואקסיאלית), יציאות אודיו אנלוגיות, שמונה חיבורי USB, שני חיבורי LAN ולחצן Clear CMOS אשר מיקומו מאפשר לבצע איפוס לביוס גם כאשר המארז סגור.
בראיה כוללת ניתן לומר כי סידור הרכיבים על הלוח הוא טוב למדי ולא ניתן להצביע על רכיב מסוים או מחבר אשר מיקומו מהווה בעיה או שקיימת הפרעה בגישה למקומות מסוימים. הבעיה המרכזית היא כאמור גוף הקירור הנוסף אשר מהווה את מקור גאוותו של הלוח, אך מונע הלכה למעשה שימוש בשני חריצי הרחבה. במקרה זה המשתמש חייב לשקול האם חריצי ההרחבה הללו מיותרים עבורו (וייתכן שזה בהחלט יהיה המצב במקרים רבים), ובכלל האם התועלת מגוף הקירור ו/או ההכנה לקירור נוזלי מצדיקה את תוספת המחיר (אחרת בהחלט ניתן להסתפק בדגם ה-GA-EX58-UD5 הפשוט יותר).