מעבדים שנבחנים
- Intel Core i7 5860X 3.0Ghz
- Intel Core i7 4960X 3.6Ghz
- Intel Core i7 5930K 3.5Ghz
- Intel Core i7 5820K 3.3Ghz
- Intel Core i7 4790K 4Ghz
אל שלושת מעבדי LGA2011-v3 אני מוסיף את המעבד שעד לא מזמן שלט בשוק האקסטרים, Core i7 4960X ולצידו את זה ששולט כרגע בתושבת המיינסטרים LGA1150, ה-Core i7 4790K. מעבדים אלו יהוו נקודות השוואה כדי לראות עד כמה השיפורים ניכרים. בנוסף לכך, כיצד משתווה מרובע-ליבות מהיר (4790K) אל משושה-ליבות בעל תדר נמוך יותר, ה-5820K.
רכיבי מערכת הבדיקה כוללים
- כרטיס מסך: MSI Geforce GTX 780 Gaming 3GB
- לוחות אם: Asus X99 Deluxe, Asus X79 Deluxe, Asus Maximus VI Extreme
- זיכרונות: G.Skill RipjawsZ 1600Mhz DDR3 2X8GB, G.Skill RipJaws 4 DDR4 2133Mhz 4X4GB, Patriot Viper 3 4X8GB 1600Mhz
- ספק כח: Corsair HX-series 1050W
- אמצעי אחסון: ADATA SP610 512GB SSD
- מארז: Lian Li T60 Testbench
הבחינות
Cinebench – מבחן זה ממחיש את עוצמת המערכת לרנדר סצנה תלת-מימדית כבדה ומורכבת. מעבד בעל ציון גבוה יותר הוא מעבד במערכת בעלת כח עיבוד גבוה יותר למטלה זאת.
Cinebench מראה בצורה נהדרת את ההבדלים בין המעבדים בכל הקשור ליכולות העיבוד שלהם ברינדור התמונה. אפנה את תשומת ליבכם להבדל הקטן ביותר שבין 5820K לבין 4960X, מעבד שעד לא מזמן נמכר בכ-5500 שקלים. את החבורה מוביל ה-5960X הודות לליבות העיבוד הנוספות.
AIDA64 Extreme – מבחן תעבורת הזיכרון של AIDA64 בוחן עד כמה תעבורת הזיכרון אל המעבד וממנו מהירה. מהירות זאת מושפעת גם מכח העיבוד ואיכות בקר הזיכרון במעבד, וגם מזיכרון ה-RAM עצמו.
שימו לב להבדלים במהירויות הזיכרון בין המעבדים והמערכות השונות. מבחן הזיכון של AIDA64 ממחיש בצורה טובה את ההבדלים שיהיו במטלות שתלויות במהירות זיכרון RAM. כשזה מגיע למהירויות קריאה בעיקר, מעבדי תושבת LGA2011-v3 הם המובילים ובהפרש ניכר. ההפרש בין 5820K לבין 5930K נמצא על קו סטיית תקן, דבר שמראה שאין הבדל בין השניים כשזה מגיע לתעבורת זיכרון.
Winrar Benchmark – מבחן זה בודק כמה מהר מסוגת מערכת המחשב לדחוס מידע לפי אלגוריתם שבנתה התוכנה למבחן הספציפי, ובוא היא גם עושה שימוש. קצב גבוה יותר משמעותו מערכת חזקה יותר.
בדומה למבחן AIDA64, גם כאן ההבדל בין 5930K לבין 5820K הוא זניח לחלוטין. שני מעבדים אלו נמצאים כתף אל כתף ביכולתם לדחוס מידע ב-WinRar.
מבחני 3Dmark – את 3Dmark אתם מכירים בעיקר מעולם כרטיסי המסך. מבחן זה בוחן בעיקר את יכולת המעבדים לדחוף את GTX 780 דרך סצנות תלת-מימדיות עמוסות. הציון הסופי מורכב משילוב של יכולת עיבוד גרפית עם יכולת עיבוד כללית. הדגש הגדול נעשה בעיקר על יכולת העיבוד הגרפית.
Battlefield 4 – מבחן זה משקף את יכולתם של המעבדים להתמודד עם משחק בעל גרפיקה עשירה והרבה אקשן, ואיזה משחק עונה על התיאור הזה יותר טוב מ-Battlefield 4? בשונה ממבחני גרפיקה רגילים בהם נבדקים ביצועים של מערכת מול סצנה קבועה שמביאה לדיוק מקסימלי, במבחן זה נדרש לי זמן רב של משחק מרובה-משתתפים (מולטיפלייר) עם כמות קבועה של שחקנים, במפה קבועה כשאני עובר דרך אותם המקומות בכל פעם. אורך הבחינה לא קצר, והוא אוסף כשלוש שעות של מדידה.
במבחן זה מוצגים בפניכם נתונים הודות יכולת המעבדים לדחוף את GTX 780 ב-Battlefield 4 ברשת. שני הנתונים החשובים ביותר הם כמות התמונות הממוצעת לשניה הנמוכה ביותר, והממוצעת לאורך כל הבדיקה. כמות מינימלית גבוהה יותר משמעה חוויית משחק חלקה יותר.
שימו לב להבדלים ההדרגתיים בין המעבדים. בעוד שבתחום הממוצע ההבדלים עומדים על סטיית תקן, בתחום המינימום נראה שיותר כח עיבוד נטו יציל מנפילת פריימים במקרים קיצוניים. בכל זאת, ההבדלים הם אינם משמעותיים כלל. כשמדובר בגיימינג כבד, הנוסחה להתמודדות היטב נמצאת כבר בתושבת המיינסטרים.
אולי תסדרו כבר את הגריפים שלכם ,שלא מראים נכון כשהתצוגה ב"זום" . נראה לי זה כבר שנים ככה ועוד באתר "מחשבים" . באמת.
תודה.
סוף סוף הבנתי למה לא רואים טוב את הגראפים.
שנים שהם מוצגים אצלי באופן לא קריא.
עד עכשיו תמיד הייתי מתעלם מהם והולך לחפש גראפים תקינים באתר אחר.
גם אצלי כבר תקופה ארוכה יש בעיה בגרפים, לא הצלחתי להבין למה.
כנ"ל כאן
חבל שלמרות שהסבירו לאנשים 50 פעמים בשנים האחרונות, הם לא הפנימו שמקור הבעיה זה שצריך לאפס זום.
נכון, בסה"כ חבל שבמסך שלי הפונטים כל כך קטנים שצריך לפחות 125% זום.
אין צורך לעשות זום, יש אפשרות להגדיל את הגופן של הכתבה בצד שמאל
ולעניינינו…..
באמת מיותר כל עניין המעבד האמצעי. (5930K) לא הבנתי ת'קטע
הגרפים עם הפלאש לא עובדים בטלפון הנייד, זה מדכא לראות ״אחרי שראינו את נתוני צריכת החשמל..״ ולא ראיתי אף גרף.
יש מצב לזנוח הפלאש לטובת תמונות?
התמונות של cpu z נראות נהדר(!)
=RnG;4966541]אין צורך לעשות זום, יש אפשרות להגדיל את הגופן של הכתב
השוואה בין זכרון במהירות 1600 (DDR3) לזכרון במהירות 2133 (DDR4). המסקנה שהזכרון מהיר יותר… וואלה? מפתיע! :rolleyes:
איזה מעבדים מפחידים בחיי, מוציאים מעבדים בקצב מסחרר אני עם 4770, אני כבר נחשב ישן נושן חח
][RIGHT][COLOR
חחה.
המעבד שלי (4770K) כבר הגיש בקשה לקצבת זקנה.
מרובעי הליבות מתו..
זה לא 1600 מול 2133. זה 1600 CL9 מול 2133 CL15.
דרך אגב:
תוספת של ~ 20% בקריאה והעתקה בזכות תוספת של ~ 20% לתדר. לא רע.
קריאה והעתקה?
של מה קבצים בהרדדיסק?
הרי הכוננים מהירים ככל שיהיו לא משתווים לram
דסקטופ ביתי לא צריך את כל כוח העיבוד הזה.
כל דבר שאני עושה היום במחשב דסקטופ אצלי בבית / עבודה (ואני יכול לנחש שרוב הקוראים כאן) יכול להתבצע גם עם מעבד של שתי ליבות.
צודק.
אני חוזר לסלרונים
ומפתחי המשחקים מודיעים שתפסיקו להתלונן על האבולוציה.
גיחי גיחי ממש מצחיק
יהיו ישומים שירויחו מכוח עיבוד כזה.. מחשב ביתי שנועד לדסקטופ, ואפילו משחקי מחשב תובעניים יכולים להסתדר עם מעבד חלש יותר (לפעמים הרבה יותר)
מהי ההצדקה לכזה מעבד? איפה היישום שיתן יתרון משמעותי על פני i7 מרובע למשל? אני לא מכיר יישום ביתי כזה.
כמו שאמר SEVEN, מדובר על אבולוציה.
כשיוצאים משחקים/תוכנות עם דרישות גבוהות מאוד אז אומרים "איך אפשר להריץ דבר כזה, אין חומרה מתאימה"
שיוצאת חומרה עם כח עיבוד גבוה אז אומרים "מה אני אעשה עם זה, אין צורך".
אז נכון, קשה לדעת מה בא קודם, הביצה או התרנגולת.
אבל מה שבטוח ב100% זה שמישהו מהם חייב לבוא קודם.
ובכל מקרה אנשים יתלוננו.
תפסיקו להתלונן וקצת תגדילו ראש לעבר העתיד (הלא ממש רחוק).
URL="http://hwzone.co.il/community/members/28947-jackhammer"][B]jackhammer[/B][/URL]
אם מדובר בתרנגולת מודרנית, אז דיי בטוח שהביצה באה קודם (תגדיר תרנגולת, תגדיר ביצה ותחשוב על האבולוציה של התרנגולות).
ההקבלה של זה היא כמובן לשוק החומרה ושוק התוכנה – השאלה היא מי מוביל את מי – האם בגלל שיש תוכנות שדורשות כח עיבוד גדול יותר יש התפתחות חומרתית או האם מכיוון שהחומרה מתפתחת ומאפשרת לעבד מידע מהר יותר אז התוכנות מתפתחות והופכות למורכבות ו"כבדות יותר? העניין הוא שבניגוד לתרנגולות וביצים, בשוק
שימו לב שמדובר במעבדי האקסטרים שלא מיועדים לרוב המשתמשים הביתיים, שכן בשבילם יש את סוקט 1150. אם חברה תפתח תוכנה כלשהי למשתמש הביתי שתדרוש מעבד כזה היא למעשה תירה לעצמה ברגל, שכן לרוב המשתמשים כרגע וכנראה גם בשנים הקרובות, לא יהיה מעבד בעל 6 ליבות. נכון, אין ספק שמדובר בהתפתחות של המעבדים ובעתיד סביר להניח שיהיו מעבדים חזקים כאלו גם למשתמש הביתי, אבל כרגע, למרות שיהיה נחמד אם יהיה מעבד כזה בבית, בשביל לקבל ביצועים סבירים אפשר להסתפק במעבד "חלש" יותר.
@
jackhammer
אם מדובר בתרנגולת מודרנית, אז דיי בטוח שהביצה באה קודם (תגדיר תרנגולת, תגדיר ביצה ותחשוב על האבולוציה של התרנגולות).
ההקבלה של זה היא כמובן לשוק החומרה ושוק התוכנה – השאלה היא מי מוביל את מי – האם בגלל שיש תוכנות שדורשות כח עיבוד גדול יותר יש התפתחות חומרתית או האם מכיוון שהחומרה מתפתחת ומאפשרת לעבד מידע מהר יותר אז התוכנות מתפתחות והופכות למורכבות ו"כבדות יותר? העניין הוא שבניגוד לתרנגולות וביצים, בשוק התוכנה צריך לשמור גם על תאימות אחורה לכמה דורות, שכן מחשב לא מחליפים כל דור (אלא אם כן אין בעיית תקציב).
יש מקרים שאפליקציות תובעניות דוחפות את החומרה קדימה ויש מקרים שזמינות כח עיבוד גדול מאפשרת פיתוח של אפליקציות חדשות.
אבל לפי דעתי זמינות של כח עיבוד לפני השימוש עצמו יותר חשוב כי זה פותח דלתות להמצאות/פיתוחים/שימושים חדשים.
במיוחד במחקרים רפואיים, תחזיות כלשהן של מזג האוויר, סימולציות כאלו ואחרות בנושאי חלל (היווצרות היקום וכל זה…).
בקיצור, שיש לך משאבים אתה ממציא לזה שימושים.
אני לא חושב שמישהו יחלוק עליך בנוגע ל"זמינות כח העיבוד" – תמיד עדיף שיהיו יותר משאבים ושלא יעשה שימוש בכולם מאשר יהיה לך מחסור במשאבים. העניין הוא שמשתמש ביתי רגיל לא עוסק במחקרים רפואיים, תחזיות של מזג האוויר, סימולציות של החלל והיקום וכד' – בשביל זה יש מחשבים הרבה יותר חזקים עם הרבה יותר מעבדים ושבהחלט אינם מיועדים למשתמש הביתי (אני אישית מריץ על המחשב שלי, שמבוסס על מעבד E6750, את תוכנת BOINC, שעושה חישובים בדיוק בתחומים שהוזכרו ועוד כחלק מרשת עיבוד המבוססת על משתמשים התורמים את הזמן הפנוי של המעבד שלהם, אבל אני לא ממש רואה צורך להחליף מעבד או מחשב רק בשביל זה).
מעבדי האקסטרים מיועדים למי שרוצה לקבל מקסימום ביצועים (ובמשחקים – FPS מקסימלי על הגדרות מקסימליות) בלי להתחשב במחיר (טוב, אולי עם תקציב גבוה מהרגיל), אבל גם המעבדים ה"נחותים יותר" בעלי 2 או 4 ליבות המתאימים לסוקט 1150 אמורים לתפקד בצורה טובה עם ישומיים שנועדו למשתמש הביתי, לפחות בשנים הקרובות.
הדוגמה שהבאתי היא לא ספציפית על המעבדים האלה אלה בגדול על הדרך שבה הטכנולוגיה צועדת קדימה.
לא התכוונתי שזה טוב שלמחשב מסוים (או שרת מסוים) יהיה עודף כוח עיבוד כדי שלא יחסר.
שוב, התכוונתי בפוקוס קצת יותר נרחב שעדיף שהקדמה הטכנולוגית ב"שוק" שמספק כוח עיבוד תהיה יותר גבוהה מהקידמה הטכנולוגית ב"שוק" שצורך את אותו כוח עיבוד
לגבי LGA2011-v3. התושבת הזאת זקוקה לעוד זמן בשוק. תנו למחירי DDR4 לשקוע וללוחות עם 4 ממשקים לרדת אל רף 999- ואז רכישה של מערכת מבוססת 5820K תהיה הרבה יותר הגיונית
^^^
אמר זה שקנה כבר על ההתחלה.
אמר זה שיכל לשים את ידו על זה עוד לפני ההתחלה בשל העבודה המיוחדת שלו. 🙂
יותר טוב.
המחיר של ה-5820 פשוט טוב מידי בשביל לוותר עליו.
אתה וויתרת ….:D
הת'רד מלא באנשים כמונו …… אצבע קלילה על ההדק של כפתורי ה"buy it now" למיניהם .
דרך אגב אצלי המעבד יציב על 4.5GHZ במתח 1.28 וזה עדיין על קירור אוויר ככה שאני מרוצה מהצ'יפ שלי ( 5930K )
1.28 ל-4.5 זה טוב מאוד, גם ל-6 ליבות.
איזה BATCH הוא?
ראיתי שאם המעבד נמצא ב-OC הוא לא נכנס למצב מנוחה.
זה ככה ?
לא.
איך בדקת יציבות ? האם בתוכנה שמנצלת FMA3 וAVX2 כמו פריים 28.5 או בעזרת תוכנות אחרות שלא מתקרבות לזה
מניסיון עם 4770K – יציבות מוחלטת ללא AVX FMA3 ב4.5 -> 1.2V
יציבות AVX (כמו סנדי) – 1.27V
יציבות AVX2FMA3 – עלתה לי 1.3V
XOENים עובדים תחת פליטת חום מפוקחת ולרוב במערכים צפופים וחנוקים עם גופי קירור פשוטים. מי שרוצה לשמור על פליטת חום מסויימת, שיגדיר את צריכת החשמל המקסימלית בביוס, ואז יוכל לבדוק עם AVX בלי בעיות, ויקבל downclock אם המעבד יצטרך.
למה לא, אפשר לבדוק. מי שיש לו חומרה שיודעת לעמוד בצריכת חשמל גבוהה במיוחד, שיסיר מגבלה.
אני בסך הכל יצאתי נגד הביטוי "יציב ב4.5 במתח XX" זה לא נקרא יציב אם זה לא יציב בכל מצב.
במערכת ה4770K שהייתה לי הגדרתי את המתח ככה שהמעבד מקבל 1.2 בעומס רגיל , 1.27 תחת AVX ו1.3 תחת AVX2 – המערכת הייתה יציבה בכל מצב בזכות זה.
בנוסף , מתח אינו הגורם היחיד שמשפיע על צריכה , תדר גם משפיע מאוד על צריכה (אפילו יותר ממתח) והזיאונים מורידים בעיקר תדר ופחות מתח
COLOR
Something to keep in mind is neither these CPUs nor the motherboards are designed to be running AVX based stress test utilities at anything other than default, stock settings. Doing otherwise can degrade the CPU or cause damage to the motherboard.
COLOR
COLOR
מחובתו להזהיר שפעולות שצורכות הרבה יותר חשמל גורמות נזק, הוא חייב להיות פוליטיקלי קורקט. אלו סוג האזהרות שמקבלים כשרוצים לעשות אוברקלוק או בחינות לכרטיסי מסך, זיכרונות ושאר רכיבים שניתנים להמהרה.
אתה ממש מתעקש לא להפנים את זה שדין AVX2 לא כדין שאר הפקודות.
רק עבור AVX2 מעבדי HASWELL-EP מורידים מתח ומהירות.
וזה בדיוק למה אני ממליץ להתאים את יכולת החומרה לפליטת החשמל.
גם אם בודקים בעזרת prime95 27.9 שתומך רק בAVX (הסט שקיים בסנדי ואייבי) מקבלים מעבד שצריך הרבה יותר מתח בשביל יציבות
מניסיוני הבדל הצריכה והחום בין AVX חAVX2 אם כי קיים אינו גדול בכלל ובמעבדי סנדי ואייבי אף אחד לא קפץ ואמר שאסור להשתמש בזה.
מבחינתי כשאדם אומר יציב זה אומר שלא משנה מה תזרוק על המעבד לא יהיו בעיות – אם זה לא יציב תחת תוכנות שיודעות לנצל AVX2 אז זה לא יציב. אם עושים את שיטת ליאור המעבד לא יציב באותו תדר אלא בתדר נמוך ממנו , זה הכל.
נדמה לי שיש טעות בכל הגרפים שכן בחנתם את ה4790K כמו שהצהרתם בראש העמוד אבל רשמת במבחנים את ה4770K. גם הציונים עצמם יותר הגיוניים ל4790K.
נדמה לי שיש טעות בכל הגרפים שכן אכן בחנתם את ה4790K כמו שהצהרתם בראש העמוד אבל רשמת במבחנים עצמם את ה4770K. גם הציונים עצמם יותר הגיוניים ל4790K שרץ במהירות 4GHZ ולא 3.5GHZ.
רק עכשיו ראיתי את הת'רד – מה עניינו של הAVX? התחלתי לעשות בדיקות לקראת OC רציני יותר ל4790K שלי ובעוד בבדיקות רגילות הוא נע על 71-72 מעלות הAVX מזנק אותו ל84-85. מה גורם לזה?
B]Advanced Vector Extensions[/B] ([B]AVX[/B]) are extensions to the [URL="http://en.wikipe
from wikipedia 😛
B]Advanced Vector Extensions[/B] ([B]AVX[/B]) are extensions to the [URL="http://en.wikipe
from wikipedia 😛
מישהו יכול להתייחס? הכוונה לכתוב בגרפים שבביקורת המשושים.
תגידו, לאלה שיש להם את ה5820 זה הגיוני שבמנוחה הוא על 40 מעלות? זה לא גבוה מידי? לא הספקתי לעשות לו עדיין אוברקלוק וכבר אני שומע את המאוורר שלי עובד.