לצד עיכובים נוספים ושיאי הכנסות נוספים – יצרנית השבבים מספקת לנו פרטים חדשים אודות דור ה-Alder Lake המסקרן במיוחד
כל עיכובי הייצור שניתן להעלות על הדעת אינם מצליחים לעצור את ההצלחה הכללית של חברת אינטל, כך נראה לפי הדיווח הכלכלי הטרי עבור הרבעון השני של שנת הכספים 2020 בארגון – שמביאה בשורה עם הכנסות שיא (ביחס לרבעונים מקבילים בשנים קודמות) של 19.7 מיליארד דולר וטיפוס נוסף בביקוש למעבדי שרתים מתקדמים.
ההכנסות, הרווח התפעולי והרווח הנקי (5.3 מיליארד דולר) עבור חודשי אפריל-יוני היוו כולם תוספות בריאות בהשוואה לאותם חודשים בשנה שעברה, למרות ירידה בשולי הרווח הגולמי – וזה קרה בראש ובראשונה תודות לזינוק של 43 אחוזים בהכנסות חטיבת מוצרי השרתים אשר חצתה רף הכנסות של 7.1 מיליארד דולר ועלולה להתחיל לאיים על חטיבת המחשוב האישי הביתי (עם הכנסות של 9.5 מיליארד דולר) בתור הכוכבת המרכזית של חברת הענק.
תחום האחסון הבלתי נדיף של החברה רשם עלייה גדולה גם הוא עם הכנסות שגבוהות ב-76 אחוזים מהתקופה המקבילה בשנה שעבר, כאשר חטיבת מוצרי ה-FPGA שמרה על יציבות עם הכנסות של חצי מיליארד דולר ועלייה מתונה של 2 אחוז ביחס לשנה הקודמת ואילו חטיבת פתרונות ה-IoT ומובילאיי רשמו שתיהן ירידה חדה בהכנסות, שלא השפיעה יותר מדי על השורה התחתונה בשל הנתח הצנוע ביחס לחטיבות האחרות המרכיבות את השלם.
לאחר חשיפת הדיווח הפיננסי קיבלנו גם עדכון רשמי אודות התיכנונים ומפות הדרכים של היצרנית במורד הדרך – כאשר נראה כי גולת הכותרת היא תיחום ההשקה של מעבדי ה-Alder Lake, שעשויים לקבל את מספרי דור 12 במותג ה-Core, למחצית השנייה של 2021.
בשבועות האחרונות אנחנו מקבלים לא מעט נבואות אודות מוצרי משפחת Alder Lake המדוברת, שאמורים לרשת את מעבדי Rocket Lake בעולם הנייח וגם את מעבדי Tiger Lake בעולם הנייד עם שימוש בתהליך ייצור של 10 ננומטר לראשונה עבור השוק ה-Desktop הביתי – ועם ארכיטקטורה היברידית המשלבת בין ליבות Core גדולות ועוצמתיות לליבות Atom קטנות וחסכוניות יותר, לכאורה.
באינטל עצמה לא סיפקו פרטים על שיפורי הארכיטקטורה המתוכננים, אך כן אישרו את הרחבת השימוש בייצור ב-10 ננומטר סוף כל סוף – ונתנו לנו סיבה להתלבט אודות אפשרות לחשיפה רשמית בתערוכת קומפיוטקס בחודש יוני 2021, בתערוכת IFA בספטמבר או באירוע אחר מאוחר יותר רגע לפני עונת הקניות הגדולה של סוף השנה האזרחית.