לקחנו את היצירה החדשה של אנטק לבחינה מעמיקה: הכירו מארז מחשב זול מאוד שמצליח לשדר יוקרה ואיכות
עולם מארזי המחשב הוא בהחלט אחד המעניינים יותר בתקופה האחרונה עם שינויים שלא תמיד מועילים לחומרה שבפנים אך בעיקר למראה המחשב מבחוץ.
בשנתיים האחרונות צצו שני טרנדים חזקים במיוחד בעולם זה והם זכוכית מחוסמת ונורות לד RGB. נראה שיש כל כך הרבה מהשניים הללו שכבר לעיתים אנחנו שוכחים מה חשוב באמת במארזי מחשב.
זה התחיל ממארזים יקרים במיוחד ואט אט החל לחלחל כלפי שכבות מחיר נמוכות יותר. אחת הסיבות לכך היא שהכלים ליצירת אותם מארזים התרבו וכך עלויות היצור פחתו בהתאם. המארז שבביקורת זאת הוא אחד המוצרים של אותה תעשיה כאשר מתקרבים לשכבות המחיר הנמוכות באמת.
אני מניח שאת היצרנית Antec כבר אין להציג בפני רבים מהקוראים שלנו. מדובר באחת שמתעסקת בעולם החומרה כבר מעל ל-30 שנים. אחת מהתכונות הבולטות ביותר של חברה זאת היא לספק מוצרים שימושיים בעלות הוגנת ואני חושב שמארז ה-DF500 שבביקורת הוא בהחלט אחד שכזה.
Antec DF500 RGB
המארז המדובר שייך לסדרת Dark Fleet שלקחה הפסקה כמה שנים ושבה אלינו. הדגש הוא בעיקר מראה מתקדם ותכונות בולטות לגיימרים ויוצרי תוכן שונים. ה-DF500 הוא מארז שבנוי על טהרת מחשבי הגיימינג המודרניים, ובהחלט ניתן לראות זאת מתכונותיו.
סוג המארז הינו ATX סטנדרטי בעל 7 חריצי הרחבה ללוח האם. כמובן שהוא יכול להכיל גם לוחות אם קצרים יותר בתקן MATX בעלי 3-4 חריצי הרחבה, אבל אני חושב שזה יראה מעט מוזר במארז שכזה. הוא יראה ריק ודחוס באיזור אחד מבפנים במידה ותותקן בו חומרה קטנת מימדים. הדלת מצד זה הינה כמובן עשוית זכוכית מחוסמת. מנגנון הברגים פשוט למדי לפתיחה והדלת נשענת על ארבעה מתלים מרופדים בגומי.
מארז זה קיים בשתי גרסאות – האחת כוללת שלושה מאווררים קדמיים בעלי לד RGB נשלט, והשניה כוללת אך ורק מאוורר פשוט אחורי. המחירים הינם 260 ו-210 שקלים בהתאם. אישית, אני חושב שההפרש בהחלט שווה את המחיר. זאת פשוט בשל העובדה שבמידה ובונים מחשב גיימינג במארז, צריך לדאוג בין כה וכה לזרימת אוויר ראויה עם מאווררים שכאלה.
ממליץ בחום לפתוח את הדלת כאשר המארז מוטה או שוכב לחלוטין – בעיקר לצורך ביטחון כדי שדלת הזכוכית לא תיפול ותשבר.
בחלקו העליון קדמי של המארז ישנם שני ממשקי USB3.0 סטנדרטיים לצד כפתור הדלקה מואר, כפתור שליטה על נורות המאווררים הקדמיים ויציאות למיקרופון ואוזניות קדמיים. אחת התקלות הנפוצות במארזים רבים היא כפתור הדלקה בעל מכניקה זולה שיכול להתקע במהירות. כאן הכפתור מרגיש איכותי וקליקי, אין את תחושת הספוג המלחיצה שמה הכפתור עלול להתקע.
חלקו הקדמי של המארז הזה בגרסת ה-RGB שלו מכיל שלושה מאווררים בעלי לדים צבעוניים. ישנם פתחי כניסת אוויר בארבעה מקומות בצדדים כמו כן בתחתית החלק הקדמי. חלקו הקדמי של המארז לא עשוי זכוכית על אף שנראה כך אלא פלסטיק מעט מושחר כדי להרגיע את בהירות הנורות.
כך המארז נראה ללא חלקו הקדמי. שלושת המאווררים המגיעים עם המארז הינם בגודל 120 מילימטרים וכמובן שניתן להחליפם במאווררים אחרים במידה וצריך תחזוקה למשל. המאווררים נחשבים לאיכותיים למדי והינם דומים למה שמקבלים בסדרת TrueQuiet של החברה. אני תמיד בעד מראה מעט חלבי במוצרי RGB לעומת מאווררים שקופים לחלוטין.
לחצו להגדלה
כך נראה המארז מבפנים ללא דלת הצד. החלל הינו ריק ופשוט עם חורים לעגינת לוח האם ואמצעים אחרים מצידו השני של המארז. ישנה מחיצה לספק הכח ואמצעי אחסון אותם ניתן לעגון מצידו השני של המארז. בכל הנוגע לאיכות הבניה והחומרה – אני מעט מופתע, חייב לציין. אני רגיל לראות מארזים בתגי מחיר שכאלה אשר תמיד אני מוצא בהם פשרות רציניות בכל הקשור לגמישות ועמידות הפריים הכללי של המארז. אפילו ללא דלת הצד, המארז מרגיש עמיד מאוד ואינו נכנע לכח פיזי מתון.
המחיצה לתא ספק הכח והכוננים יכל בקלות להיות עשוי מפלסטיק או מתכת מאוד זולה וגמישה והיא פשוט מרגישה מעולה. הגימור הינו מסוג מה שמכונה sand blast, מחוספס ואינו מרגיש זול כלל. ראיתי מחיצות ספקים גרועות מכך משמעותית במארזים שעולים כפול ויותר.
המאווררים הקדמיים מקבלים מסנן אבק מגנטי קל לשליפה ושטיפה לצורך ניקוי – מאוד פשוט ועושה את העבודה. לצערי מדובר במסנן מאוד גס והוא בהחלט לא הולך לתפוס חלקיקי אבק קטנים בכניסתם אל מערכת המחשב. זו הקללה והברכה של פילטר מגנטי נשלף. היכונו לניקויים שנתיים בעת שימוש במארז שכזה.
חלקו העליון של המארז מקבל את התכונה האהובה עלי ביותר בכל ה-DF500 – המון מקום לאיוורור ומסנן מגנטי נשלף! הידד! לא עוד אוויר רותח מחלקים שנכלא בגג המארז ומתפלל כבר לברוח. ישנם אפילו אמצעי עגינה לשלושה מאווררי 120 מילימטרים, או שניים מסוג 140 מילימטרים. מרגיש ממש כמו מארזים מתקדמים בעלות כפולה.
צידו האחורי של המארז מכיל את האיזור בוא אנחנו נעגון כוננים קשיחים למיניהם. לפשטות ולשטח הריק והנח מקדימה יש מחיר. ה-DF500 הוא אינו מארז ליוצרי תוכן שזקוקים לכוננים קשיחים מרובים שכן הוא מכיל תמיכה לשני כוננים בלבד בגודל 3.5 אינצ' ושני כונני 2.5 אינצ. כמובן שאתם מוזמנים להיות יצירתיים ולהשתמש בחורים הנוספים בגב המארז בשביל לעגון כונני SSD בגודל 2.5 אינצ' נוספים. גיימרים הוא בבירור קהל היעד למארז הזה.
המארז כולל בקר RGB קטן אשר מחובר לכפתור שמקדימה. המאווררים מגיעים עם תמיכה בפסי לד איתם ניתן להרחיב את התמיכה והתאורה כך שהכל יראה אחד. זו תכונה נהדרת ומבחינתי בונוס טהור בהתחשב במחיר.
כך נראה המארז בתחתית. הוא עומד על ארבע רגליים בעלות פדים קטנים מגומי לשיכוך רעידות. ישנו מסנן אבק לפתח ממנו ספק הכח מכניס אוויר ואישית אני לא מעריץ גדול של מסננן כאלה. אני מעדיף מסנן גס פחות שיושב על מסילה שניתן לשלוף אך בהתחשב במחיר, אני מבין שישנן פשרות שצריך לעשות. מצד ימין אפשר לראות את המנגנון המחזיק את כלובי הכוננים הקשיחים. ניתן להרחיק אותו מאיזור ספק הכח במידה ורוצים להתקין ספק ארוך במיוחד. אני בכל מקרה ממליץ להרחיק אותו כמה שיותר, על מנת שיהיה מקום ראוי לאחסן כבלים שבהם אין שימוש. זה הזמין להרכיב חומרה.
כשהמערכת מורכבת
תהליך ההרכבה עבר בפשטות יחסית כאשר ההערה היחידה שיש לי היא מנגנון הרכבת כרטיסי ההרחבה. אני ממש לא מעריץ של חתיכות הברזל הללו שתולשים פעם אחת ואין אפשרות להחזירם למקום. אמנם, לרוב השפעתם על ביצועי המערכת אפסיים והתלונה היא בעיקר על האסטיקה.
מערכת המחשב המורכבת שלנו כוללת רכיבים שבהחלט יאתגרו מארז זול שכזה, כמו מעבד Core i7 5960X שמונה-ליבתי, וכרטיס מסך GTX 780 Ti שאלו חלקים שפולטים חום בכמויות מרשימות בהחלט. שניהם אגב עברו אוברקלוקינג, רק בשביל לוודא שאני לוקח את יכולת המארז לקצה. אמצעי האחסון הינו MX500 של Crucial.
אני אוהד גדול של ניצול יעיל ונכון של שטח במארזים וה-DF500 קולע מאוד גבוה בקטגוריה הזאת. ישנו מספיק מקום לאוויר הנכנס להתפזק בחלקים השונים. אוויר חם זה יעשה בטבעיות את דרכו מעלה דרך פתחי היציאה. למהדרין לזרימת האוויר בהחלט הייתי ממליץ להוסיף מאוורר בגב המארז, פשוט כדי לתרום קצת ללחץ האוויר בתוך המארז.
בנוגע להליך ההרכבה עצמו – אני מבסוט ושמח לראות שסוף סוף סטנדרטים שהייתי רגיל לראות במארזים מתקדמים במיוחד מגיעים למארז שלפחות מבחינתי הופך להיות הסטנדרט המוחלט של השוק. כל מה שכלל התהליך הוא הרכבת לוח האם ושימוש בברגים אשר הגיעו עם המארז, התקנת כרטיס המסך וחיבור של ספק הכח מאחור באיזור המוגדר.
פתחי סידור הכבלים ממוקמים בצורה נהדרת ומאפשרים חיווט נקי ומסודר כאשר מתקינים מערכת שכזאת. רציתי להכין את המערכת הזאת מבלי להשתמש באזיקונים כלל והמשימה הייתה פשוטה מאוד. הדלת האחורית נסגרה ללא כל לחץ והתנגדות כלל. מעל לאיזור לוח האם יש איזור מאוד מרווח אשר יכול לשמש לעגינה של מערכת קירור מים דוגמת ה-K240 למשל, כמו גם חיווט של כל הכבלים המתאימים.
בנוגע למראה המארז כאשר הכל דולק, תמונה שווה אלף מילים, וידאו שווה… יותר.
כפי שציינתי, אם כבר עושים RGB צריך לעשות אותו נכון ואני חושב שאנטק עשתה עבודה טובה מאוד במיוחד בהתחשב במחיר.
כך נראתה מערכת המחשב בעת בדיקות התקינות שביצעתי לה. חייב להודות שאני בדרך כלל שייך למחנה שאוהב מארזים סולידיים ונטולי צבע מיוחד, אבל אני בכנות חושב שאנטק עשתה עבודה נהדרת עם מוצר שפונה לגיימרים. הכל מרגיש "איכותי מדי" בשביל לעלות סה"כ כ-260 שקלים. את המאווררים חיברתי ללוח האם ודאגתי שיפעלו בסל"ד בינוני כך שגם הפעלתו של המארז שקטה מאוד.
בכל הנוגע לטמפרטורות, השוואתי את החומרה במערכת פתוחה לגמרי המבוססת על מארז Lian Li T60. הרצתי מבחני מאמץ לכרטיס המסך ולמעבד ובדקתי הפרשי טמפרטורה.
כאשר טמפרטורת החדר עמדה על 25 מעלות צלזיוס, במערכת הפתוחה עמד כרטיס המסך על 80 מעלות צלזיוס במאמץ והמעבד על 67. ב-DF500 עמדו הטמפרטורות על 83 ו-72 מעלות צלזיוס בהתאמה. מדובר בתוספת טמפרטורות אשר אינו משמעותית במיוחד. מערכת המחשב הזאת צורכת כ-380 וואט במאמץ המדידה, מה שמביא לפליטת חום גבוהה מאוד.
לצורך השוואה, מערכת בעלת Core i5 8400 וכרטיס מסך GTX 1060 יציגו כחצי מזה ואף פחות וזאת סוג המערכת שאני מצפה שחנויות המחשבים והגיימרים ירכיבו.
לסיכום אני חושב שמדובר פה באחד המארזים המפתיעים שנתקלתי בהם בשנים האחרונות ומגמה שאשמח לראות אצל חברות אחרות. נעשה דגש גדול על שיפור איכות האיזורים החשובים, וקיצוץ בעלויות במקומות אחרים בהם לגיימרים פחות חשוב.
בין חסרונותיו של מארז זה חשוב לציין דברים כמו המסנן לספק הכח אותו הייתי מעדיף נשלף ודחוס הרבה יותר, את אותן חתיכות ברזל נתלשות מרחיצי ההרחבה לכרטיסים בלוח האם ואת כמות אמצעי האחסון היחסית מוגבלת עם מקום לשני כונני 3.5 אינצ' בלבד. כמו כן, אני חושב דרך לשפר עוד יותר מארז שכזה מבלי להגדיל עלויות באופן משמעותי יהיה שבמקום פלסטיק מעט חוסם מקדימה יהיה מאש עשוי ברזל שמכיל מסנן אבק כחלק ממנו. אמנם נראות מאווררי הלד תפגע מעט, אך זרימת האוויר תשתפר משמעותית.
בין יתרונותיו של המארז הזה אציין את המחיר הנהדר, המאווררים הכלולים במחיר הזה, העובדה שהפילטרים הנשלפים מכילים מגנטים, מהירות הבניה כתוצאה מהעיצוב המינימלסטי הפנימי והמיקום הנהדר לחיווט שיתרום לכל שאר התכונות שציינתי.
בחירת העורך, התמורה הטובה ביותר – Antec DF500 RGB
ה-DF500 RGB של אנטק מקבל את פרס בחירת העורך היוקרתי שלנו לצד פרס התמורה הטובה ביותר. 260 שקלים, הרבה תכונות שמסמנות וי אצל גיימרים ומגמה נהדרת שאשמח לראות עם מוצרים נוספים מהסוג הזה. עלה והצלח.
בין חיסרונותיו של המארז הייתי מציין גם את מיקומו של
פאנל הבקרה ( כפתור הדלקה ו – USB 3 ) בחלק העליון
של המארז. כלומר העובדה שזה פונה כלפי מעלה.
מעשית, כניסות ה – USB סופגות פי 3 אבק, וחודש ללא שימוש
ממלא אותן אבק.
אבל בסה"כ, יחסית למחיר – אחלה מארז.
רק הערה בקשר ל 780TI:
לא משנה מה תזרוק עליו הוא לא ירד מתחת ל 80.
FARCRY4 וגם WATCHDOGS עם מאוור ביתי שמו אותו על 85C. ולצערי בזבזתי המון זמן מהקיום שלי על בדיקות עם ה780TI והטמפ שלו. הכרטיס היחידי שהתנהג יפה ואפילו ה VRM היו יוצאים מן הכלל (תרתי משמע!!!) היה (לא תאמינו) הכרטיס של GIGABYTE ומה שהכי הפתיע זה שהכרטיס של GA הראה טמפ הכי נמוכות ויפות לא בגלל ה WINDFORCE3 ולא בגלל יציקת גוף הקירור.
לא כדאי לארגן איזה דף שירכז את מומלצים האתר? (או שיש כבר ולא מצאתי…)
אני משתדל שחלק גדול ממוצרי האתר יהיו מומלצים, זה חלק מתהליך הבחירה שלי לפני קבלת המוצר לביקורת.
אני דואג לעשות קצת סקר שוק ולוודא שאני לא מקבל מוצר שהוא בזבוז זמן שלי ושל הקוראים. יש הרבה זבל בחוץ, ואני חושב שכדאי לסנן את הטובים במקום לציין את כל הרעים
אפשר לקחת גם בינוניים או מעולים אבל יקרים מאוד, ואז גם עם כל היתרונות, פשוט לא לתת המלצות (עם ציון סיבה כמובן) בשביל שיהיה ערך משמעותי יותר להמלצות ומצד שני יהיו סיקורים מעניינים שבכל זאת לא יהיו בזבוז זמן.
לפעמים זה יכול להשפיע על המחירים ולעודד הורדת מחירים כאשר החברות מבינות שהגזימו איתם…
אני הייתי שמח לראות מארז שהוא שילוב של המארז הזה ומארז ה GX900, שגם הוא מתוצרת Antec וגם הוא עוללה בסביבות ה-250 ש"ח. ב GX900 לוחיות המתכת המכסות את חריצי ההרחבה הן רב פעמיות (ניתן לפרקן ולהחזירן למקום ע"י פתיחת וסגירת הבורג) ולא חד פעמיות וכן בפאנל הקידמי יש בנוסף ל-2 חיבורי USB 3.0 גם שני חיבורי USB 2.0 (ברוב המוחלט של לוחות האם יש חיבורי USB 2.0 שניתן לחבר למארז, אך ברוב המארזים המודרניים יש רק חיבורי USB 3.0). בנוסף הייתי שמח לראות אפשרות לקבל את המארז עם דלת מתכת (כמו ב GX900) במקום דלת העשויה מזכוכית מחוסמת עבור אלו שאינם זקוקים לחלון או שפשוט חוששים שהזכוכית תישבר, תוך שמירה על המחיר או אפילו הוזלתו מעט.
האאאא GX900…… חבל על הזמן!
היה לי CM690III, מכרתי אותו אחרי כמעט שנה במחיר מעולה . (אז נשארתי בלי מחשב וחפשתי עזרה ראשונה).
אז חפשתי מארז והדבר הכי טוב אחרי CM690-3 היה כמובן ה GX900!
כמעט אותן מידות, עם חלל מכובד, והנדסה יעילה.
למען האמת עד היום אני עם GX900 ואפילו את 3570K (4.4GH) השארתי עד היום.
מארז פשוט אלוף!
אצלי יש מלא אבק אבל משום מה ה GX900 נשאר נקי לאורך זמן (כמובן שרקאת הפילטרים לנקות ואת הספק, כל השאר….. תענוג)
המינוס היחידי שיש לו זה שלפעמים כשאני רוצה הקריב אלי את המחשב (בכדי לטעון תקליטור או לחבר הטלפון), בטעות כפתור ההדלקה נלחץ והמחשב כבה.
ואצלי חם! חם מאד, ולמרות זאת המאווררים העליונים לא בשימוש _ (אני עם 3570K ועם 970 + C12P-SE14אבל עם מאוור NOCTUA שיכול לעשות 3000RPM)
איפה המארזים עם הלוח שמוטה 90מעלות והכרטיס נמצא ליד המעד ולא מתחת וכך החום עולה למעלה.
מהיכן ניתן לקנות את הדגם ב260₪ עם המאווררים?
והאם gtx 1080ti נכנס למארז?
כמו כן מעניין אותי אם הלוח אם שלי יכנס לתוכו יש לי asus x99?
כל לוח אם סטנדרטי מתקן ATX יכנס במארז. GTX 1080 TI גם יכנס במארז מכל דגם שנמכר בישראל.
הוא עולה כ-260 שקלים בחנויות השונות בארץ דוגמת TMS, STARTPC ואייבורי
באייבורי הוא נמכר ב275₪ וזה כולל רק את המאוורר מאחורה.
ויש את המארז ב210 בקייאספי אך גם זה כולל רק את המאוורר מאחורה
https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=100938
שאלה של מי שלא התעסק בזה הרבה זמן, כל המארזים היום כולל זה, עדיין מגיעים עם חיבור לכונן dvd? כי בחיבורים מצוינים רק החיבורים להארד דיסקים.
אין מקום לקורא דיסקים.