IBM חשפה אב טיפוס של מערכת שבבים אופטיים חדשה, זעירה ביותר, המסוגלת להגיע לקצבי עבודה מהירים פי שמונה לפחות בהשוואה לרכיבי תקשורת אופטית המוכרים ופועלים כיום.
אב הטיפוס החדש מוצג בימים אלה בכנס לתקשורת סיב-אופטי הנערך באנהיים, קליפורניה. פריצת הדרך הטכנולוגית של IBM עשויה לחולל מהפכה ולשנות מן היסוד את דפוסי הגישה למידע והשימוש בו, ברשתות תקשורת פנים-ארגוניות וברשתות פתוחות לשימוש הציבור הרחב.
![]() |
השבב החדש שנחשף על ידי IBM |
מדענים וחוקרים מחפשים זה זמן רב אחר דרכים לשימוש יעיל יותר באותות האופטיים, ולהציע רוחבי פס שנחשבו בעבר בלתי אפשריים. הרכיב האופטי החדש של IBM מסוגל להעביר נתונים בקצב של 160 מיליארד ביט לשניה, ומבטיח שיפור דרמטי בחוויית המחשוב והבידור המקוון. המעבר למשלוח אותות אור דרך סיבים אופטיים במקום השימוש באותות חשמליים על גבי כבלי נחושת הוא צורך הולך וגובר ככל שכמויות המידע הדיגיטאלי ובמיוחד כמויות התוכן הבידורי המועברות ברשתות השונות מזנקות לשיאים חדשים.
בניית המערכת החדשה של IBM התאפשרה בזכות דחיסה ושילוב רכיבים שונים אל תוך מערכת שבבים אחת, המיוצרת בתהליכי ייצור סטנדרטיים ובטכנולוגיות המשמשות לבניית שבבים בסדרות גדולות. שילוב הטכנולוגיה החדשה של IBM במעגל מודפס, למשל, יאפשר לרכיבים במערכת אלקטרונית דוגמת מחשב אישי או קופסת ממיר טלוויזיה לתקשר אלה עם אלה או עם העולם החיצון בקצבים מהירים במיוחד, תוך שיפור ביצועי המערכת כולה.
אל תוך השבב הזעיר הזה, משלבת IBM מספר גדול של ערוצי תקשורת בקצבים מהירים על מנת להציע את קצב התעבורה הגבוה ביותר שהוצע אי פעם על ידי ערכת שבבים בודדת. ערכת השבבים מתוכננת לקישור ושילוב במעגלים מודפסים, המיוצר בתהליכי הרכבה בסדרות גדולות ובעלויות יצור נמוכות.
אל תוך השבב הזעיר הזה, משלבת IBM מספר גדול של ערוצי תקשורת בקצבים מהירים על מנת להציע את קצב התעבורה הגבוה ביותר שהוצע אי פעם על ידי ערכת שבבים בודדת. ערכת השבבים מתוכננת לקישור ושילוב במעגלים מודפסים, המיוצר בתהליכי הרכבה בסדרות גדולות ובעלויות יצור נמוכות.
שטחו של הרכיב החדש של IBM הוא רק 1/15 משטחו מטבע אמריקאי בן 10 סנט, אך מסוגל לשדר בשנייה אחת מידע בתכולה השווה ל-4 מיליון שיחות טלפון או סרט קולנוע שלם!
Nice
sacw
DAMN!!
מגניב ביותר
160 מיליארד ביט לשניה
160,000,000,000 חלקי אלף בשלישית (מעבר מביט לקילוביט,למגביט ולג'יגה..) סך הכל זה יוצא… 160 ג'יגה ביט לשנייה! פאק!
בישראל,אולי במילניום השלישי
ביזיון מה שהולך ברפובליקת הבננות שלנו,אני אסתפק
ב 10-20 מגהביט לשניה במחירים שפויים וגם עד שזה יגיע אלינו ייקח עוד שנתיים שלוש.
ל3 – זה לא כזה הרבה
כבר היום אפשר לשדר 1.6 טרה ביט על סיב אופטי בודד.
ע"ע DWDM בויקיפדיה
מילה מהחתול
אין כבר חתול יותר, הוא נאכל ע"י הכלב
זה יוצא 18 ג'יגה בייט בשנייה
ל"ת = ללא תוכן
4 סרטי דיוידי/720p בשניה
יופי IBM אבל
עם IBM חכמים ויש להם מוצר מנציח אז שלא ימחרו אתו ויחסלו את המוצר שישלבו אתו 1 או 2 במחשבים לביית או יותר בשרתים הם רק יצלחו למחור יותר מחשבים כי היום ל IBM אין מוצר מחשב עם יתרון אבל המחיר שלהם יקר ולא משתלם במיוחד לשוק הבתי משרדי תודה
עדיין אין המהירות הזאת לא תעזור
אין מחשבים שמסוגלים לעבוד בקצבים כאלו לשניה…
זה 18 גיגה בייט אלא טרה בייט
160000000000
תחלק ב 8 כדי להפוך לבייט יוצא:
20000000000
בייט
תחלק ב 1024 כדי להפוך אותו למגה בייט
יוצא 19531250 מגה בייט
חלק ב 1000 יוצא
19531.25 גיגה בייט
חלק בעוד 1000
19.53125 טרה בייט בקיצור מטורף!!!!
זה יוצא בול 18.626 גיגה ביט בשניה
היה סיפור
ש2 אוניברסיטאות בארה"ב , כל אחת בחוף אחר,
הצליחו להעביר 4 ג'יגה בייט (סרט דיוידי),
תוך 20 שניות דרך כבל אופטי , לפני 5 שנים או פחות.
ל-10 טעות בידך…18 ג'יגה
ניסית לדייק ויפה אבל המעבר בין הבייט למגה בייט לא נכון (שכחת באמצע לעבור לקילו בייט)
מהירות האור
"המעבר למשלוח אותות אור דרך סיבים אופטיים במקום השימוש באותות חשמליים על גבי כבלי נחושת הוא צורך הולך וגובר" – צר לי לאכזב את הכותב אבל אותות חשמליים בנחושת מהירים כמו אור בסיב אופטי. החידוש הוא שהעיבוד ייעשה על אותות אופטיים ולא על חשמליים.