המעבד הסולארי של אינטל נחשף, חיבורי ה-Thunderbolt בדרכם למחשבי PC ועוד ב-IDF 2011
חשבתם שנגמרו ההפתעות בכנס ה-IDF הנוכחי? אז חשבתם… אינטל ושותפותיה לא מפסיקות להרשים אותנו עם טכנולוגיות חדשות, הכרזות מעניינות ומידע שעוזר לנו לקבל מושג למה כדאי לצפות בעתיד הקרוב.
המעבד הסולארי של אינטל מקבל שם
אחד הדברים המרשימים ביותר שראינו עד כה ב-IDF היה מעבד סולארי מסתורי שהציגה אינטל, כחלק מהחזון העתידי שלה שמתרכז במעבדים חסכוניים ביותר.
ההערכות הראשוניות שהניחו כי מדובר בסיליקון מדור ה-Haswell התגלו כמוטעות – מדובר בטכנולוגיה חדשה ומעניינת אותה חוקרת אינטל, שעשויה להוליד דור מעבדים חסכוני ומשופר פלאים.
המעבדים החדשים מכונים "מעבדי מתח קרוב לסף" בתרגום חופשי (Near Threshold Voltrage ,Processor ידועים גם בשם הקוד Claremont) ופונים לאחת מהמגבלות הוותיקות במעבדים.
הטרנזיסטורים במרבית המעבדים פועלים במתח של וולט אחד או יותר, זאת על אף שמצב הולכת הזרם (מתח הסף שמגדיר את מצבו של הטרנזיסטור – "0" או "1" לוגי) מגיע במתח נמוך משמעותית. מה הסיבה לכך? הצורך ב"מרווח בטחון" שיסייע להבדיל בין פקודות ממשיות לבין הפרעות ורעש ברכיב, שיבטיח כי המעבד יפעל כראוי בכל מצב.
מי האמין שאי פעם נראה את ליבות ה-Pentium עושות קאמבק? |
אינטל רוצה לשנות זאת בעזרת מעבדי ה- NTV(ר"ת Near Threshold Voltage). במקום פעולה במתחים של וולט אחד ומעלה, המעבדים הללו יוכלו לפעול במתח הקרוב למתח הסף – בין 0.4 ל-0.5 וולט בלבד.
אינטל טוענת שעבודה ברמות המתח הללו תוכל להביא לחסכון של בין פי 5 לפי 10 ביחס למעבדים הזמינים כיום, אם כי האתגר הגדול לגרום למעבד לפעול במצב זה באופן אמין ומדוייק לא הולך לעשות חיים קלים לאף אחד.
המעבד בו השתמשה אינטל בהדגמה הסולארית הוא, תאמינו או לא, מעבד NTV מבוסס ליבת Pentium. האב טיפוס הייחודי הזה אינו דורש שום גוף קירור ומסוגל לפעול במצב NTV בו הוא צורך פחות מ-10 מילי וואט (!), אך גם להציע תדר גבוה פי 10 ברגע שיש צורך בכך.
באינטל לא מבטיחים שהמעבד הספציפי הזה יגיע אי פעם לחנויות, אך הטכנולוגיה שמאחוריו תוכל לשמש מגוון רחב של מוצרים – החל ממעבדים למכשירים אולטרה ניידיים ועד למחשבי על בעידן ה-ExaScale.
אחת מהמטרות השאפתיות של הטכנולוגיה היא, כפי שכבר ראינו, יצירת מכשירים שצורכים הספק אפסי (Zero Power) ומסוגלים לפעול באמצעות אנרגיה סולארית בלבד, או אנרגיות "טבעיות" אחרות שסובבות אותנו כמו תנודות או גלים אלחוטיים (אם כי בינתיים נראה שהחזון הזה בר יישום בעיקר עבור רשתות חיישנים ואמצעי ניטור, ולא עבור מכשירים גדולים יותר).
Thunderbolt מגיע למחשבי ה-PC
חדשות טובות לכל מי שמשוכנע שחיבורי ה-USB 3.0 פשוט לא מהירים מספיק – אחרי קצת יותר מחצי שנה בה היה אקסקלוסיבי למוצריה של אפל (פרט לנייד ה-Vaio Z של סוני, אשר עשה שימוש באותה הטכנולוגיה עם חיבור ייחודי שונה), מודיעה אינטל כי חיבור ה-Thunderbolt יגיע אל מערכות ה-PC החל משנה הבאה.
אינטל הדגימה מערכת מבוססת שבב Haswell וחלונות 7 שעשתה שימוש בחיבור ה-Thunderbolt על מנת לשדר ארבעה קבצי וידאו באיכות גבוהה בו זמנית (שהציג קצב העברת נתונים מתמיד של לא פחות מ-725MBps), והצהירה כי אסוס ואייסר כבר עובדות על מוצרים שיכילו את החיבור המתקדם. בקרוב ודאי נשמע על יצרניות נוספות שקופצות על המציאה.
ההגירה ל-PC תזכה את ה-Thunderbolt במגוון שותפות חדשות? |
האם חיבור ה-Thunderbolt בדרך להפוך לאביזר חובה עבור כל מחשב נייד ולוח אם בשוק, או שמא מחירו הגבוה יאלץ את מרבית היצרניות לחכות לאלטרנטיבות עתידיות וזולות יותר? בשנה הבאה נגלה.
אינטל משוויצה ביכולות האולטרבוקים
אולטרבוקים מהווים חלק חשוב מאוד באסטרטגיה של אינטל לשנים הקרובות, והחברה לא מפספסת הזדמנות בכדי לשכנע אותנו מדוע אנחנו רוצים אחד כזה לעצמנו.
מולי עדן מציג את יכולות ה-Rapid Start וה-Smart Connect של האולטרבוקים – הראשונה מאפשרת חזרה ממצב שינה בתוך שניות בודדות והשניה מאפשרת לנייד להתעדכן מהרשת גם כשהוא במצב שינה.
המסך של LG יחסוך לכם בחיי הסוללה
זו לא הפעם הראשונה בה אנו נתקלים בפאנלי ה-Shuriken הדקיקים והמרשימים של LG, אך הפעם הם מציעים טכנולוגיה מעניינת מבית IDT שנועדה למזער את צריכת ההספק שלהם.
טכנולוגיית הרענון העצמי (PSR – Panel Self Refresh) מצמידה למסך זכרון זמני (buffer) ששומר את הפריים שמוצג על המסך בכל רגע נתון. אם הפריים נותר ללא שינוי המסך יקבל את המידע מן הזכרון הזמני ולא מכרטיס המסך (והמעבד) – מה שחוסך את הצורך לרענן את תצוגת המסך 60 פעמים (או יותר) בכל שניה ושניה, ומאפשר לרכיבי המחשב להיכנס למצב "שינה" חסכוני.
אינטל הדגימה את הקונספט על ידי הצגת תמונה סטטית, שהמשיכה להופיע על המסך גם כאשר הוא נותק מכרטיס המסך. זה אולי לא נשמע כמו חסכון מהותי, אך באינטל טוענים שפאנל עם רענון עצמי יוכל לחסוך כ-45 דקות ואפילו שעה שלמה מחיי הסוללה – וזה בהחלט לא רע בכלל.
באינטל מעריכים שפאנלים עם רענון עצמי יוכלו להתחיל להופיע במוצרים השונים בתוך פחות משנתיים. אנחנו אומרים – אמן.
* התמונות והסרטונים בכתבה מקורם באתרים engadget.com, thisismynext.com, storagereview.com ו-anandtech.com.
אפל האלו מומחים בלתפוס את השור בקרניים. סחטו את אינטל
הטכנולוגיות של אינטל מופיעות קודם כל ב"מוצרים" של אפל כפי שהיה עם מעבדי ה core 2 duo
רק מה שאפל מאז 1984 רק "גונבת" פטנטים ולא ממציאה
הודי הודי רוץ מהר סינדלו לך ת'פיל!