מנורה סולארית שתטעין לכם את הנייד
עם כל הדיבורים לאחרונה על התחממות גלובאלית והצורך בתחליפי אנרגיה, אין זה מן הנמנע שהמצאות רבות חדשות יצוצו ויספקו לנו אמצעים חלופיים להפקת חשמל.
חלקנו כבר הספיק להחליף את מכונית הדיזל או הסולר למכונית היברידית, מדינות מסוימות מסתמכות על חוות רוח כמקור אנרגיה עיקרי, ואפילו קופסה בגודל טנדר שתספק חשמל לכפרים שלמים היא המצאה ברת קיימא, אך עד כמה שקופסה זו נשמעת כמו רעיון טוב, ייתכן שיעבור עוד זמן רב עד שנזכה לראות אחת שכזו בפעולה.
עד אז, נאלץ להסתפק במשהו אמנם קטן יותר, אך שימושי לא פחות.
השבוע הציגה חברת Plus Minus, המתמחה בקונספטים למוצרים חדשניים (כמו מזוודה שנפתחת למחשב נייד), קונספט למנורה סולארית קטנה וקומפקטית. המנורה תיטען מאור השמש ותייצר אור מלאכותי בשעות החושך.
לא רק שהמנורה, הנקראת Solar Pebble, תייצר אור חזק בעלות נמוכה הודות לפאנלים הסולאריים היעילים במיוחד שלה, אלא היא תוכל גם להטעין מגוון גאדג'טים, וביניהם טלפונים סלולריים, כאשר היתרונות העיקריים שלה הם עלותה הנמוכה וגודלה.
המכשיר הומצא במטרה לשמש בעיקר את אנשי הכפרים באפריקה, אשר חשמל בכלל ואור מלאכותי בפרט, הם מצרכים יקרים עבורם. בינתיים, מחכה המנורה למשקיע אמיץ שיהיה מוכן להשקיע בייצור המוני שלה.
את המנורה ניתן לשאת ביד, הודות לידית אחיזה, שבתפקידה הנוסף מאפשרת להציב את המנורה על המשטח בזווית הרצויה.
סביר להניח שה-Pebble תקוטלג כמכשיר עזר הומניטארי, מה שיקל על האו"ם ועל ארגוני זכויות האדם להפיץ את המנורה בהקדם במדינות שזקוקות לכך. מנגד, במדינות מפותחות המכשיר ככל הנראה יתפקד יותר כמתנה מקורית לחג, אבל גם אנחנו נוכל לחסוך כמה שקלים בעזרתו, אם וכאשר יגיע לארץ.
הרי לכם מכשיר נוח, יעיל וזול, שרק מחכה שמישהו ירים את הכפפה ויתחיל לייצרו. האם המנורה תראה אור בזמן הקרוב?
נחמד, דוקא בחנויות ראיתי כמה סוגים
אמן בימנו