חיבור הפרספקס
לאחר שעשינו מעין "חור" במארז, עלינו להפוך אותו למשהו אסתטי בטרם נוכל להכריז על הפרויקט כמוגמר. על מנת לעשות זאת, נעשה שימוש בפרספקס שקוף, באמצעותו ניצור את החלון בדלת המארז. לשימוש בפרקספקס ישנן מספר סיבות נוספות, כגון הגנה על רכיבי המחשב מפני אבק (אשר גורם לעליה בטמפרטורה וירידה ביעילות המאווררים במארז), יכולת חריטה על הפרספקס עצמו (לצורך יצירת ציור כלשהו, עם תאורה אחורית) ובכדי להקנות למארז מראה מקצועי וחלק.
בשלב זה יש לחתוך את הפרספקס בהתאם לצורה שחתכנו בדלת המארז. לדוגמא, אם הצורה שחתכנו בדלת נראית כך:
נחתוך את הפרספקס כך:
שימו לב: בעת החיתוך חובה לחבוש משקפי מגן בכדי להגן על העיניים מפני חתיכות הפלסטיק הלוהטות שעלולות לעוף ולפגוע בכם!
אנו ממליצים לבצע את חיתוך הפרספקס באמצעות הדרמל ודיסקית החיתוך, במהירות 5 או 6. אל תבהלו מכך שיישארו מעט גבישי פלסטיק מותכים בצדדים, ניתן להורידם בקלות בעזרת מברג עם ראש שטוח ומעט כח. כמו כן, מומלץ מאוד להשאיר את ציפוי הניילון הצמוד לפרספקס עד סוף שלב החיתוך, על מנת למנוע שריטות בלתי רצויות.
צורת הפרספקס שהתקבלה תכסה באופן גס את הצורה שחתכנו בדלת המארז, אך מכיוון שהפרספקס מורכב בצדה האחורי של הדלת, "השאריות" שמסביב לא ייראו למתבונן מבחוץ.
כעת ניתן להסיר את ציפוי הניילון מהפרספקס על מנת שנוכל להרכיב אותו על דלת המארז, שימו לב להבדלים:
קיימות מספר שיטות לחיבור הפרספקס לדלת המארז, הנכם רשאים לבחור בכל אחת מהן על פי שיקול דעתכם, אם כי אנו ממליצים על השיטה הראשונה:
- חיבור הפרספקס עם ברגים או קליפסים (זכר-נקבה). בשיטה זו נוכל להוציא את הפרספקס מתי שנרצה ע"י הברגה מהירה של הבורג או הקליפס.
לצורך חיבור הפרספקס בשיטה זאת, יש לקדוח חורים בפרספקס ובדלת המארז בהתאמה, להכניס לתוכם את הברגים או הקליפסים, ופשוט לחבר. - חיבור הפרספקס בעזרת חומר הדבקה כגון סיליקון, דבק חם או דבקים אפוקסיים למיניהם.
מרחו דבק בצדה הפנימי של הדלת, מסביב לחיתוך שביצעתם עם הדרמל, הניחו עליו את הפרספקס והפעילו לחץ במשך כ-12 שעות (הניחו עליו ספרים כבדים, משקולות וכיו"ב)…
שיטה זו הינה פחות מומלצת מכיוון שהפרספקס יישאר דבוק לדלת שלכם ולא תוכלו להסירו בקלות בעתיד. מי מכם שמתכנן לצבוע בעתיד את המארז שלו עלול להתקשות בכך עקב קיומו של החלון, לכן תמיד מומלץ לעבוד עם ברגים, שמאפשרים הסרה קלה של הפרספקס במקרה הצורך.