רגע לפני שנתחיל לנסר בגג המארז וחלקיקי הפח והגיצים יתחילו לעוף באוויר נזכיר כי כל הנאמר במדריך זה הינו למטרת העשרת הידע ואין האתר, בעליו והצוות שלו אחראיים לכל נזק אשר נגרם בעקיפין או במישרין לכם ואו לרכושכם מיישום הידע המקנה מדריך זה. כל שינו פיזי מבטל את האחריות על המוצר עליו בוצע וכל נזק יהיה על אחריותכם בלבד! אין לראות במדריך זה כהמלצה לבצעו.
מהלך העבודה
לאחר שצדו הפנימי של גג-המארז שלכם כבר עטוף בנייר-דבק, והשבלונה של המאוורר דבוקה לגג המארז, נצמיד את גג-המארז למשטח העבודה באמצעות קליפסים, מתפסים או כל אביזר אחר שיעזור לנו להצמיד ככל הניתן את גג המארז למשטח העבודה. במקרה וזאת הפעם ראשונה שאתם מנסים לבצע חיתוך באמצעות דרמל במארז שלכם, מומלץ לעבוד לפי השיטה הבאה: נקדח בעזרת מקדחה ומקדח 5 מ"מ המיועד למתכות קלות, חורים צמודים בתוך היקפו הפנימי של העיגול. לאחר מכן, קדחו את השאריות באמצעות דרמל. השיטה הנ"ל מפורטת באופן מדוייק בפרקים 4 ו-5 במדריך חיתוך חלון בצד המארז. בעלי הניסיון שבינינו יעדיפו לבצע 2-3 חורים כנקודת התחלה לחיתוך, ולאחר מכן להמשיך בחיתוך מהיר יותר במתכת באמצעות דיסקית חיתוך ויד יציבה, וכך גם נדגים במדריך זה.
החיתוך הראשוני הינו חיתוך גס מאוד, ולכן חשוב לעשות גם שלב ליטוש. את הליטוש מומלץ לבצע באמצעות ראשי ליטוש שמספרם 407/408 ,באמצעות ראשי השחזה שמספרם 903/911 או באמצעות ראשים דומים. נעביר את בורר המהירות של הדרמל למהירות 3-4 ונתחיל בליטוש גס שיסלק בשבילנו חתיכות מתכת בולטות מההיקף הפנימי של החיתוך שביצענו. לאחר מכן, נעבור לליטוש עדין יותר, עם הרבה "רגש". מבלי ללחוץ יותר מדי על הדרמל ועל ראש הליטוש או שיוף – ננסה לאט ובעדינות לפסל את העיגול. נמשיך בעבודת הליטוש עד שנגיע לחיתוך עגול אך לא מושלם.
כדי להשיג את התוצאה המושלמת – צריך לעבור ל"מצב עבודה ידני". נעצב את החיתוך באופן איטי ועדין באמצעות פצירה חצי עגולה, עד כדי גימור מושלם. לאחר שעיבדנו את החיתוך לרמת גימור מושלמת – נקדח בעזרת מקדח 2 מ"מ ארבעה חורים בסימונים המופיעים בשבלונה, זאת על מנת לחבר את המאוורר לגג המארז. לאחר ביצוע שלבים אלה ולאחר שהגענו לרמת גימור מספקת, נוכל להסיר את חתיכות נייר הדבק ואת השבלונה ולנקות את גג המארז באמצעות מטלית לחה.