הסטארט אפ הישראלי המבטיח LucidLogix יכריז על שיתוף פעולה עם אינטל ב-CES
חברת הסטארט אפ הישראלית LucidLogix (לוסיד) היא אחד מהפרוייקטים השאפתניים ביותר שנוסדו בארץ בתחום החומרה. החברה פרצה לתודעה בשנת 2007 כאשר גייסה הון של עשרות מיליוני דולרים, שהגיעו בין היתר גם מענקית החומרה אינטל. החברה הקטנה הפתיעה בשנית כאשר הציג, באוגוסט 2008, את שבב ה-Hydra 100, שהביא אפשרות מהפכנית לחבר יחדיו מערך של שני כרטיסי מסך, מכל סוג, מכל דגם ואפילו מכל יצרן באשר הוא.
הקונספט נשמע מבטיח מאוד, ופי כמה וכמה כשהגיע מחברה ישראלית קטנה מכפר נטר, ואכן נראה היה שהשבב המהפכני תופס תאוצה, כאשר הגירסא הבאה שלו, ה-Hydra 200, שולבה בלוחות אם של MSI ושל Asus, ואפילו בכרטיסי מסך שהוצגו בתערוכת Computex השנה, ואף זכתה לביקורת מעמיקה כאן באתר.
מה צופן העתיד לשבב המהפכני? |
על פניו נראה היה שהסטארט אפ זוכה להכרה ואף להצלחה, אך נראה שזה לא היה מספיק. דיווחים טריים מספרים כי החברה מפטרת 15-20 עובדים (מתוך 50), כאשר נטען כי סבב הפיטורים נובע מהכנסה נמוכה מהמצופה – מיליוני דולרים בודדים (אל מול השקעות וגיוסי הון של עשרות מיליוני דולרים, כזכור).
מקור נוסף מספר כי למרות הפיטורים החברה דווקא מרחיבה את תחום פעילותה, ותעבור להתרכז בתחום התוכנה, תוך שהיא צפויה להכריז על שיתוף פעולה עם אינטל בעבודה על מעבדי ה-Sandy Bridge בתערוכת CES.
נשיא החברה, אופיר רמז, סיפר כי החברה החליטה לפתח מוצר תוכנה (בנוסף לשבב ה-Hydra), אשר משתמש בפתרונות וירטואליזציה בכדי להביא לשיפור צריכת החשמל והארכת חיי המוצר. "התוכנה שלנו מסוגלת לאבחן את האפליקציה ולהחליט באיזה מעבד גרפי לשים אותה מבחינת ביצועים וצריכת חשמל", אומר רמז. לסיום, הוסיף הנשיא והיזם כי ההזמנות לתוכנה החדשה גבוהות מאלו של שבב ה-Hydra, ועל כן נדרש לבצע ארגון מחדש של כח האדם אותו הם מעסיקים.
מהדברים הנאמרים קשה לדעת מה יהיה עתיד השבב המבטיח Hydra, אם כי עושה רושם שבחברה רחוקים מאוד מלוותר, ומתכוונים ליישם את הנסיון שנצבר על ידם לפיתוח מוצרים חדשים (וחדשניים?) ויצירת אפיקי הכנסה נוספים. כל שנותר לנו הוא לאחל הרבה בהצלחה לחבר'ה האלו, אשר שואפים להגיע רחוק ולא מתכוונים לוותר.
זה סופו של כל בלון
לאיזה שוק בדיוק Lucid כיוונו כשהם תכננו את המוצר הזה? הרי הם לא באמת ציפו שאנשים יסכימו לבזבז מאות דולרים כדי להחזיק את כרטיס המסך הישן שלהם על מכונת החיאה. שלא לדבר על הביצועים המפוקפקים בהשוואה לטכנולוגיות ותיקות יותר כגון SLI/CF.
למה מאות דולרים ? זה שבב, הוא עולה עשרות דולרים (אם לא שקלים)