HWzoneHWzoneHWzone
  • ראשי
  • כתבות פופולריות
  • הגדרת התראות
  • מחשבים
    מחשבים
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    משטח משלוח של כרטיסי מסך יוקרתיים במחסן מטענים בנמל תעופה, עם אריזות חסרות וניילון עטיפה קרוע
    חצי מיליון דולר נעלמו בשדה התעופה: שני משטחים של RTX 5090 אבדו
    20/10/2026
    הדרך להפסיק לשלם ולקחת בעלות: בנינו שרת AI מפלצתי מקומי
    22/08/2026
    מעבד שרתים גדול מועבר למגש בדיקה במפעל שבבים, כשמעבדי מחשבים ניידים ממתינים ברקע
    אינטל מעדיפה שרתים על מחשבים אישיים ומשנה את תוכניות הייצור
    02/11/2026
    כתבות אחרונות
    סיכום השבוע: אינטל, Claude ועוד
    06/11/2026
    מחירי DDR5 עלו פי 5.5, והמחסור עוד לא בשיאו
    05/11/2026
    אחרי עשרות שנים מאחור: AMD עומדת לעקוף את אינטל
    05/11/2026
    סם אלטמן רוצה זיכרון ל-AI, ונפגש עם 50 בכירי סמסונג
    03/11/2026
  • גאדגטים
    גאדגטים
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    ניסיתי סמארטפון מתקפל בפעם הראשונה – התרשמויות משימוש Galaxy Z Fold8
    27/09/2026
    שחזור דיגיטלי של ה-iPod המקורי משנת 2001 מופיע בתוך דף אינטרנט במחשב נייד
    אפל מחזירה את ה-iPod המקורי לחיים, ומחביאה אותו באתר שלה
    25/10/2026
    הדמיה של מערכת הבית החכם החדשה של אפל עם מסך HomePad, רמקול HomePod mini ומזרים Apple TV 4K
    אפל חוזרת לסלון: שלושה מוצרים חדשים בדרך, כולל מסך חכם שיתחרה באמזון ובגוגל
    10/10/2026
    כתבות אחרונות
    אחרי עשור: Bluetooth מעלה את המהירות המרבית כמעט פי ארבעה
    06/11/2026
    אחרי 47 שנה: סוני מחזירה את אוזניות הווקמן עם USB-C
    06/11/2026
    סיכום השבוע: אינטל, Claude ועוד
    06/11/2026
    Nothing תשיק בדצמבר מכשיר AI מסתורי בלי מסך
    05/11/2026
  • גיימינג
    גיימינג
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    קונסולת PlayStation 5 לצד מסך המציג משחקי PC בתוך ממשק הקונסולה באמצעות Playden
    בלי מחשב ובלי סטרימינג: משחקי PC רצים ישירות על PlayStation 5
    27/10/2026
    המחשה של לוח אם בקונסולת משחקים עתידית עם שבבי זיכרון ואחסון חשופים
    ה-PlayStation 6 עשויה לעלות יותר מ-1,000 דולר
    20/10/2026
    GIGABYTE GAMING A16 עם RTX 5060 – מה תקבלו בקטגוריה הזולה של מחשבי גיימינג ניידים?
    12/09/2026
    כתבות אחרונות
    שבועיים להשקה: 39 תמונות חדשות מציגות את העולם של GTA 6
    06/11/2026
    סיכום השבוע: אינטל, Claude ועוד
    06/11/2026
    סלייר, באד באני ואפילו לנה דל ריי: תחנות הרדיו של GTA 6 נחשפות
    02/11/2026
    משחקי PlayStation 3 נראים טוב יותר במק בזכות דרייבר חדש
    02/11/2026
  • טכנולוגיה
    טכנולוגיה
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    Google's Gemini 4 Carbon Tops Every Other Model In All But Two Of Google's Benchmarks, Scoring 88.2 Percent On SEC-bench Pro Vulnerability Discovery
    גוגל מציגה את Gemini 4 Carbon: ראשון בדירוג, סגור לציבור
    29/10/2026
    ככה הגדרתי סביבת עבודה עבור שרת AI מפלצתי מקומי מבוסס Intel ARC
    03/11/2026
    מודל 44 טריליון הדולר של אנתרופיק: כשהמתכנתים יפנו את מקומם לחשמלאים
    14/09/2026
    כתבות אחרונות
    סיכום השבוע: אינטל, Claude ועוד
    06/11/2026
    גוגל מציבה תנאי חדש: רוצים חיפוש? תקבלו גם AI
    04/11/2026
    ככה הגדרתי סביבת עבודה עבור שרת AI מפלצתי מקומי מבוסס Intel ARC
    03/11/2026
    אבו דאבי משקיעה 3.5 מיליארד דולר בממשלה מבוססת AI
    03/11/2026
  • ביקורות
    ביקורות
    הצג עוד
    כתבות מובילות
    הדרך להפסיק לשלם ולקחת בעלות: בנינו שרת AI מפלצתי מקומי
    22/08/2026
    ניסיתי סמארטפון מתקפל בפעם הראשונה – התרשמויות משימוש Galaxy Z Fold8
    27/09/2026
    מחשב ASUS Ascent GX10 מבוסס NVIDIA DGX Spark בסקירה: דמוקרטיזציה של מודלים מקומיים
    04/10/2026
    כתבות אחרונות
    ככה הגדרתי סביבת עבודה עבור שרת AI מפלצתי מקומי מבוסס Intel ARC
    03/11/2026
    מחשב ASUS Ascent GX10 מבוסס NVIDIA DGX Spark בסקירה: דמוקרטיזציה של מודלים מקומיים
    04/10/2026
    ניסיתי סמארטפון מתקפל בפעם הראשונה – התרשמויות משימוש Galaxy Z Fold8
    27/09/2026
    GIGABYTE GAMING A16 עם RTX 5060 – מה תקבלו בקטגוריה הזולה של מחשבי גיימינג ניידים?
    12/09/2026
  • ספיישלים
    • CES
      • CES 2026
      • CES 2025
      • CES 2024
      • CES 2023
      • CES 2022
      • CES 2020
      • CES 2019
      • CES 2018
      • CES 2017
      • CES 2016
      • CES 2015
      • CES 2013
      • CES 2012
      • CES 2011
      • CES 2009
    • Computex
      • Computex 2019
      • Computex 2018
      • Computex 2016
      • Computex 2014
      • Computex 2013
      • Computex 2012
      • Computex 2011
      • Computex 2010
      • Computex 2009
      • Computex 2008
      • Computex 2007
    • E3 2016
    • עשור לאתר המחשבים
    • CeBIT 2008
    • CeBIT 2007
  • פורומים
  • זכרונות
  • הפיד שלי
  • ניהול העדפות
  • ערוצים פרסומיים
עקבו אחרינו ברשתות
  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
בקריאה עכשיו: המחשב האישי ב-2010 לפי סקר IDC
HWzoneHWzone
  • ראשי
  • כתבות פופולריות
  • הגדרת התראות
  • מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • ביקורות
  • ספיישלים
    • CES
    • Computex
    • E3 2016
    • עשור לאתר המחשבים
    • CeBIT 2008
    • CeBIT 2007
  • פורומים
  • זכרונות
עקבו אחרינו
  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
מחשבים

המחשב האישי ב-2010 לפי סקר IDC

עדכון אחרון: 03/08/2014 בשעה 03:40
06/04/2007
9 דקות קריאה
שיתוף
רוצים לראות יותר מ-HWzone בתוצאות של Google?הוסיפו אותנו כמקור מועדף ב-Google

במחקר על שוק החומרה למחשבים האישיים מעריכה חברת הייעוץ והמחקר IDC כי טכנולוגיות התקשורת האלחוטית קצרות הטווח ברוחב פס גבוה, תכפלנה את נתח השוק המשולב הנוכחי שלהן, ותחדורנה ל-57% מהמחשבים הניידים עד שנת 2010.

גם במחשבים השולחניים צפויה חדירה משמעותית של טכנולוגיות אלחוטיות אלו, והן תימצאנה ב-35.6% מהמחשבים השולחניים עד 2010. לשם השוואה, בשנת 2006 היתה הטכנולוגיה האלחוטית קצרת הטווח Bluetooth מצויה ב-25.6% מהמחשבים הניידים, ורק ב-7.9% מהמחשבים השולחניים.

 
גילעד נס, אנליסט טכנולוגיות התקשורת ב-IDC ישראל, מסביר כי תקשורת אלחוטית רחבת פס לטווח קצר צפויה להיות הטכנולוגיה החדישה והמהירה ביותר שתחליף את החיבור הקווי בין שני מכשירים, והיא מסוגלת כיום להשיג קצב העברת נתונים של 480Mbps ובעתיד אף כפול מכך.
 
תקשורת אלחוטית קצרות טווח ברוחב פס גבוה מתאימה בעיקר למכשירי בידור ביתיים, כדוגמת טלוויזיות בהבחנה גבוהה, DVD ומערכות אודיו, בהם נדרש רוחב פס גבוה מאוד להעברת שידורים אלחוטיים. למרות זאת, במחשב האישי עדיין ישנו צורך גם בערוץ בעל רוחב פס נמוך יותר לצרכי העברת מידע שאינו דורש רוחב פס משמעותי.לדוגמא, סינכרון בין אנשי הקשר והיומן בטלפון הסלולרי ומכשירי כף היד לבין המחשב הנייד או הנייח. כמו כן, מחירו הזול של רכיב ה-Bluetooth, בעל רוחב הפס הנמוך, משמר וישמר את מעמדו כתוסף קבוע בחלק גדול מהמחשבים הניידים גם בעתיד הקרוב.
 
במקביל, טכנולוגיות התקשורת האלחוטית קצרות הטווח ברוחב פס גבוה תחדור למחשבים הניידים והשולחניים למטרות סינכרון והעברת תכנים עתירי מולטימדיה ממצלמות דיגיטליות, מצלמות וידאו וטלפונים סלולריים מתקדמים, כמו גם תקשורת עם אביזרי בידור ביתיים השואבים את תכניהם מהמחשב האישי. למשל מחשב מדיה סנטר המשלח באופן אלחוטי את התוכניות המאוחסנות בו למסך הטלוויזיה, באמצעות תקשורת אלחוטית.
 
נס מציין כי למרות שהתעשיה קיוותה שטכנולוגיות התקשורת האלחוטית ברוחב פס גבוה תיכנס לשימוש מסחרי כבר לפני כשלוש שנים, ויכוח מתמשך בין חברות הענק אינטל ופריסקייל (כאשר לשתיהן יש מרכז פיתוח בארץ) לגבי התקן גרם להשהייה משמעותית בכניסתה של הטכנולוגיה לשוק. למעשה, עד היום לא קיים תקן תקשורת אלחוטית ברוחב פס גבוה מוסכם על כל הצדדים, ובעקבות התפוצצות הדיונים בועדת התקינה לפני כשנתיים החליט כל צד לפנות לשוק עם פיתוח התואם רק לרכיבים של חברי אותה קבוצה. המשמעות? מחשב נייד שבו קיים Wireless USB מקבוצת החברות בהובלתה של אינטל לא יוכל לתקשר עם טלוויזיה בה מותקן רכיב Ultra Wideband מקבוצת החברות בהובלתה של פריסקייל.
 
נס מסביר כי כנגזר מכך, העדיפו שתי הקבוצות לנתב את פעילותן, ככל הניתן, לשווקים מקבילים ולא חופפים. הקבוצה המובלת בידי אינטל פועלת בעיקר בשווקי המחשבים ומוצרי הצריכה הניידים (כדוגמת מצלמות סטילס, מצלמות וידאו, נגני MP3 וכו') ומפתחת את ה-Wireless USB. ואילו הקבוצה המובלת בידי פריסקייל, המפתחת את תקן ה-Ultra Wideband, פונה לכיוון שוק הטלוויזיה, ה-DVD וה-Set-Top-Box, בין השאר בזכות קשריה הקיימים של פריסקייל עם מוטורולה, ולמוטורולה עם חברות ה-Set-Top-Box.
 
על פי המחקר, טכנולוגיות התקשורת האלחוטית קצרות הטווח ברוחב פס גבוה עתידה להיכנס לשימוש ב-2008 ב-5.4% מהמחשבים הניידים וב-3.2% מהמחשבים השולחניים. עד 2010 היא צפויה, כאמור, לשלש את חדירתה לשוק המחשבים.
 
לנו נראה שתקן Wireless USB של אינטל הוא זה שיתפוס את נתח השוק הגדול יותר, ולו רק בזכות העובדה שאינטל עומד מאחורי ודוחפת את התקן לתעשייה. אך עם זאת, אנו סבורים שנוכל לראות בעתיד מכשירים אשר כוללים בתוכם את שני הטכנולוגיות, הן של אינטל והן של פריסקייל, לפחות עד סיום הסכסוך והסכמה גורפת בין שני הגופים.
 
סלולרי לא לכולם
בטווח הקצר סבורה IDC כי קצב שילוב טכנולוגיה סלולרית באופן מלא במחשבים ניידים צפוי להיות נמוך. ברוב המחשבים הניידים לא מותקן כיום רכיב סלולרי ועלותו של כרטיס סלולרי למחשב עדיין גבוהה. בנוסף, התשלום הקבוע עבור השירות מהווה מחסום נוסף לחדירת הטכנולוגיה. כיום מסופק החיבור הסלולרי בעיקר באמצעות כרטיסי EVDO (ר"ת Evolution-Data Optimized), שאותם ניתן לחבר למחשב הנייד או למחשב כף היד ולגלוש באינטרנט. מכיוון שהחיבור נעשה ישירות לטלפון הסלולרי, אין צורך ב"נקודה חמה" אלחוטית (Wi-Fi) על מנת להתחבר לאינטרנט באמצעותה.
 
בטווח הבינוני מציין המחקר כי מחשבים ניידים יוקרתיים (המיועדים לצרכנים חובבי החידושים ולשכבת המנהלים בעסקים) יהיו מצוידים בכרטיס סלולרי, ונפיצותם של אלו תסתכם ב-15% מכלל המחשבים הניידים בשנת 2010.
 
באשר לטכנולוגיה אלחוטית (Wi-Fi): הפופולריות הרבה של ה"נקודות החמות" והרשתות האלחוטיות הביתיות, שהמחישו לציבור הרחב את היתרון הטמון בטכנולוגיה האלחוטית במחשב האישי ובאביזרי אלקטרוניקה בידורית אחרים, תסייע לירידת מחירים בכל הקשור בהטמעת רכיבים אלחוטיים במחשבים ניידים. במהלך הזמן רכישת כרטיסים אלחוטיים נפרדים תהפוך למיותרת, עובדה שלמעשה תקטין משמעותית את שוק כרטיסי האלחוט למחשבים ניידים שפורח בשנים האחרונות.
 
הרשת החוטית
על פי המחקר, התקנים מסוג PCI Express יחליפו בתוך כשנתיים את מקביליהם באפיק ה-PCI גם במחשבים ניידים וגם בשולחניים. רשת בין המחשבים, ה-Fast Ethernet, הטכנולוגיה הנפוצה לקישור בין מחשבים סמוכים ברשת תקשורת מקומית, תעבור עד שנת 2009 ברובה ל-Gigabit Ethernet ותגרום להעלמותו של החיבור הרגיל. תסריט זה יתגשם כיוון שכל היצרני הגדולים בשוק חומרת המחשבים הפכו את התקן Gigabit Ethernet לתקן אחיד למרות המחלוקות הראשוניות ביניהם לגבי נחיצות רוחב הפס הגדול יותר שמציע Gigabit Ethernet לעומת החיבור הרגיל.
 
עלייתו של ה-HDMI
תקן HDMI משמש לחיבור דיגיטלי של וידאו ושמע באמצעות כבל אחד בלבד ומכאן הפונקציונליות הברורה שלו לצרכן הסופי. הטכנולוגיה תומכת באותות וידאו ובאותות שמע ברמה גבוהה ומקרבת את המשתמש לחוויית קולנוע ביתי שלמה. על פי המחקר, תשולב הטכנולוגיה ב-2010 ב-36.9% מהמחשבים הניידים עד 2010 וב-36% מהמחשבים השולחניים, בעוד שכיום היא נמצאת בשימוש בפחות מאחוז מהמחשבים הניידים והשולחניים.
 
במקביל, תקן ה-DVI, אשר לפי המחקר תופס כיום נתח שוק של 5.5% במחשבים נייחים ו-5.7% במחשבים ניידים, יציג אמנם גידול בנתח השוק שלו ב-2007, ויגיע ל-7.7% הן במחשבים נייחים והן בניידים. אנו קצת מבולבלים לגבי מספרים אלו, שכן רובם המוחלט של המחשבים הנמכרים כיום מגיעים עם חיבור DVI מובנה, ולמעשה ניתן לומר שזהו התקן השולט כיום בשוק. חיבור ה-VGA הרגיל למעשה נעלם מהשוק עם כניסת מסכי ה-LCD בצורה נרחבת.
 
עם זאת, חיבור ה-DVI יפלט מהשוק באופן מהיר, וב-2009 יעלם לחלוטין, כשהוא מפנה דרך לתקני ה-HDMI ו-DisplayPort אשר אושר סופית בימים אלו.

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו!

קבלו עדכונים שוטפים וחדשות מעולם הטכנולוגיה ישירות לטלפון שלכם.

הצטרפו עכשיו

כרטיס המסך ARC B580 12GB של אינטל בסקירה: התקווה לתחרות בעולם הגרפיקה לצרכן
צל ענק מעל לאס וגאס: תערוכת CES 2026 בסימן משבר הזיכרונות העולמי
הענק מתעורר? אינטל מאשרת בשקט את קיום ה-Battlemage הגדול: כל הפרטים על ה-B770
המהלך של אינטל לשיקום השליטה: סדרת ה-Arrow Lake Refresh נחשפת לקראת 2026
שומרת הסף הדיגיטלית: המערכה המשפטית שעלולה לשנות את פני האינטרנט בישראל, ואיגוד האינטרנט שהתייצב כנגדה
תגיות:אינטלאינטרנט
איך זה גורם לך להרגיש?
אהבתי!0
מצחיק!0
עצוב0
מופתע0
משועמם0
כועס0
טוען תגובות...

כתבות פופולריות

משטח משלוח של כרטיסי מסך יוקרתיים במחסן מטענים בנמל תעופה, עם אריזות חסרות וניילון עטיפה קרוע
חצי מיליון דולר נעלמו בשדה התעופה: שני משטחים של RTX 5090 אבדו
20/10/2026
הדרך להפסיק לשלם ולקחת בעלות: בנינו שרת AI מפלצתי מקומי
22/08/2026
Google's Gemini 4 Carbon Tops Every Other Model In All But Two Of Google's Benchmarks, Scoring 88.2 Percent On SEC-bench Pro Vulnerability Discovery
גוגל מציגה את Gemini 4 Carbon: ראשון בדירוג, סגור לציבור
29/10/2026
מעבד שרתים גדול מועבר למגש בדיקה במפעל שבבים, כשמעבדי מחשבים ניידים ממתינים ברקע
אינטל מעדיפה שרתים על מחשבים אישיים ומשנה את תוכניות הייצור
02/11/2026
HWzoneHWzone
עקבו אחרינו
  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות