• מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • פורומים
  • מחשבים מומלצים
  • טרייד-זון
  • קופונים ומבצעים
HWzone
  • כתבות נבחרות
  • ביקורות
  • מדריכים
  • תמיכה טכנית
אין תוצאות
הצג את כל התוצאות
HWzone
ראשי מחשבים

קירור Noctua NH-U12A בביקורת: הקומפקטי שקורא תיגר על הגדולים ביותר

מאת ליאור מתתיהו
01/04/2019

לקחנו לבדיקה את גוף הקירור למעבדים מבית היצרנית האוסטרית המפורסמת, שעבדה עליו במשך שנים – האם ה-U12A עומד בהבטחה לביצועי ענק למרות גודלו הצנוע?

עולם קירורי האוויר למעבדים מתקדם לאיטו. נראה שבשנים האחרונות עקומת השיפור ביכולת הקירור של מעבד צועדת במקום כמעט לחלוטין. הטרנד הזה של גופי קירור מתכתיים גדולים צמח במהירות גדולה בעשור הקודם כאשר הוצגו לנו לראשונה מעבדים בעלי ארבע ליבות ופליטת חום גדולה בהתאם, יחד עם היכולת לבצע אוברקלוקינג בצורה רשמית, מסודרת ומשמעותית למדי.

הדבר פתח שוק לשחקניות חדשות וותיקות כאחד, ובמהרה ראינו יכולות קירור מתקדמות אשר מושכות את גבול ההנדסה הזמינה לקצה היכולת. מאז, סוג חדש של מירוץ החל וחברת Noctua היא אחד מהזרזים הגדולים של אותו המירוץ – המירוץ הטכנולוגי לשילוב בין שקט, יכולת קירור ומימדים שלא יפגעו בתאימות חומרה.

גוף הקירור מסוג NH-D14 של החברה התחיל מגמה של שינוי, שבה ראינו עיצוב חכם יותר, יעיל יותר במשאבים ופשוט הנדסת אנוש שהתבטאה בביצועים רציניים ושקט בפעולה, על אף שהיו קיימים גופי קירור גדולים משמעותית בשוק. אמנם, התאימות למודולי זיכרון גבוהים הייתה בעייתית במקצת, ו-Noctua המשיכה במאמץ ההנדסי עד שלאחר כמה שנים השיקה את ה-NH-D15. הקטנת השטח הפיזי במעט בשילוב מאווררים איכותיים השתלמה ל-Noctua והקירור החדש שלה היה מסוגל להשאר בפסגה לאורך תקופה.

עתה, ב-Noctua מבינים שלא לכולם האפשרות והיכולת להשמש בקירורים ענקיים עליהם עוגנים מאוררים של 14 ו-15 סנטימטרים בקוטרם. דרוש קירור קומפקטי משמעותית אשר מסוגל לתת ביצועים קרובים ככל הניתן למפלצות הקירור הגדולות. ל-Noctua יש קירורים המקבלים מאווררי 12 סנטימטרים, ברור, אבל הביצועים פשוט לא היו שם. האתגר ההנדסי לקבל יותר ביצועים בשטח קטן יותר המשיך.

גוף קירור טוב לא שווה הרבה כאשר המאווררים שלו לא יעילים במיוחד בדחיפת אוויר ושמירה על שקט, ולכן פיתחה Noctua מאווררי 12 סנטימטרים חדשים לחלוטין, וזה לקח כמה שנים.

נכון, זה "רק מאוורר", אבל החברה האוסטרית לא חסכה באמצעי פיתוח והנדסה שמוצאים בדרך כלל בתעשיות צבאיות לצורך ההנדסה של מאוורר זה. הרדיפה אחרי פרטים הנדסיים קטנים היא מה שהופך את Noctua למי שהיא, אחרי הכל. מאוורר זה הושק כמוצר לרכישה עוד בשנה שעברה והיה ברור לנו שבקרוב נראה אותו גם עם קופי קירור חדשים.

בשבוע שעבר הכריזה Noctua שהיא משיקה קירור מגדל קומפקטי בעל ביצועים משופרים לאלו שרוצים יותר שטח ריק באיזור תושבת המעבד. הכירו את ה-NH-U12A, קירור המגדל הבודד בעל כמות אבסורדית של צינורות קירור ושני מאוררים איכותיים במיוחד:

הקירור הזה לא מחליף אף קירור קודם, למרות שמו. ה-NH-U12S שהושק לפני כמה שנים ימשיך להמכר כאשר הוא נושא תג מחיר נמוך משמעותית מקירור הפרימיום החדש. ה-NH-U12A החדש הוא נכון לעת זאת היקר ביותר של Noctua ומגיע בתג מחיר של 99 דולר, 10 דולר יותר מאשר מחירו של ה-NH-D15.

יחד עם הקירור החדש, קיבלנו מ-Nuctua גם משחה תרמית חדשה אשר היא החלה לשווק כבר מתחילת השנה, ה-NT-H2 אשר עשויה להחליף את ה-NT-H1 של החברה. Noctua טוענת לשיפור הפורמולה בצורה שתפיק ביצועים טובים יותר בעיקר בשימוש עם מעבדים בעלי שטח גדול וצריכת חשמל גבוהה (כמו בפלטפורמות X299 ו-X399 למשל).

לצערינו, עם ה-NH-U12A החדש עדיין מקבלים את ה-NT-H1 הקודמת, ולכן אנו נשתמש בה לבחינת גוף הקירור הזה. כמו כן, קיבלנו גם סט של מטליות אלכוהול לניקוי מעבדים וגופי קירור.

באריזת הקירור מקבלים את גוף ה-NH-U12A כאשר שני מאווררים כבר מחוברים אליו. כמו כן גם ערכה לעגינות השונות. גוף הקירור הזה תומך בכל התושבות המודרניות לרבות LGA 115X של אינטל, AM4 של AMD ותושבות האקסטרים של שתיהן, LGA2066 ו-TR4.

גוף הקירור NH-U12A הינו מסוג מגדל (Tower). בסיס הקירור עשוי נחושת מצופה בניקל, וממנה יוצאים 7 צינורות קירור שגם הם עשויים מנחושת ומצופי ניקל. הציפוי עוזר בעיקר בשמירה על הנחושת מהתחמצנות ונזקי סביבה נוספים. הצינורות, אשר מכילים גז שמתפשט במהירות כשמתחמם, מקבלים מניפות רבות של אלומיניום לאורכם. לאלומיניום תכונות הולכת חום נמוכות מאשר לנחושת, אך זו אחת הסיבות שיש כל כך הרבה מהם, ושהם משמשים לפיזור החום במהירות על ידי אוויר חם שנזרק אליהם. המניפות לא לוכדות את החום, ומשחררות אותו במהירות לאוויר.

גובה הקירור הזה הינו 15.8 סנטימטרים, גם כאשר המאווררים מותקנים. משקל הקירור הינו 760 גרם, בין הגבוהים ביותר שראינו עד כה לקטגוריה הזאת.

רוחבו של הקירור הינו 12.5 סנטימטרים, עומקו המירבי 11.2 סנטימטרים.

יחד עם גוף הקירור מקבלים צמד מאווררים מדגם NF-A12x25. הסיבה שמקבלים שניים מהם הוא שעבור עובי כזה של קירור והתנגדות אוויר שכזאת צריך דחיפת אוויר יעילה מספיק על מנת לסלק את החום במהירות. בהמשך הביקורת תוכלו לראות כמה המאוורר השני עוזר. שווי של כל מאוורר שכזה הינו 30 דולר, כך ש-60 מתוך 99 הדולר של עלות הקירור הזה היא רק המאווררים.

שימו לב להבדלים במימדים בין ה-NH-D15 של Noctua ל-NH-U12A החדש. מפלצת הביצועים של החברה פשוט מגמדת את החבר החדש במשפחה.

הליך ההתקנה – אינטל LGA115X

את הקירור החלטנו לבחון על אחד המעבדים החמים ביותר כיום, מילולית, ה-Core i9 9900K של אינטל. כיווננו את המעבד מראש לצרוך בדיוק 160W בעת מאמץ, והתקנו על המעבד הזה גם את ה-NH-D15 וגם את קירור המים K240 של אנטק, בשביל לקבל קצת פרספקטיבה לעומת ערכת קירור המים התקציבית הזאת.

שיטת התקנת הקירור של Noctua לא השתנתה, ותודה לאל על כך. כמו בכל קירור אחר שלה, גם ה-NH-U12A שלה מגיע עם ה-SecuFirm של החברה. עגינה מושלמת ונטולת סיכונים. כל שיש לעשות הוא להצמיד את הצלב מאחורי לוח האם, להלביש את הספייסרים השחורים מפלסטיק, להניח את הגשרים מברזל לפי כיוון עגינת הקירור ולחזק עם ברגי אצבע.

לבסוף, כל שיש לעשות הוא פשוט להניח את גוף הקירור ולהבריג את הברגים המובנים בו לגשרים בכל צד. מקבלים מברג בערכת העגינה. לאחר מכן מלבישים את המאווררים בקלות בשני צדדי הקירור, פעולה שאפשר לעשות אפילו ביד אחת.

ב-Noctua לא צחקו בנוגע לתאימות גבוהה עם זיכרונות. ישנו מרווח אווירי של סנטימטר טוב בין המאוורר המותקן לבין ממשק הזיכרון הקרוב ביותר בלוח האם אשר בו בחנו, ה-GIGABYTE Z390 AORUS Pro.

מבחני הביצועים וסיכום

לקחנו את המערכת שלנו לבחינת רעש וטמפרטורה כאשר השתמשנו בחיישן ה-Package של ה-Core i9 9900K, שבדרך כלל מבלה באיזור טמפרטורה ממוצע למדי לעומת הליבות השונות, שבזמן מבחן שהו לרוב ב-3 מעלות יותר עד 3 מעלות פחות ממנו.

רעש האיזור כאשר המערכת כבויה לחלוטין הוא 31.1 דציבל (DBa) בדיוק. השתמשנו במודד רעש במרחק של 35 סנטימטרים מאיזור המעבד. טמפרטורת הסביבה היא 25 מעלות צלזיוס.

ניסינו ככל הניתן לנרמל את עוצמת הרעש מהמערכת בעת מאמץ למעבד. ההבדל בין עוצמת רעש של 38.6 לבין 41.5 הוא גדול, אפשר להגיד שבערך כפול לאוזן. שימו לב מה קרה כאשר החלטנו לבחון את ה-NH-U12A עם מאורר אחד בלבד. ניכר כי שימוש בשניים הוא הנוסחא המנצחת שלו, ועם שני מאווררים מותקנים הוא הפגין יעילות קירור טובה מאוד.

NH-D15 עם מאוורר אחד זה מוצר שנמכר כיום תחת השם NH-D15S, בסך הכל. מול הקירור בקונפיגורציה הזאת הוא אמנן היה טיפונת יותר רועש, אך השווה טמפרטורות. זה השיג מאוד מכובד לקירור בגודל שכזה. כמובן שכאשר ל-NH-D15 יש שני מאווררים, שניהם יכולים הסתובב בסל"ד נמוך, להפיק פחות רעש, ועל הדרך גם להגיע לטמפרטורות פעולה טובות משמעותית. כאשר השתמש ה-NH-U12A במאוורר אחד בלבד, מאוורר זה הגיע למהירות של כ-1850 סל"ד ועוצמת הרעש עלתה בהתאם.

בכל הנוגע ליעילות גוף הקירור, נותן ה-NH-U12A פייט לא רע מול ערכת קירור המים של אנקט. אם נשווה את עוצמת הרעש של שניהם לחלוטין, יסגור הקירור הקטן של Noctua את הפער בטמפרטורת המעבד.

כאשר המערכת נחה, הקירור החדש הוא חרישי לחלוטין. בסל"ד של 900-1200 מאוד קשה להבחין ברעש שהמאווררים הנהדרים הללו מפיקים. טוב לדעת ששנים של הנדסה הלכו למוצר שעובד כראוי.

בכל הנוגע למחיר, נראה שהצרכן צריך להבין טוב מאוד מה הוא מקבל. עם תג של 99 דולר, ה-NH-U12A הוא הקירור היקר ביותר של Noctua עד כה. אמנם, אני חושב שיש לו זכות לעשות את זה. אין קירור בקאליבר הזה שמגיע לביצועים הללו. יהיו כאלה שיגיעו קרוב, אין לי ספק, אבל לכתר ולהנדסה שמאחוריו יש מחיר, מסתבר.

אני רואה פוטנציאל גדול לגוף הקירור הזה במערכות במארזים קטנים, או למעבדי שרתים בלוחות אם שיש להם 2-4 תושבות ויושבים במארזים גדולים מספיק. המרווח שהקירור משאיר לזיכרון צריך להיות המאפיין המשכנע ברכישה שכזאת.

לאלו שרוצים את הביצועים הגבוהים ביותר בגודל קומפקטי יחסית ולא מוכנים להתפשר על איכות, NH-U12A צריך להיות בחירה טבעית. Noctua טוענת "ביצועים של קירורי 140 מילימטרים בקירור של 120 מילימטרים" ואנחנו בהחלט רואים שזה נכון. ישר כח.

מומלץ, פרס המוצר החדשני

קירור למעבד Noctua NH-U12A

טאגים: Noctua

מבצעים קשורים:

באותו נושא כתבות

האולטרה-רחב ששכנע אותנו: מסך GIGABYTE G34WQC בביקורת
HWzone

האולטרה-רחב ששכנע אותנו: מסך GIGABYTE G34WQC בביקורת

20/01/2021

לקחנו לביקורת מסך מתקדם במחיר קורץ מאוד בכדי לבדוק האם שווה לעבור לפורמט אולטרה רחב - ה-G34WQC של GIGABYTE גילה לנו שחווית פרימיום ניתנת להשגה גם ללא שבירה של תוכניות חסכון

קרא עוד
שווה לעבור לאלחוטי? אוזניות HyperX Cloud Flight S בביקורת
מחשבים

שווה לעבור לאלחוטי? אוזניות HyperX Cloud Flight S בביקורת

17/01/2021

בילינו תקופה עם אוזניות גיימינג אלחוטיות - על מנת לגלות האם היתרונות של טכנולוגיית העידן החדש עולים על החסרונות

קרא עוד
הצג עוד
  • הכי פופולרי
  • הכי מדובר
  • הכי חדש
דילים לוהטים עם דולר נמוך: המבצעים העדכניים באמאזון

דילים לוהטים עם דולר נמוך: המבצעים העדכניים באמאזון

29/12/2020
שגעון סוף השנה ב-Epic Games Store: משחק חינם מדי יום עד 2021

שגעון סוף השנה ב-Epic Games Store: משחק חינם מדי יום עד 2021

23/12/2020
מצעד המשחקים החינמיים של Epic Games Store ממשיך

מצעד המשחקים החינמיים של Epic Games Store ממשיך

26/12/2020
מצעד הדילים של סוף השנה: מבצעי החומרה והמחשבים של Newegg

מצעד הדילים של סוף השנה: מבצעי החומרה והמחשבים של Newegg

31/12/2020
הזדמנויות היסטוריות: מחירי המחשבים הניידים של אמאזון צונחים יחד עם הדולר

הזדמנויות היסטוריות: מחירי המחשבים הניידים של אמאזון צונחים יחד עם הדולר

13/12/2020
מצעד הדילים של סוף השנה: עוד מבצעים מעולים מאמאזון

מצעד הדילים של סוף השנה: עוד מבצעים מעולים מאמאזון

31/12/2020
הצלחה או בעצם חרפה לדורות? הבלאגן סביב Cyberpunk 2077 מסרב להיעלם

הצלחה או בעצם חרפה לדורות? הבלאגן סביב Cyberpunk 2077 מסרב להיעלם

המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K

המעבד שיחזיר את כתר הביצועים בגיימינג לאינטל? הכירו את Core i9-11900K

ה-RTXים הבאים מתקרבים: NVIDIA מזמינה לאירוע תקשורתי בתחילת החודש הבא

ה-RTXים הבאים מתקרבים: NVIDIA מזמינה לאירוע תקשורתי בתחילת החודש הבא

NVIDIA מכריזה על GeForce RTX 3060 – עם נפח זכרון גדול באופן מפתיע לכולם

NVIDIA מכריזה על GeForce RTX 3060 – עם נפח זכרון גדול באופן מפתיע לכולם

זינוק של 70 אחוזים במספר יחידות העיבוד? הדור הבא של NVIDIA מככב בשמועות

זינוק של 70 אחוזים במספר יחידות העיבוד? הדור הבא של NVIDIA מככב בשמועות

יותר זכרון, פחות כסף – כרטיס GeForce RTX 3060 מבית אסוס דולף לפני ההכרזה

יותר זכרון, פחות כסף – כרטיס GeForce RTX 3060 מבית אסוס דולף לפני ההכרזה

האולטרה-רחב ששכנע אותנו: מסך GIGABYTE G34WQC בביקורת

האולטרה-רחב ששכנע אותנו: מסך GIGABYTE G34WQC בביקורת

20/01/2021
השיח ברשתות החברתיות: מחצית מהישראלים נמנעים מלהגיב מחשש שייתקלו בתגובות אלימות

השיח ברשתות החברתיות: מחצית מהישראלים נמנעים מלהגיב מחשש שייתקלו בתגובות אלימות

19/01/2021
משתלמים יותר מכל מקום אחר בעולם? מחירי ה-Galaxy S21 בישראל

משתלמים יותר מכל מקום אחר בעולם? מחירי ה-Galaxy S21 בישראל

18/01/2021
שווה לעבור לאלחוטי? אוזניות HyperX Cloud Flight S בביקורת

שווה לעבור לאלחוטי? אוזניות HyperX Cloud Flight S בביקורת

17/01/2021
מכירות הבזק שוב איתנו: צמד סמארטפונים של Xiaomi יוצעו במחירים קורצים למתעניינים החלטיים

מכירות הבזק שוב איתנו: צמד סמארטפונים של Xiaomi יוצעו במחירים קורצים למתעניינים החלטיים

17/01/2021
ה-Dimensity הראשון בישראל, רק לכמה ימים: סמארטפון ה-Realme 7 5G זמין לרכישה מקומית

ה-Dimensity הראשון בישראל, רק לכמה ימים: סמארטפון ה-Realme 7 5G זמין לרכישה מקומית

16/01/2021

הזון הוא אתר המחשבים והטכנולוגיה הותיק בישראל, המשמש כבר שנים רבות בית לאוהבי טכנולוגיה, מחשבים וגאדג'טים.
צרכנים נבונים שאוהבים להיות בחזית הדיגיטלית – עוזרים למחשבים להבין אנשים מאז 2001.

  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
אין תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • פורומים
  • מחשבים מומלצים
  • טרייד-זון
  • קופונים ומבצעים
sponsored