חברת Freescale מציגה סדרת מעבדים חדשה ועוצמתית לסמארטפונים, טאבלטים, קוראים אלקטרוניים ועוד
Freescale Semiconductor היא אולי לא השם הראשון שיקפוץ לראשכם כשישאלו אתכם על מוליכים למחצה או אלקטרוניקה, אך מדובר בחברה ותיקה וגדולה שעלתה לכותרות לא פעם בזכות פיתוחים ושכלולים למיניהם. החברה החלה דרכה כבר בשנת 1949 בארה"ב כחטיבה של מוטורולה, נפרדה ממנה בשנת 2004 ונקנתה בשנת 2006 בעסקת ההייטק הגדולה ביותר דאז. לחברה גם ענף הפועל בארץ ומעסיק כמה מאות עובדים בהרצליה (מרכז נוסף שהיה בישוב עומר נסגר ב-2009).
כעת מתכננת Freescale להיכנס לקלחת הרותחת של המעבדים (או מערכות על שבב- SOC) המיועדים למכשירים ניידים, ומציגה לראווה את סדרת ה-i.MX 6 (שהרי זו עובדה מוכחת שהוספת 'i' בתחילת שם המוצר עתידה לגרום למכירותיו להרקיע שחקים), שתציע דגמים בעלי אחת, שתיים ואפילו ארבע(!!) ליבות Cortex A9 מבוססות ARM, במהירויות של עד 1.2GHz (התרשמתם כבר?). מעבדי ה-i.MX 6 יכילו זכרון מטמון מסוג L2 בגודל של עד 1MB, ויוכלו לפענח ולקודד וידאו ברזולוציה של 1080p וכמו כן יכילו גם תמיכה בתלת מימד. גם העיבוד הגראפי של סדרת המעבדים לא נשאר מאחור, ומציע מנוע עיבוד vertex ומנוע עיבוד דו מימד נפרדים, וביצועי עיבוד תלת מימד שיגיעו עד ל-200 MTPS (ר"ת Million Triangles Per Second). ולבסוף, המעבדים יתמכו בשורה חיבורי I/O פופולריים, כמו HDMI 1.4 ,Gigabit Ethernet ,PCIe ו-USB 2.0 (אם כי לא USB 3.0, לעת עתה).
לא, להכין קפה הוא עוד לא יודע | המסקנה המתבקשת: יותר ליבות, יותר טוב |
למרות המפרט העשיר, שלא לומר מהפכני (4 ליבות במהירות 1.2GHz האחת בכף ידכם זה בהחלט מרשים), ב-Freescale מתארים את המעבדים כבעלי צריכת אנרגיה נמוכה וחסכונית מאוד, וגם כבעלי יחס מחיר/ביצועים מרשים, המיועדים להציע פתרונות עוצמתיים אך קלים להתאמה למגוון רחב של שימושים.
מעבדי ה-i.MX 6 צפויים להיכנס לייצור מדגמי במהלך הרבעון השני של השנה, ולהגיע אל השוק עד לסוף השנה הנוכחית.
האם תצליח Freescale לעמוד בהבטחותיה, והאם תצליח להשיג דריסת רגל בשוק התחרותי של המכשירים הניידים? כל זאת ועוד בפרקים הבאים.
מדהים! זה יותר מהיר מפנטים 4 מלפני 6 שנים
שאלה
אני יודע שלרוב יש צורך ואמירה כמו "מה שיש עכשיו זה לא מספיק?" לרוב לא נכונה בטכנולוגיה אבל אני חייב לשאול:
היום מכשיר אחד מסוגל לצלם ברמה גבוה ואיכותית , לנווט GPS , ולהריץ משחקים ברמה ממש גבוה (אנדרואיד או אייפון הם אחלה דוגמאות) ובנוסף להריץ סרטונים בHD…
איפה בידיוק נצתרך כזה מעבד? אנחנו נגיע לצוואר בקבוק שהמסך עצמו פשוט יהיה קטן מידי ולא נוכל להגדיל את הרזולוציה כי לא יהיה טעם אז למה צריך נגיד בפלאפון נייד יותר מנגיד 2GHZ מעבד? (וזה מכשיר שיכול להפעיל משחקי מחשב כבר חחח)
יכול להיות שאנחנו מתקרבים למיצוי בתחום הניידים ? (שמעתי על מקרן בנייד אבל זה ממש לא נראלי בכיוון)
שאלה
למה אני צריך תמיכה של המעבד בחיבורי יואסבי וכאלה? זה לא שבב נפרד בלוח אם?
ל-2
אני בהחלט לא רואה מה הבעיה בניסיון להגיע לרמה של המחשב האישי. זה שכרגע אין לך משחקים ברמת גרפיקה גבוהה בפלטפורמות האלו לא שוללת את האפשרות למשחקים כאלו בעתיד.
חוץ מזה שאם יכנס תלת מימד אתה תצטרך לא מעט כוח עיבוד כדי להראות את זה.
אף פעם לא תהית איך זה יהיה לשחק משחק ברמת גרפיקה של crysis 2 על מכשיר מגע עם תלת מימד?
זה שהיום המשחק הכי מתקדם הוא angry birds לא אומר שהמצב תמיד יהיה ככה.
בכלל לא התרשמתי
Tegra 2 עם עידכון קשוח קטן יכול בקלות לעשות את כל הדברים האלו ןחלקם כבר קיים היום במעבד.עד שהמעבד הזה יראה אור יום, יצא מעבד הTegra 3 שבכלל ישפיל את המעבד הזה.
ל-koko0 מדובר ב-SOC ככל הנראה
ולא רק במעבד.
ל-2 ול-3
2-
עם האוכל בא התאבון…
3-
ברגע שמשלבים את זה במעבד זה:
א. חוסך בעלויות
ב. חוסך במקום
ג. חוסך בחשמל