המחירים של כונני ה-SSD השונים מבית הענקית הקוריאנית לא מפסיקים להצטמק – ואתם מוזמנים להרוויח בגדול
אירועי הבלאק פריידיי והסייבר מאנדיי לשנת 2020 נמצאים ממש מעבר לפינה, אך גם עתה יש לאמאזון מבצעים גדולים שמקשים מאוד על ההתאפקות וההמתנה – וגורמים לנו לרצות לבזבז את כל המסגרת על שדרוגים מעניינים כבר עכשיו, לפני שיא החגיגה המיועד.
דגם ה-860 EVO של סמסונג בתצורת 2.5 אינץ' עם ממשק SATA III ממשיך להימכר במחיר קרוב מאוד למינימום ההיסטורי שלו (הפרש של דולר בודד, למעשה) בנפח של 500GB – רק 54.99 דולר כבסיס ו-64.74 דולר ביחד עם דמי המשלוח עד הבית, כלומר 220 שקלים בלבד תודות לשער הדולר הנמוך בהשוואה לשקל, בין היתר.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
גם דגם ה-860 EVO בנפח טרה-בייט אחד ירד אל רמה מינימלית מרשימה – 99.99 דולר בתור בסיס ו-128.35 דולר ביחד עם מע"מ ומשלוח, שהם 440 שקלים לערך ביחד עם עמלת ההמרה הצפויה בעסקה. המחירים בארץ עבור דגם זה מתחילים ברמות של מעל ל-600 שקלים, כך שמדובר כאן בהנחה של מעל ל-25 אחוזים עבורכם.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
לחצו כאן למעבר אל כל הדילים והמבצעים ב-HWzone
כונן NVMe של סמסונג בנפח 500GB מסדרת ה-970 EVO יהיה שלכם במחיר נטול מע"מ – 69 דולר בתור בסיס ו-78.71 דולר בלבד יחד עם משלוח עד לפתח הבית, או 270 שקלים לערך ביחד עם עמלת המרת המטבע.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
רוצים את יתרונות ה-NVMe ויתרונות המוניטין של סמסונג עם נפח נדיב יותר? אין שום בעיה, גם הגרסה בנפח טרה-בייט אחד של ה-970 EVO ירדה אל המחיר הכי נמוך שלה – 129.99 דולר כבסיס ו-165.6 דולר ביחד עם מס ושילוח, כך שהעלות הסופית עבורכם תהיה 565 שקלים לערך, או פחות ממחירו הישראלי של ה-860 EVO (הצנוע הרבה יותר בביצועיו, כמובן) מהפסקאות הקודמות עם אותו נפח.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
זו עשויה להיות ההצעה הכי מרשימה בכתבה, אם אתם מתעניינים בביצועים מיטביים ובנפחים גדולים עבור האחסון שלכם – כונן 970 EVO Plus משופר של סמסונג בנפח של 2 טרה-בייט זמין במחיר הנמוך ביותר שלו, 249.99 דולר כבסיס ו-303.71 דולר ביחד עם כל התוספות הנדרשות על מנת לקבל אותו לביתכם ללא הפתעות מיותרות. קצת פחות מ-1,040 שקלים עבור מוצר שמחירו התחרותי ביותר בשוק המקומי מתחיל ביותר מ-1,550 שקלים (!).
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
כונן 970 EVO Plus בנפח של טרה-בייט יהיה שלכם בתמורה למחיר סופי של 180.48 דולר, אחרי הנחה נוספת של 7.5 דולר בקופה – כך שהמחיר שתשלמו עבור דגם ה-NVMe המעודכן הנהדר הזה יהיה פחות מ-620 שקלים, לעומת 750 שקלים ומעלה בארץ.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
כונן קשיח חיצוני קומפקטי של Seagate בנפח של 4 טרה-בייט זמין במחיר נאה של 84.99 דולר כבסיס, ו-113.24 דולר יחד עם כל התוספות, שהם 385 שקלים לערך ופחות מ-100 שקלים לכל טרה-בייט של אחסון שיתאים גם למחשבים האישיים שלכם וגם לקונסולות מתוצרת סוני ומיקרוסופט בדור הנוכחי ובדור החדש.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
כונן קשיח מכאני פנימי בתצורת 3.5 אינץ' של Seagate מסדרת ה-BarraCuda שלה, בנפח 4 טרה-בייט, זמין במחיר סופי של 110.9 דולר כולל מע"מ ומשלוח, או 380 שקלים לערך ביחד עם עמלת ההמרה.
לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon
זה הזמן להזכיר על באג חישוב דמי המע"מ והמס בפלטפורמת הענק של ג'ף בזוס ואנשיו, אשר מביאה את המחיר הסופי בקופה להיות גבוה יותר מזה המוצג בעמוד המוצר בחלק מהרכישות בסכום של מעל ל-75 דולר. במצב שכזה תוכלו "לתקן" את המצב ולהחזיר את המחיר הסופי לערך עליו אנחנו מספרים כאן בכתבה על ידי תוספת של מוצר נוסף כלשהו במחיר מינימלי, כמו זה למשל, אל סל הרכישה שלכם.
היי יש טעות בכתבה לגבי ה EVO 970 , הטוטאל הוא :
Order Summary
זו שגיאה ובאג במנגנון שערוך דמי המסים של אמאזון, לצערי.
ניתן לתקן אותה ולקבל הפחתה של כמה עשרות שקלים במחיר עד לערך עליו אנחנו מספרים עם תוספת של מוצר נוסף בעלות מינימלית לסל הקניות. ניתן למצוא פירוטים על המנגנון בכתבות מבצעי אמאזון קודמות שלנו מהשבוע החולף.
אמאזון אמורה גם להחזיר כסף שנלקח שלא לצורך בסוף התהליך, אם כי זה משהו שעשוי לקחת כמה חודשים ואף פעם לא ודאי במאה אחוזים באופן טבעי.
אגב משתלם יותר לקנות את ה EVO PLUS בעוד תוספת של 50 שקלים (ישנה הנחה של עוד 7 דולרים על הפלוס)
היי אנסה לחפש את המנגנון , אם לא אמצא , אשמח אם תצרף לכאן קישור.
אני כבר עשיתי הזמנה ל-PLUS בכל מקרה והמשלוח כבר יצא .. לצערי לא יצא לי לבדוק את הנושא של התקלה שאתה מדבר עליה ואם זה קרה גם לי.
אבדוק את זה , תודה
דיברתי איתם בצ'אט לגבי הבאג הזה , הנציג טען שאקבל החזר אוט' של המיסים ברגע שאקבל את המוצר.
טוען שאקבל החזר כספי של 33.46$ (שזה סכום המיסים) – אין לי מושג אם הוא באמת צודק ..
זו החשבונית אגב :
Order Summary
המחיר של 970 לחצי טרה זה המחיר הרגיל, למה זה מוצג כמבצע?
זה לא המחיר הרגיל, אך זה מחיר מבצע תחרותי מאוד שזמין מזה כמה ימים
קניתי את ה2TB.
ב1000 שקל זה מחיר פצצה. יותר זול ב300 שקל מאילת וב500 שקל מהמרכז.
יצרתי קשר עם השירות לקוחות שלהם לגבי החישוב של המס. גם לי אמרו שאני אקבל החזר שיכול לקחת עד 180 יום (WTF??)
קצת מוזר העניין הזה…
לי דווקא אמרו שההחזר יגיע ברגע שאקבל את המוצר. נחיה ונראה
אני ממתין עוד כמה ימים לבלאק פרידיי בתקוה שיהיה מבצע על ה-evo plus שיוריד אותו מתחת ל-75$.
הסתכלתי בכוננים נוספים ונתקלתי ב-WD, גם 500 ג'יגה ועם מהירות מעט גבוהה יותר מה-evo 970 ובמחיר זול משמעותית ממנו (לפחות בארץ).
מה הסיבה שאתם קונים דווקא את סמסונג?
אם אתה מתכוון ל-WD Black SN750, זה אכן כונן איכותי מאוד שאנחנו נוהגים להמליץ עליו בחום בכל פעם שהוא יורד למחירים קורצים. אנחנו דוגלים לספק לצרכנים את מלוא האפשרויות ולתת להם את האפשרות לעשות את ההחלטות והבחירות בעצמם – יש כאלו שיש להם נסיון טוב מהעבר עם סמסונג ומעדיפים את המותג על פני כל אחד אחר בשוק, ויש כאלו שחשים אותו דבר עם Western Digital. כל עוד העלות היא תחרותית, אנחנו דואגים לספר לכם עליה ולהמליץ 🙂
המחירים של המבצע עכשיו זה המחירים של Black Friday או שאז הם יהיו יותר נמוכים?
לא ניתן לדעת מראש. יתכן שבבלאק פריידיי נקבל הפתעה עם מחירים נמוכים עוד יותר, יתכן שנקבל את אותם מחירים בדיוק ויתכן שעד הבלאק פריידיי המלאי יאזל ולא ניתן יהיה לקנות את הדגמים במחירים הנוכחיים. כל עוד המחיר הוא משתלם אנחנו ממליצים בחום לשקול רכישה – ומקווים שכל אחד יעשה את הבחירה הנכונה עבורו 🙂
אכן הכונן הזה.
רכשתי כונן של Transcend ורשמו לי שזו לא החברה הכי אמינה.
מכאן גם מגיעה השאלה. איך אתם מדרגים את החברות סמסונג, WD, Corsair, Crucial מבחינת אמינות של הכוננים שלהם?
קח בחשבון שכוננים מכאנים וSSD זה 2 סוגים מאוד שונים של אחסון. זה אומר שגם חברות מובילות בתחום אחד לא בהכרח יספקו מוצרים איכותיים בסוג השני כי אחרי הכל הארד דיסק זה יצור של פלאטות מגנטיות וראשים עם מנועים מכאניים בעוד שSSD זה צ'יפים.
אז תלוי באיזה מוצרים.
אצלי אישית, בכוננים מכאנים רק WD.
בSSD אני מעדיף את סמסונג.
מצד שני כוננים מכאניים הם תוצר של עשרות שנים, עם אמינות מירבית ולרוב זמן התדרדרות ארוך
ב-SSD ההתדרדרות לעיתים מהירה מאוד. לכן ממליץ על כונן כזה קטן, שמגובה על מכאני גדול.
אי אפשר להגיד דבר כזה באופן גורף
יש פה המון נעלמים במשוואה הזאת.
זה מאוד תלוי בתהליך היצור, באיכות השבבים, בבקר הזכרון, ואולי הכי חשוב: כמות הכתיבות.
לכל SSD (או ליתק דיוק, לשבבים עצמם) יש דירוג של כמות כתיבות שהוא מסוגל לעמוד בהם.
אם תשב ותכתוב ותמחק מידע בנפח של 100% מהכונן כל יום אז הוא אמור להחזיק כמה שנים בודדות. אבל בשימוש סביר (מערכת הפעלה + תוכנות) זה יכול בכיף להחזיק שנים ארוכות.
אגב גם כוננים מכאנים מאבדים מהמגנטיות שלהם לאורך שנים ואחרי פרק זמן של כ20-25 הדה-מגנטיזציה שהם עוברים מתחילה להשפיע ברמה של איבוד נתונים. אז גם הטכנולוגיה הזאת לא חפה מחסרונות.
הכל תלוי מה השימוש והצורך שלך.
כונן SSD שמחזיק בשימוש סביר ל8 שנים, לרוב האנשים זה יספיק.
אלה שזה לא מספיק להם הם אנשים שיהיו מודעים לזה וימצאו לזה חלופה.
השוואות שהועלו לרשת בין אחוזי התקלות בכונני SSD מראות שוויון מול המכאניים, עם נטיה לתוצאות גרועות יותר מהם.
הנסיון האישי שלי עם אחד (טראנסנד 64 ג'יגה מלפני 3 שנים), הראה התדרדרות מהירה תוך דקות שהפכה כונן כזה לבלתי שמיש. כל הקשיחים אצלי שהתדרדרו, איפשרו די זמן לחלץ מהם חומר.
זה לא קשור לכתיבה והקריאה שהם בלאי ידוע ומוכר, אלא לתקלות כתוצאה מחום וכשלים בבקר: אותם לא ניתן לנבא, והם קריטיים יותר.
לעומתם דיסקים מכאניים שקיימים כבר עשרות שנים, מספקים התראות SMART אמינות, סקטורים פגומים ובעיות קריאה/כתיבה פיזיות (לרוב עם תיקתוקים נשמעים), שמאפשרים לחלץ מהם מידע (אם יש רגישות לכך, כמובן – ברוב הביוסים בדיקת ה-SMART לא מופעלת וחבל) בפרק זמן סביר.
אני מעדיף כונן שיש בו שגיאות ושעדיין עובד, מאשר כונן שנופל עם השגיאה הראשונה.
לא יודע איזה מחקר קראת ויכול להיות שזה נכון. אבל אומר שוב, זה הרבה תלוי באיכות החומרים והייצור של המוצר אתה קונה.
SSD שנדפק אחרי דקות בלבד של שימוש? נשמע כמו תקלה נקודתית במוצר שקיבלת או אפילו איכות ירודה של מוצר (קח בחשבון שבדרך כלל בנפחים הקטנים, חוסכים בדברים מסויימים כדי להגיע לרף מחיר נמוך אז כנראה שזאת התוצאה).
מהנסיון שלי עם כונני SSD (כמות של 8-10 במחשבים אישיים) לא נתקלתי בבעיות חריגות כמו שאתה מתאר.
אבל שוב, אם אתה משתמש שמודע למגבלות הטכניות של המוצר שאתה קונה אתה והמידע מספיק חשוב לך כדי לא לאבד אותו אז תדאג לגיבוי (כל אחד והדרך המועדפת עליו).
לוותר בכוונה על כונני SSD בגלל שהם "לא אמינים" נשמע לי קצת מוגזם. אי אפשר כבר לחזור לווינדוס על מכאני, לא מסוגל לחכות דקה על העולה. המחשב לא יכול להיות הצאוור בקבוק שלך, כלומר אתה לא יכול לחכות למחשב, שהמחשב יחכה לך.