נתונים טכניים
- בקר: Marvell 88SS9174-BLD2
- מודולי זיכרון: Micron MLC NAND בליטוגרפיה של 25 ננומטר
- מהירות רציפה מקסימלית: 415 מגה-בייט לשנייה קריאה ו-260 מגה-בייט לשנייה כתיבה בממשק SATA 6Gb/s
- מהירות רנדומלית 4K:א40,000IOPS בקריאה 50,000IOPS בכתיבה
- אחריות: 3 שנים
- מחיר: 2,373 – 1,999 ש"ח (נלקח מ-zap.co.il)
חברת Crucial הינה חלק מקבוצת Lexar Media, חברת בת של ענקית הזכרונות Micron Technology וכרגע מהווה את החברה היחידה בארה"ב המייצרת זכרונות באופן מקומי. מאז 1978 חברה זו מייצרת זכרונות DRAM לתחום המחשוב ונחלה מפולות קשות בתחום זה שאף גרמו לאינטל, מפתחת ה-DRAM, לעזוב את התחום.
ה-Crucial M4 256GB מהווה את הדור השני של כונני ה-SSD מתוצרת החברה, כאשר כונן ה-C300, מהדור הקודם של החברה, הצליח לא רק לקחת את כתר הביצועים, אלא גם את כתר האמינות שעד היום זוכה לשבחים, ואף הציע יחס עלות מול תמורה משובח. למרות שמדובר בדור חדש של מוצרים, ה-M4 עושה שימוש באותו בקר כמו ה-C300 אך מוסיף כמה שיפורים שמועילים מאוד למהירות הרציפה אך יחד עם זאת, יכולת המהירות הרנדומאלית, שהייתה כה מרשימה בדור הקודם, ספגה ירידה בביצועים.
השינויים העיקריים שניתן לשים לב אליהם הם המעבר לליטוגרפיה של 25 ננומטר, אשר השפיע ישירות על המחיר של הדור החדש ואכן ניתן לראות שהתמחור של ה-M4 אטרקטיבי יותר מאשר ה-C300, גם בהתחשב בעובדה שה-C300 הספיק להתיישן מאז. שינוי נוסף הינו שדרוג המהירויות הרציפות ל-415 מגה-בייט לשנייה לעומת 355 מגה-בייט לשנייה בדור הקודם מבחינת מהירויות הקריאה וקפיצה במהירויות הכתיבה מ-215 מגה-בייט לשנייה ל-260 מגה-בייט לשנייה.
אריזתו של כונן ה-Crucial צבועה כחול-לבן ויכולה להזכיר לפטריוטים שבינינו את צבעי הדגל. על האריזה ניתן למצוא תיאורים קצרים של יתרונות כונני ה-SSD בשלל שפות כאשר בתוך האריזה נגלה את ערכת השדרוג אשר כללה Crucial יחד עם כל כונני ה-SSD מהדור הנוכחי, ועוד על כך בהמשך. מלבד לערכה, אשר כוללת בתוכה מתאם USB ודיסק התקנה, ניתן למצוא את חוברת ההדרכה ואת הכונן עצמו. עם זאת, Crucial אכזבה אותנו כיוון שבחרה (שוב) לא לספק מתאם 3.5 אינץ' לחיבור הכונן למחשב הנייח. על הכונן עצמו נמצאת מדבקה עם לוגו החברה בצבעי כחול-לבן. הגישה העיצובית של Crucial הפתיעה אותנו במעט בכך שבחרה שלא להדגיש את שם הדגם על גבי הכונן ולמעשה הוא נבדל מה-C300 באמצעות צבעיו השונים בלבד.
הערכה המדוברת שחברת Crucial החלה לספק מאפשרת למשתמש לבצע הליך העתקה מכונן שהיה בשימוש. גם אם מדובר בכונן אשר הכיל מערכת הפעלה, תהליך ההעתקה יהיה פשוט מאוד לביצוע ויסתכם במספר קליקים בודדים ללא סיבוכים והגדרות מתקדמות.
כאשר מבצעים שכפול אל תוך כונן SSD יכולה להיווצר בעיה של יישור (Alignment בלעז). בכוננים קשיחים, מערכת ההפעלה כותבת מידע באמצעות חלוקה לסקטורים פיזיים אשר מצויים בכוננים אלו ולא ניתן לתת מענה שונה לכונני ה-SSD אשר עושים שימוש ב"דפים". עקב כך, נוצר מצב בו מערכות ההפעלה נאלצו להתמודד עם כונני SSD על ידי כתיבה בצורת סקטורים ולכן מצב של חוסר יישור עלול לגרום לכך שהסקטור הלוגי שאותו יצרה מערכת ההפעלה לשם פעולת הכתיבה לא יחפוף ל"דף" הפיסי אשר קיים בכונני ה-SSD. תופעה זו גורמת לירידה של 50 אחוזים במהירות הכתיבה. כאשר עשינו שימוש בתוכנה אשר מסופקת יחד עם הערכה גילינו באפשרויות המתקדמות, למרבה ההפתעה, אפשרות לשמירה על יישור (אשר מופעלת כברירת מחדל) וכך עוזרת לנו Crucial לשמור על הביצועים הגבוהים גם אם בחרנו לשכפל את הכונן, ולא להתקין עליו מערכת הפעלה בצורה "נקייה".
חבל שלא עדכנת ל-crucial את הקושחה העדכנית 0009
ביקורת לא שימושית לרובינו.
כמה אנשים כבר קונים כוננים כאלו ?
ביקורת לגרסאות 40/60/120 תדבר להרבה יותר אנשים.
אם אפשר להוסיף עדכון לגבי הקושחה 0009 של M4 הבנתי שהוא משמעותי מאד
כל מי שקונה SSD הוא שפן ניסיון
יש כל כך הרבה תקלות וחוסר התאמה בין המערכת הפעלה לכונננים האלו שנכון להיום שווה לחכות שהם יהפכו ליותר זולים,אמינים בהרבה ומתאימים למערכת הפעלה בצורה מיטבית.
אפשר יותר
חבל שלא ערכתם בדיקות בעולם האמיתי.
לפתוח קבצים ענקיים בפוטושופ או בווידאו, לדחוס ולפתוח קובץ RAR.
זה לא ממש משנה עם הBOOT TIMER שלי יהיה 6.1ש' או 6.3ש', זה לא יגרום לי לבחור בין כוננים
M4 בגודל 64 וקושחה 0009
לכל מי שמתעניין, התקנתי מערכת הפעלה + אופיס והפעלתי את תכונת Intel Rapid Storage. כיף טהור. המערכת עולה ויורדת תוך 20 שניות, New Vegas מ STEAM שמותקן בדיסק קשיח עולה מיידית (שנייה אחת)בעליה השנייה והילך . השדרוג הכי גדול שחוויתי.
intel 510 120gb
מבחני ביצוע בעולם האמיתי – קובץ rar 2.29gb נפתח ב15 שניות מועתק למקום אחר ב 7 שניות. שלב ב deus ex עולה ב5-6 שניות משמירה. visual studio 2010 בערך 3 שניות.
vortex turbo 60g
יש לי כזה כבר שנה וחצי. עובד נפלא, שקט לא מתחמם ומהיר יותר מתצורת RAID עם שני כונני ווסטרן 10000 סל"ד.
אני מאד מרוצה, וינדוס 7 64 ביט עולה מהר מאד, בעיקר עם לא מכבים ועושים SLEEP.לא מצטער לרגע.
תודה. מעניין…
הקרושיאל נהדר. והאמת שגם 128 או 60 מספיקים בשביל דיסק הפעלה. למרות שהם קצת פחות מהירים. קישרתי לכתבה שלכם מהעמוד הראשי שלנו 🙂
Crucial M4 128GB קושחה 0009
לי יש את ה-SSD הנ"ל עם קושחה האחרונה 0009 (קניתי אותו לא מזמן) ואני חייב לציין שזהו SSD מצויין , עובד דיי מהר , בלי בעיות.
כתבה ממש טובה, כל הכבוד
ממש מכובד, כמעט כמו באתרים הנחשבים בעולם.
מגיעות לכותב הרבה מילים טובות.
אחלה כתבה
תודה רבה
אהבתי את זה שאנשים הוסיפו הערות על נסיונם האישי.
אולי אפשר לכלול יותר מזה בביקורות?
עליית תוכנות, טעינת משחקים, תמונות וכאלה?