לקחנו את הכונן המוקשח המשופר של SanDisk מדגם לסיבוב היכרות – ורכשנו חבר חדש המסייע בהעברת נפחי מידע מכובדים ממקום למקום בצורה קלה ונוחה עד מאוד
סוף שנת 2020 מסתמנת כתקופה עמוסה במיוחד בחומרה וחדשה וגם במשחקים חדשים. בתקופה שכזאת, שכוללת הרבה העברת מידע בין מחשבים שונים, ושימוש באחסון חיצוני בכלל, מצאנו את עצמנו עם הצורך באחסון חיצוני גם בין מערכות הבדיקה שלנו באתר.
באופן יחסית מקרי, קיבלנו הזדמנות לכסות כונן SSD חיצוני תוצרת Sandisk לצורך מטרות האחסון השונות שלנו.
חברת Sandisk נמצאת כיום בבעלות Western Digital, והחברה המאוחדת אכן מכילה את המוחות המבריקים של שתי ותיקות עולם האחסון, כאשר Sandisk מביאה בעיקר את צד ה-NAND וה-SSD. ה-Extreme Pro נחשב לכונן מתקדם למדי, ומבוסס על חומרת NVMe שבדרך כלל תפגשו בכוננים מהירים בתוך מחשבים ניידים ונייחים.
גרסת הכונן הספציפי הזה היא SDSSDE80-1T00-G25. שימו לב שקיימות גרסאות אחרות, פשוטות יותר דוגמת ה-E60 שמבוסס על בקר SATA ולא NVMe כמו הכונן הזה. הנפח של הכונן הספציפי שקיבלנו הינו 1TB.
רוחבו של הכונן 5.8 סנטימטרים וגובהו 11 סנטימטרים. יש לכונן חור שמשמש לקשירה לשאקלים ומחזיקים כאלה ואחרים.
פינותיו של הכונן חלקות והטקסטורה בגבו מאפשרת לו לשבת בבאחון על כל משטח, שכן המעטפת החיצונית עשויה מגומי בטקסטורה עדינה.
גוף כונן ה-Extreme Pro Portable הינו בעל עמידות גבוהה לזעזועים ואפילו תקן IP55 להתמודדות עם השפרצות מים ואיזורים מאובקים. ממשק המידע של הכונן הינו USB Type-C 3.1 Gen2 ולכן הגבלת התעבורה הינה עד 10Gb לשניה. בלוחות אם ולפטופים מודרניים היום, תמצאו מחברי USB Type-C שתומכים בתעבורה זאת.
עם הכונן מגיעים שני כבלים, האחר Type-C ל-Type-A רגיל, והשני הוא כמו שאתם רואים, Type-C משני הכיוונים. הכבל שבתמונה הוא זה שאנחנו משתמשים בו לרוב שכן מחשבים נייחים וניידים שכוללים את החיבור הזה הפכו לנפוצים במיוחד בשלוש השנים האחרונות.
מבחני הביצועים
מבדיקה ראשונית ב-CrystalDiskInfo, נראה שמדובר בכונן שמבוסס על בקר ה-SN750 המשוכלל של Western Digidal. טוב לדעת שבכונן נייד שכזה מסתתרת חומרה רצינית מאוד. ברור לנו שמדובר בגרסה של בקר ה-SSD הזה בעלת מעטפת חום נמוכה יותר על מנת להתאים לתצורת הכונן.
בכל הנוגע למהירויות רציפות, מבטיחה Sandisk כי ניתן להגיע עד 1050MB לשניה עם הכונן. בחיבור עם ממשק ה-Type-C על לוח האם Z490 MAG ACE של MSI, ניתן לראות כי אף עברנו את המהירויות הללו בצורה רציפה. אמנם, מהירות של כונן אינה נמדדת רק בהעברה רציפה של קובץ גדול.
המבחן של ATTO מאפשר לראות חלוקה של מהירויות תעבורה לפי גודל הקבצים אותם מעבירים. ניתן לראות שכבר בגודל של 128KB מקבלים תוצאות תעבורה צמודות למקסימום האפשרי. עבור כונן חיצוני, זו תוצאה נהדרת.
כונן Intel 760P בתקן NVMe (ימין) וכונן ADATA SP610 בממשק SATA (שמאל)
לעומת כונן 760P NVMe שיש לנו במערכת, הפנימי בו אנו משתמשים בבחינות, ניתן לראות כהתוצאות של ה-Sandisk Extreme Pro Portable פשוט מצוינות. הכונן עושה שימוש מלא בממשק שניתן לו, ודרך להגיע למהירויות רציפות גבוהות יותר תעשה רק דרך ממשקים מתקדמים יותר בזמינות נדירה משמעותית דוגמת Type-C Gen2x2 שמגיע ל-20Gb לשניה, או מחבר USB 4.0 עתידי שיאפשר 40Gb לשניה.
בכל הנוגע לחווית השימוש השוטפת עד כה, באמת שאין לנו תלונות עבורו. חלק הנחל הקטן הזה מבריק, בנוי היטב ותמיד מגיע למהירויות תעבורה גדולות, במיוחד אם צריך להעביר מערכת הפעלה בשלמותה, או משחק כבד ממחשב למחשב. עם גדלי משחקים שמגיעים למאות גיגה-בייטים, בהחלט שנעשה שימוש בו.
עבודה עם הכונן הזה נעשית הרבה ממש כחלק מכונני המערכת, כאשר שינוי קבצים ועבודה ממנו מרגישה חלק וריספונסיבי כמו עבודה עם כל כונן מערכת אחר. עוד לא חווינו ניתוקים פתאומיים או איטיויות מוזרות.
Sandisk עשתה עבודה פנטסטית על ה-Extreme Pro Portable, והצרכן מקבל מוצר מלוטש עם הגנה מול נזקי סביבה במחיר הוגן יחסית. אנחנו יודעים שאם תחפשו עסקאות טובות מאמאזון ורחבי הרשת תוכלו למצוא את הכונן הזה בנפח של 1TB ו-2TB במחירים נמוכים במיוחד. בכל זאת, גם רכישה מקומית כאן מציגה מחירים הוגנים למי שזקוק לאחסון חיצוני שעונה על דרישות רציניות דוגמת מהירות ועמידות.
מומלץ – כונן חיצוני SanDisk Extreme Pro Portable 1TB