סדרת קירורים העונה לשם Snowman מקבלת אהדה ברחבי הרשת בשל מחיר נמוך במיוחד ביחס לתמורה – אז דאגנו להשיג אחד על מנת לספר לכם האם הבאזז הזה מוצדק
הצרכן הישראלי לומד בשנים האחרונות שיש לא מעט מוצרים אותם הוא יכול להזמין בעלות נמוכה במיוחד מסין, בעיקר דרך אתרים כמו AliExpress מקבוצת עליבאבא. יכולת השוק הסיני לייצר מוצרים רבים באיכות מספקת מגיעה לשיא בתקופה האחרונה כשיותר ויותר תחליפים למוצרי אלקטרוניקה יכולים להרכש במחיר הוגן ולספק איכות מקובלת.
כמרכז המיצר גם גופי קירור למעבדים, כרטיסי מסך ומוצרי אלקטרוניקה ככלל, הסינים גם יודעים כיצד להנדס גופי קירור שכאלה. לאחרונה, עם תאוצת תפוצת מחשבים אישיים לצרכי גיימינג במזרח (סין והודו בעיקר), נולדים מותגים מעניינים ומוצרים שגורמים לנו לפעמים להטיל ספק במחירים אותם אנחנו משלמים על מוצרים מסויימים כאן בשוק המערבי.
קירורים העונים לשם "Snowman" לאחרונה מצליחים לקבל פופולאריות רבה במיוחד. הקירורים הללו בנויים בצורה מסורתית מאוד המוכרת לנו בעיקר מעיצובים של חברות כמו CoolerMaster וסדרת ה-212 שלה. כמו כן, ניתן למצוא הבדלים בין דגמים שונים על פי מספר צינורות הנחושת בבסיס הקירור.
החלטנו ללחוץ על ההדק ולהזמין את המתקדם ביותר שברשימה…במחיר כולל של כ-22.5 דולר בלבד. מדובר במחיר כולל של 80 שקלים עבור גוף קירור עם שני מאווררי 120 מילימטרים ושישה צינורות נחושת. אוקי, ברור לנו שבלי לדעת ביצועים בשטח דברים עדיין יכולים רק להראות טוב. השם – Snowman M-T6, על שם ששת צינורות הנחושת שלו.
כל הכוכבים התיישרו ובתוך שבוע אחד בלבד, בשילוח באמצעות ePacket – החבילה הגיעה. קופסאת הקירור נראית חבוטה למדי, אבל זה לא מפתיע בהתחשב בזה שהם אורזים את זה בשקית פלסטיק. בתוך האריזה יש ספוגים, ולמזלינו לא ראינו נזק פיזי ברמה ממשית לקירור.
כמובטח, הגיע גוף הקירור כאשר עגונים אליו שני מאווררי 120 מילימטרים הנושאים את השם הכללי "Snowman". הגוף מגיע כאשר הוא כבר כולל עליו עגינה לתושבות AMD השונות כולל AM4 היחסית חדשה, כך אנחנו מקבלים "Plug and Play" עם המוצר לתושבת הפופולארית של התקופה האחרונה בגדר שאפתנים.
אחת מהחששות שלי הן שתחתית הקירור תהיה באיכות ירודה במיוחד. הופתעתי לטובה. אמנם, לא מדובר במשטח החלק ביותר שראיתי לתחתית קירור – אך האיכות מכובדת מאוד. אין הבדלי גובה בין הצנורות השונים, ומלבד החריצים המאוד קטנים בניהם, המשטח שטוח להפליא.
באריזה יש גם ערכת עגינה לתושבות אינטל השונות דוגמת LGA115X, LGA775 ואפילו LGA1366 הותיקה. חשוב לציין שהאריזה לא כוללת משחה תרמית, לכן מומלץ להצטייד כזאת.
החלום שלי לבחון את הקירור מול אחרים על תושבת LGA1151 עם מעבד Core i9 9900K התנפץ די במהירות לצערי, שכן ערכת העגינה המיושנת לא מתאימה ל-Z390 Aorus Pro שלנו. לא ניתן לעגון את הקירור כאשר תושבת ה-M.2 מפריעה מצד אחד, וסלילי החשמל מצד שני. תאימות לוחות האם המתקדמים של אינטל לקירור הזה – גרועה למדי. זה מותיר אותנו עם תאימות טובה למדי ל-AMD, אז לשם התקדמנו.
חשוב גם לציין ששני המאווררים שמגיעים עם ה-Snowman T6 שהזמנו מתחברים עם מחבר 4PIN בודד על בשליטת PWM, כך שלא ניתן לפצל אותם בקלות.
החלטתי שבהתאם למחירו הנמוך, יש כאן עילה לשאלה – האם קירור זול שכזה מהווה שדרוג משמעותי על קירור ברירת המחדל של AMD עם מעבד 3700X? ה-Wraith Prism נחשב לקירור "סטוק" המתקדם ביותר שראינו עם מעבדים שולחניים, ומקבלים אחד באריזה עם Ryzen 7 3700X בעל 8 הליבות. במחיר סמלי של 80 שקלים, ה-Snowman T6 הוא אלטרנטיבה ראויה לאלה שלא מוכנים להשקיע כסף רב כשכבר יש בידם קירור מתאים למעבד.
תחילה בחנו את ה-Wraith Prism של AMD עם ה-Ryzen 7 3700X – הבחינה נעשתה עם המשחה התרמית שמגיעה יחד עם הקירור בקופסא, ממש התקנה ראשונית. לצורך מבחני מאמץ, נתנו למעבד להפיק חום תחת Aida64 במאמץ מירבי למשך שעה אחת שלמה.
את רעש גופי הקירור אנחנו מנרמלים על מנת לאמוד את יעילות גוף הקירור כיחידה. השתמשנו במודד דציבלים וכיוונו ל-37.0 דציבל במרחק של 25 סנטימטרים מגוף הקירור. המשחה התרמית בה השתמשנו עם ה-Snowman היא ה-MX-4 של Arctic. טמפרטורת החדר בעת בדיקה היא 20 מעלות צלזיוס, ואין מאווררים נוספים בסביבת גופי הקירור.
במבחן המאמץ נתנו לקירורים שלושים דקות לספוג את חום המעבד לפני שהתחלנו לקחת מדדים. רמת הרעש שהחלטנו עליה היא לא שרירותית, אלא כזאת שבה ניתן לשמוע את גופי הקירור ממערכת הבדיקה מספיק, אך היא מחמירה למדי עבור ה-Prism של AMD.
דעה לא פופולארית – אני לא חושב שה-Wraith Prism הוא קירור שמתאים לכל מי שרוכש מעבד 3700X ושאין צורך בקירור מתקדם מצד ג', כי נוצר הרושם שמדובר בקירור מתקדם במיוחד שאין טעם להחליף. ה-Prism הוא קירור רועש למדי, עם דפוס התנהגות מאוורר נורא למדי, במיוחד בלוחות אם של אסוס שם יש פחות חופש לכוון את המאוורר מאשר בלוחות מית Gigabyte למשל, ומטמפרטורה מסויימת הוא פשוט מאבד את זה והופך לרעשן של ממש.
טמפרטורות הפעולה בשימוש ה-Prism עם ה-3700X הן מקובלות, אך בשביל שיהיו כאלה נוצר רעש רב ובעל טונים משתנים במהירות, דבר שמציק לאוזן הרבה יותר מאשר רעש הדרגתי. כשמנרמלים את רמת הרעש, אני חושב שתוצאות הבחינה שלנו מספרות הרבה על ההבדל שבין גוף קירור איכותי ובעל יכולת לבין ה-Prism. אם אומרים ל-Prism "ארצה!" ומאפשרים לו לעבוד אך ורק ברמת רעש נמוכה, הוא פשוט נחנק, הגרף מראה זאת בבירור.
Snowman M-T6 הוא מסוג המוצרים שאנחנו לעיתים פשוט צריכים להמר איתם, והימור בעבור 80 שקלים בהחלט נלקח כאן עם הזמנה שלו. ההפתעה נעימה מאוד. זה גוף קירור שבנוי כמו אלה של החברות הגדולות, מינוס כמה פינישים קטנים. הסיכון יחסית נמוך והרווח גבוה למדי איתו.
אני לא חושב שראינו תמורה כל כך גדולה עבור מוצר שכזה כבר הרבה זמן, 80 שקלים עבור גוף קירור בעל שש צינורות נחושת ושני מאווררים סבירים למדי באיכותם (יש דברים שרק הזמן יגיד) היא "השקעה" נהדרת מבחינתינו.
התמורה הטובה ביותר למחיר – קירור למעבד Snowman M-T6
באיזשהו מקום, אני חייב להודות שקצת קשה לחזור לשגרה שבה קירורים פחות מרשימים, ויקרים משמעותית מה-Snowman M-T6 הם דבר שבשגרה. כן יש דברים שמקבלים באותם קירורים יקרים יותר, כמו מאווררים בעלי מוניטין גבוה, ערכות עגינה שאכן יתאימו לכל לוחות האם המיועדים ורמת גימור גבוהה יותר.
ה-Snowman M-T6 מצליח לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, כאשר פיסה אחת היא גיקים של חומרה שפשוט רוצים קירור מתקדם שקיים להם ככלי עזר, והשניה היא שדרוג לגיטימי לחלוטין לאלו שמשתמשים בקירורי ברירת-מחדל ורוצים משהו יותר ממינימאלי, רוצים משהו ראוי באמת עם יכולת קירור מתקדמת ובזול.
חייב להוסיף שהופתענו לחלוטין מכך שלחבילה לקח שבוע אחד בלבד להגיע מסין, במיוחד בתקופה שכזאת ודרך שירות דואר ישראל בפרט. מקווים שגם לכם יהיה את המזל שפקד אותנו.
את מי הייתם צריכים לשחד בשביל שהחבילה תגיע תוך שבוע? אני עוד עדיין מחכה לחבילות שהוזמנו ב11.11, וחלקן גם במשלוח ePacket.
בנוגע לביקורת, מעניין מאוד!
יהיה גם מעניין לשמוע על קירור AIO, ראיתי שיש כאלה גם באליאקספרס.
תודה על הביקורת ובהחלט קירור מרשים. מעניין לראות אותו מול קירורים יותר חזקים של noctua.
guy950 מביין ללבך, גם החבילות שלי עוד לא הגיעו. בדרך כלל אני כבר מבקש החזר בשלב הזה אבל אני מודע שדואר ישראל יכול להיות איטי בצורה בלתי רגילה ולכן אני עוד ממתין..
חבירם, תודה על הביקורת. לא מבין איך נותנים למאוורר תו "התמורה הטובה ביותר" אם הוא נבחן אל מול מאורר יחיד. אולי יש יצרן בשם AlumShem שתוצרתו טובה באותה המישה?
לטעמי – "תמורה טובה למחיר" – זה תו מתאים. אבל תמטרה "טובה ביותר" זה קצת מוגזם. לא שוכנעתי 🙂
סיקור נחמד.
הזמנתי את הגירסה עם ה 4 צינורות (יצא פחות מ 50 שקל) בעקבות סקירה של בריאן מ YES TECH CITY , עדין לא הרכבתי אותו.
הוא בדק את 2 הדגמים ואומר שאין בינהם כמעט הבדל. אני מניח שזה בגלל שגוף עצמו הוא אותו גוף ככה שעוד 2 צינורות לא מוסיפים הרבה.
תודה רבה ליאור! סקירה מעולה וסופר שימושית.
אני זוכר אשתקד כשהמותג snowman רק התחיל להיות מוכר בברנג'ה, עשה עליו כתבה וסקירה מעניינת האתר yes tech city.
המלצתי מאד לברק ידינו לרכוש, והוא קנה כמה וגם התרשם מאד. מאוחר יותר הם הוציאו את הדגם המשופר עם 6 צינורות נחושת וגם הוא קבל תשבוחות. אני מאד שמח שלקחת את היוזמה והבאתם סקירה כחול לבן משלנו, משום שאני סובר שזהו אחד המוצרים ברשימה הפותחת, שכל חובב מחשבים מצוי חייב להכיר. מוצר שעולה גרושים אך עושה עבודה מעולה, עבור כל היישומים שרשמת. גם מאפשר לאכול את העוגה וגם להשאירה שלמה וזה נדיר. היום הרוב קונה ממילא ריזן, וסדרת מעבדי ריזן, כל מה שהיא צריכה זה לשדך אליה את הקירור הזה שעולה גרושים על מנת לפרוח ובאמת לעבוד שקט וקר. הנה הראת והוכחת לנו אפילו עד כמה וזה היה פער דרמטי לעומת תפרון הקירור הדיפולטי שמגיע באריזה. הגדלה בחוכמה יש לציים לנפץ את אשליית הקירור הדיםפולטי של ריזן, וזה עוד משהו שהרוב לא היה מודע לו. וזה חשוב. אז שוב תודה, בחרת את המוצר הנכון להשקיע בו את הזמן.
תבורכו
https://www.youtube.com/watch?v=ekm9ekqW5Sg
https://www.aliexpress.com/i/33047508796.html
יש מצב שאתה עושה השוואה בין הקירור הנ"ל לבין זה שבלינק?