סגן נשיא אינטל מדבר
חלק נכבד מהפיתוח של המוצרים אותה מציגה אינטל היום, בוצע במרכז הפיתוח של אינטל בישראל. לרגל ההשקות והמוצרים החדשים בשוק, הזדמן לנו לשמוע ולשוחח עם שני בכירים ישראלים באינטל – דדי פרלמוטר, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל קבוצת הניידות באינטל, ורוני פרידמן, סגן נשיא בקבוצת הניידות ומנהל קבוצת המעבדים הניידים באינטל – שניהם בוגרי טכניון משנות ה-80, שניהם הגיעו לעמדות הבכירות באינטל והכי חשוב, שניהם ישראלים.
את השיחה פתח דדי פרלמוטר באומרו כי הוא מקווה כי היום נראה שגם לאינטל יש מוצרים מעניינים, ולא רק ל-AMD. "זו אחת ההודעות היותר משמעותיות של אינטל. לפני כשנה היו חילופי משמרות ובוצע רה-ארגון גדול מאוד באינטל עם המעבר לעיסוק בפלטפורמות, כלומר לא ספקית טכנולוגיה בלבד, אלא חברה המשתמשת בטכנולוגיה ומספקת מוצרים."
"המוצרים המושקים היום, הם המוצרים הראשונים המגיעים לפי הקו החדש, ועם זה בא שינוי משמעותי במותג של אינטל, בצורת השיווק וגם הסמלים משתנים. אין מה להקל ראש בכך, כי לאינטל יש גם הרבה מה להפסיד ולא רק להרוויח כשהיא משנה את המיתוג שלה, ומתעסקת למעשה עם המותג החמישי בדירוג המותגים העולמי."
"היום, בתערוכת CES המתקיימת בלאס וגאס, משיקה אינטל שתי פלטפורמות חדשות – הדור השלישי של פלטפורמת ה-Centrino, ואת פלטפורמת ה-Viiv.
אחד הבסיסים המרכזיים של שתי הטכנולוגיות הוא המעבד הדו-ליבתי, שנקרא עד עתה "יונה" ועתה נקרא Core Duo. המעבד, שפתוח ברובו בישראל, יהיה הבסיס לא רק למחשוב נייד, אלא יתפשט גם למחשוב הביתי ולשרתים דלי הספק. אינטל מתחילה לדבר על מדד חדש, ביצועים/הספק, ולא רק על מדד של ביצועים."
"שאלה שנשאלת היא האם אינטל מפסיקה להיות מפתחת של טכנולוגיות, והתשובה היא לא!
המוצרים מבוססים על טכנולוגיות הפיתוח והייצור של אינטל, והטכנולוגיה שלנו לא מוצגת כטכנולוגיה בלבד, אלא כמוצרים המספקים פתרונות. הטכנולוגיות נועדו לענות לצרכים מעבר ל- PC – גם במכשירים ניידים וטכנולוגיות סלולריות, בבית, ובמקום העבודה."
"בנושא המחשב הנייד – הטכנולוגיה מורכבת ממעבד שנקרא בעבר יונה ועתה Core Duo, ולמרות כל התוספות הוא פועל בפחות הספק. המעבד הגרפי של הפלטפורמה מספק כפול ביצועים להספק לעומת מוצרים קודמים, תומך בהגדרות הקשורות ב-HD DVD ו-HDTV, וידאו זורם, תקשורת אלחוטית מתקדמת ואבטחת מידע משופרת.
עם הביצועים המשופרים הורדנו 30% מצריכת ההספק לעומת הדור הקודם של ה-Centrino."
"ה-Core Duo צפוי להיות משולב ב-230 מחשבים שונים של עשרות יצרנים, כש-40 מהם מוכנים כבר היום, ואחרים יסופקו בשבועות הקרובים ע"י החברות הגדולות שימכרו בקרוב מחשבים דו-ליבתיים מבוססי Core Duo."
"בנושא הבית הדיגיטלי – זה תחום חשוב מאוד עליו לא דיברנו בעבר. פעם שמענו מוזיקה מ- CD, ראינו וידאו על מסך הטלוויזיה, שיחקנו במחשב או בפלייסטיישן וכל דבר היה בנפרד. עולם האינטרנט והפס הרחב משנה את כל אלה, ובישראל זה מאוד בולט. לדוגמא, אנשים, במיוחד צעירים, רואים סרטים על מסך מחשב.
במקביל, התפתחו טכנולוגיות להפצה של תוכן דיגיטלי: שירים, סרטים, וכן יכולות אבטחת מידע מתקדמות ופעילות בין מערכתית בין מחשבים שונים."
"תפיסת הבית הדיגיטלי של אינטל אומרת שכל אחד יוכל לשמור ולשדר כל צורה של תוכן דיגיטלי לכל התקן: טלוויזיה, מחשב, מערכת סטריאו – דרך המחשב הביתי, ולא באמצעות המקלדת אלא בממשק המוכר של שלט. לדוגמא, המחשב יוכל לשדר למסך הטלוויזיה תוכן של וידאו אשר הגיע באמצעות הפס הרחב באינטרנט."
"אנחנו מדברים על חיבור מספר מערכות קיימות בבית בנפרד – PC, מסך טלוויזיה בגדלים שונים, אינטרנט/פס רחב, קונסולת משחק, וידאו או מכשיר DVD ומערכות סטריאו, והתוכן.
אינטל תכריז במסגרת ההשקה על מספר חברות תוכן וסרטים בהוליווד שהתחייבו להפיץ מיידית סרטים לאינטרנט עם צאתם למסך הגדול, לצפייה בבית על מסך הטלוויזיה דרך המחשב, כאשר התוכן ניתן לשיגור למספר מכשירים."
"הבית הדיגיטלי דורש יותר ביצועים ממחשב נייד, לכן ה- PC יהיו מבוססים על מעבדים דו-ליבתיים. לא כולם יהיו מבוססי \'יונה\', אלא גם Pentium Dual Core.
טכנולוגיית Core Duo (\'יונה\') תהיה בעיקר ל- PCs בבית הדיגיטלי בתצורות דקות וקטנות שהן לא מתחממות ולא דורשות מערכת קירור מסיבית."
"פלטפורמת הבית הדיגיטלי – Viiv – תכלול מספר מוצרים של אינטל: מעבד כפול ליבה, שבב מערכות תקשורת ותוכנה להעברה מאובטחת של תכולה דיגיטלית מהיצרן לצרכן, ישירות דרך האינטרנט ובצורה אחרת, כמו כבלים."
לאחר שסיים פרלמוטר את הסקירה שלו על המעבדים החדשים, תפס את מקום הדובר רוני פרידמן, מנהל מחלקת המעבדים הניידים באינטל שסקר את מעבד ה-Core Duo ("יונה") בצורה יותר ספציפית.
"ה\'יונה\' הוא ה-CPU הבא בשרשרת של מעבדים עבור משפחת הניידות שמתכננת הקבוצה שאני אחראי עליה. הראשון היה \'בניאס\', אחריו בא \'דותן\', ו\'יונה\' הוא הבא בשרשרת.
יש בו הרבה דברים חדשים ומעניינים: שיפורי ביצועים בליבה, תמיכה בפקודות חדשות (למשל SSE3), אך הפוקוס והעניין המרכזי הוא תמיכה בריבוי Threads ("נימים" – מספר פקודות שונות המעובדות במקביל) וריבוי משימות ע"י השימוש בליבה כפולה. זו גולת הכותרת – ביצוע מספר משימות ותהליכים במקביל נעשה נפוץ בעולם משתמשי ה-PC."
"תכנון מעבד ליבה כפולה כרוך בהרבה מאוד אתגרים.
פוקוס ראשון – שהמשתמש לא יצטרך להתפשר על ביצועים במשימות קיימות שלא משתמשות בריבוי Threads – למרות שיש יכולת זאת.
מי שמכיר מוצרים מתחרים יודע כי זה לא פשוט לשמר ביצועי יישומים קיימים, כי מימושים אחרים של ריבוי Threads כרוכים בשיתוף משאבים ביניהם, ובהרצת קוד שלא דורש זאת הייתה ירידה בביצועים. ב\'יונה\', שפותח במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה, אין התפשרות על ביצועי Thread בודד, אלא להפך – יש עליה בביצועים גם ביישומי Thread בודד לעומת הדורות הקודמים.
פוקוס שני – נדרשה מלחמה בפיזיקה למתן ביצועים גבוהים יותר באותה מעטפת הספק ואורך חיי סוללה, שכה חשוב למוצרים ניידים.
ב\'יונה\' יש יותר מפי 2 טרנזיסטורים בהשוואה ל\'דותן\' (הדור השני של ה-Centrino. מ.ש.), אך דרך אופטימיזציית תהליך הייצור, שיטות חדשות לתכנון מעגלים ומיקרו-ארכיטקטורה, יכולנו לעשות זאת ללא העלאת ההספק, והישארות במעטפת הספק של מחשבים ניידים דקים.
פוקוס שלישי – ניהול ההספק (Power Management) הוא מסובך הרבה יותר במערכות מבוססות ליבה כפולה. ניהול ומדידת הטמפרטורה הם הרבה יותר קשים כשמתעסקים עם שבבים כפולי ליבה – למשל כאשר אחת הליבות פעילה והליבה השנייה לא."