במסגרת שיתוף הפעולה של אינטל ומיקרוסופט הוחלט על מקש ייעודי לצ'אט בוט Copilot של מיקרוסופט במחשבי העתיד
מהפכת ה- AI PC יוצאת לדרך: במסגרת שיתוף הפעולה של אינטל ומיקרוסופט הוחלט על מקש ייעודי לצ'אט בוט Copilot של מיקרוסופט במחשבי העתיד. אינטל מכריזה על שני מיזמים חדשים להאצת המחשוב עם בינה מלאכותית עבור מפתחי וספקי תוכנה ותוכנה.
אינטל חשפה הלילה כי במסגרת שיתוף הפעולה שלה עם מיקרוסופט למחשבי בינה מלאכותית או בשמם המקצועי שתבע פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל העולמית, "AI PC", במחשבי העתיד יופיע מקש ייעודי עם לוגו של מערכת Copilot במקלדת, שיאפשר למשתמשים להפעיל את מערכת ה-chatbot ולקבל סיוע מיידי במגוון משימות.
במסגרת תוכנית האצת המחשוב עם בינה מלאכותית (AI PC Acceleration Program), אינטל השיקה שני מיזמים חדשים:
אספקת ערכות פיתוח מיוחדות המבוססות על מעבד ה-Core Ultra
אינטל תספק למפתחים וספקים קטנים ובינוניים של תוכנה, ערכות פיתוח מיוחדות המבוססות על אולטרא קור, יחד עם גישה לכלים ותמיכה טכנית שיאפשרו להם ליצור בקלות אפליקציות המנצלות בינה מלאכותית במטרה לסייע גם לחברות סטארט-אפ ומפתחים עצמאיים להצטרף למהפכת ה-AI. לדוגמה, מפתח יחיד יוכל לקבל ערכת פיתוח ותוך זמן קצר ליצור אפליקציה המשתמשת באלגוריתמים מתקדמים לזיהוי תמונות.
התאמת מוצרים של ספקיות חומרה לדרישות של מחשבי ה-AI העתידיים
אינטל תציע לספקי חומרה, כמו יצרניות של מחשבים, מסכים ורכיבים אחרים, אינטל תציע את האפשרות להתאים את המוצרים שלהם לדרישות של מחשבי AI PC. הספקים יוכלו לבצע בדיקות עצמאיות ולקבל סיוע מהמהנדסים של אינטל במעבדות מיוחדות, כדי לפתח דורות מתקדמים של החומרה שתפעל בצורה מיטבית עם מעבדי אינטל ויישומי בינה מלאכותית. ספקית של מצלמות למחשבים, לדוגמה, תוכל להגיע למעבדה של אינטל ולעבוד עם מהנדסים על התאמת מצלמות עתידיות שיאפשרו זיהוי פנים משופר במחשבי AI.
קרלה רודריגז, סגנית נשיא אינטל, מסבירה שמטרת התוכנית היא לספק למפתחים כלים מגוונים ונגישים ליצירת תוכנות בינה מלאכותית למחשב. בין השאר, יקבלו המפתחים גישה לערכת פיתוח חדשה המבוססת על מעבדי אינטל העדכניים ביותר, כדי שיוכלו בקלות לבנות ולבדוק את התוכנות שלהם. המטרה היא להפוך את פיתוח אפליקציות ה-AI לפשוט ונוח ככל האפשר עבור חברות הזנק, מפתחים עצמאיים וסטודנטים, ולא רק לחברות הטכנולוגיה המובילות.
כפי שציין גלסינגר באירוע "AI בכל מקום" שהתקיים באוקטובר האחרון, מחשבי העתיד של אינטל יתבססו על מעבד הדגל של החברה ה-Core Ultra, המייצג את השינוי הארכיטקטוני הגדול ביותר של החברה מזה 40 שנה והיה הראשון לפתוח את עידן ה-"AI PC" הודות לשיפורים שהוא מספק בכל חזית-מחשוב מעבד, גרפיקה, כוח, חיי סוללה וחוויות AI.
באותו האירוע הושק באופן רשמי פורטפוליו המוצרים החדשני ביותר של החברה שמיועד לספק ללקוחות פתרונות AI בכל מקום – במחשב האישי, במרכזי הנתונים, בענן, ברשת ובמחשוב קצה. גלסינגר אז הסביר כי "ככל שהעולם מתקדם לעבר יותר אפליקציות המשלבות בינה מלאכותית, יש משמעות ניכרת למעבר לעיבוד AI על המחשב ולא בענן". אינטל מעריכה כי היא תספק כ-100 מיליון מחשבים עם יכולות בינה מלאכותית משולבות במהלך השנים 2024-2025.
בתדרוך לכתבים ציינה החברה כי מעבד ה-Core Ultra החדש של אינטל כולל את יחידת העיבוד הנוירונים (NPU) המשולבת הראשונה בשוק למחשבים האישיים, המאפשרת להעביר עומסי עבודה של בינה מלאכותית אליה. שילוב זה, יחד עם מעבד מרכזי (CPU) ומעבד גרפי (GPU) מתקדמים, מביא לשיפור של עד 36% בנצילות צריכת החשמל, עד פי 1.8 בביצועי גרפיקה תלת-מימדית ועד פי 2.5 בנצילות צריכת החשמל של יישומי בינה מלאכותית.
השימוש בכל שלושת מאיצי ה-AI מאפשר לאינטל ולשותפיה לפתח חוויות חדשות לחלוטין עבור המשתמשים. לדוגמה, באמצעות העברת אפקטים של AI כמו הפרדת רקע בשיחות וידאו מה-CPU ל-NPU, ניתן לחסוך עד 2.5 וואט בצריכת החשמל ולהוסיף עד שעה של חיי סוללה. בעריכת וידאו, ניתן לנצל במקביל את ה-NPU לביטול רקע, את ה-CPU להוספת אפקטים ואת ה-GPU לרנדור, ובכך לזרז את התהליך ולהפחית את צריכת החשמל.
טכנולוגיות נוספות המגיעות ל-AI PC כוללות עוזרים אישיים, מודלי שפה גדולים (LLMs) ואף שירותים חברתיים חדשניים, כמו Omnibridge שפיתח צוות באינטל, המאפשר לכ-72 מיליון אנשים חירשים וכבדי שמיעה ברחבי העולם להשתתף בשיחות וידאו באמצעות תרגום שפת סימנים לטקסט ולהיפך.
באמצעות שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט וכלל השותפים של אינטל, החברה מקווה להביא את יתרונות ה-AI לכל משתמש ולהניע קדימה את עידן מחשוב הבינה המלאכותית.