נתחיל מההתחלה: למה קירור מים?
בזמן האחרון אנו עדים למגמה של מעין הקצנה בפתרונות הקירור למחשבים הביתיים – אם פעם היטסינק קטן מאלומיניום נחשב לקירור מסיבי, הרי שהיום המינימום הדרוש הוא היטסינק עשוי נחושת עם מאורר בגודל 80מ"מ לפחות שדוחף כמויות עצומות של אוויר ועושה רעש, הרבה רעש.
אין כל ספק כי פתרון קירור האוויר איננו הפתרון האידיאלי, למעשה הוא די רחוק מכך ויש לו מספר חסרונות בולטים:
החסרון הראשון הוא כאמור הרעש: אם אתם רוצים ביצועי קירור טובים כדאי מאוד שתצטיידו במאורר חזק, וברובם המכריע של המקרים, חזק = רועש; מאוררי דלתא למשל, הידועים בביצועיהם המעולים, מייצרים רעש ברמה גבוהה מאוד, עד כדי כך שהוא יכול לשגע פיל.
החסרון השני הוא ביצועים מוגבלים: בעזרת מאורר חזק מספיק תוכלו להגיע לטמפרטורות נמוכות למדי אבל לא תוכלו להגיע לטמפרטורות הנמוכות מטפרטורת החדר – זה אמנם לא קריטי אבל כל מי שמשוגע לדבר עלול קצת "להתבאס" מהעניין.
כאן נכנסת מערכת קירור המים – פתרון קירור העולה בכל קנה מידה על קירור האוויר: גם שקט מופתי וגם ביצועי קירור עדיפים הופכים את קירור המים לאלטרנטיבה הפופולרית ביותר לקירור האוויר, לא בכדי יותר ויותר אנשים עוברים (או שוקלים לעבור) בזמן האחרון לקירור מים.
הדבר היחיד שעלול להרתיע אנשים מלעבור לקירור מים הוא חוסר הידיעה בנושא: קירור המים עדיין נחשב לפתרון קירור קיצוני יחסית ורבים חוששים אפילו להכנס לתחום הזה, שלא לדבר על להרכיב מערכת שכזו בכוחות עצמם.
כאן נכנס המדריך שלנו, שיסביר לכם צעד אחר צעד מהם הרכיבים הדרושים למערכת קירור המים וכיצד יש להרכיב אותם על מנת לקבל מערכת קירור יעילה מתמיד וזולה מתמיד, מערכת העולה פחות מ-600 ש"ח.
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך