הנסיקה של הביטקוין גוררת עניין גדול בשלל מטבעות קריפטוגרפיים, ועם המחסור החמור בכרטיסי מסך שולחניים מודרניים – נראה כי מחשבי גיימינג עם כרטיסי RTX 3000 הופכים לתחליף לגיטימי
לא יהיה מוגזם מדי לטעון כי מידת ההתעניינות במטבעות דיגיטליים שונים מעולם לא הייתה גבוהה יותר – הביטקוין נושק לערך שיא של 50,000 דולר עבור כל מטבע לאחר כניסתה של חברת טסלה (Tesla) אל המשחק (וחיבוק חם גם מצד PayPal שהגיע מוקדם יותר), ולצידו גם מטבעות קריפטוגרפיים אחרים פורצים את תקרת הזכוכית שלהם, כולל ה-Ethereum שנחשב עוד קודם בתור המשתלם ביותר לכרייה באמצעות כוח העיבוד של כרטיסי מסך.
ביקוש גדול לכרטיסי מסך מתחום הכרייה הקריפטוגרפית נחשב לאחת מהסיבות המרכזיות מאחורי המחסור המתמיד בכרטיסי מסך שולחניים מדור ה-Ampere המודרני של NVIDIA, אשר הקפיץ את המחירים גם עבור צרכנים ביתיים סטנדרטיים וגם עובר אותם יזמים המעוניינים להרוויח כסף על חשבונם – ועתה עם נחיתת הגל הראשון של מחשבים ניידים שכוללים ליבות Ampere מתקדמות בתוכם כנראה שגם הם זוכים להתעניינות גדולה במיוחד.
מספר תיעודים מהמזרח הרחוק מציגים את מרכזי הכרייה של העידן החדש, שהותאמו במהירות למציאות המשתנה בערך המטבעות ובחומרה הזמינה – עם מאות רבות של ניידי גיימינג המחוברים לפעולה קבועה בתחום הכרייה בהתבסס על דגמי GeForce RTX 3070 ו-GeForce RTX 3060 ניידים שמספקים יחסי עלות-תועלת מיטביים לשימוש זה בקטגוריה.
אין ספק כי כרייה באמצעות מחשבים ניידים משתלמת פחות עבור הכורים בהשוואה לכרייה באמצעות כרטיסי מסך שולחניים סטנדרטיים, אשר לעתים נחטפים באופן סיטונאי ישירות ממפעלי הייצור של המעגלים המודפסים, אך כאשר הביקוש עולה ללא הרץ וערך מטבעות ה-Ethereum עתיד להמשיך ולתפוח גם כן על פי חלק גדול מההערכות – כנראה שאנחנו לא רחוקים מיום בו יהיה מחסור מובהק גם בכרטיסי RTX 3000 נייחים וגם בכרטיסי RTX 3000 ניידים בעת ובעונה אחת.
תמונות מסין שככל הנראה יהווה חדשות רעות עבור צרכנים בכל שאר העולם. מחירי ההשקה של ניידי הדור החדש בישראל היו סבירים למדי (כ-5,000 שקלים ומעלה לדגמים עם RTX 3060 וכ-7,000 שקלים ומעלה לדגמים עם RTX 3070), אך הפרשי הביקוש וההיצע עשויים לגרום לדגמים התחרותיים להיעלם במהירות – ולהיות מוחלפים בדגמי פרימיום עם תגי מחיר מוגדלים
נכון לעכשיו לא נראה כי NVIDIA, או AMD, מוכנות להודות באופן פומבי ונחרץ בבעייתיות שיוצר שוק כריית הקריפטו עבור משתמשים ביתיים פשוטים – ועל כן נותר לנו רק לקוות כי יצרניות השבבים עצמן (סמסונג ו-TSMC) יוכלו לעמוד באתגר באופן מיטבי ולשפר את הזמינות עבור כלל הלקוחות.
כבר רכשתם לעצמכם נייד מתקדם מהדור החדש, מתכננים לרכוש או שזה לא משהו שמעניין אתכם בשום צורה? מוזמנים לשתף עם כולם בתגובות.