אחרי תקופה מכובדת של שימוש קבוע – אלו הן ההתרשמויות שלנו מסט אוזניות אלחוטי לגיימינג ושימוש כללי בסביבה בה אנחנו חייבים לנוע בין עמדות שונות באותו החדר ולהפרד מהכבל
נושא אוזניות ואודיו באופן כללי הוא אחד מהמגוונים ביותר כיום עבור משתמשי מחשב מתקדמים, ושם אפשר לראות חלוקה מאוד ברורה בין אלו שמעדיפים סטים חוטיים ולעיתים גם מוגברים, לבין אלו שיש להם העדפה דווקא לאוזניות אלחוטיות בשל היתרונות שיש בכך כמו היכולת להסתובב בין עמדות שונות במשרד או פשוט החופש מכבל מציק.
מבט מקרוב

עבדכם הנאמן הוא רק אחד מבין משתמשים רבים שזקוק לאוזניות אלחוטיות פשוט כי יש לי צורך במעבר בין עמדת המחשב האישי, עמדת מערכת הבדיקות שלנו ועמדת עבודה נוספת בחדר. לעיתים גם ישנו הצורך להיות בחדרים אחרים ולשמור על סאונד שמתנגן באוזניות.
כמשתמש בטווח ארוך בסט HS80 של Corsair הספקתי ללמוד לא מעט על היתרונות והחסרונות בסט שכזה, גם ביחס לתחרות ואפשרויות אחרות בשוק. כאשר ניגשה אלינו Corsair עם הצעה לסקר סט חדש, שפוטנציאלית מטפל בהרבה ממה שהיה חסר לי ב-HS80, כמובן שהתשובה הייתה חיובית ומה שמעניין הוא שזה קרה מאוד בסמוך לרצון שלי לרכוש סט אוזניות אלחוטיות חדש.
ה-Void Wireless V2 של Corsair מגיע בתג מחיר רשמי של 120 דולר לשוק, שממקמים אותו מעל למחיר של HS80 אך במחיר דומה לזה של ה-HS80 MAX, סט אחר שהושק עבור השוק הזה בדיוק. ההבדל הגדול בין הסט הזה לסט ה-HS80 אליו הייתי רגיל בשנתיים האחרונות הוא תוספת של Bluetooth, תוספת שהמעטתי בערכה עד שהבנתי כמה היא יכולה לעזור בעבודה משרדית לצד סמארטפון בשיחות.

הסט עצמו מעוצב כמו סטים רבים של Corsair כאשר ישנו מיקרופון מחובר גמיש בעל פונקציית כיבוי והדלקה אוטומטית שעובדת לפי מיקום המיקרופון. כאשר הוא מקופל, המיקרופון חומרתית כבוי. כאשר מיישרים אותו ושומעים "Mic on" אפשר לדעת שהוא פועל, אך אין לד בטווח הראיה שגם יכול ויזואלית לאשר לנו את זה.

ישנם צמד פסי RGB קדמיים לאוזניות האלה (אוזניות גיימינג, אחרי הכל) אבל בשביל למקסם חיי סוללה אחד מהדברים הראשונים שאני בוחר לעשות הוא לכבות כל RGB. מבחינתי לא ארצה שדבר כמו נורות RGB יקח דקה אחת של זמן סוללה.

צד אחד של האוזניות כולל כפתור הדלקה או מעבר בין מצבים (רדיו ו-Bluetooth) לצד כפתור לשימוש כללי שאפשר להשתמש בו במאקרו בתוכנת iCUE של Corsair. דיפולטיבית, הכפתור הזה משמש ככפתור Pause לכל דבר שמתנגן כמו וידאו ביוטיוב או שיר בספוטיפיי. הכפתור הזה שימושי משחשבתי, כי לעיתים בחדר אחר במידה ואני רוצה להוריד את האוזניות ולהפסיק כל דבר שמתנגן כרגע, מאוד פשוט להפסיק.

בצד השני שאפשר למצוא רוקר לווליום לצד מחבר USB Type-C שמשמש לטעינה או לשימוש חוטי ישיר. אני עדיין לא בטוח אם אני מעדיף רוקר עם קפיץ למרכז על פני כפתורים בסיסיים. כברירת מחדל, הרוקר יוריד 2 מרמת השמע בכל לחיצה מהירה. אפשר גם להחזיק אותו להנמכה הוא הגברת עוצמת השמע בצורה מהירה.

המיקרופון עצמו יושב על ציר וניתן לקיפול במידה ואין בו צורך. ישנו מנגנון שינתק גם חומרתית את המיקרופון כאשר הוא מקופל. כאשר פותחים אותו, המיקרופון הופך לחם ויעבוד בצורה סטנדרטית.

הכוסות עצמן מכילות ספיקר 50 מילימטרים עם הבטחה לסאונד עשיר יותר (התרשמות מאיכות הסאונד בהמשך), כאשר ישנו ספוג מכוסה בד שנח על האוזניים. בפירוש, בעיקר עבור ימים חמים יותר זה הפתרון האהוב עלי, משמעותית יותר מאשר כוסות עם כיסוי דמוי עור שיכולות לגורם להזעה. מצד אחד ישנה דליפת סאונד, גם כלפי חוץ, אך מצד שני זה פתרון נושם ובריא יותר. חשוב לציין שניתן להסיר בקלות את הכיסוי ולהחליפו.

הקשת מאוד גמישה ומכילה ריפוד נושם גם היא ואני מוצא שאפשר לכוון את האוזניות לשבת בצורה מושלמת על הראש מבלי להרגיש אותן. באף שלב לא הרגשתי לחץ על הראש.

את אורך האוזניות כמובן אפשר לכוון מכל צד. אין שלבים מדורגים אלא פשוט תנועה חופשית עם התנגדות לכיוונון הזה.

כמובן שלאוזניות אלחוטיות על גבי רדיו צריך גם משדר ועם האוזניות מקבלים את הדונגל הזה שמשתמש בממשק USB Type-A סטנדרטי למחשב. חיבוריות Bluetooth כמובן תהיה תלויה במכשיר המשדר, בין אם זה לוח אם, מחשב נייד או סמארטפון למשל.
תוכנה

ה-Void Wireless V2 משתמשות בתוכנת ה-iCUE של Corsair, שהיא תוכנה שמרכזת ניהול של הציוד שלה. במקרה אני גם משתמש במקלדת K70 RGB PRO ולכן תראו אותה גם כאן.

עבור ה-Void V2 כמובן שהדבר הראשון שעשיתי הוא לבטל את נורות ה-RGB ולדאוג שהאוזניות גם יזכרו שאני מעוניין לבטל את הפיצ'ר הזה וניתן לכתוב אל זיכרון באוזניות שיעשה זאת.

ישנו גם כמובן איקוואלייזר וזאת פונקציה שמבחינתי היא בגדר חובה לאוזניות רבות בשוק שכן הכיוונון נוטה בהרבה מוצרי גיימינג להיות מאוד כבד על באס וחלק יחסית בטונים הבינוניים. יותר על כך בחלק חווית השימוש וביצועים.
חווית השימוש וביצועים – Corsair Void Wireless V2

איכות השמע
ה-Void Wireless V2 מכוונות בעיקר לצליל בועט ומלא באס. זה נחמד בהתחשב בזה שהן מיועדות בין היתר לגיימינג, אבל ניכר שהטונים האמצעיים מעט נבלעים בסאונד אם רוצים אותו ממש מאוזן לטובת מוזיקה.

זה הכיוון שאני מוצע בשביל לקבל את אותו סאונד מאוזן למוזיקה. אחרת, אפשר להעניק טיפה עוצמה לתדרים הנמוכים ולקבל באס חזק ויחסית נקי. הדרייברים של האוזניות יכולים להעניק את הרזולוציות הללו מבלי ליצור טונים צורמים, כל עוד שמים לב לעוצמת השמע עצמה.
בכל הנוגע לעוצמת שמע מיריבת, שהיא נושא מעט כאוב למשתמשים רבים של אוזניות קשת אלחוטיות, החדשות הטובות הן שה-Void V2 יכולות להגיע לווליום מאוד גבוה. האם הוא יכול להחזיק איכות שמע מירבית בעוצמות הגבוהות ביותר? לא, יש איבוד של הטווח הדינאמי ותמיד מומלץ להיות מתחת לזה בשביל לקבל את הסאונד העשיר ביותר, או פשוט סאונד שלא כולל החזרים פנימיים מהאוזניות עצמן או פצפוצים כאלה ואחרים.
בהשוואה ל-HS80 הקודמים בהם השתמשתי, אני מוצא שה-Void V2 הם שדרוג משמעותי למדי במיוחד עבור מוזיקה, פחות עבור משחקים. אמצעים כמו כלי פריטה ושירה נשמעים נקי משמעותית והשדרוג הוא מאוד מכובד. חשוב לזכור שמדובר בסט אוזניות אלחוטי שמיועד לגיימינג כאן, ולא באוזניות ששמות מוזיקה במרכז מבית יצרניות שכל מה שהן עושות זה פתרונות סאונד.
טווח מרחק
שיפור משמעותי נוסף מה-HS80 הוא ש-Corsair הצליחה להעצים את טווח המרחק שמאפשרות האוזניות. כמובן שדברים כמו קירות משנים הרבה, אבל אני מצליח לעבור מחדר העבודה לסלון ולמטבח מבלי לאבד שמע, כאשר ב-HS80 זה היה קורה בטווח קצר משמעותית. עבורי, זאת בדיוק המטרה של אוזניות אלחוטיות למחשב.
בעוד בעבר מרחק של 5-6 מטרים לפעמים לגמרי מנע ממני להמשיך להאזין לאוזניות, כאן אני מוצא שאני יכול להגיע לטווח של כ-8 מטרים, שזה מספיק עבורי כמעט לכל הדירה, גם מאחורי 2 קירות ביני לבין המשדר. מאוד מכובד
נוחות לבישה ואיכות בניה

עבור הקטגוריה הזאת יש לי בעיקר דברים טובים להגיד. האוזניות לא לוחצות מצידי הראש עוד מהרגע הראשון בו התחלתי להשתמש ב-Void V2, ונכון לעת כתיבת שורות אלו כבר עבר מעל לחודש מאז שהתחלתי, כך שנתתי להן זמן להתרגל לראש שלי. אם יש לי טענה אחת, היא דווקא לכיוון השני, לא יזיק אם טיפה ילחצו יותר, אבל זה דבר שמסדרים בעיקר באמצעות כיווץ ידני של האוזניות אחת כלפי השניה, לתת לחומר להתרגל לתת קצת יותר לחץ.
מדובר באוזניות בעלות כיוונון בכל ציר בצורה נדיבה, ולכן אין בעיה להתאים אותן לכל סוג ראש, בכל גודל ועם כל סט אוזניים.
במחינת משקל מדובר בסט אוזניות ששוקל קצת מעל ל-130 גרם, מאוד קל, בקושי מרגישים משקל של אוזניות כאלה על הראש ואפשר בקלות להשתמש בהן ימים ארוכים ללא בעיה כלל. שמח לציין גם כי בעוד הטקסטורות החיצוניות תופסות בקלות טביעות אצבע, באופן כללי קל להשאיר את האוזניות הללו נקיות מבפנים ומבחוץ. נראה שהן לא "תופסות" הרבה לכלוך.
דברים שגיליתי אחרי חודשיים של שימוש
כאמור, לא מדובר בסקירה בה היו לי רק כמה ימים לבלות עם ה-Void Wireless V2, אלה קרוב לחודשיים שלמים עד פרסום הסקירה הזאת ולכן התובנות שלי משימוש בהן מגיעות לאחר מאות של שעות של שימוש.

בראש ובראשונה, גיליתי שפונקציית ה-Bluetooth באוזניות יכולה לעבוד במקביל בין המחשב לסמארטפון האישי שלי וכאשר למשל נכנסת שיחה, מסוגלות האוזניות בצורה דינמית לעבור למצב Bluetooth מלא עבור הסמארטפון ולאפשר לי שיחה בשימוש המיקרופון מבלי שאאלץ להוריד את האוזניות או פיזית לשנות מצב. לא רע.
חיי הסוללה המוצהרים של ה-Void V2 הם עד 70 שעות במצב רדיו ועד 130 שעות במצב Bluetooth. נוכחתי לראות שאפילו בעוצמת השמע הגבוהה בה אני משתמש כדרך קבע, לא הייתי רחוק משם כלל וזה השיפור הגדול ביותר שהיה לי על ה-HS80 הישנות. בעוד באוזניות הקודמות הייתי רגיל לטעון אותן כל יומיים (זה המצב לאחר מעל לשנה של שימוש רציף), אני מצליח לסחוט מה-Void V2 שבוע שלם של שימוש בין טעינות, שזה נהדר גם בהתחשב בעובדה שמהירות הטעינה של ה-Void V2 גבוהה משמעותית. באמצעות מטען USB בסיסי של 18W אני מגיע לטעינה מלאה בכשעה אחת בלבד.

יכול מאוד להיות כי אני עדיין משתמש באוזניות עם סוללה טריה, אבל אחרי חודשיים של שימוש אני מצליח לסחוט יום שלם של שימוש בהן (כ-8 שעות האזנה) עבור כ-10-12 אחוזי סוללה בלבד. שוב, שיפור עצום על פני HS80 שלאחר שנה של שימוש יום אחד שלל ממני חצי מזמן הסוללה.
בכל הנוגע לחיסכון בסוללה, עושות ה-Void Wireless V2 מה שרוב האוזניות האלחוטיות עושות בשוק ואם אין ניגון מדיה כלל, הן יכבו את עצמן לאחר 15 דקות. הגיוני סך הכל, ואני מסכים עם מדיניות חיסכון בסוללה שכזאת.
איכות המיקרופון עצמה היא דווקא חלק פושר בחווית השימוש ב-Void החדש, אבל בשימוש רגיל בשיחות הן עושות עבודה טובה מספיק. לא מדובר במיקרופון בו תרצו להשתמש עבור הקלטות וידאו וקול רציניות. עבור דבר כזה Corsair עיצבה אוזניות כמו סידרת Virtuoso היוקרתית שלה.
עוד חלק של פידבק ל-Corsair הוא שהכבל שמקבלים באריזה לצורך טעינה הוא מאוד קצר, כחצי מטר בלבד. אין למשתמשים הרבה מה לעשות עם זה, על אחת כמה וכמה כשרוצים לטעון את הסוללה תוך כדי שימוש. עם אוזניות שכאלו צריך להעביר כבל USB Type-A ל-USB Type-C באורך של שני מטרים לפחות.
נקודות החוזקה של ה-Void Wireless V2 הן טווח מרחק מאוד מכובד בשימוש במשדר, חיי סוללה בריאים, ואיכות שמע לא רעה בכלל על אחת כמה וכמה לאחר כיוונון קטן באיקוואלייזר. פונקציונליות Bluetooth היא כמובן יתרון גדול על דגמי עבר כאשר כעת יש תאימות מלאה לקונסולות משחק וסמארטפון וגם מעבר בצורה דינמית בין מכשירים כמו קבלת שיחות בזמן אמת למרות שימוש במצב רדיו עם המשדר למחשב. נקודות מאוד חיוביות גם כאן.

אחרי חודשיים של שימוש רצוף וקבוע, אין לי בעיה כלל להמליץ על ה-Void Wireless V2 לאנשים כמוני שרוצים לשלב שמע באיכות מינימלית טובה יחד עם הצורך לעבור בין עמדות במשרד ולהגיד שלום לכבל. האם מדובר בפתרון הטוב ביותר בעלות? קשה להגיד, בהתחשב בזה ש-120 דולר הם לא בדיוק תג המחיר הנגיש ביותר לאוזניות כיום, וכי השוק מוצף במליון ואחת פתרונות מפי אלף ואחת יצרניות שונות. מה שאני יכול להגיד בביטחון הוא ש-Corsair הצליחה מאוד בקלות לפתור לי את דילמת השדרוג מאוזניות ה-HS80 אליהן הייתי רגיל.