החברה שהפכה לשם דבר בשוק האחסון מציגה את הדור הבא שלה, שיודע להפיק את המירב מטכנולוגיית PCI-Express 5.0
אם אתם מתעניינים ולו במעט בכונני SSD מודרניים, סביר להניח כי השם Phison הפך לחלק בלתי נפרד מהלקסיקון הטכני שלכם בשנתיים האחרונות. החברה הצנועה מטאיוואן זכתה להצלחה בלתי רגילה תודות להצעות המתקדמות והנוחות שלה, שמאפשרות כמעט לכל חברה להפוך לספקית כונני אחסון מתקדמים תוך השקעה מינימלית, בהתבסס על בקרי ה-SSD הייעודיים שלה – וכך הוצף השוק בדגמים מבוססי בקרי Phison E12, Phison E16 ו-Phison E18 אשר מספקים ככלל יכולות אמינות בתמחורים תחרותיים.
המהלכים האלו הוכיחו את עצמם בדור ה-NVMe הראשון תחת תקן ה-PCI-Express 3.0, בדור המוקדם של כונני ה-NVMe תחת תקן ה-PCI-Express 4.0 וגם בגל השני של מוצרי ה-PCI-Express 4.0 אשר הצליחו למצות את כל המהירות הפוטנציאל שיש לממשק ה-M.2 להציע תחת הטכנולוגיה – ועכשיו אנחנו מקבלים את הפרטים אודות בקר ה-Phison E26, שמיועד להפוך לחביב הקהל הביתי עם התרחבותו של דור ה-PCI-Express 5.0 החדיש.
בקר ה-E26 החדש תומך באופן מלא בתקן ה-NVMe 2.0 העכשווי, ומתבסס על מערך מעניין של חמש ליבות עיבוד בכדי לבצע את פעולתו החשובה, מהן 2 ליבות Cortex-R5 ועוד שלוש ליבות עזר בארכיטקטורה ייחודית שמתבססות יחדיו על תהליך ייצור של 12 ננומטר מבית TSMC. הוא תומך בעד ל-8 ערוצים עבור עד 32 מארזי שבבי הבזק, במהירות בסיסית מוגדלת של 2,400MT/s (ביחד לבקר ה-Phison E18 ולכל בקר אחר של החברה מהעבר), שבב NAND תלת-מימדיים בתצורת TLC או QLC, זכרון מטמון ייעודי מסוג DDR4 או LPDDR4 בממשק 32 ביט ובמהירות בסיס של 3,200MT/s, גרסה מעודכנת של מנגנוני תיקון שגיאות הן עבור שבבי ההבזק והן עבור הזכרון הדינאמי, תמיכה בתקן ה-ONFi 5.0 עבור הזכרונות העדכניים והעתידיים שיהיו זמינים בשוק ותמיכה בנפחי כוננים מרשימים במיוחד של עד 32 טרה-בייט.
רוצים עוד? כל החדשות מתערוכת CES 2022 במקום אחד
כעת, נפנה אל החלק העסיסי יותר, והוא הביצועים הפוטנציאליים עצמם: Phison מצהירה כי כוננים שיבוססו על E26 יוכלו להציע מהירויות העברה רציפות של עד 12 ג'יגה-בייט בשנייה בקריאה, עד 11 ג'יגה-בייט בשנייה בכתיבה – וביצועים אקראיים עם קבצי 4KB קטנים של עד 1,500,000IOPS בקריאה ועד 2,000,000IOPS בכתיבה.
יש גם סרטון תדמית קצר, לטובת אלו שעדיין לא השתכנעו למה זה טוב
מדובר בתוספות של בין 50 אחוזים ל-100 אחוזים בביצועים בהשוואה לכונני ה-NVMe הביתיים המובילים בדור ה-PCI-Express 4.0 הנוכחי, כאשר מה שאמור להיות מרשים אפילו יותר זו העובדה שזה אפילו לא הסוף, שכן ממשק M.2 עם ארבעה ערוצי PCI-Express 5.0 שמובילים אליו אמורה לתמוך בהעברות רציפות תיאורטיות של מעל ל-14 ג'יגה-בייט בשנייה (!).
עדיין לא לגמרי ברור מתי יהיו לנו פלטפורמות שאכן תומכות כראוי בכונני NVMe של הדור החדש, כאשר פלטפורמת ה-Alder Lake הנוכחית מאינטל תומכת טכנית ב-PCI-Express 5.0 אך רק עבור חיבורי PCI-Express פיזיים, ולא עבור ממשקי M.2, ו-AMD עדיין לא תומכת בטכנולוגיה כלל – אבל זה יקרה כמעט בוודאות במהלך 2022 בשני המחנות, כך שנותר לנו רק להמתין בסבלנות (ואולי להתחיל ולחסוך כי זול זה לא יהיה, לכל הפחות בגל המוצרים הראשון שישטוף אותנו בבוא הזמן).