• מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • פורומים
  • מחשבים מומלצים
  • טרייד-זון
  • קופונים ומבצעים
HWzone
  • כתבות נבחרות
  • ביקורות
  • מדריכים
  • תמיכה טכנית
אין תוצאות
הצג את כל התוצאות
HWzone
ראשי ערוצים HWzone

האולטרה-רחב ששכנע אותנו: מסך GIGABYTE G34WQC בביקורת

מאת ליאור מתתיהו
20/01/2021

לקחנו לביקורת מסך מתקדם במחיר קורץ מאוד בכדי לבדוק האם שווה לעבור לפורמט אולטרה רחב – ה-G34WQC של GIGABYTE גילה לנו שחווית פרימיום ניתנת להשגה גם ללא שבירה של תוכניות חסכון

עולם מסכי המחשב הוא אחד התחומים שמתקדמים בקצב מהיר במיוחד בשנים האחרונות בכל הנוגע לטכנולוגיה זמינה וחווית משתמש. הודות למספר יצרניות של צגים וחדשנות בעולם ה-LED נראה שעם חלוף הקצב בו אנחנו רואים מסכים מתחלפים בחנויות המחשבים רק גובר. טכנולוגיות שרק שנה שעברה נראות כמו מותרות יקרות במיוחד הופכות לזולות יותר ויותר.

עולם המסכים האולטרה-רחבים (יחס רוחב לגובה של 21:9) הוא תחום שכמו אחרים הבשיל במיוחד בשלוש השנים האחרונות. באמצע העשור הקודם התחלתנו לראות כניסה של יותר ויותר מסכים בעלי אותו יחס 21:9 מעניין. בהתחלה אלו היו מסכי 29 אינצ' בעלי רזולוציות רגועות כמו 2560X1080. למעשה, היה מדובר במסכי 22 אינצ' שפשוט "מתחו" אותם ברוחב כדי להגיע ליחס הנחשק. טכנולוגיית התצוגה לא הייתה זוהרת במיוחד, ותכונות מיוחדות מלבד היותם מסכי 21:9 לא כך היו.

בחלוף הזמן, התחלנו לראות שמסכי 21:9 אולטרה-רחבים התחילו להתבגר ולהציע יותר ויותר תכונות. עם השיפורים, ראינו גם סוג חדש של פאנל ביצור המוני שמגיע ברזולוציה וגודל רציני יותר של 3440X1440 ו-24 אינצ'. למעשה, מדובר במסך בגובה של מסכי 27 אינצ' אך רוחב מותאם ל-21:9 וגם רזולוציה בהשוואה למה שאנחנו מכירים. המסכים הראשונים עם שילוב הגודל והרזולוציה הזאת לא היה זולים בכלל, וגרסאות הגיימינג הראשונות עם תדרי שידור של 75Hz עד 100Hz עלו אלפים רבים של שקלים. דגמים של מותגים נחשבים עלו 5,000 שקלים יותר מבלי לתת הרבה מעבר לגודל ולרזולוציה.

ככל שפסי היצור התרחבו, וככל הביקוש גם כן עלה, התחלנו לראות מסכים אולטרה-רחבים זולים יותר ויותר תוך כדי שיפור תכונות טכניות. היום בביקורת נבחן מסך שאנחנו מאמינים כי מסמל שיא חדש ביחס שבין עלות לתמונה בעולם המסכים האולטרה רחבים והוא מגיע מלא אחרת מאשר יצרנית החומרה הידועה GIGABYTE.

כשמדובר במסכי גיימינג אולטרה רחבים, שילוב בריא של רזולוציה גבוהה, תדר רענון מכובד ואיכות תצוגה מקובלת הוא שילוב בעל דרישה נפוצה מאוד. GIGABYTE מבינה את הדרישה, מכירה את ערוצי לוגיסטיקה והשיווק שיש ברשותה, ויוצאת למשימה על מנת לקחת פורמט מוצלח של תצוגה ולהביא אותו לכולם. ה-G34WQC הוא מסך שרוצה לשכנע את אלו שרגילים לסטנדרטים רגילים להסתכל גם לכיוון אולטרה-רחבים.

מפרט טכני – GIGABYTE G34WQC

  • גודל – 34 אינצ'
  • רזולוציה – 3440X1440
  • סוג פאנל תצוגה – VA
  • תדר רענון – 144Hz
  • כיסוי צבע – 90% מתקן DCI-P3 ו-120% מתקן sRGB
  • יחס ניגודיות – 3000:1
  • זוית צפיה מירבית – 178 מעלות
  • תקן מנעד דינאמי – HDR400
  • כולל צמד רמקולים פשוטים בהספק 2W
  • ממשקי תצוגה – HDMI 2.0 X2 ו-DisplayPort 1.4 X2
  • זווית קיעור – 1500R

ה-G34WQC הוא מסך VA קעור שפותח במיוחד בשביל לשרת גיימרים, אך כבר בחודשים האחרונים מוצא את עצמו יותר ויותר אצל אנשים שגיימינג הוא לא עדיפות ראשונה עבורם. זאת, בזכות מחיר נחשק של 400 דולר בלבד, או כ-2,200 שקלים בארץ. בהתחשב בכל מה שהכרנו עד היום, מדובר במחיר מעולה בשביל אוסף התכונות הנ"ל.

כדי לבחון את החווית השימוש שלנו במסך הזה, הוא הוצב בעמדת עבודה וגיימינג כמיטב המסורת ועבר קילומטראז' של כמה שבועות שימוש. במערך יחד עם ה-FI27Q, מסך גיימינג מעולה אחר של GIGABYTE (ביקורת כאן), התחרות עבור תשומת הלב והסטנדרט הגבוה היא הזדמנות נהדרת לראות כיצד מעבר ממסך גיימינג אחד לאחר נראית, במיוחד כשמדובר באותו המחיר. להזכירכם, ה-FI27Q הינו מסך IPS, פאנל הנחשב לבעל איכות תצוגה מעט גבוהה יותר לשימושים כללים וגיימינג.

בזכות אותו גובה התצוגה, גיליתי לטובה שמערך תצוגה שכזה עובד בצורה מפתיעה. המסך הימני משמש אותי לצפיה בתוכן שאינו רחב במיוחד, כלי עבודה, תוכנות עריכה דוגמת Lightroom וגם גלישה. ה-G34WQC משמש אותי בעיקר לגיימינג וגם כתיבה. אמנם, עריכת תוכן מולטימדיה היא משהו שגיליתי שקשה להתרגל אליו במסך קעור, גם כשאפקט הקיעור יחסית לא דרמתי כמו במסך שכזה. ניתן להבחין באפקט הקשת בתוכנות עריכה, וכשדיוק חשוב, מסך שאינו קמור כמו ה-FI27Q נשאר בעדיפות.

המעמד שה-G34WQC מגיע איתו הינו יחסית פשוט. הרגליים עשויות פלסטיק והתמיכה עשויה ברזל עם ציפוי פלסטיק. בשל היותו של המסך הזה קעור ורחב במיוחד, אין אפשרויות כיוון מלבד גובה ו-Tilt (פניה כלפי מעלה או מטה). למעמד זה אין אפשרות סיבוב עבור המסך ופעולה זאת דורשת סיבוב גם של הרגליים. אפשרות קיימת לאלו שמוכנים להשגיע היא שאפשר לנתק את המעבד ולרכוש זרוע או מעמד חלופי שכן המסך תומך בזרוע תקן VESA 100. הטענה היחידה שלי עבור המעמד של ה-G34WQC היא שהחור בו להעברת כבלים נוחה מעט קטן, ויש מחברים גדולים שפשוט לא עוברים שם כולל מחבר כבל החשמל. עם זאת, אפשר להבין שזה מסך שבו התקציב עובר בעיקר לפאנל התצוגה עצמו.

כפי שצויין, ה-G34WQC מכיל שתי כניסות DisplayPort 1.4, שתי כניסות HDMI 2.0, יציאה לאוזניות וכניסה לכבל חשמל. ספק הכח של המסך נמצא בגוף המסך. צריכת החשמל המירבית של מסך זה מוגדרת ב-80W. מדידת הצריכה שלנו מהשקע הראתה שהוא יחסית רחוק משם, עם כ-55W תחת בהירות מירבית בתדר שידור מירבי.

תכונה מעניינת שיש מסך זה היא שהדרך לדעת אם הוא דלוק היא לא דרך לד קטן בקדמת המסך, אלא דרך אור שמוקרן על השולחן. אנחנו לא בטוחים בדיוק מה לחשוב על התכונה הזאת, שכן באיזור בהיר לא ניתן לראות את האור הזה. יתכן שעדיף להצמד ללד בקדמת המסך.

לצרכי ניווט בתפריט, למסך זה ישנו ג'ויסטיק שממוקם בצידו הימני מאחור. מדובר במיקום סביר, אך גם במקרה זה מיקום של הג'ויסטיק בתחתית המסך מקדימה מהווה העדפה ארגונומית, במיוחד במקרה שלנו עם מסך אחד שצמוד מימין. התפריטים הם אותם התפריטים שאנחנו מכירים ממסכי GIGABYTE ו-AORUS האחרים. מדובר בתפריט קל לניווט ופשוט מאוד.

בשל היותו מסך בעל פאנל VA, אחידות התאורה היא יחסית סבירה אך לא מושלמת. מרכז התמונה יהיה החשוך ביותר בהפרשי התאורה האחורית. עם זאת, קשה מאוד להבחין בהבדלי בהירות אלא אם משתמשים במסך שחור ומחשיכים את הסביבה בשביל להדגיש זאת.

כדי לבחון את מהירות הפאנל הזה, השתמשנו ב-UFO Test עם מהירות 960 פיקסל לשניה ובצילום תחת מהירות צמצם 1/125. ניתן לראות עקבה בודדת מאחורי החייזר ועוד חת לפניו. מצב זה מתאר את כמות הזמן שבה לוקח לפיקסלים לשנות צבע על מנת להעניק את תחושת האנימציה החלקה לה זקוק המשתמש.

לצורך השוואה, כך נראית התוצאה במסך FI27Q של AORUS תחת אותן הגדרות הבחינה, עם עקבה בודדת מאחור וללא שאריות אחרות.

למעשה, גולת הכותרת היא שמתאפשר לנות בתג מחיר נמוך יותר להינות מחווית תצוגה הוגנת עם אותו תג המחיר של מסכים קטנים יותר. זה שיקול הדעת שצריך להתבצע בבחירה בין מסך כמו G34WQC לבין מסך כמו FI27Q, למשל.

חווית השימוש – איך זה להשתמש במסך אולטרה-רחב?

ה-G34WQC הוא מסך האולטרה-רחב הראשון בו אני משתמש שימוש ארוך וקבוע אחרי התרגלות למסכים רבים במרוצת השנים, בניהם גם מסכי Ultrasharp לצד מסכי גיימינג כאלה ואחרים. נושא אחד ממנו מעט חששתי הוא התאימות למצב 21:9 במשחקים. אני שמח לראות שעוד אין משחק אחד בו לא מצאתי תאימות למצב 21:9. לצרכי נוסטלגיה אחד המשחקים הראשונים שניסיתי על המסך הזה בכלל לא היה משהו מודרני, אלא Red Alert 2. מודה באשמה, אבל ליאור בן ה-14 היה מאוד מתלהב מהשטח הנדל"ני שנתון לפניו.

המשחק הראשון לו הקדשתי זמן עם ה-G34WQC הוא Cyberpunk 2077 מיד לאחר ההשקה ואני חייב להגיד שלוקח זמן להתרגל תצוגה שכזאת. תחילה, העיניים מרוכזות בעיקר בחלק אותו היה תופס מסך 27 אינצ' סטנדרטי, ולאחר כמה ימים מתחילים להיות יותר ויותר ערניים לצדדים. לצורך כך, כן דרושה התרחקות מהתצוגה בשביל להכניס הכל לתוך זווית ראיה שפויה. שימוש במסך 34 אינצ' לאחר שימוש ב-27 אינצ' כן דורש שינוי קטן של סביבת העבודה אחרי הכל.

 

https://hwzone.co.il/wp-content/uploads/2021/01/G34WQC.mp4

הסתגלות לזווית צפיה חדשה מביאה צ'ופרים אמיתיים במשחקים, בעיקר בגוף ראשון או עולם פתוח בגוף שלישי. הנופים נעשים מרהיבים יותר ויותר, ובמהירות של 144 פריימים לשניה מקבלים גם את האלמנט של חלקות התמונה. כמובן שלצורך כך חשוב להבין שחומרה רצינית צריכה להניע מסך שכזה. 3440X1440 ב-144Hz עם משחקים חדשים זה מסך שיתאים למערכי חומרה שבדרך כלל כוללים כרטיסי מסך מרמת RTX 2070 ומעלה, או RX 5700 ומעלה בצד של AMD. אחרת, יתכן ותהיה פשרה גדולה מדי בהגדרות התצוגה במשחק. אלו שזכו להתחדש בכרטיסי המסך החדשים של AMD ו-NVIDIA בהחלט יהנו מתצוגה שכזאת תחת הגדרות גבוהות.

בכל הנוגע לקריאה, גלישה באינטרנט וכתיבת תוכן נראה שהמסך עושה את עבודתו נאמנה. לא אגיד לכם שאיכות התצוגה פיקסל לפיקסל זהה לזאת שפגשתי ב-FI27Q בעל פאנל ה-IPS ואבל זה המחיר לשלם כשרוצים מסך שיותר מתאים לגיימינג ומגיע בתצוגה מיוחדת. את ההבדל מרגישים בעיקר כאשר גוללים טקסט ושמים לב שזמן התגובה של הפיקסלים מעט איתי יותר מאשר זה בפאנל IPS מקביל. לא נורא, בכלל לא.

המערך הלא שגרתי הזה של תצוגה זה משהו שגדל עלי בשבועות האחרונים. שילוב של תצוגת 27 אינצ' ברזולוציית 2560X1440 לצד מסך 34 אינצ' של 3440X1440 הוא נהדר לאלו שרוצים לשחק במסך מלא תוך כדי עירנות לתוכן בתצוגה נוספת. גובה התצוגה זהה ומסך מרגיש כמו המשך של השני.

מומלץ – מסך GIGABYTE G34WQC 3440X1440 144Hz

לשאלה "האם היית רוכש אחד על סמך נסיונך איתו?" אני חושב שהתושבה חיובית. כשמתרגלים למסך בעל איכות כזאת במחיר הוגן כמו זה של ה-G34WQC קצת קשה להתנתק. נכון, לא מדובר במסך המושלם, ועל אותו המחיר של מסכים כמו ה-FI27Q ישנם אלמנטים שנחסכים מאיתנו כמו המעמד שכאן הוא פחות איכותי, ואיכות התצוגה באופן כללי מעט ירודה ממה שמקבלים ב-FI27Q. עם זאת, חווית הגיימינג מעולה. התצוגה בהירה, ושומרת על איכות מקובלת מכל זווית צפיה. גיימינג ב-34 אינצ' 3440X1440 עם קצב רענון של 144Hz הוא משהו שהייתי ממליץ לכל גיימר לפחות לנסות.

טאגים: GIGABYTE

מבצעים קשורים:

באותו נושא כתבות

הכירו את המחשב שעולה יותר מ-12,000 שקלים – ללא כרטיס מסך ייעודי
מחשבים

הכירו את המחשב שעולה יותר מ-12,000 שקלים – ללא כרטיס מסך ייעודי

04/03/2021

המותג VAIO נפרד מסוני והפך לעצמאי כבר לפני כמה שנים, אבל נראה כי הניתוק המופגן בין מה שיפה ואלגנטי למה שהגיוני ומשתלם עדיין חי ובועט

קרא עוד
הנייד שעושה את הכל – מחשב GIGABYTE AERO 15 XC עם RTX 3070 בביקורת
מחשבים

הנייד שעושה את הכל – מחשב GIGABYTE AERO 15 XC עם RTX 3070 בביקורת

01/03/2021

בביקורות זאת אנו מביטים על אחד מניידי הגיימינג המעניינים של התקופה האחרונה מבית יצרנית החומרה GIGABYTE - כזה שמשלב בין עוצמת עיבוד גבוהה וקומפקטיות עבור יוצרי תוכן וגיימרים בעת ובעונה אחת

קרא עוד
הצג עוד
  • הכי פופולרי
  • הכי מדובר
  • הכי חדש
החל מ-3,000 שקלים, עם מטען מהיר באריזה? Xiaomi Mi 11 מוכן למתקפה כלל-עולמית

החל מ-3,000 שקלים, עם מטען מהיר באריזה? Xiaomi Mi 11 מוכן למתקפה כלל-עולמית

10/02/2021
מבנה של קונסולה, ספריית משחקים של PC: המחשב שגרף 8.5 מיליון שקלים במימון המונים

מבנה של קונסולה, ספריית משחקים של PC: המחשב שגרף 8.5 מיליון שקלים במימון המונים

07/02/2021
שגעון הטסלה בישראל

שגעון הטסלה בישראל

05/02/2021
יום אחרון: פינוק כפול חינמי מבית Epic Games Store

יום אחרון: פינוק כפול חינמי מבית Epic Games Store

10/02/2021
מסך לסלפי ובליטה ענקית עבור המצלמות: Xiaomi Mi 11 Ultra

מסך לסלפי ובליטה ענקית עבור המצלמות: Xiaomi Mi 11 Ultra

19/02/2021
אינטל מודיעה כי לא תהיה תמיכה במעבדי Rocket Lake עבור H410 ו-B460 – הסיבות כאן

אינטל מודיעה כי לא תהיה תמיכה במעבדי Rocket Lake עבור H410 ו-B460 – הסיבות כאן

10/02/2021
אינטל מודיעה כי לא תהיה תמיכה במעבדי Rocket Lake עבור H410 ו-B460 – הסיבות כאן

אינטל מודיעה כי לא תהיה תמיכה במעבדי Rocket Lake עבור H410 ו-B460 – הסיבות כאן

לוחות אם חדשים כמעט כאן – כל הפרטים על סדרה 500 של GIGABYTE למעבדי אינטל

לוחות אם חדשים כמעט כאן – כל הפרטים על סדרה 500 של GIGABYTE למעבדי אינטל

החזית הבאה של החוסרים? כורי המטבעות הדיגיטליים עוברים למחשבים ניידים

החזית הבאה של החוסרים? כורי המטבעות הדיגיטליים עוברים למחשבים ניידים

ניסיון ראשון לקצת סדר: NVIDIA תגביל מלאכותית את כריית המטבעות הדיגיטליים ב-GeForce RTX 3060

ניסיון ראשון לקצת סדר: NVIDIA תגביל מלאכותית את כריית המטבעות הדיגיטליים ב-GeForce RTX 3060

גם Steam וגם Epic Store: צמד משחקים חינמיים נהדרים לכולם

קירור מים לכונן SSD? הכירו את המוצרים החדשים מבית Corsair

שגעון הטסלה בישראל

שגעון הטסלה בישראל

הכירו את המחשב שעולה יותר מ-12,000 שקלים – ללא כרטיס מסך ייעודי

הכירו את המחשב שעולה יותר מ-12,000 שקלים – ללא כרטיס מסך ייעודי

04/03/2021
עוד שיפור חשוב לאוסף: Galaxy A52 5G יציע הגנה רשמית ממים ואבק

עוד שיפור חשוב לאוסף: Galaxy A52 5G יציע הגנה רשמית ממים ואבק

02/03/2021
הנייד שעושה את הכל – מחשב GIGABYTE AERO 15 XC עם RTX 3070 בביקורת

הנייד שעושה את הכל – מחשב GIGABYTE AERO 15 XC עם RTX 3070 בביקורת

01/03/2021
מקסימום ביצועים בפחות מ-2,000 שקלים? הכירו את מכשירי ה-Xiaomi Redmi K40

מקסימום ביצועים בפחות מ-2,000 שקלים? הכירו את מכשירי ה-Xiaomi Redmi K40

01/03/2021
המתקפל הנועז של Huawei מיישר קו עם סמסונג

המתקפל הנועז של Huawei מיישר קו עם סמסונג

28/02/2021
התחליף ל-LG? מכשיר ראשון מ-Oppo זמין בישראל

התחליף ל-LG? מכשיר ראשון מ-Oppo זמין בישראל

27/02/2021


הזון הוא אתר המחשבים והטכנולוגיה הותיק בישראל, המשמש כבר שנים רבות בית לאוהבי טכנולוגיה, מחשבים וגאדג'טים.
צרכנים נבונים שאוהבים להיות בחזית הדיגיטלית – עוזרים למחשבים להבין אנשים מאז 2001.

  • אודות האתר
  • צרו קשר
  • פרסם אצלנו
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
אין תוצאות
הצג את כל התוצאות
  • מחשבים
  • גאדגטים
  • גיימינג
  • טכנולוגיה
  • פורומים
  • מחשבים מומלצים
  • טרייד-זון
  • קופונים ומבצעים
sponsored