עם סיום התמיכה ב-Windows 10 באוקטובר הקרוב, ChromeOS Flex מוצע כחלופה חינמית למחשבים שאינם תואמים ל-Windows 11
מיליוני מחשבים ברחבי העולם אינם יכולים לשדרג ל-Windows 11. מערכות אלו יפסיקו לקבל תמיכה באוקטובר 2025, אלא אם משתמשיהן יעברו למערכת הפעלה אחרת או ישלמו עבור תמיכה מורחבת. כעת, גוגל מציגה את הפתרון שלה: ChromeOS Flex – מערכת הפעלה מבוססת ענן שניתן להתקין על מחשבים קיימים ללא עלות.
התחרות המתמשכת בין ענקיות הטכנולוגיה
גוגל ומיקרוסופט הן מתחרות ותיקות בשוק הטכנולוגיה. שתי הענקיות נאבקות על נתחי שוק במגוון תחומים, מחיפוש ופרסום באינטרנט ועד למערכות הפעלה ושירותי ענן.
לאורך השנים ראינו את שתי החברות מתחרות בעוצמה, לעתים תוך חיכוכים וניסיונות להגביל זו את זו בתחומים שונים. ובכל זאת, למרות התחרות העזה, הן מכירות בכך שמרבית המשתמשים צורכים שירותים ממספר חברות טכנולוגיה במקביל.
לכן, על אף היריבות, ניתן לראות שלמיקרוסופט יש עשרות אפליקציות בחנות האפליקציות של אנדרואיד. במקביל, ChromeOS של גוגל עובד היטב עם Microsoft 365.

ChromeOS כפלטפורמה לשירותי Microsoft 365
האופציה האחרונה היא במוקד פוסט בלוג עדכני של גוגל. בפוסט זה, גוגל מדגישה חמש דרכים בהן ChromeOS "משפר את חוויית Microsoft 365 לארגונים":
- אפליקציות Microsoft 365 זמינות למשתמשי ChromeOS בחוויית משתמש מוכרת, דמוית שולחן עבודה
- ניתן להגדיר מכשירי ChromeOS להתחבר אוטומטית לאפליקציות Microsoft 365 באמצעות כניסה חד-פעמית (SSO) המופעלת עם Microsoft EntraID וספקים חיצוניים אחרים
- Microsoft OneDrive יכול להשתלב באפליקציית הקבצים של ChromeOS
- ניתן להגדיר מכשירי ChromeOS עם אחסון OneDrive בלבד מבלי להשאיר נתונים מקומיים על המכשיר
- כל התכונות הללו ניתנות להגדרה בקלות על ידי מנהלי IT מקונסולת הניהול של גוגל
חלק מהתכונות הללו, כמו הפיכת אפליקציות אינטרנט לדומות לאפליקציות שולחן עבודה, אינן בלעדיות ל-ChromeOS. אבל זו לא באמת הנקודה כאן. גוגל רוצה שמנהלי IT ומשתמשים יראו ב-ChromeOS פלטפורמה ראויה לשימוש באפליקציות Microsoft 365.
התמיכה בשילוב OneDrive עם אפליקציית הקבצים של ChromeOS ומתן שליטה רבה יותר למנהלי IT על מיקום שמירת הקבצים, עוזרים להפוך את ChromeOS לאפשרות מעשית למשתמשים עסקיים.
האם אפשר להפעיל ChromeOS על המחשב הקיים?
סיום התמיכה הצפוי ב-Windows 10 ישאיר מיליוני מחשבים תקועים ללא עדכונים, וחשופים לסכנות אבטחה. מכשירים רבים אינם עומדים בדרישות המינימום של Windows 11, כלומר הם אינם יכולים לשדרג.
משתמשים עם מחשבים ישנים יכולים לקנות מחשב חדש או להמשיך להשתמש ב-Windows 10, מה שאינו מומלץ מכיוון שמערכת ההפעלה זו לא תקבל עדכוני אבטחה. ישנן אפשרויות אחרות, כמו תשלום עבור תמיכה מורחבת. אבל עבור רבים, אלטרנטיבה טובה יותר עשויה להיות לשדרג את המחשב למערכת ההפעלה ChromeOS.
"רעננו את המכשירים שכבר בבעלותכם ללא עלות עם מערכת הפעלה מודרנית מבוססת ענן שהיא מאובטחת וקלה לניהול", נכתב בדף של גוגל עבור ChromeOS Flex.
זוהי גישה חכמה מצד ענקית הטכנולוגיה. אם למישהו יש כבר מכשיר עם מסך טוב, מקלדת, משטח עקיבה ורכיבים פנימיים תקינים, למה לזרוק אותו רק בגלל שמיקרוסופט לא מאפשרת למחשב הזה להתקין את מערכת ההפעלה המעודכנת שלה, ללא סיבה הגיונית מבחינת המשתמשים?
מה ChromeOS Flex מציע?
ChromeOS Flex היא גרסה של ChromeOS שניתן להתקין על מכשירים קיימים. זאת בשונה מהגרסה הרגילה של ChromeOS שמגיעה מותקנת מראש רק על מחשבי Chromebook.
ChromeOS אינה מתאימה לכולם. זוהי מערכת הפעלה מבוססת ענן שהיא בעיקר דפדפן אינטרנט. אבל זה למעשה מושלם עבור אנשים רבים. לרבים מאיתנו יש חברים ובני משפחה שמשתמשים רק בדפדפן ואפליקציות אינטרנט. הם משתמשים במחשב Windows בעיקר כי הם מכירים את מערכת ההפעלה או כי זה פשוט מה שהגיע מותקן מראש, לא כי הם צריכים תוכניות או תכונות בלעדיות ל-Windows.
כשאנשים מבקשים עצה לגבי איזה מחשב לקנות, כדאי לשאול אותם באילו תוכנות הם משתמשים. רובם עונים משהו כמו "אני צריך לגלוש באינטרנט, לבדוק את הדואר האלקטרוני שלי, ולהשתמש ב-Office". קשה להאמין שסוג שימוש זה ייחודי רק למעגל מצומצם מאוד של אנשים. ChromeOS יכולה לענות על הצרכים של אנשים רבים ולעזור לאלה שיש להם מכשירים שאחרת היו נשארים תקועים עם Windows 10.

האם גוגל תצליח לשכנע?
השאלה היא האם גוגל תצליח לשכנע אנשים לנסות משהו אחר מלבד Windows. ייתכן שההחלטה של מיקרוסופט לסיים תמיכה במיליוני מכשירים תהיה הדחיפה שאנשים צריכים כדי לנסות מערכת הפעלה אחרת.
היתרון הגדול של ChromeOS Flex הוא בפשטות שלה. המערכת קלה להתקנה, מהירה, ודורשת משאבים מינימליים מהחומרה. התוצאה היא שמחשבים ישנים יכולים לפעול מהר יותר עם ChromeOS Flex מאשר עם Windows 10.
בנוסף, כל העדכונים מתבצעים אוטומטית ברקע, מה שמבטיח שהמחשב תמיד מוגן מאיומי אבטחה חדשים – יתרון משמעותי לעומת הישארות עם מערכת הפעלה שאינה מקבלת עוד עדכוני אבטחה.
האם זה באמת פתרון מעשי?
כמובן, המעבר ל-ChromeOS Flex לא מגיע ללא אתגרים בדרך. תוכנות רבות שפועלות על Windows אינן זמינות ב-ChromeOS, וישנן מגבלות על היכולת לחבר התקנים חיצוניים מסוימים.
עם זאת, עבור המשתמש הממוצע שבעיקר גולש באינטרנט, בודק דואר אלקטרוני ומשתמש ב-Microsoft 365 (או בכלל בשירותים המקבילים שלו מבית גוגל), ChromeOS Flex עשויה להיות פתרון מצוין – במיוחד בהתחשב בעובדה שהיא זמינה בחינם, בעוד שתמיכה מורחבת ל-Windows 10 תעלה כסף.
ככל שמתקרב מועד סיום התמיכה ב-Windows 10, ייתכן שנראה יותר ויותר משתמשים שוקלים אלטרנטיבות כמו ChromeOS Flex. עבור גוגל, זוהי הזדמנות פז להרחיב את נתח השוק שלה בתחום מערכות ההפעלה, בזמן שמיקרוסופט מתמקדת בדחיפת משתמשים לשדרג לחומרה חדשה יותר.
השאלה הגדולה היא כמה ממיליוני המשתמשים שייתקעו עם Windows 10 יהיו פתוחים מספיק לנסות פתרון חלופי, ועד כמה גוגל תצליח להעביר את המסר שהמעבר ל-ChromeOS Flex הוא לא רק אפשרי, אלא גם קל ונגיש אפילו למשתמשים שאינם טכנולוגיים במיוחד.
זה הזמן של לינוקס לפרוח
Linux Mint Cinnamon Edition
בעיה קשה בלינוקס אובונטו וגוגל אין מנהל התקנים מסודר לעולם לא תדע USB-C עובד או עובד חלקית גם יש המון חומרה שלא נכתב לו דרייבר ללינוקס …אם גוגל תפעיל ממשק אוטומטי מסודר שמתקין את כול התקנים שמחוברים +דרייברים … אכן גוגל תיקח את M תוך כמה שנים
האם המערכת נותנת לעבוד היטב עם הקבצים שמותקנים על המחשב? האם יש בפנים תוכנות כמו צייר? למי שאוהב לעבוד מקומית