האם שידורי ה-DDT בישראל מסמלים את החזרה לימים שלפני הטלויזיה הרב ערוצית, בהם על כל גג הייתה אנטנה גבוהה וכשרצינו סרטים מצויירים ראינו את ערוץ המזרח התיכון?
אני לא אשכח את הטיול שלי בגרמניה לפני 3 שנים. ביקרתי לא מעט חברות טכנולוגיה באותו טיול, סיקרתי את תערוכת CeBIT 2007 וטיילתי קצת בגרמניה. מכל המוצרים הטכנולוגיים שראיתי באותו טיול, וראיתי הרבה, הכי עניינו אותי היו מקלטי ה-DTT (או ה-DVB-T כפי שהציגו אותם בפני).
העתיד נראה היה אז ססגוני ומעניין – עשרות מכשירים, מקלטים ואפילו לא מעט מכשירים סלולאריים, כללו בתוכם מסך גדול ואפשרות לקלוט עשרות ערוצי טלוויזיה ישר מהאויר ובאיכות מצויינת.
הדיבורים על מתי תגיע הטכנולוגיה לישראל אפפו אותי באותה שנה, וכבר יכולתי לראות את עצמי נוסע ברכבת בארץ כאשר מולי מחשב נייד או נגן וידאו המציג תוכניות טלויזיה באיכות דיגיטאלית. ואולם הזמן עבר, ובעוד במקומות אחרים בעולם כמו יפן וגרמניה משודרים עשרות ערוצים דיגיטליים מעל גלי האתר, בישראל התעכב נושא ה-DDT עוד ועוד ועוד… עד ל-2009.
אז מה זה בעצם DTT
DTT (ר"ת עבור Digital Terrestrial Television – שידור טלויזיה דיגיטאלי קרקעי) הוא תקן המאפשר לשדר ולקלוט וידאו וסאונד בצורה אלחוטית, כאשר ניתן לשדר באמצעות ה-DTT מידע המקודד בתקנים איכותיים, ואפילו באיכות HD. בישראל למשל נבחרה שיטת הקידוד לוידאו להיות H.264 ועבור אודיו נבחר קידוד AAC+V2.
השידור האלחוטי-דיגיטאלי הוא זול יותר משידור אנלוגי, בכך שהוא דורש תחנות שידור מעטות יותר (לצרכי השידורים האלוגיים הקיימים היום בישראל דרושות 60 תחנות, בעוד שלשידור הדיגיטלי יידרשו רק כ-15 תחנות). בנוסף, שידורי ה-DTT הם חינמיים לצרכנים (מעבר לעלות חד פעמית עבור מכשיר קליטה) והם איכותיים יותר. אלו גם הסיבות אשר הביאו את ממשלת ישראל להחלטה על פיתוח רשת שידור דיגיטאלי, ולהחלטה נוספת הקובעת כי 18 חודשים לאחר פתיחת שידורי ה-DTT יסגרו אט אט התחנות האנלוגיות.
נושא ה-DTT מרוכז בישראל בידי עידן+, ראשי תיבות ל"ערוצים ישראלים דיגיטליים נגישים".שלושה גופים מפקחים על שידורי תקשורת במדינה – ראשות השידור (המפקחת על הערוץ הראשון, הטלויזיה החינוכית, ערוץ הכנסת וערוץ 33), מועצת הכבלים והלווין (המפקחת על HOT ו-yes, וכן על הערוצים הייעודיים כמו ערוץ המוזיקה וערוץ ישראל פלוס) והראשות השניה לטלוויזיה ולרדיו (המפקחת על ערוץ 2, ערוץ 10 וכל תחנות הרדיו האזוריות), כאשר הגוף אשר נבחר להיות אחראי על עידן+ היא הראשות השניה.
באמצע השנה שעברה החלו סוף סוף שידורי הבטא הפתוחה של עידן+, כאשר הערוצים המשודרים, נכון להיום, בעברית הם הערוץ הראשון, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33 וערוץ הכנסת. כמו כן מאפשרת עידן+ להנות מ- EPG(לוח שידורים אלקטרוני על גבי המסך) בעברית, המאפשר לראות את שם התוכנית המציגה, התוכנית הבאה, ולוח שידורים מלא עבור השבוע הקרוב.
אנו היינו שמחים לראות גם את שאר הערוצים המסחריים והפתוחים (ערוץ המוזיקה 24, ישראל פלוס 9, החינוכית 23 וכו') משודרים בצורה פתוחה ב-DTT, אולם נראה כי רוחב הסרט הצר שהוקצא עד כה עבור שידורי ה-DTT לא יאפשר זאת בעתיד הקרוב.
כדי לקלוט שידורים מהאויר דרושה אנטנה, אבל בניגוד לשידורי הטלוויזיה האנלוגיים, התקווה היא שעבור שידורי ה-DTT נוכל להסתפק באנטנות קטנות בהרבה. למעשה ניתן להשתמש גם באנטנות קבועות (אשר זכורות לרבים בוודאי מגגות הבתים עד לפני עשור או שניים) ובאנטנות אקטיביות (אנטנות הכוללות חיבור למקור כוח חיצוני), אולם רוב מקלטי ה-DTT, הממירים והתקני ה-USB מסתפקים באנטנה פנימית, ובאפשרות לחבר אנטנה שולחנית קטנה במידת הצורך.
באזורים בהם הקליטה חלשה ואיכות התמונה לא טובה – האפשרות להתחבר לאנטנה מוגברת או חיצונית – תמיד קיימת.
על מנת להנות משידורי עידן+ כבר היום, המשתמש נדרש לרכוש מקלט DTT למחשב או ממיר מתאים לטלויזיה. אפשרות נוספת היא רכישה של טלויזיה מתאימה, המגיעה עם מקלט DTT מובנה. אפשרות נוספת העומדת בפני הצרכנים היא שימוש במכשירים ניידים, כמו מקלטים המובנים במכוניות, טלפונים סלולריים מתאימים וכו'.
מדינת ישראל והאזרח
מדינת ישראל לא מצאה לנכון שאזרחים בגוש דן יוכלו להנות משידורים אלה ללא אנטנה והאות ברוב האזורים חלש מאוד ומצריך התקנת אנטנה חיצונית. דבר מיותר שמסבך את ההתקנה הפשוטה מאוד ובדרך כלל דורש הזמנת טכנאי (למרבית האנשים). בנוסף הפס המוגבל כפי שצויין בכתבה מונע שידורים נרחבים על מדיום זה לטובת האזרחים משלמי האגרה שנאלצים להשתמש עדיין בשירותי הכבלים היקרים והמשמימים.
חבל.
למה הכול בנוי דפוק
למשל בתדרים בצפון ובדרום בתדר 29 ובמרכז בתדר 26 יעשו הכל אותו תדר ויש עוד תדר
אם למשל הכל יהיה 26 אז יש את ה29 פנוי ולא נחכה עוד 18 חודש בשביל 9 23 24
לפני שבוע השידורים פסקו
יום ראשון שעבר נעלמו לפתע ערוצים 10,22,11
ובמשך השבוע עם ערוץ 33 ו-99
מקלטים מובנים בטלויזיות
כבר קיימים בחלק מהTV הדקות שנמכרות בארץ. תבררו לפני שאתם קונים אם זה חשוב לכם.
עדיין לא מושלם
אין עדיין פריסה מלאה בכל הארץ והקליטה עדיין לא מושלמת.
האוטופיה שאתה מתאר רחוקה מהמציאות
כשהתחילו שידורי הבטא רצתי וקניתי לי ממיר ואנטנה ואני משתמש בהם עד היום. הצרה היא שיש המון הפרעות, השידור קופא, נעשה מפוקסל, מושפע מאד ממזג האוויר וכ"ו. ממש קשה לראות תוכנית שלמה בלי שיהיו הפרעות/קפיאות באמצע. פניתי לעיד"ן והם הבטיחו לטפל בזה אבל לא ראיתי שום שיפור. יש המון פורומים שנותנים המלצות כגון: "באיזור ירושלים צריך לכוון את האנטנה 25 מעלות לכיוון בית שמש, באיזור נתניה צריך לכוון את האנטנה 10% ממזרח לכיוון שכם ושהאנטנה לא תהיה ליד קיר".
בקיצור, למי שפשוט רוצה לראות טלוויזיה בלי התעסקויות שלא ילך על זה.
בדיוק ביטלתי היום כבלים(250ש"ח לחודש למה מי מת) ועברתי ל-DDT
אשתי אמרה לי לקנות LCD למחשב קניתי אחד עם מקלט DDT
קניתי אנטנה , כיוונתי את המסך להונגריה בערוצים דיגיטאלים, עשיתי סריקה ועכשיו אני קולט את כל הערוצים. אנחנו מנותקים מYES כבר שנה וחצי.
יש לזה חיסרון שאשתי משטלתת לי על המסך של המחשב אבל זה לא קורה הרבה.
קליטה מושלמת בחולון
אני רואה כבר מספר חודשים DTT באמצעות ממיר המחובר לאנטנה מרכזית של הבניין. הקליטה לא פחות ממושלמת (השתפרה מאוד לאחרונה). אני גם משלים תכנים מהאינטרנט ומהנהן בצער למקרא כל הכתבות על העושק שHOT וYES מבצעים ללקוחות שלהם.
עכשיו נשאר רק למצוא פתרון עוקף חברות סלולר.
איזה ממיר ואנטנה יש לכם והאם אתם מרוצים מהם ?
מרוצה מאד . (וגם ל- #3 !)
קניתי expresscard של avermedia. אנאלוגי/דיגיטאלי . אנטנה קטנטנה – קליטה מצוינת בחיפה. הנושא שייך לרשות השניה. ואפילו חזרו אלי טלפונית !
מגיב 3. תסרוק מחדש את הערוצים כי עידן שינו את הסידור של התחנות למיספור עולה.
אני כבר מזמן רק עם מזרים מדיה רואה
וואי אני מת שיהיה כבר ערוץ הכנסת ב HD!!!
פשוט מיותר…
לא צריכה להיות פה שום השוואה ל HOT או YES.
טוב שאתם מקבלים ב DDT ארבעה ערוצים מעפנים שהייתי קולט באמצעות נגיעה עם האצבע בחיבור בטלויזיה.
קצת לא הבנתי:
"שידור טלויזיה דיגיטאלי קרקעי הוא תקן המאפשר לשדר ולקלוט וידאו וסאונד בצורה אלחוטית"
??
הא?
זה קרקעי או אלחוטי?…
העמלה
בבנק הדואר הבנק החברתי שישה שקלים על פעולה
מה עם רדיו דיגיטלי?
הטכנולוגיה הקיימת בארה"ב לרדיו לוויני נותנת מענה חלקי למהפך בתחום הרדיו, מה הטכנולוגיות הידועות שיכולות להחליף את השידורים העתיקים האנלוגיים האלה?
טכנולוגיות טכנולוגיות
בקשר למה שמדובר פה – כן, כבר אמרו כאן שעם כרטיס טלווזיה, ובעצם אפילו בלי, אפשר לקבל את התחנות האלה ובאיכות הזאת, למרות שהבעיה היא שאם אתם רוצים שידור 1080 FULLHD או 770 או אפילו קרוב תצטרכו יותר מי מגה וחצי לאינטרנט, במיוחד עם חברות האינטרנט של היום, אבל אם אתם סתם רוצים לראות, זה חינם ממילא
לעקוף את הסלולר? פשוט תעשו "שותף" בWIFI, תפרסו את זה ברוב חלקי הארץ (שבאמת כל בן-אדם שיש לו מודם אלחוטי שיתן לאחרים להשתמש, והאחרים פשוט יתרגלו לא "לגעת" במחשב שלושל אחרים שמחוברים), תקנו פלאפונים עם קליטת WIFI (שהם ממש זולים היום, 400-600 שקל), נשתמש בVOIP [אפילו השרת של סקייפ מספיק לנו] ועשינו מרד על הסלולר, איך זה לא הבעיה, מי ישתתף במרד זה הבעיה >.> לישראלי הממוצע יש את הנטיה "לשבת בצד ולתת לאחרים לעשות"….
בקשר לטכנולוגיות צפיה, מליאנתלפים תוכנות עושים את זה, ישראל +, ערוץ 22, ערוץ הכנס ובצורה חלקית גם ערוץ המוזיקה נותנים לכם גישה מלאה לצפיה בערוצים שלהם דרך האינטרנט לבד, וחלקם גם דרך האתר אינטרנט שלהם בפרט, וכל החיוב שלהם זה שלא תכחישו ש"ראיתם טלווזיה" אם ישאלו אתכם לגבי רייטניג – השאר, חיוב עמלות, את זה תשלמו למשרד התקשורת, הוא נותן לכם אגרה שנתית לתשלום ערוצי הרדיו וערוצי הטלווזיה הישראלית (בפרט ערוצי טלווזיה ישראלית מטעם חברות בת כגון ביפ, ערוץ הילדים והוט בידור ישראלי, YES STAR ישראלי ועוד)
בקשר לבעיות תקשורת וקליטה, מה שנדרש זה בדיקה עצמית ומקיפה דרך האינטרנט, כברור השידור כלפי איזורי מרכזדרום הוא חלש ביותר, קליטה חזקה יותר עלולה לפתור את הבעיה, כמובן שיתוף של האנטנה יתקבל בברכה, אך זה אתם ביניכם לבין עצמכם, אתם משתמשים באנטנות סוג ז` סיניות, שכמו שאתם יכולים לנחש מנוסח – הם לא חזקות במיוחד, אבל אתם יכולים להשתמש באנטנות חזקות יותר שקולם כבר נשמע כאן (expresscard של avermedia) שמצליחים לקלוט שידורים "חלשים" כאלו במצויונות מיותרת, ובכלל לדעתי חוזק כזה של אנטנה מספיק לשידור של 2 אנשים בבת אחת, מה שאומר שאתם יכולים להתחלק ביניכם ולהתחלק במכיר (ביניכם = בינך לבין השכן שלך), למרות שאין לי מושג למה צריך להתחלק בתשלום סופי של 300 שקל בשביל גם אנטנה וגם ממיר דיגטלי (אתם יכולים גם לקנות אנאלוגי, השאלה היא האם מותר לכם "לקלוט" את הערוצים שמשודרים שם)
בקשר לרדיו – גם אם עוצמות השידור של הרדיו תעלה, כמות המאזינים לא תשתנה דרסטית, למה? כי רוב המאזינים הם בעלי רכב ששומעים רדיו בתוך הרחב, ובו נודה, מה הייתה מעדיף, לשמוע גלגל"ץ או לשמוע את השירים שאתה אוהב בCOWON D2+ שהתקנת לתוך הרכב שלך בחצי מחיר והכנסת פי 2 יותר שירים ושתופס לך פי 2 פחות אנרגיה, הוא פי2 יותר חזק ואיכותי ובגלל שהוא "נטען" והוא "FLASH" הוא ישאר להמון זמן (לא בהשוואה לרדיו) וגם ימשיך לפעול גם לאחר שתכבה את האוטו?
לא DDT אלא DTT
מי שמשלם אגרה פראייר
פשוט מנתקים את האנטנה מהמחשב וזהו…מוכן לשלם אגרה רק על תחנות הרדיו
לו היו שם ערוצי דיסקברי,ג'אוגרפיק, דוקו ובעיקר ערוץ ההיסטוריה! הייתי מתנתק מייד!
אבל בהיעדר הערוצים האלה אני כבול עדיין ליס. ברשת לא את תמצא את התוכניות מהערוצים הנ"ל בP2P.
ובלעדיהם אין לי אוויר…P: