עבור לתוכן

מזה צנורות עיבוד??

Featured Replies

פורסם

מזה בכלל?

ושמעתי שבמעבדים של amd הם קצרים יותר

אז זה יותר טוב

??

הקיצר משהו יכול להרחיב קצת?

פורסם
  • מחבר
:nixweiss:
פורסם

אני לא יודע בדיוק מה המשמעות של הדבר, אבל אני מאשר שבA64 יש פחות מבפרסקוט (לא יודע לגבי הנורת'ווד) וזה אכן מוסיף לביצועים אבל רק במהירויות נמוכות יחסית.

פורסם

פעם דיברנו על זה פה בפורום אם אני לא טועה, אני לא זוכר כרגע את ההסבר המדוייק אבל אני כם זוכר שבאינטל צנורות העיבוד ארוכים, זה מה שגורם להם להיות יותר טובים בקידוד וכו', בAMD הם קצרים וזה מה שנותן להם את היתרון במשחקים וכו'.

אם אני לא טועה ככה זה הולך, תריץ חיפוש.

פורסם

מזה בכלל?

ושמעתי שבמעבדים של amd הם קצרים יותר

אז זה יותר טוב

??

הקיצר משהו יכול להרחיב קצת?

באתלון XP ובפנטיום 3 האורך של צינורות העיבוד היה 10 שלבים, באתלון 64 הם הוארכו ל 12 שלבים,

בפנטיום 4 יש 20 שלבים ובפרסקוט יש 31, בפנטיום M אורכם 24 שלבים.

כדי שהמעבד יקבל פעולת חישוב ויחזיר את תוצאתה הפעולה צריכה לעבור את כל אורך צינורות העיבוד,

בכל פעימת שעון החישוב מתקדם שלב אחד בצינורות העיבוד.

לכן אם צינורות העיבוד קצרים נדרים פחות מחזורי שעון כדי להשלים את החישוב.

יש סיבות מדוע להאריך ומדוע לקצר, יש לכך משמעויות שונות.

צינורות עיבוד ארוכים יותר עוזרים להגדיל את מהירות השעון של המעבד (לא בהכרח את הביצועים!)

וזאת הסיבה שאינטל האריכה והאריכה את  צינורות העיבוד במעבדיה מה 10 של הפנטיום 3 ל 31

בפנטיום 4 - מנהלי החברה חלמו על מעבדים עם מהירות שעון של 10 גיגה הרץ ובכך בעצם כפו על

מהנדסי הפיתוח של הפנטיום 4 להאריך את צינורות העיבוד, לא בגלל שזה בהכרח טוב אלא בגלל

שזה משרת את הגישה השיווקית של שיגעון המגה הרץ.

כמובן שיש עוד היבטים.

פורסם

תפוחים התמונה לא כל כך שחור על לבן - במצב אידיאלי תיאורטית כעבור אינסוף זמן מעבד עם 30 שלבים יהיה פי 1.5 יותר מהיר ממעבד דומה עם 20 שלבים .

מעשית זה לא ככה מהרבה סיבות... נדמה לי שלארס טכניקה יש הסבר די יפה על זה.

מה שאתה מדבר עליו זה שהמילוי הראשוני יקח יותר זמן - אבל אחרי זה זה דווקא יהיה יותר מהיר כי יהיו לך יותר "ידיים פועלות" בפס היצור שהוא מהעבד.

בקשר לטענה שהפירסומאים כפו מדיניות על המפתחים - זה ממש לא נראה לי נכון אבל אי אפשר להוכיח שלא .

פורסם

רק לשם השלמת התמונה (אם כי קצת ובאופן מעורפל), למעבד יש עוד טכנולוגיות מלבד PIPELINES שנועדו לשיפור ביצועים כמו BRANCH PREDICTION (בגדול נמעבד בעצם מהמר כל הזמן מה התוכנית שרצה רוצה לעשות, יש לו אחוזי הצלחה של 90%, זה נועד לדאוג שה PIPELINES יהיה מלאים כל הזמן) ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Instruction_level_parallelism

פורסם

תפוחים התמונה לא כל כך שחור על לבן - במצב אידיאלי תיאורטית כעבור אינסוף זמן מעבד עם 30 שלבים יהיה פי 1.5 יותר מהיר ממעבד דומה עם 20 שלבים .

מעשית זה לא ככה מהרבה סיבות... נדמה לי שלארס טכניקה יש הסבר די יפה על זה.

מה שאתה מדבר עליו זה שהמילוי הראשוני יקח יותר זמן - אבל אחרי זה זה דווקא יהיה יותר מהיר כי יהיו לך יותר "ידיים פועלות" בפס היצור שהוא מהעבד.

בקשר לטענה שהפירסומאים כפו מדיניות על המפתחים - זה ממש לא נראה לי נכון אבל אי אפשר להוכיח שלא .

התהליך השיווקי הנדסי שתארתי לגבי אינטל הוא מהרצאה של ראש צוות הפיתוח של הפנטיום 4.

לא הפרסומאים, ראשי החברה מתוך נימוקים שיווקיים שקשה מאוד לזלזל בהם - אתה לא מכיר

את הילדים שרוצים מעבד של 3 גיגה הרץ כי כמה שיותר גיגה הרץ יותר טוב, אתה מסוגל לדמיין

איך מעבד 5, 6 גיגה הרץ היה נשמע לילדים שלא יודעים כלום על כלום.

קטונתי (ממש קטונתי) מלזלזל בחברת ענק כמו אינטל, שיגעון המגה הרץ שרת את אינטל היטב

מבחינה עסקית, מבחינתם הם צדקו אבל קרה אסון, הפנטיום 4 היתרסק על קיר פליטת החום

והאסטרטגיה של שגעון המגה הרץ היתרסקה - למזלה של אינטל אינטל חיפה ממש מצילה את

אינטל העולמית אחרת המצב היה באמת קשה מבחינת אינטל.

על מה שאינטל עושה כיום ועד תחילת 2006 היא חלטורה אחת גדולה שנועדה לאפשר

את פיתוח הגרסאות השולחניות (מרובות הליבות) של תפיסת הפיתוח של הפנטיום M, האיטניום

שהיה אמרו להיות מעבד העתיד של אינטל קרס ברעש גדול שהושקט על ידי תקציבי היחצנות

האין סופיים של אינטל.

לגבי אורך צינורות העיבוד, לא כל צינור בפני עצמו, יש קשר בין הצינורות, ויש התחכמויות

שונות ומשונות, ויש מצבים בהם למשל תהליך עיבוד מסוים מתברר כלא רצוי וכעת צריך לרוקן את

כל שלבי הצינור ולמלא אותם מחדש, כלומר באופן כללי, יש מחיר לצינורות עיבוד ארוכים.

פורסם

אשמח לקבל לינק להרצאה הזאת.

פורסם

אם לפנטיום M יש 24 אז למה הוא עובר את הA64 FX כשהם באותה מהירות שעון ? ??

פורסם

הוא לא ברוב המקרים

אבל זה לא רק הצינורות משפיעים זה ארקיטקטורה(מקווה שכתבתי טוב) שונה מזה של AMD64

וגם לPentium M יש שני מגה קאש

פורסם

באותה מהירות שעון הM עובר וזה בדוק!!! ( הוא עובד גם עם באס הרבה יותר נמוך ובלי דואל - עד הכרזת הצ'יפסט החדש שעוד מעט יהיו לוחותזמינים שלו )

ארכיטקטורה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים