עבור לתוכן

עכברים אופטים-יש למשהו מושג איך הם עובדים ??

Featured Replies

פורסם

יש למשהו מושג איך הם עובדים ????

האור האדום(או כל צבע אחר שיש) הזה הוא ליייזר??????

איך זה עובד?????????.....

סתם מתענייין

אבל..... :spam: :spam:

פורסם

לא, האור האדום זה סתם LED כמו שיש לך בכונן CDROM או דברים כאלו (אולי קצת יותר עוצמתי), האור מעיר על המשטח, ויש מצלמה קטנה בעכבר שמצלמת את המשטח המואר בקצב מסויים (כמה מאות פעמים בשניה נראה לי). יש מעבד קטן בתוך העכבר, שעושה השוואה בין שתי דגימות ולפי השינויים הוא בודק לאיזה כיוון הזזת את העכבר ושולח את המידע למחשב.

העכבר היחידי האופטי שעובד היום על ליזר ולא LED הוא הדגם האלחוטי החדש של LOGITECH, לליזר שיש אורך גל יותר קצר, יש יכולת הבחנת פרטים הרבה יותר גדולה מעכברים אופטים רגילים, דבר שנותן לו רגישות של פי 20 לתזוזות קטנות וגם לעבוד על משטחים שאופטים רגילים לא יכולים...

אתה גם יכול להסתכל על http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_mouse מדברים שם קצת על זה.

פורסם

אנא שנה בדחיפות את הכותרת ואת טון הדיבור בפורום. :police:

פורסם
  • מחבר

אחי אתה מדבר אליי???

פורסם

כן, אני מדבר אילך - אני לא רואה עוד אנשים עם כותרות מרובות סימני שאלה ::)

שני סימני שאלה איכשהו יתקבלו, אבל לא 10 :bash:

פורסם

למה צריך דיוק עד המיקרומטר בעכברים?

ממילא אין שום מסך שמסוגל להציג תנועות כל כך קטנות.

פורסם

דבר ראשון, ככה שהדיוק גבוהה יותר, ככה זה מבטיח שזה יעבוד זהה ובאופן איכותי על כל סוגי המשטחים.

דבר שני, ככל שקצב הדגימות גדול יותר התנועה יכולה להיתפס כחלקה יותר (כמו שאתה משחק במחשב במשחק שמשדר יותר תמונות בשניה מקצב רענון המסך, כמו שיש פורמטים של אודיו ששומרים מידע שהאוזן בכלל לא שומעת).

פורסם

דבר ראשון, ככה שהדיוק גבוהה יותר, ככה זה מבטיח שזה יעבוד זהה ובאופן איכותי על כל סוגי המשטחים.

דבר שני, ככל שקצב הדגימות גדול יותר התנועה יכולה להיתפס כחלקה יותר (כמו שאתה משחק במחשב במשחק שמשדר יותר תמונות בשניה מקצב רענון המסך, כמו שיש פורמטים של אודיו ששומרים מידע שהאוזן בכלל לא שומעת).

אבל כמו שאמרתי המון בפורום קאונטר בגיימר (וואי זה היה מזמן).

נכון שfps נמוך זה חרא וfps גבוה טוב יותר.

אבל אתה לא צריך fps 100, ולא 200, ולא ה400 שאנשים חושבים שהם משיגים בsteam בעזרת כרטיס המסך החדש שלהם.

אני לא בקיא בעכברים, אז אני לא יודע מתי הם יצטרכו להפסיק עם נסיונות הסופר דיוק שלהם, אבל אני רק מציין שלא תמיד צריך המון דיוק.

פורסם

יש עוד טכנולוגיה לעכברים אופטיים שמשום מה לא תפסה בשוק.

שיטת הפעולה מבוססת על רכיב אופטי פשוט שמאיר את המשטח באמצעות LED רגיל ומודד מההחזר את אפקט דופלר הרוחבי.

הרכיב האופטי שעושה את זה זול בהרבה באופן עקרוני מזה שמשמש בעכברים האופטיים הנפוצים, מכיוון שאין צורך לצלם את המשטח אלא רק לזהות את ההחזר באמצעות גלאי בודד. הטכנולוגיה הזו, שיכולה לשמש לעוד הרבה מטרות (למשל למדוד את הזזת הדף במדפסת כדי לשמור על דיוק ההדפסה - דבר שנעשה היום באמצעות מצלמה קטנה בדומה לעכבר אופטי), יצאה לשוק לפני מספר שנים אבל לא הצליחה.

דרך אגב, אפקט דופלר רוחבי דומה לאפקט האורכי, שבעזרתו מכ"ם מודד מהירות של עצמים למשל.

אם זה באמת מעניין מישהו, אני יכול לשלוף כמה נוסחאות שיסבירו את העניין.

(אם לדייק - המונח אפקט דופלר מתאר את התופעה המוכרת עבור קול. האפקט שקורה באור הוא מסיבות אחרות, אבל הכינוי דופלר דבק גם לאפקט זה).

פורסם

אתה יכול בבקשה להביא הסבר קצר על אפקט הדופלר הרוחבי ?

זה יכול לשמש להרבה מטרות....

תודה רבה!

פורסם

אפקט דופלר באור הוא בעיקרון אפקט יחסותי, ובכך הוא שונה ממה שקורה עבור קול.

האפקט נובע מכך שמהירות האור קבועה בכל מערכת, כלומר זהה עבור המקור של האור ועבור הצופה, גם אם הם נעים אחד ביחס לשני.

למעשה כל תורת היחסות הפרטית נובעת מהעובדה הזו. לכן בשתי מערכות ייחוס שנעות אחת ביחס לשניה (למשל מקור האור והצופה) הזמן נע בקצב שונה והאורך משתנה.

נניח כי מקור האור נע בניצב לקו המחבר בינו לבין הצופה (זהו אפקט דופלר הרוחבי). במצב זה המרחק ביניהם לא משתנה רגעית, ולכן האפקט נובע אך ורק מכך שהזמן נע בקצב שונה עבור מקור האור והצופה. הזמן שעובר אצל הצופה שווה לזמן שעובר אצל מקור האור כפול gamma (זהו פקטור שימושי ביחסות פרטית והוא שווה ל- gamma=1/(1-(v/c)^2)^0.5 כאשר c הוא מהירות האור ו- v הוא מהירות מקור האור ביחס לצופה). בפרט, הזמן שלוקח לגל האור להשלים מחזור (כלומר אורך גל שלם) משתנה בפקטור gamma ולכן התדירות של האור משתנה באותו פקטור. מכיוון שתדירות שווה לאחד חלקי זמן המחזור, התדירות שיראה הצופה תהיה קטנה פי gamma מהתדירות שישדר מקור האור.

הרכיב האופטי שמשמש את העכבר משדר אור בתדירות מסוימת אל המשטח ומודד את ההחזר. במידה והמשטח נע ביחס לעכבר, יתקבל שינוי בתדירות של האור המוחזר. את השינוי הזה אפשר לתרגם למהירות תנועה באמצעות הנוסחה הנ"ל.

דרך אגב, באפקט דופלר האורכי יש גם שינוי במרחק בין המקור והצופה בעת התנועה, ולכן השינוי בתדירות הוא יותר גדול, ושווה ל- gamma כפול (v/c+1). (החישוב במקרה הזה הוא מעט יותר מסובך, ודורש שימוש בטרנספורמציה המלאה של הזמן והאורך בין שתי מערכות ייחוס הנעות אחת ביחס לשניה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים