עבור לתוכן

שאלה לגבי היחס במס' בדגמים של AMD ל MHZ.

Featured Replies

פורסם

שאלה לי אליכם... כל הדגמים של מעבדי הAMD באים עם מס', כדוגמת 2800+ או 3600+.

אבל זה לא הMHZ עליו המעבד עובד... אז איך בדיוק אני אמור לדעת על איזה תדר הוא עובד, אם לא כך..? או, במילים אחרות, איך אני אמור להשוות בין מעבדי אינטל, שיש להם תווית MHZ מול מעבדי AMD..??

ועוד שאלה אחת: אמרו לי פה שבכדי להגיע לאוברקלוק נכבד עם הA64 אני צריך זכרונות של 500MHZ... מה שהביא אותי למחשבה: הרי ישנם זכרונות RDRAM שפועלים על 1066MHZ... אז למה לא להשתמש בהם, וגמרנו..?

תודה על ההסבר...

נדב.

פורסם

דווקא בישבילך AMD עשו את ההשוואה קלה.

מעבד AMD מבצע יותר עבור אותם MHZ לכן השמות של המעבדים נועדו לתת לך מקום להשוואה עם מעבדי אינטל.

לדוגמאות שנתת ה- 2800 של AMD שווה (לטענתם כמובן) למעבד 2.8 של אינטל וכו'...

זו הסיבה העיקרית לכך שאינטל כרגע נמצאת בפיגור (ענין זמני) משום שהם השקיעו את כל המשאבים "ורצו" תמיד עם המחשבה ששיפור המעבדים יבוא ע"י העלאת ה-MHZ בעיקר...העלאת המהירות גוררת שימוש בטכנולוגית יצור של המוליך למחצה יותר ויותר מסובכת וזו הסיבה גם לנפילת הפריסקוט החדש שיצא לשוק בחיפזון תוך כדי לחץ שיווקי.

מעבדי AMD עובדים בתדר יותר נמוך ונותנים את הביצועים וזו הסיבה גם שניתן לקבל תוספת משמעותית בביצועים ע"י OC פשוט בעוד שמעבד אינטל גם ככה עובד בתדר גבוהה כסטנדרט.

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת, התדר הנמוך משמעותית עליהם הם עובדים עוקפים בביצועים את האינטלים בעלי התדרים הגבוהים יותר..? ארכיטקטורת המעבד היא עד כדי כך משמעותית..? די קשה להאמין שהמספרים האלה נכונים...

ומה לגבי הזכרונות..?

מישהו יכול לענות לגבי הRDRAM..?

תודה,

נדב.

פורסם

"די קשה להאמין" אין פה שום קשר "לאמונה" ;D יש תוצאות של מבחנים למיניהן...

"ארכיטקטורת המעבד" -->>כאילו דה...זה מה שעושה את כל ההבדלים בהמשך מבחינת תוכנה.

אתה יכול להיסתכל על השינוי שיש בביצועים של ה- 64 לעומת הברטון 2500 שיש פה באתר ב"ביקורות".לגבי השוואה בין אינטל ל-AMD כמו שרצית אני יעלה את זה בהזדמנות...כשאני ימצא כזו ;)

פורסם

RDRAM זה הדבר הכי מפגר שיצא........

תראה...... עם אתה עושה OC לAMD שלך אז אתה תגיע נגיד ל500MHZ באס...... אז למה לקנות זיכרון RDRAM יקר שלא יהיה לך שימוש בחצי ממנו?

אין מעבדים שיכולים לנצל אותו..........

אם אתה הולך על OC גבוהה אתה קונה DDR 500MHZ אם על OC פשוט אז 433

פורסם
  • מחבר

אבל חייבת להיות איזשהי מערכת שכן משתמשת בו, אחרת הוא לא היה מיוצר בכלל... ואל תגיד לי שאני טועה...

"הצורך הוא אבי ההמצאות"... לא? לא מייצרים, או בכלל ממציאים, משהו שלא משתמשים בו.

אז... איזו מערכת מסוגלת לנצל באס של 1066 מה"ץ..?

תתודה,

נדב.

פורסם

OC רציני 8)

לא משהו שאתה יכול לשים את ידיך עליו

פורסם
  • מחבר

OC עם חנקן נוזלי..? :)

בכל אופן,

תודה רבה.

פורסם

לא סתם הפסיקו להשתמש בRD היקר שלנו P:

כיום השימוש העיקרי הוא בDDR כאשר DDR2 נראה באופק הקרוב

ובעיקרון יש אפילו DDR במהירות של 600MHZ וDDR2 אמור להגיד למהירויות של 800MHZ

מה שאני לא מבין הוא

אם כבר היתה את התכנולוגיה של זכרון ב1000MHZ, למה אנחנו מטפסים לשם שוב פעם רק עם שם קוד שונה?

פורסם
אם כבר היתה את התכנולוגיה של זכרון ב1000MHZ, למה אנחנו מטפסים לשם שוב פעם רק עם שם קוד שונה?

מה זאת אומרת?

זה לא "שם קוד שונה"...RDRAM נכשל בגלל העלות הגבוהה שלו כי מדובר בתהליך ייצור שונה לגמרי ומוצר אחר.

חברות המיצרות זיכרונות תמיד שואפות ל-MHZ יותר גבוהים משתי סיבות עיקריות:

- מוניטין ויוקרה - זה לא סוד שענין ה-MHZ "לוכד" את עיני הלקוחות גם אם הם לא מתכוונים לקנות את זה..."ספינת דגל"

- החברות משערות שהמחשבים בעתיד יפעלו במהירויות גבוהות יותר עם הזמן...פנטיום 5 אמור להיות במהירות של 5GB.

כבר יש אב טיפוס של מעבד המבוסס על "סיב אופטי" פה באינטל ירושלים ...פועל במהירות של עד 80GB :o...מי יודע אולי הלוחות אם גם יעשו "קפיצה" ואז "הצוואר בקבוק" יהיה בזיכרונות.

פורסם

קודם אין לוח של AMD שתומך בRDRAM.

ושנית הRDRAM לא באמת ב1066, נראה לי זה רק בערוץ כפול, וגם זה מתחלק ב4 (כמו שהDDRRAM מתחלק ב2).

לעוד מידע על RDRAM- תחפש תגובות של amiram בנושא.

פורסם

תפסיקו להשוות תדרים.

אין להם משמעות לביצועים של מעבד כשמשווים שני מעבדים (למשל מעבד A64 מציג אותם ביצועים כמו P4 שפועל בתדר גבוה ממנו ב 50%)

אין להם משמעות כשמשווים בין שני זיכרונות (DDR ו RDRAM למשל).

בלי שיודעים מה המכשיר יודע לבצע בכל מחזור שעון מה איכפת לך כמה מחזורים כאלו הוא עושה בשניה.

אופנוע נוסע ב 300 קמ"ש וסמיטריילר ב 100, אתה תעביר את תכולת הדירה שלך עם אופנוע ?

RDRAM פועל בערוץ של 16 ביט לערוץ (32 ביט בשני ערוצים) ו DDR פועל ב 64 ביט לערוץ (128 ביט לשני ערוצים).

DDR אולי פועל בחצי מהתדר אבל יש לו ערוץ פי 4 רחב יותר, התוצאה נטו היא שהוא מהיר מ RDRAM משמעותית (בביצועים, התדר לא רלוונטי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים