עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

אני רוצה לרכוש מחשב גיימינג חדש, יש לי כבר כרטיס מסך של amd 7900xtx, בניתי כבר מחשב דרך tms עם Ryzen 9955x3d, ובמקרה קפצתי לחבר שמנהל חנות מחשבים והוא אמר לי לא להתקרב ל Ryzen בגלל שהשירות שלהם בארץ לא קיים והם הרבה פעמים לא מקבלים את האחריות, האם זה נכון?

פורסם

ryzen זה שם של מוצר ולא של חברה.

ryzen אלו מעבדים שמיוצרים על ידי AMD , אותה חברה שמייצרת את כרטיס המסך שכבר יש לך .

מעבדי AMD , בדיוק כמו המעבדים של אינטל , משווקים בארץ על ידי יבואנים ושמספקים אותם לחנויות והחנויות הן אלו שנותנות לך את השירות .

מעבדי אינטל משווקים בארץ על ידי הרבה יבואנים כאשר לכאורה היבואן שפעם נתן אחריות יותר ארוכה הוא איסטרוניקס ("כל החיים" ) , אני לא בטוח שזה עדין המצב.

לרוב , אתה לא יודע מי היבואן שהחנות עובדת איתו ותוקף האחריות שלך הוא מה שהחנות נותנת , אם תגיע לאיסטרוניקס או אינטל הבינ"ל עם מעבד שנרכש דרך יבואן X , הם יסרבו לממש אחריות .

בהתאם לזאת , אם תזדקק לשירות , אתה מקבל אותו מהחנות והחנות גם מגדירה כמה אחריות יש ( 3 שנים לרוב )

עריכה - אותו הדבר תקף כמובן למעבדי AMD .

בהנחה שלא הסתתרת במערה בשנתיים האחרונות ( ואם כן , אז אני מניח שהיו סיבות טובות ) אתה אמור לדעת שאינטל בצניחה חופשית בלי מצנח , בין השאר זה בגלל שמעבדי דור 13 ו 14 היו עם תקלה סדרתית מה שגרם להרבה אנשים לפנות לשירות של אינטל ( בחול , בארץ חוזרים לחנות ) ונחש מה - בהתחלה , הם הקשו מאוד על מימוש האחריות , בהמשך פשוט לא היו להם מספיק מעבדים במלאי להחליף כל כך הרבה תקולים ... בסוף זה הסתדר והם גם הודו בתקלה הסדרתית .

נכון להיום אני לא מכיר שום תקלה סדרתית במעבדי AMD. נכון להיום הבעיה עם מעבדי דור 13-14 הסתדרה , נכון להיום אני לא מכיר בעיה עם מעבדי ultra של אינטל.

אז אתה יכול לקחת מעבד ultra ( דור 15 של אינטל) שהוא מעבד נחמד ודי יעיל רק חבל שהוא ממש חלש במשחקים ביחס למעבדי AMD ואפילו יותר חלש למשחקים מאשר דור 14 של אינטל .

אתה יכול לקחת מעבד דור 14 של אינטל שצורך המון חשמל ובהתאם פולט המון חום , הייתה לו תקלה סדרתית שכנראה הסתדרה והוא בפרוש פחות טוב ממעבדי AMD

או שאתה יכול לעשות מה שעושים כרגע 90% מהגיימרים בעולם ולרכוש מעבד amd X3d שהוא גם יעיל ( צריכת חשמל נמוכה , אין דרישות קירור מוגזמות) וגם הכי מהיר.

בהתאם לזאת אציין שלגיימר נטו אני לא חושב שיש סיבה לקחת מעבד 9950x3d , ה 9800x3d הוא האידאל . ( למרות שאם אתה מתעסק בתוכונת כבדות אחרות , אז כנראה יש הצדקה ל 16 ליבות ) .

נערך על-ידי yoavke

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים