עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני האמת דיי מבולבל, יש לי ידע בחומרה אבל עדיין השוק מטורף ואני רוצה לבחור נכון בתקציב שיש לי.

כמובן שאני רוצה לקבל יותר בפחות, אבל אני רוצה מחשב חזק שייתן לו מענה גם בעתיד.

אז השאלה הראשונה, האם מעבד של אינטל I9 או AMD?

איזה כרטיס מסך לקנות?

זיכרון RAM 32 GB?

זיכרון קשיח 1TB או 2TB?

אני רוצה לרכוש את המחשב באילת, וחשבתי על רשתות מוכרות כגון: באג, אייבורי, קי.אס.פי

צריך גם מסך של 27 אינץ

תסבירו לי את נושא ההרצים במסך ובמחשב, איך אני מגיע ל-FPS גבוה?

האם פיספסתי משהו?

והתקציב הוא עד 6,000 ש"ח

מודה מראש לעונים, חג שמח

פורסם

6000 ש"ח זה לא תקציב בשמים למחשב שכולל מסך . אני לוקח בחשבון שזה למחיר לפני מעמ .

למען הסדר הטוב, זה אחלה תקציב שבעולם למחשב פורטנייט + עריכת סרטים חובבנית .( כי פורטנייט הוא לא משחק כבד )

( אני לא ממש מבין מה זה אומר פרסום בטיקטוק מבחינת עומס על המחשב, האקט של עריכת סרט הוא עם עומס על המעבד , כל השאר שווה ערך לסתם גלישה וזה לא עמוס )

החלק הכי יקר במחשב הולך להיות כרטיס המסך.

מאחר ומעבדי i9 והמעבד הכי חזק של AMD עולים לבד באזור ה 3000 , הם מחוץ לגבולות הגזרה שלך לחלוטין .

צריך לשחק עם המפרט ולראות אם אתה תקבל תמורה מיטבית על מעבד ryzen 7 או i7 או i5 .

ציטוט של sharoncohen2770

תסבירו לי את נושא ההרצים במסך ובמחשב, איך אני מגיע ל-FPS גבוה?

למסך יש קצב רענון , רוכשים מסך של 120 או יותר הרצים וזה כל מה שצריך לעשות מבחינת המסך .

המחשב , כתלות של כוח המעבד וכרטיס המסך ( אם נפשט אז זה לא קורה במקביל אלא בטור ) צריך לצייר כמה שיותר תמונות בשניה .

כמות ה FPS מתנדנדת לפי העומס, אם אנחנו רוצים שהכל יהיה חלק מאוד מאוד אז צריך שבנק' בעומס הכי גדול שהיא למעשה נק' המינימום של כמות התמונות שמצויירות על ידי המחשב , תהיה 120 .

הקושי לצייר תמונה מבחינת כרטיס המסך עולה ככל שהרזולוציה של המסך עולה . QHD דורש כוח כמעט כפול מאשר FHD. ו 4k דורש כפול מה QHD .

למעבד כמעט ולא אכפת אם אנחנו על FHD או QHD .

מסך 27" זה מסך שעדיף שיהיה QHD מבחינת חדות התמונה ביומיום . אז גיימר יצטרך לקנות כרטיס מסך יותר חזק או להקטין חלון או להתפשר על משהו כדי להוציא כמה שיותר FPS בQHD .

אז צריך מעבד שמסוגל להוציא במשחק לפחות 120 FPS בעומס , כרטיס מסך שמסוגל לעשות את זה ברזולוציה שאתה מכוון אליה ומסך שעובד בקצב רענון גבוה כדי שזה גם יבוא לידי ביטוי ממשי.

אז תחשוב רגע אם אתה רוצה לכוון למסך QHD או מסך FHD . אפשר לעבוד עם 27" שהוא FHD אבל זה מעמיס על העינים , זאת פשרה עם מחיר גבוה.

אפשר גם לקחת מסך 24"-FHD . אם הוא יושב קרוב למחשב אז 27" עלול להיות גדול מידי .

וכאמור, אפשר לעבוד עם מסך 27" QHD לסרטים וכו' ובמשחקים להקטין את החלון ( עם שוליים שחורים מסביב ) לגודל של 24" ולעבוד על FHD .

זה ישפיע על האיזון של המפרט אם אתה( או הילד ) רוצים מסך QHD מתוך כוונה לשחק על QHD .

אתה מוזמן להעיף מבט כאן: https://hwzone.co.il/community/topic/611674-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-3-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99-%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%AA%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%91-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%93-3500-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91/

נערך על-ידי yoavke

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים