עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום,

מודה מראש לעונים!

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

5000 ללא חריגה

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

בעיקר משחקים

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

אין צורך

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

קיים:

SSD 580GGB

SSD 120 GB

כרטיס מסך RTX2070

מארז ענק של FRACTAL DESIGN - כלומר אין בעיה של מקום

מעבד I7 4770 עם חוח אם HERO IV של אסוס - זה מה שנדרש להחליף

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 

לא רלוונטי

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

מארז קיים full ATX - אין בעיית מקום

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

קיימת מערכת הפעלה windows 10 (שלא ניתנת לשדרוג בגלל חוסר תמיכה במעבד) - לא יודע אם אפשר לשדרג מעבד מבלי לרכוש מערכת הפעלה חדשה - אשמח לייעוץ בנושא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

נמצא בצפון הארץ

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)?

בזמן הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

לא הולך לבצע אוברקלוק

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

קיים הכל - מסך 1440 144HZ + מסך 4K 60HZ

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המחשב עדיין אחלה, הבעיה זה שמיקרוסופט מפסיקים תמיכה למעבדים הישנים יותר..

פורסם
ציטוט של asafuziel

המחשב עדיין אחלה, הבעיה זה שמיקרוסופט מפסיקים תמיכה למעבדים הישנים יותר

זאת אמירה בעייתית , רוב הקהל כאן יגיד שדור 4 אמור לקרטע לך אז נשאלת השאלה האם אתה באמת מחפש פתרון קצה גבוה ו"לשרוף” את כל ה 5000 או שאתה לא רוצה לקפוץ גבוה מידי והעיקר זה להתעדכן .

זה גם אולי מרמז שבגלל שאתה משחק על 1440 עם 2070 אז העומס הוא על כרטיס המסך . אבל מעבד כזה כבר אמור להגביל אותך

יש כיום am4 של AMD , הולך עם זכרון DDR4 שהוא יותר זול פלטפורמנ זולה אבל קצת מתיישנת , בהחלט רלוונטי למי שרוצה לחסוך כי אם במשחקים עסקינן אז ה 5700X3D

נותן תמורה מעולה למחיר .

יש am5 ,אפשר לקחת היום עם מעבד בסיסי יחסית ואם צריך אז בעתיד להחליף מעבד כי יש צפי לתמיכה קדימה . AM4 התאימה ל 4 דורות של מעבדים, AM5 תספיק לפחות ל 3 ( 7000 , 9000 והבא בתור ) אז יש אופק לשדרוג. הלוחות יותר יקרים וזה הולך עם DDR5 שהוא יותר יקר .

יש דור עדכני של אינטל , מבטיח ולא מקיים . משהו בי חושב שזה עניין שכל התוכנות שמכוונות ל HT בזמן שהדור הזה הוא בלי אבל המציאות בשטח היא שבעיקר למשחקים זה פלופ רציני . וזה גם יקר מאוד ודורש זכרונות יקרים מאוד.

יש דור קודם של אינטל , 13 או 14 same sh*t different name , קצת מתחממים בטירוף אבל הפלטפורמה הכללית היא במחיר סביר.

אם תלך על 14400 עם DDR4 - עדיף לך 5700×3d . אם תלך על 14600k עם ddr5 , סיפור אחר , צריך לראות מחיר סופי .

כך או כך לא צריך לשרוף את כל הכסף , עם האוכל יבוא התאאבון להחליף כרטיס מסך .

לא יזיק לרכוש SSD חדש וחדיש זה גם יתרום לכל החוויה .

image.png

נערך על-ידי yoavke

פורסם

שכחתי להדגיש שמעבד AMD X3D הוא סופר חסכוני ויכול להסתדר עם קירור בסיסי.

גם האחרים של AMD יעילים אבל פחות ממנו .

אינטל זוועה, אז חייבים להוציא עוד כסף על קירור.

https://keyshop.windowsandoffice.com/en/

רישיון אמין עם שירות במחיר טוב.

5700X3D

https://tms.co.il/builds/487596

נכין אינטל ו AM5 מחר .

https://tms.co.il/builds/487605

9600X

נערך על-ידי yoavke

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה!

כמה שאלות.

יש לי קירור למאוורר - Cooler Master Hyper 212 EVO מ2013

הוא מספיק? אולי רק לרענן את המשחה התרמית? האם יתאים לתושבת? כנראה שלא יתאים לתושבת… יש מתאם שאפשר לקנות?

אתה יכול להסביר לגבי ה SSD? יש לי שניים, אומנם ישנים קצת, אבל מצד שני זה כבר לא רכיב כזה יקר.

היית ממליץ לרכוש חדש בכל מקרה?

נראה שאני נוטה יותר לכיוון מעבד AMD AM5, אתה רואה ייתרון בלשדרג ל Ryzen 7 לעומת ה 5? במידה וכן, האם המאוורר יספיק?

נ.ב.

לא ציינתי אבל הספק הוא - FSP RAIDER 650W גם מ2013

פורסם
ציטוט של asafuziel

אתה רואה ייתרון בלשדרג ל Ryzen 7 לעומת ה 5

אם במשחקים עסקינן , אני לא רואה הבדל מורגש לטובת ה 9700X.

תרפרף על הגרפים :

https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-core-ultra-9-285k-cpu-review/2

ציטוט של asafuziel

אולי רק לרענן את המשחה התרמית

12 שנים זה לפחות רענון או שנים גם למעבד הקיים .

ל AMD הוא כנראה מספיק , אני חושב שאפשר למצוא מתאם לתושבת אבל אני לא יודע אם שווה את המאמץ , האם המאוורר עדין שקט ? האם לא תרצה לצרף אותו ללוח הישן אם תמכור אותו יחד עם המעבד והזכרון ?

ציטוט של asafuziel

לא ציינתי אבל הספק הוא - FSP RAIDER 650W גם מ2013

הכוונה המקורית הייתה להמליץ לך להחליף את הספק כאשר תחליף את כרטיס המסך אבל זה לא ספק וואוו גם לתקופתו והוא כבר וותיק .

אמביוולנטי .

אני לא יודע במה אתה משחק ואיך הדברים עובדים לך עם הכרטיס הנוכחי על המסכים שלך , אני חושב שבמצב הזה לפעמים נפתח התאבון ואולי תרצה להחליף כרטיס מסך אחרי החלפת המעבד אז אם ה 5000 זה כל מה שאתה מוכן להשקיע השנה במחשב , אולי לא כדאי לקנות מה שלא חייבים .

בהקשר של מה שלא חייבים , SSD מודרני עובד הרבה יותר מהר , זה משפיע על זמני עליה וטעינה של משחקים ולכאורה יש לזה לפעמים אפילו השפעה על FPS במשחקים ספציפיים . כמובן שזה רלוונטי רק למשחקי AAA חדשים .

לדעתי הוא משפר את כלל העבודה על המחשב וסוג של מיישר קו עם הביצועים של המעבד המודרני מבחינת העבודה היומיומית על המחשב גם במשימות הקטנות .

אז לכל הפחות קח בחשבון שהחלפת כרטיס מסך תכלול גם ספק כוח חדש בכ 400 ש”ח .

ואם אתה מעדיף , תרכוש אותו כבר עכשיו .

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאם אני כבר פותח את המחשב ומפרק חיבורים אז אולי באמת אני אקנה ספק כוח חדש - אשמח להמלצה (להוסיף על המפרט של AMD AM5)

המאוורר יחסית שקט.

לגבי משחקים - כרגע משחק POE 2 60 FPS ברזולוציה 1440 הגדרות בינוניות. מרגיש את המאמץ על המחשב וזה לא משחק כזה תובעני, וכמובן לא 144FPS…

כרטיס אני כנראה אשדרג שנה הבאה..

פורסם

https://tms.co.il/builds/487941

יעשו את העבודה לאורך זמן . לא מכיר אישית את הפרחוני אבל זה אמור להיות יצרן מקור איכותי ( הוא היצרן , זה לא המצב באנטק וקולרמסטר )

אני לא חושב שצריך יותר מ 750 גם אם תלך על 5070TI או משהו כזה .

האופציות של ה 850 זה עניין של איכות והמבחר שקיים .

כמובן שאם אתה רוצה לרכוש בחנות אחרת אז המבחר שונה.

למשל ב KSP יש לוחות מעולים של MSI . פשוט הכי נוח לי לעבוד עם הממשק של TMS והמחירים טובים והמבחר טוב ואני חושב שהשירות לכל הפחות לא נופל ממקומות אחרים .

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים