עבור לתוכן

לאוהבי פיזיקה ואסטרונומיה 2:הידעתה??

Featured Replies

פורסם

הידדתם שרק עד לפני מס שנים אסטרונומים לא ממש מצאו מערכות שמש מה שהם באמת מצעו זה כוכבים(לא פלנטות...כוכב כמו...השמש..) הקץ' היה למצוא מערכות שמש בכלל....רק לפני מס שנים בשנות התישעים... אסטרונומים התחילו למצוא הרבה גזי ענק....ז"א מצאו הרבה כוכבים כמו צדק...אבל רק קרובים מאוד לשמש שלהם (גזי ענק גם לא ממש היה בעיה למצוא אבל למשל כוכב אבן כמו כדור הארץ..לדוגמא....לא ניתן באמת ובודאות למצוא אפילו היום...בהמשך) ז'א במסלול קרוב מאוד ובמהירויות עדירות הם אלפי כוכבים כאלה במסלול סביב השמש שלהם נעים במהירויות עדירות וגם לגדלים עדירים כמו איזה כוכב שהיה 1100 פעם גדול יותר מצדק ונע במסלול שלקח לו שבוע לנוע סביב השמש שלו... ראו שכל הכוכבים הענקיים הללו האטמוספרות שלהם הטמפרטורות שלהם הגיעו לשיאים חדשים בלחץ חום ואי יציבות.... שאשר בכוכב פי משהו כמו 100 בגודלו מצדק היו לו כ2000 מעלות על פני השטח....

הקטע פה שעם כוכבים כאלה במסלול כל כך קרוב לשמש מדענים אומרים שאין סיכוי שהיו כוכבים כמו שלנו במערכת מפני שהכוכב הענק הזה על בטוח ריסק לגורמים את הכוכבים הקטנים בהרבה שיכול להיות והיו שם..וכך גם בכל מערכת בה מצעו כוכב ענק במסלול קרוב לשמש..

...אבל כל הקטע פה המדענים רצו לדעת אם יש שם כוכבים כמו שלנו...שאם יתכן קיום חיים אי שם ביקום אך מיכיוון שלא ניתן לראות כוכבים כאלו כמו שלנו בגלל שהם אינם מפיצים אור חזק מספיק בשביל להקלט על ידי הטלסקופים שלנו...אז לא היה ניתן לראות אותם...עד אשר מדענית מסוימת העלתה רעיון היא שמה לב שהשמש שלנו שהתנועה שלה יש לה מן קפיצות כאלה במיקומה השמש לא עומדת יציב בלי לנוע "קפיצות" ללו נגרמות ע"י כוחות המשיכה של הכוכבים של המערכת..... אז היא לקחה לחשבון שיכול להיותשאולי זה היה ככה במערכת שמש אחרת והם כבר התחילו לבדוק תאוריה זאת.....וגילו מאז די הרבה על ידי סוג של בדיקה...(אני לא יכול להתעמק על זה עכשיו...קצת ארוך... לכתיבה) אבל עדין אף אחד לא יכול להיות בטוח שזה נכון...... אבל אם זה כן אז מצאו עוד מ'ס די גדולשל מערכות שמש שיהיה סיכוי של התפתחות חיים.....

פורסם

נחמד

אבל אחי יש לך המון שגיאות כתיב

הידעת בלי ה

הידעתם ולא הידדתם

אדירות ואדיר ולא עדירות

ועוד כמה שאני לא זוכר

פורסם
  • מחבר

אני פשוט רושם ממש מהר אז קשה לשים לב לשגיאות כתיב....... ומתי שאני כן שם לב כבר אין לי כח לתקן..

פורסם

תערוך את ההודעה, תתקן שגיאות כתיב, ותוסיף פ-י-ס-ו-ק.

אולי אז אני אצליח להבין את כל הסיפור. ::)

פורסם

מה הקשר כותב מהר לשגיאות כתיב ???? ממהירות יכול להיות רק שגיאות הדפסה כמו דילוג על אות, אותיות מבולבלות או משהו כזה ... וגם כתבת עם ולא אם ...

ואל תגיד לי שפיסוק זה ממהירות ...:/ איזה כיתה אתה ה ?

וזה נשמע מעניין מאוד :P

פורסם

לא הבנתי כלום, לפי ההתלהבות שלך זה נשמע מעניין וחבל שלא הבנתי.

אולי ניקוד ועעריכה מחדש יעזרו..

פורסם

אני יעשה גם פה קיצור ;D

העניין הוא שאנחנו מסתכלים בשמיים אנחנו רואים נקודות זוהרות - כוכבים

השמש שלנו היא כוכב

כדור הארץ הוא כוכב לכת

כדי למצוא חיים אנחנו צריכים למצוא כוכבי לכת ולא רק כוכבים (בהנחה כמובן שאין חיים על כוכבים...)

עד לפני זמן לא רב לא ידענו אם בכלל יש כוכבי לכת במערכות כוכבים אחרות

התגלית הראשונה של כוכבי לכת בוצעה ע"י צפייה בחוזק האור הנראה מכוכב כולשהוא, כאשר עבר בין הכוכב X לכדור הארץ כוכב לכת של כוכב X נחלש אורו של הכוכב X במעט ואז יכולנו לאשר את קיומו של כוכב לכת באותה מערכת X, ע"י בחינה של הספקטרום (ספקטרום - פירוק של האור הנראה למרכיבים, עם הספקטרום ניתן לדעת הרכב של כוכב, מהירות יחסית לצופה ועוד) גם הובהר שכוכבי הלכת שנמצאו בשיטה זו היו ענקי גז ולא כוכבי "אבן" כפי שהיינו רוצים

מכיוון שכוכבי לכת שמרכבים מחומר מוצק כמו כדור הארץ, מאדים וכו' קטנים מאוד (יחסית) הם לא מרודים מעוצמת האור של הכוכב בצורה שניתן להבחין בה ממרחק רב

לאחרונה התגלתה שיטה למציאת כוכבי לכת קטנים, השיטה מבוססת על הרעיון של כוח כבידה

למרות גודלם ומסתם הקטנה של כוכבי לכת מהסוג שאנחנו רוצים למצוא הם עדיין מהווים כוח משפיע במערכת בהם הם נמצאים, הכוח הזה גורם לכוכב של המערכת לזוז טיפה ממקומו בתועות מעגליות (קטנות יחסית) ע"י צפיה ממושכת באותו כוכב ניתן לזהות את התנודות האלו (מנקודת מבט שלנו זה נראה שהכוכב נע מימן לשמאל ולא בתנועה מעגלית, בגלל ההיטל הדו מימדי של התנועה התלת מימדית) וכך אפשר לזהות כוכבי לכת קטנים בגודל שאנחנו מחפשים

פורסם

פיייייייייייי אחי אתה תותח

איך אנשים חשבו על החארטה הזה, בקושי הבנתי את התאוריה

תיקון: לא הבנתי את התיאוריה לגמרי

אבל נשמע מבטיח

פורסם

באמת מעניין ;)

מאיפה אתה מוצא את כל המידע הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים