עבור לתוכן

מחשב נייח למשחקים ב-1080p ותכנות, עד 5000-6000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

נאלצתי להיפרד מהנייח הקודם לאחר שה-gtx 1070 מת השבוע. הוא היה בן 4-5 אז כנראה שהגיע הזמן להשתדרג.

אני בן 31, ועובד כרגע מהבית. זקוק בדחיפות ל-escapism מהלחץ בעבודה ומהשיעמום של הקורונה (אפילו נטפליקס כבר לא עוזר).

אני גיימר מהדור הישן, לא מעניינים אותי צבעים וזיקוקים - אף אחד לא יסתכל על המארז. רוצה למקסם את חוויית המשחק.

לא כל כך מתעניין ב-multiplayer. אני נהנה במשחקים כאלה רק כשאני משחק ברמה גבוהה, וכדי להגיע לרמה גבוהה צריך זמן, שאין לי.

בנוסף בתור מפתח תוכנה, מדי פעם אצטרך מחשב אישי בשביל פרוייקטים אישיים, למידה, ואולי תרגילי בית של ראיונות עבודה.

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?  5000-6000 ש"ח. תתאפשר חריגה.

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

- משחקים (הרצה של כותרי AAA מ3 השנים האחרונות [וכן כאלו שאמורים לצאת ופורסמו/דלפו הדרישות שלהם] באיכות מקסימלית ב-1080p עם לפחות 60fps [כמובן ש-the more the marrier], בעיקר משחקי single player). עוד דוגמאות ב-steam library  וב-steam wishlist.   

חשוב לציין שאני לא מתלהב מ-ray tracing, אז לא חובה rtx.

- תכנות (ב-vscode, docker בעיקר).

- תוכנות (למשל, ms office, spotify).

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. יש לי מלאי של מקלדות מכניות ועכברי לוג'יטק מפעם. יש לי אוזניות senheisser hd 6xx שאשמח אם הסאונד של הלוח ידחוף ברמה סבירה ללא צורך במגבר חיצוני.

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא.

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. בימי חול אני אשתמש בו רק בערב/לילה, לא רוצה להעיר את בת הזוג.

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה לגודל פיזי ומשקל. אין צורך באורות/RGB, חלונות וכו' (שיהיה שחור ולא ימשוך תשומת לב).

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה או אופיס. יש צורך בהרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה לחנות מסוימת, בעבר קניתי מ-startpc וההרכבה היתה איכותית מאוד. גר בראשון לציון.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)? אזמין מיד עם התגבשות מפרט שאני שלם איתו.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire)? יציאת USB C הינה בגדר nice to have. חשוב שיהיו יציאות DISPLAY PORT וגם HDMI ב-gpu.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? יכולת לשדרוג כרטיס המסך בעוד 3-4 שנים הינה בגדר nice to have.  לא מתכוון לבצע OC בעצמי.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין.

פורסם
  • מחבר

לאחר מעט קריאה, הגעתי למפרט הזה... קל לראות שהוא חורג מהתקציב.

מעבד: 771 ₪ - * מבצע * - AMD Six Core Ryzen 5 3600 Up to 4.2Ghz AM4 BOX
קירור אוויר למעבד: 392 ₪ - Noctua NH-D15
לוח אם: 689 ₪ - * חדש * - ASUS TUF GAMING B550M-PLUS Wi-Fi
זכרון: 436 ₪ - * מבצע * - Corsair Vengeance LPX 16G (2x8G) DDR4 3200Mhz CL16 Black KIT
כרטיס מסך: 2555 ₪ - * בהרכבת מחשב * - Gigabyte RTX2070 SUPER 8G Up To 1815Mhz  GAMING OC
דיסק קשיח: 367 ₪ - * מבצע * - WD Black 500G SN750 NVMe R/W Up To 3470 / 3000MB/s 5 Year Warranty
דיסק קשיח: 284 ₪ - * מבצע * - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty
ספק כוח: 399 ₪ - * מבצע * - Antec 650W HCG-650M 80+ GOLD Full Modular High Current Gamer
מארז: 420 ₪ - * חדש * - Phanteks Eclipse P400A AIR Tempered Glass Black
משלוח: 39 ₪ - על ידי חברת שליחויות חיצונית - עלות עבור כל חבילה (מחשב,  מסך, ציוד היקפי)

מחיר סופי: 6352 ₪ למזומן 

לגבי מעבד אני סגור על Ryzen 5 3600.

לא סגור בכלל לגבי כל השאר.

מה הייתם מחליפים פה, לאיזה רכיב ולמה?

תודה!

פורסם

בשביל מה אתה צריך לוח אם ב700 שקל? וקירור ב400 למעבד של 800?! וזיכרון יקר, מפרט שנראה מאד מוזר.
הנה מפרט שייתן בערך את אותם הביצועים:
מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבדים:
AMD Ryzen 5 3600 Tray
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 721
קירור למעבדים:
AMD Wraith PRISM RGB Cooler
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 25
לוחות אם:
Gigabyte B550M DS3H
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 466
זכרונות RAM:
DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 DARK Za TEAM
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 318
מארזים:
IPPON Silencer quiet chassis 3x120mm coolers
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 289
ספקי כוח:
Corsair PSU 750W TX750M 80+ Gold Modular
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 476
כונני SSD:
HP SSD 500GB EX900 NVMe 2280 M.2
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 316
כוננים קשיחים:
Seagate HDD 2.0TB 256MB SATA3 Barracuda
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 267
כרטיסי מסך:
Gigabyte GeForce  RTX 2070 SUPER GV-N207SWF3-8GD
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 2479
סה"כ: ₪ 5357
מחיר באילת: ₪ 4579

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
https://www.tms.co.il/134853

ב1000 שקל שחסכת אתה יכול לשדרג לR7 3700X במידה ותרצה שהוא יסחוב קצת יותר.
וכמה הערות: לFHD ה2070S הוא אוברקיל מטורף אלא אם אתה משתמש במסך 200 הרץ וגם אז הייתי הולך על ה2070 הרגיל במקסימום.

אם אתה רוצה קירור טוב יותר בלי לבזבז מאות שקלים יש קירורים לא רעים בכלל שאפשר להזמין מסין במידה והקירור שהוספתי לא יספק אותך(תחפש snowman cpu cooler באליאקספרס, זה מה שאני אישית קניתי ואני מאד מרוצה עם R5 3600).

אין ללוח שלקחתי wifi במידה וזה חשוב לך כרטיסים או adapterים לUSB עולים פחות ממאה שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים