עבור לתוכן

התלבטות: 40 ג'יגה עם 8MB באפר או 80 ג'יגה עם 2MB באפר ?

Featured Replies

פורסם

מה עדיף ?

פורסם

תלוי מה אתה צריך, ביצועים או מקום

פורסם

120 גיגה לפחות עם 8 MB ועם 3 שנים אחריות!!!!!!!!!!!!!!!!

כמובן שהמוכר יגיד לך שאם המחשב רק לשימוש באופיס אז מספיק 40 גיגה. אבל אם לא או אם הוא כן כרגע לאופיס ומחר תרצה להתחיל להעמיס עליו משחקים או לערוך סרטים או סתם להשתמש בדיסק שקנית עבור מחשב חדש בעתיד אז 120 גיגה יתן יחס עלות תועלת הרבה יותר גבוה. ההבדל במחיר בין 80 גיגה ל 120 גיגה הוא כ 20-25% אבל אתה מקבל שיפור של 50% בנפח האחסון. ההבדל בין 40 גיגה ל 80 גיגה הוא עוד פחות ואתה מכפיל את נפח האחסון. השיקול בין 40 ל 80 הוא בטח לא בגלל הבאפר.

מי מומליץ לך היום על דיסק של 40 גיגה? מה הוא עוד המליץ לך (פנטיום 4 עם 3 גיגה על לוח עם ציפסט של SIS וכרטיס מסך מובנה עם זכרון של 128 במארז שעולה 16 דולר?).

כן! אם המחשב הוא לאיזה מזכירה שכותבת קבצי וורד והוא שם לך celeron או AMD זול (עדיף על סלרון) וכל שקל חשוב אז בטח ש 40 גיגה אבל אז את מי זה מעניין אם זה באפר 8 או 2? הרבה יותר מעניין למשל זה כמה שנים אחריות יש על הדיסק ומי מוכר לך אותו.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא המליץ לי...

פשוט נדפק לי ההארדיסק ואני צריך הארדיסק חדש, וכרגע אני דיי לחוץ בכסף, אז אני מחפש משהו באזור ה-400 שקל...

שזה רק ה-80 וה-40 ג'יגה...

וכמו שאמרתם ההתלבטות היא ביצועים מול שטח איחסון.

פורסם

אף אחד לא המליץ לי...

פשוט נדפק לי ההארדיסק ואני צריך הארדיסק חדש, וכרגע אני דיי לחוץ בכסף, אז אני מחפש משהו באזור ה-400 שקל...

שזה רק ה-80 וה-40 ג'יגה...

וכמו שאמרתם ההתלבטות היא ביצועים מול שטח איחסון.

ביצועים בשביל מה? מה שדורש היום ביצועים דורש גם מקום בד"כ (סרטים, משחקים, כווץ). תוסיף קצת כסף או שתעשה תשלומים ותקנה 80 גיגה עם 8 באפר ועם 3 שנות אחריות. ההבדל בין 80 גיגה ל 40 גיגה מבחינת מקום הרבה יותר משמעותי היום מאשר ההבדל בין באפר 2 או באפר 8.

עריכה: רק להיות בטוח, אני מקווה שלא מציעים לך היום משהו במהירות 5400 במקום 7200 (כבר ראיתי כאלה).

פורסם

אם זה דיסק ראשי הייתי הולך על ה8 מגה.

למרות ששנים ההינו משתמשים ב2 מגה וזה לא עד כדי כך נורא.

אם זה דיסק משני הייתי בטוח הולך על ה80.

פורסם

אם זה דיסק ראשי הייתי הולך על ה8 מגה.

למרות ששנים ההינו משתמשים ב2 מגה וזה לא עד כדי כך נורא.

אם זה דיסק משני הייתי בטוח הולך על ה80.

אם זה דיסק ראשי ויחיד היית הולך על 40 גיגה? כדי לגבות סרט DVD אחד  במהירות טובה צריך 10 גיגה לפחות. מה אפשר היום לעשות עם 40 גיגה בלי להיחנק ומהר או להיות עסוקים כל היום בסידור הדיסק מחדש. ההבדל במחיר זניח!!!!!! חוץ מזה אל תסתכל על מחיר הקניה בלבד. צריך גם להסתכל צעד אחד קדימה.

עריכה: WD 8 MB, 40 GIGA שלוש שנות אחריות עולה 400 שקל

עריכה: WD 8 MB, 80 GIGA שלוש שנות אחריות עולה 475 שקל

תראה מה אפשר לקבל בשביל עוד 75 שקל. מעניין כמה שנים חי הדיסק הקודם. אם היה לו שלוש שנות אחריות יתכן והיית מקבל אחד חדש עכשיו במקומו!!!!!!!!!!!!!!

פורסם

אם זה 75 שקלים אין מה להתלבט בכלל.

פורסם
  • מחבר

טוב אני מבין שאם כולם ממליצים ככה על השמונה מגה באפר אני מניח שזה באמת שווה את זה....

תודה רבה על העזרה...

פורסם

טוב אני מבין שאם כולם ממליצים ככה על השמונה מגה באפר אני מניח שזה באמת שווה את זה....

תודה רבה על העזרה...

לא !!!!!!! אני ממליץ קודם כל על 80 גיגה ועל 3 שנים אחריות מחנות טובה עם שרות טוב שגם תעמוד מאחורי האחריות ורק אחרי זה על 8 מגה באפר אם אפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים