עבור לתוכן

תחנת עבודה לעיבוד תמונות - עד 10K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו לפני רכישה של Workstation שתכליתו היא עיבוד תמונות של דוגמאות ביולוגיות בתוכנת Zeiss ZEN Desk 3 Blue. יש לנו דרישות מומלצות למערכת (מצורפת תמונה, נא להתעלם מדרישות המינימום), אך מכיוון שאני קצת חלוד - אשמח לעזרת המומחים בהרכבת המפרט המדויק.

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 10,000 שקלים, חריגה תתאפשר רק אם היא מזערית והתועלת עצומה.

2. מה שימושי המחשב? כאמור, השימוש יהיה אנליזות תמונות בתוכנה לעיל, ייתכן כי גם שימוש בתוכנות נוספות כדוגמת CellProfiler, FIJI או יותר מתקדמות. כרגע אנחנו משתמשים בשתיים האחרונות על מחשבים סטנדרטיים למדי והן עובדות בסדר.

3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, לפי הדרישות המצורפות. 

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא.

7.  האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה בלבד (Win 10).

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אנחנו מצויים באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, ואנחנו יכולים לקנות רק מחנות שיש לה מספר ספק לאוני'. בכל מקרה, מה שקריטי בחנות ממנה נקנה הוא האחריות (!!!) - אנחנו דורשים אחריות ארוכה ככל האפשר, שכוללת את הטיפול של החנות במחשב במקרה של תקלות חומרה או במערכת ההפעלה. יש לנו עם זה ניסיון מאוד טוב עם רכישת מחשבים בנויים של דל ולנובו (טכנאים שמגיעים לאוניברסיטה ופותרים את התקלה במקום), וניסיון מאוד רע עם הרכבות מותאמות אישית עם איזו חנות בב"ש (שגרמה לי לשרוף שעות יקרות בלטפל בבעיות בעצמי). לפיכך, אני לא יכול להפריז בחשיבות של האחריות. זכור לי שמספר חנויות שנדונות בפורום לעתים קרובות נותנות אחריות ושירות טובים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? ראו דרישות מומלצות למטה. בנוסף, לא ניתן להתבסס על מערכות של AMD. 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? מומלץ.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: רק לפי המפרט המומלץ

דרישות התוכנה לפי היצרן:

image.png.3f7c596151dda1e0fa0a50eb4286b365.png

תודה רבה מראש,

דניאל =)

פורסם

היי

מה דעתכם על הרעיון הבא -

להביא את הדרישות המומלצות לאחת מהחנויות מהן רכשתם

את תחנות העבודה הנוכחיות שלכם.

הרי הכל כבר מופיע בדרישות תוכנה, ואני מסופק אם מי מהמומחים

כאן בקי יותר מהרסללרים של תחנות עבודה מה נמצא בהן

מבחינת החומרה.

והערה כללית - בבקשה לא להשתמש בגופן בצבע אדום - 

זה די מקשה על הקריאה.

אפשרות חלופית - טקסט מודגש.

תודה.  :)

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה המהיר,

לגבי הבקשה מספקים שכבר עבדנו איתם - מדובר במחשבים מובנים של לנובו ודל, ולצערנו אין להם בהיצע מערכות שמתקרבות בכלל לדרישות האלו.

חנות אחת (שהיה לנו כבר ניסיון מאוד בינוני איתה) הציעה לנו מערכת מאוד יקרה (כל התקציב לפני ציוד היקפי), עם מעבד ישן למדי ושלא ענתה על כל הדרישות. המה גם שכדי לקנות משהו במחירים כאלו באוניברסיטה, צריך מספר הצעות מחיר שבוחרים מתוכן - וכרגע יש לנו רק אחת.

בכל מקרה, משיטוט קצר בזאפ ראיתי שיש רק שני מעבדי XEON שנמכרים בארץ. אנסה לפנות ישירות למספר חנויות לראות מה הן יכולות להציע וגם ל-Zeiss לראות אם מערכות של AMD תוכלנה להתאים.

בכל מקרה, הבקשה לעזרה עומדת בעינה.

שוב תודה,

דניאל

פורסם
ציטוט של daniel.asu

גם ל-Zeiss לראות אם מערכות של AMD תוכלנה להתאים

לעניות דעתי, אין סיבה שלא.

בכל מקרה, כמובן יהיה מועיל אם תוכל לתת

תשובה מוסמכת מטעמם.

ממבט חטוף בחומרה המומלצת, זה יוצא די יקר

וספק אם יכנס בתקציב המבוקש.

בכל מקרה בירור לגבי היתכנות AMD הוא קריטי

ולו גם מבחינת התקציב.

פורסם

טוב, לא יודע מה יאמרו ZEISS, אבל גם מערכת עם I9

תוכל לתת לכם אחלה ביצועים.

כך שנשאר רק לאתר חנויות שעונות על הדרישות של מס'

ספק  לאוניברסיטה  או אולי כוונתך להגיש לאותן חנויות את

המפרט שתקבל כאן ?

פורסם

מה המפרט הנוכחי שלכם?

פורסם
  • מחבר

ציטוט של napoleon45

לעניות דעתי, אין סיבה שלא.

בכל מקרה, כמובן יהיה מועיל אם תוכל לתת

תשובה מוסמכת מטעמם.

ממבט חטוף בחומרה המומלצת, זה יוצא די יקר

וספק אם יכנס בתקציב המבוקש.

בכל מקרה בירור לגבי היתכנות AMD הוא קריטי

ולו גם מבחינת התקציב.

גם אני חשבתי כך, אך כבר ראינו מקרים מאוד מוזרים של חוסר תאימות של תוכנות מסוימות עם רכיבים מסוימים, אז חשוב לנו לוודא את זה קודם. אנחנו כנראה לא נוכל לקנות את המערכת המומלצת, אז נאלץ למצוא איפה להתפשר.

ציטוט של napoleon45

טוב, לא יודע מה יאמרו ZEISS, אבל גם מערכת עם I9

תוכל לתת לכם אחלה ביצועים.

כך שנשאר רק לאתר חנויות שעונות על הדרישות של מס'

ספק  לאוניברסיטה  או אולי כוונתך להגיש לאותן חנויות את

המפרט שתקבל כאן ?

ה-i9 זו עצה מעולה! למרות שמדובר במעבדים יקרים למדי, הם בטוח יותר זולים מה-Xeon שניתן למצוא בארץ ומספקים ביצועים טובים מאוד.

לגבי החנויות - מרגע שיהיה לי כיוון יותר מגובש למפרט - אתחיל לפנות אליהן ולראות מי יכולה לספק לאוניברסיטה. במקרה הכי גרוע, הבנתי שאפשר לצרף כל חברה אם מוכנים למלא את כל הטפסים הדרושים...

ציטוט של Jabberwock

מה המפרט הנוכחי שלכם?

זו מערכת חדשה לחלוטין, למיטב ידיעתי יש רק מערכת אחת שדומה לזו באוניברסיטה, והיא מחוברת למחשב במעל 30K שקל, אז זה פחות הכיוון כרגע. יש לי הצעת מחיר של מעבדה אחרת שמצורפת פה למטה עבור אותה תוכנה. אני פחות אוהב אותה כי אמנם היא עתירת ביצועים, אבל עדיין זה מעבד בן יותר מ-6 שנים ואנחנו מעדיפים משהו חדיש יותר. כמו כן, חשוב לציין שהמחשב הזה עדיין לא הגיע, אז אנחנו לא יודעים איך הוא יסחוב את התוכנה. 

כשייצרו איתי קשר מצייס, אבדוק מולם גם מה העדיפות מבחינת התוכנה - לתת דגש על כרטיס מסך או על המעבד עצמו. מקווה שזה יקרה בימים הקרובים.

המפרט המדובר (אגב, אם יש למישהו הערות עליו, נשמח לשמוע):

image.thumb.png.36457b106aa83a3f332e250fa5859240.png

פורסם

^^^^

שלוש מילים -

OUTDATED

עבודה בעיניים

במיוחד ההגדרה של הזיכרון .....

יש לכם מישרה של יועץ מיחשוב ?   :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים