עבור לתוכן

חוות דעת על GTX980

Featured Replies

פורסם

היי אני מעוניין לרכוש את הGEFORCE GTX 980 של ג'יגה בייט

מדובר בדגם הנ"ל - 

Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 

מישהו יש לו? מכיר? ממליץ?

פורסם

ה-980 הוא כרטיס טוב, אין ספק.

הבעיה איתו היא שהוא... יקר ביחס למה שאתה מקבל. באיזו רזולוציה מדובר?

לגבי הדגם - אין משהו רע לומר עליו חוץ מזה שהוא ארוך... כי יש לו 3 מאווררים. יכנס לך למארז?

יש עוד כרטיסים טובים, עם 2 מאווררים (זה עדיף לדעתי אלא אם אתה מתכוון להתפרע עם ה-OC, גם עושה פחות רעש).

אבל ל-GB יש יתרון במחירים טובים, בד"כ.

פורסם

כמה שאני יודע, הקירורים של gigabyte בכרטיסים של nvidia, עושים את העבודה בסדר. לא טוב ולא רע.

ששלושת המאווררים לא יטעו, הם לא נותנים תועלת על פני קירורים של חברות אחרות עם 2 מאווררים (להפך).

בכרטיסים של AMD, החמים יותר, הייתי בכלל פוסח על קנייה של כרטיס מתוצרתם.

ובאמת כפי שכבר נשאל, מה הרזולוציה בה אתה הולך לשחק בכלל?

וכשהבציר הבא של כרטיסי AMD בפתח אולי כדאי לך לחכות עוד כחודשיים כדי לראות מי נגד מי?

זה זמן קצר יחסית לחכות, לעומת מספר השנים בהם אתה הולך ליהנות מהכרטיס.

פורסם
  • מחבר

מסך 24 אינץ. מאמין בסביבות 1980 * 1280.

אם כבר פה אז שאלה קטנה. אני מתלבט בין מסך עם 144MHZ וןGSYNC לבין מסך רק 144MHZ. יש הבדל במחירים...

האם שווה הGSYNC או שאפשר להסתפק רק ב144MHZ???

פורסם
  • מחבר

ויש לי מארז פול טאוור cooler master storm trooper

פורסם

ה GSYNC ייתן לך תועלת רבה יותר אם אתה תצנח מתחת ל--90 FPS אחרת רוב הסיכויים לא תרגיש בהבדל. כמובן שאם יש לך את התקציב לך על GSYNC למרות שאני חושב שזה סתם בזבוז( לי יש 144HZ רגיל).

מניסיון אישי לא תרגיש הבדל כל עוד אתה מעל 90 FPS, לפחות לא הבדל שמצדיק 1000 ש"ח הפרש+-

פורסם
  • מחבר

ועם 144MHZ זה אחרת לעומת מסך רגיל??

פורסם
ציטוט של leahd3

ה GSYNC ייתן לך תועלת רבה יותר אם אתה תצנח מתחת ל--90 FPS אחרת רוב הסיכויים לא תרגיש בהבדל. כמובן שאם יש לך את התקציב לך על GSYNC למרות שאני חושב שזה סתם בזבוז( לי יש 144HZ רגיל).

מניסיון אישי לא תרגיש הבדל כל עוד אתה מעל 90 FPS, לפחות לא הבדל שמצדיק 1000 ש"ח הפרש+-

אם לצאת מנקודת הנחה שהוא ישאף למקסם הגדרות גרפיות, GTX980 לא מבטיח לו 90FPS ומעלה, לא עכשיו ובטח שלא בעתיד.   

אגב, אני לא יודע לגבי אחרים אבל מבחינתי השדרוג ל-GSYNC היה לא פחות חשוב מהשדרוג ל-144hz.  תתפלא אבל ללא GSYNC אפילו 90FPS לעיתים הרגיש לי "מגמגם", עד כדי העדפת הגבלה מלאכותית למחצית קצב רענון (72FPS).  למעשה כל FPS השונה מתדר רענון המסך (או מחציתו \ שליש וכו'), זוכה לתבניות חוזרות ונשנות של שכפולי תמונה הקוטעות את רציפות\אחידות הפריימים (כאשר Vsync דלוק),  או לחילופין זוכה לקריעות תמונה (כש Vsync כבוי).   כמו שלא הייתי מסוגל לחזור היום ל-60hz, כך גם אני לא מסוגל לוותר על קצב רענון דינאמי \ ההרגשה הנעימה הזאת במוח של רציפות פריימים מושלמת, ללא התעסקויות, בכל FPS שהוא (ככל שהמשחק והחומרה מאפשרים כמובן).

מצד שני אנשים כבר "התרגלו" ל-stutter וקריעות תמונה במשך עשורים, ככה שזה לא בדיוק חסר למשתמש המצוי, בעיקר לאחד שמתכנן להכפיל את קצב הרענון עם מסך חדש. ו-1000ש"ח הפרש זה בכלל לא מעט.

בנוסף אני באופן אישי הייתי מודע היטב לתופעות השליליות שציינתי (וחוויתי) הרבה מלפני שהמציאו את הפתרון השלם, כך שרכישת GSYNC היתה מובנת מאליו מבחינתי, כבר ביום שהכריזו עליו,

ז"א יתכן שאני לא דוגמא הכי טובה :P.

פורסם

אני לא אמרתי שלא קיים.

אני פשוט אומר בתור אחד ששם לב לכל דבר קטן שברגע שאתה מגיע לאזור ה-110 ה TEARING שלך במסך שזורק 144HZ כל כך לא מורגש שאתה חייב לראות את זה ב SLOWMOTION כדי להבחין. אבל לומר לך שאני לא רואה TEARING? זה יהיה שקר אבל זה ממש לא כמו במסך של 60 FPS. לפי דעתי שייקח בהפרש המחיר 980TI ויהנה ברוב המשחקים על FHD עם 144 FPS :).

ציטוט
ציטוט של SyndromE

ה GSYNC ייתן לך תועלת רבה יותר אם אתה תצנח מתחת ל--90 FPS

אני פשוט ראיתי שני מסכים שהם אותו דגם ( AOC 2460 PQU ואת אחיו בעל הGSYNC) אחד ליד השני ועשיתי השוואות. אני יכול לומר לך שאני ראיתי הבדלים אבל כל העובדים ואפילו 2 לקוחות שהיו בחנות באותו רגע אמרו לי שאני מדמיין.

ההבדל ניכר כשאתה יורד לפריימים נמוכים. במיוחד שיש לך DROPS ל FPS נניח צניחה מ140 ישר ל60-90 כמובן שיש TEARING במיוחד במשחקים שהם מהירים SHOOTERS למיניהם.

אני בטוח שGSYNC שווה וזה מגניב מאוד. אבל זה באזור ה -1000 ש"ח למודול הזה ולפי דעתי כל עוד אין לך חומרה HIGH END אין לך מה להשקיע 1000 ש"ח שכל כך יתרמו לך אם תשקיע על כרטיס מסך/מעבד( כן כן מעבדים עוזרים להגיע לFPS גבוה יותר).

ציטוט של מורן-85

עם 144MHZ זה אחרת לעומת מסך רגיל??

זה עולם אחר. חלק ממני מצטער שעברתי למסך כזה כי עכשיו אני בחיים לא אוכל לחזור ל60HZ

פורסם

למיטב ידיעתי 980TI לא מספק 144fps קבוע על FHD (אם בכלל מתקרב) בכותרים חדשים בהגדרות גבוהות.  הוא מסוגל לזה במשחקים פחות דורשניים אבל אז כבר עדיף ULMB ב-100hz/120hz.

ההשוואה בין ערכו של כוח עיבוד (יותר FPS), לקצב רענון דינאמי מסונכרן לכ.מסך, היא טיפה בעיתית. לצורך העניין, אעדיף ממוצע 80fps~ עם GSYNC מאשר ממוצע 100fps~ "רגיל".

מצד שני אעדיף ממוצע 60fps "רגיל" מאשר ממוצע 45fps~ עם GSYNC.  (ממוצע כולל עליות וירידות כמובן).  כך שאני לא יודע לומר היכן משתלם לשים את הכסף במידה וצריך לבחור בין פיסות טכנולוגיה שונות בתכליתן. מצידי הוא יכול להשקיע את ה-1000ש"ח בבגדים חדשים :).  אני מאמין שברוב המקרים מסך חדש שורד דורות של כרטיסי מסך, ככל הנראה ישדרג כרטיס או 2 עד המסך הבא,

השאלה איך הם יזדקנו, עם או בלי tearing / stutter / lag. בכל אופן אציין שמדובר בחוות דעת ולא המלצה לרכישה כלכלית. סביר שלא הייתי מתעקב על זה אם מדובר היה בחברים לעבודה או לקוחות בחנות מחשבים. 

(ד"א למטרות תצוגה\השוואה אתה יכול להריץ G-SYNC Pendulum Demo על מסך תומך אחד)

פורסם
  • מחבר

אז שורה תחתונה עדיף מסך עם GSYNC או שאפשר להסתפק במסך גיימינג עם 144 MHZ???

פורסם

אנחנו לא יודעים כמה זמן אתה דבוק למסך בשבוע, מה המצב הכלכלי שלך או כמה יפריע לך tearing / stutter על מסך 144hz אם בכלל.

בוודאי שאפשר להסתפק במסך 144hz ואף בפחות מכך. מזה אתה בטוח תהנה.  אבל אני לא אקח אחריות בהמלצה לאדם זר להוציא עוד 1000ש"ח על הדובדבן שבקצפת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים