עבור לתוכן

מיהו התכנת?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש פה כמה נקודות.

תכנת שלא יודע מתמטיקה ברמה בסיסית(ויש כאלה שלא יודעים) אלגברה לינארית פשוטה, קצת חדוו"א יהיה מוגבל בכל מה שמצריך מתמטיקה מינימלית.

מתמתטיקה היא חשובה לתיכנות אבל לרוב זו מתמטיקה ברמה מאוד פשוטה. לרוב אתה לא כותב איזה אלגוריתם מסובך שבשביל המון איטרציות וכח עיבוד הוא מוציא איזה תשובה.

אבל תכנתים שלא למדו באוניברסיטה מתמטיקה או שלא למדו מתמטיקה מעל לרמה של ביה"ס יתקשו גם במתמטיקה המינימלית הזאת.

לא חייבים ראש ריאלי לתיכנות אבל אם אין לך ראש ריאלי אתה תהיה מאוד מוגבל במה אתה יכול לעשות בתיכנות. תוכל לכתוב אפליקציות מדהימות ומעניינות, פשוט לא תוכל לעשות את הדברים שדורשים מתמתטיקה מנימלית ובטח לא את הדברים הכבדים יותר.

זה שלוקחים תלמידים ממגמות הומניות לא מוכיח כלום, כי המתמטיקה של ביה"ס היא אפילו מתחת למינימום הדרוש לרוב הנושאים בתיכנות. לפני האוניברסיטה לא באמת יודעים אם התלמיד לא מסוגל לתכנת או שפשוט הוא לא מצא את עצמו או סתם לא בא לו ללמוד כל כך.

התכנתים שלא יודעים איך עובד המחשב, שלא יודעים איך עובד CACHE כמו של L1 L2 וכו, שלא יודעים מה זה זיכרון ווירטואלי... אוליי הם יסתדרו עם תיכנות אפלקציות בשפות כמו JAVA אבל הם ממש לא יהיו מסוגלים לעשות אופטימזציה לביצועים.

כי גם עם הם רק מתכנתים בJAVA בשביל לשפר ביצועים לאפלקציות "REAL TIME" צריך קצת להבין איך עובד המחשב. זה ממש בקטנה, אבל מי שלא יודע גם את זה בקטנה יהיו דברים שיראו לו כמו "קסם".

למשל מישהו שעובד איתי חשב שבגלל שINSTRUMENT מראה שיש שימוש של זיכרון אז גם הביצועים לא טובים. כאילו במקרה היתה קורלציה בין השימוש בזיכרון לביצועים הרעים או ההתחממות של האייפד אז מכאן הוא הסיק שאפשר למדוד את הביצועים לפי כמה זיכרון אני משתמש. :\

כלומר יש תכנתים שלא יודעים מתמטיקה, ויש תכנתים שאף פעם לא תיכנתו בNATIVE.

עד היום NATIVE הוא בשימוש, אוליי רוב האפלקציות כיום נכתבות בJAVA אבל אם אתה רק יודע לתכנת בשפות שמנהלות את הזיכרון בשבילך אתה מאוד מוגבל באפשרויות לפתרון בעיות בתיכנות או להזדמנויות תעסוקה.

האמת אני חושב שהבעיה הכי גדולה של תכנתים זה שהם לא מפתחים את עצמם עם השנים. בעבודה אתה לא בהכרח מתפתח ואם אתה לא מפנה זמן בשביל לעשות פרוייקטים אישיים ובשביל להתפתח אתה תתנוון בתור תכנת ובסוף גם בתור בן אדם.

• תגובות 63
  • צפיות 19.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הקטע היום הוא לא לדעת בעל פה הוכחות או דברים דומים. העיקר הוא כשתיתקל בבעייה, תדע שיש לה פיתרון מתמטי (או שהבעיה np קשה!) או שאולי אפשר להיעזר בתכונה כזאת או אחרת של מבנה אלגברי מסויים או שיש קשר לחוקי ניוטון.

ככה אתה יודע מה לחפש בגוגל או לדעת איך לחקור ולפתח אלגוריתם מסויים.

פורסם
  • מחבר

אני מדבר איתך על רמה הרבה יותר בסיסית. רמה יותר גבוהה מביה"ס אבל לא יותר גבוהה מכמה קורסי יסוד של אוניברסיטה.

לא נראה לי שייצא להרבה אנשים להשתמש במתמטיקה גבוהה מאוד בשביל תיכנות, זה נדיר.

המתמטיקה הקצת יותר גבוהה של האוניברסיטה היא טובה בשביל לקרוא מאמר, להבין אותו ואז לממש אותו. אתה לא צריך לזכור בעל פה, אבל ברגע שאתה קורא מאמר אז קל לך להבין מה הולך שם.

לרוב אתה גם לא ממש צריך לקרוא מאמרים, אלא אם כן אתה מממש איזה אלגוריתם קצת כבד שרוב האפלקציות ממש לא צריכות.

אני מדבר על מתמטיקה מאוד פשוטה, בשביל גרפיקת תלת מימד, קצת עיבוד תמונה דברים ממש פשוטים.

יש תכנתים שאפילו את זה לא יודעים. בעיקר כאלה שלא עשו תואר.

לחקור אלגוריתם זה לרוב העבודה של האלגוריתמאי עם התואר השני. תכנת רגיל שעשה רק תואר ראשון יכול לחקור אלגוריתם אבל ייקח לו יותר זמן או שהוא יהיה זקוק להדרכה מהאלגוריתמאי.

זה לא שאין לתכנת הרגיל את הידע המתמטי, זה פשוט שאין לו את הניסיון.

מישהו שעשה תואר גבוהה והתעסק כמה שנים עם כל מיני אלגוריתמים שונים בתחום מסויים, יהיה לו יותר קל לחשוב ברגע על פיתרון לבעיות מסויימות. מי שיש לו את הידע המתמטי אבל לא מכיר אלגוריתמים בתחום, יהיה לו יותר קשה לחשוב על פיתרון. או שהוא יחפש אלגוריתם מתאים למיטב הבנתו, או שהוא ינסה להמציא את הגלגל מחדש שזה כמעט אף פעם לא עושים וזה לוקח הרבה זמן מיותר.

פורסם

כמה עבודות היום בשוק באמת מצריכות ידע מתמטי או הבנה עמוקה על מבנה המחשב?

כל מה שצריך בשביל לתכנת בשפות עילאיות זה גוגל וקצת אנגלית.

גם אם נתקלים במצב שמצריך אלגוריתם מורכב, רוב הסיכויים שמישהו כבר כתב סיפריה שפותרת את הבעיות.

לא צריך מתמטיקה בשביל להגיע למשכורת של 25K (ואולי גם יותר).

פורסם
  • מחבר

TheCrow

תלוי מה אתה עושה...

אם אתה רק מתכנת אפלקציות בשפה עם ניהול זיכרון אז אתה צודק.

אם אתה צריך לכתוב תשתיות או C++ אז אתה טועה.

אם הידע שלך כל כך מצומצם יש יותר סיכויי גם שלא תהיה רלוונטי בעתיד כשתגיע לגיל 40 ויש המון תכנתים צעירים שיודעים יותר ממך.

פורסם

כמובן.

דיברתי על שפות עילית כמו c# או java.

גם לתווך ארוך זה עובד, רק צריך לדאוג שאתה מתעדכן בבאזוורדס ואתה תישאר רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

אתה חיי בסרט אם אתה חושב שBUZZ WORDS יכולים להבטיח לך מקום עבודה בגיל 40 ליותר מחצי שנה עד שבועטים אותך.

פורסם

אתה מדבר שטויות... הגיל לא מהווה פקטור

פורסם
  • מחבר

כשיש לך בגיל 40 נסיון כמו מישהו בן 27 אז הוא מהווה פקטור.

בגיל 40 יותר מתאים לך משרות ברמות יותר גבוהות.

פורסם

מה זה קשור לבועטים אותך או לא?

פורסם
  • מחבר

זה קשור לזה שגם אם אתה עובר את הראיון כי השתמשת בBUZZ WORDS והעמדת פנים שאתה מבין, אחריי חצי שנה יקלטו שאתה לא יודע הרבה ויעיפו אותך.

עבד איתי מישהו בן 50 שסיפר שיש לו המון ידע וביום הראשון שלו הוא שאל אותי איך עובדים עם VISUAL STUDIO.

ככל שאתה מתקדם יותר בגיל מצופה ממך שיהיה לך יותר ידע וניסיון.

או לפחות, אם לא למדת כל הקריירה שלך בתור תכנת ולא התפתחת והרחבת את הידע שלך ואתה עכשיו בן 50, אז למה שמישהו בכלל ירצה להעסיק אותך? זה היתרון שיש למישהו מבוגר שהוא יכול לצבור יותר ידע וניסיון ממישהו צעיר. לאנשים צעירים יש את היתרון שהם לומדים יותר מהר, יש להם פחות מחויבויות ואפשר לקרוע אותם.

אז יש משמעות לגיל.

כמובן שאם אתה מוכשר ועם המון ידע אז לאף אחד לא אכפת בן כמה אתה.

פורסם
  • מחבר

אמרתי שהחלטתי את זה?

אמרתי שיש לי דוגמא מהחיים האמיתיים שמישהו בן 50 ישקר.

יש אנשים כנים ושקרנים בכל גיל, אני התייחסתי למה שנאמר שרק צריך להשתמש בBUZZWORDS, מבחינתי אם אתה משתמש בבאז וורדס מבלי שיש לך ידע אמיתי אז אתה בעצם מעמיד פנים שיש לך יותר ידע ממה שיש לך באמת. או שאתה חושב שהמראיין לא באמת מבין במה שאתה טוען שיש לך ידע בו ולכן הוא סתם יתרשם מבלי לדעת על מה אתה מדבר.

תעשה קצת הקשרים למה שנאמר בשיחה... :P

פורסם

טוב, אני לא חושב שכשהוא התייחס ל-buzz words בתור מילים שזורקים באוויר, אלא בתור טכנולוגיות טרנדיות עדכניות שהבנאדם מתמצא בהם, משמע להיות מעודכן בשוק

פורסם

אני בהחלט לא התכוונתי לסתם לזרוק מילים מרשימות באוויר.

ובטח שלא דיברתי על מישהו שמגיע לגיל 40 ויש לו ניסיון כמישהו בגיל 27.

אני התכוונתי שתוכניתן אפליקטיבי שעובד בתכנות פשוט בשפות כמו ג'אווה אוc#, יכול להישאר רלוונטי גם בלי ללמוד מתמטיקה או אלגוריתמיקה ברמה גבוהה. כל עוד הוא דואג להתעדכן בטכנולוגיות החמות בשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים