עבור לתוכן

הכירו את ה-G4 של LG: יותר עור ויותר אור

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח אם הגעתי לדיון "הכירו את ה-G4 של LG" או ל"הכירו את תחום הכלכלה".

פורסם

מעניין לראות את המצלמה ביחס לs6.

פורסם
כדאי שתלמד מזה כלכלן ומזה רו"ח. תראה לי כלכלן (בלי שלמד חשבונאות או תקנים חשבונאיים) שמסוגל לקרוא את הדו"ח על הרווח הכולל של חברה שמודדת ר"ק במודל שערוך, נדל"ן להשקעה ברווח והפסד וניירות ערך שמסווגים לקבוצת ה"זמין למכירה" ושלא נדבר על מאזנים מאוחדים מסובכים, אני יודע שהפרופסורים שלי בחוג כנראה לא יבינו מילה שם

אני מניח שיש דוח ויש דוח. אני מהנדס תעשייה וניהול, לקחתי קורס מימון 2 ועשיתי בו פרוייקט די רציני של ניתוח דוחות. (לצורך העניין, של WD). אני לא מתיימר להבין בתחום הזה המון, אני נשמע לי סביר שאנשים שלמדו כלכלה התמודדו עם דברים דומים. ברור שזוהי לא המומחיות שלהם, אבל בהחלט ישנה חפיפה כלשהי בין חשבונאות/מימון לבין כלכלה. נכון שניהול כספים זה דבר שונה מהבנה של מערכת כלכלית, אני מסכים איתך ואני יודע שהרבה אנשים לא ממש מודעים לזה - אבל זה לא מנותק לחלוטין.

סתם לצורך העניין - האם לדעתך כל רו"ח או CFO באמת יודע לקרוא את הדוחות המורכבים באופן מלא? העולם הזה מלא טריקים ושטיקים שנראה לי שאפילו מי שיצר אותם לא מבין אותם לעומק. משהו דומה למנהלי השקעות שמשתמשים במכשירים כספיים מורכבים שכמעט בלתי אפשרי להבין איך הם עובדים (אלא אם כן האינטלקט של כל אלה גדול משלי בסדר גודל ואני מפספס משהו)

פורסם
אני מניח שיש דוח ויש דוח. אני מהנדס תעשייה וניהול, לקחתי קורס מימון 2 ועשיתי בו פרוייקט די רציני של ניתוח דוחות. (לצורך העניין, של WD). אני לא מתיימר להבין בתחום הזה המון, אני נשמע לי סביר שאנשים שלמדו כלכלה התמודדו עם דברים דומים. ברור שזוהי לא המומחיות שלהם, אבל בהחלט ישנה חפיפה כלשהי בין חשבונאות/מימון לבין כלכלה. נכון שניהול כספים זה דבר שונה מהבנה של מערכת כלכלית, אני מסכים איתך ואני יודע שהרבה אנשים לא ממש מודעים לזה - אבל זה לא מנותק לחלוטין.סתם לצורך העניין - האם לדעתך כל רו"ח או CFO באמת יודע לקרוא את הדוחות המורכבים באופן מלא? העולם הזה מלא טריקים ושטיקים שנראה לי שאפילו מי שיצר אותם לא מבין אותם לעומק. משהו דומה למנהלי השקעות שמשתמשים במכשירים כספיים מורכבים שכמעט בלתי אפשרי להבין איך הם עובדים (אלא אם כן האינטלקט של כל אלה גדול משלי בסדר גודל ואני מפספס משהו)
צודק ! ,זה לא שאתה טיפש זאת פשוט שפה פנימית שנועדה להסתיר את האמת המרה מהציבור הרחב ,שחלק גדול מאותם כלים מוניטריים ,הם בסך הכל ספקוליציות ערמומיות של מומחים לעניין שהם פשוט נוכלים וחלק אחר הם לא יותר ממשתפי פעולה שנימצאים בסוד העניין והרוב זה פקידים "דוחפי ניירות" שלא מבינים דבר דבר וחצי דבר לעומקם של הדברים שהם עושים .משבר ה- סאבפריים האמריקאי שהפך גם למשבר אירופאי ובמידה רבה השפיע על כל העולם, זאת דוגמא מאלפת למשחק פירמידה מתוחכם שרוב הפעילים בו ,אפילו לא מבינים שהם נימצאים בסוג מסויים של אשלייה (עיין ערך הסרט- מטריקס הראשון) .כל עוד הכסף עובר ידיים ,הכל ניראה ונישמע ניפלא , אולם ברגע שהזרימה הסיבובית של הכסף ניפסקת והציבור נוהר בהמוניו לסניפי הבנקים כדי למשוך את כספו , מיתגלה הבלוף במערומיו. לא רק זאת ,רוב הכלכלה המודרנית נישענת על כרעיי תרנגולת ועל הנחות שהם לא יותר מהשערות ומישאלת לב כמו לדוגמא עניין הפנסייה שהוא לא יותר ממשחק פירמידה שעם התארכות תוחלת החיים מצד אחד והיזדקנות האוכלוסייה מצד שני , צפוי לקרוס בוודאות ,כי פשוט לא יהיו מספיק פריארים חדשים שיממנו את כל הפנסיות לכל אותם פורשים שנימצאים בראש הפירמידה .
  • 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

שוב כולנו שוכחים את העיקר: עם כל הכבוד (ויש הרבה) לחברת LG ולמכשיר G4, בישראל היבואן נותן אחריות שתכלס לא קיימת (!) בדיוק כמו ה-0 אחריות שהוא נותן למוצרי ASUS, שככל שיהיו נהדרים, סביר שתקנו אם תדעו שאין להם אחריות ושרות?

אישית נכוויתי מהם פעם אחת יותר מידי.. לתשומת ליבכם.

פורסם

הסבר/נימוק?

פורסם

2835 שקל באילת... מחר אני קונה!

פורסם

חוץ ממשחקים ורזולוציות מטורפות שגם ככה אין בהם שום צורך במסך כל כך קטן(שלא לדבר על כך שאין הרבה תכנים לרזולוציות סופר גבוהות, או שזה אוכל!!! את האינטרנט המוגבל שלנו בסלולר בארץ),

אין ממש צורך במעבדים חזקים יותר בסלולרים מדורות אחרונים כדי לבצע את כל הפעולות הנפוצות כולל גלישה באינטרנט.

מה סך הכל אנשים צריכים?

גודל מסך סביר עם רזולוציה לא גבוהה מדי ולא נמוכה מדי.

כמות זיכרון + אפשרות לכרטיס הרחבה.

מצלמה כמה שיותר טובה מבלי להשתולל במחיר.

אולי עיצוב, כמה הוא דק, כמה שוקל, האם זה בא בצבע ורוד.

וזהו... מה עוד יש.

מבחינתי הG4 ושכמותו הם VANITY ITEM.

זה לא סמארטפון שקונים, אלה אם כן יש לך הרבה כסף והרבה VANITY שיעלה לך הרבה כסף גם בהמשך.

קונים סמארטפון כמו זה שהיה עליו לא מזמן כתבה.

זה דגם שמדבר אלי כאדם מהשורה שיש לו סדרי עדיפויות.

במקרה!!! היום זה היום האחרון להזמין אותו מראש במחיר של 150$.

הרגע שמתי לב כשקראתי את הכתבה שוב.

לא שאני ממליץ לרוץ לקנות אותו בלי מחשבה חס וחלילה.

אף פעם לא כדאי להיות נמהר.

פורסם

אני מסכים רק חלקית עם דבריך.

ראשית, אציין שאני עצמי משתמש כרגע בשיומי mi2s, מכשיר סיני שעלה בזמנו חצי ממכשירים "מערביים" בעלי חומרה דומה. אני מאוד רוצה לראות את הסינים הזולים שוברים את השוק, אני מאמין בהם.

בעבר הייתה בעיה רצינית של מכשירים מבוססי שבבי mediatek, בהם ה-GPS לא פעל כהלכה. אבל עברנו את המשוכה הזו וכיום למיטב ידיעתי הבעיה אינה קיימת יותר.

הבעיה כיום עם הסינים היא הקושחה שלהם. רוב הסינים מלבישים את מערכת ההפעלה שלהם על גבי האנדרואיד, והם לא עושים עבודה איכותית מדי.

יש לא מעט באגים קטנים ומעצבנים שמצריכים מדי פעם אתחול, אפליקציות קורסות, אפליקציות מסוימות מהפליי סטור לא מותאמות היטב וגורמות לבעיות. מקריאה בפורומים של מפתחים, אני יכול לומר לפחות לגבי שיומי, שרמת הקוד שלהם מאוד בינונית. הם עובדים בשיטת טלאים, כאשר תיקון מסוים או פיצ'ר חדש פעמים רבות מקלקל משהו במקום אחר. כל הצרות האלה מוכפלות כאשר מדובר בעברית וביישור לימין.

נכון להיום, מערכת ההפעלה של המכשירים הסיניים אינה מגיעה לרמת הבשלות של סמסונג ו-LG. גם הם לא חפים מבעיות, כמובן, אבל מניסיון - יש הבדל ניכר.

משתמשים מתקדמים יכולים לצרוב רומים מקוסטמים שפעמים רבות מתקנים חלק מהבעיות המציקות האלה. כך למשל אני עשיתי. גם זה פיתרון לא מושלם. נכון להיום למשל, שיומי עברו לרום מבוסס אנדרואיד 5, אבל הוא כתוב גרוע באופן כזה, שמפתחים מסוימים פשוט נשארו עם קיטקט (למשל: בעיות בלוטות', ביטול האפשרות להשתמש ב-aroma installer, בעיות עם נדידת נתונים וצרות אחרות).

אנשים מן היישוב, כאלה שלא קוראים ב-XDA או בפורומים אחרים, ולא רוצים להתעסק עם רומים, עלולים להיכוות עם מכשיר סיני. וזו הסיבה שאני מסכים רק חלקית עם מה שכתבת. נכון להיום, הסינים ממש לא מתאימים לכל אחד.

יוצא הדופן היחיד למה שרשמתי, זה meizu, שלמכשירים שלהם יש "אבא ישראלי" בבאג. גם הם לא חפים מבעיות, אבל המצב טוב בהרבה מהסינים האחרים.

לגבי המחיר של ה-G4: יחסית למכשירי דגל אחרים, המחיר ממש לא בשמיים. המכשיר רק הושק בארץ זה לא מכבר, וניתן לרכוש אותו בפחות מ-3000 ש"ח במרכז (2800 באילת). עוד חודש-חודשיים המחיר יצנח בעוד כמה מאות שקלים (לאזור ה-2500 ש"ח), וה-G4 יהפוך לדעתי להצלחה גדולה בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים