עבור לתוכן

שאלה על שדרוגים אפשריים של אולטראבוק UX31A

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי אולטראבוק שקניתי לפני 3 שנים UX31A של אסוס.

בזמן האחרון הסוללה שלו כבר התחילה די לזייף והיא נגמרת ממש מהר. היות ולא היה איזה שינוי מדהים בעולם הלפטופים שנים האחרונות והמשקל של האולטראבוק ממש נוח לי, החלטתי שבמקום לקנות לי לפטופ חדש אני פשוט אחליף לזה סוללה ואנסה לשדרג אותו במידת האפשר.

ממה שכתוב באתר של אסוס, הזיכרון באמת מולחם ללוח, ניסיתי לבדוק באמצעות CPU-Z אם ה-4 ג'יגה יושבים בחריץ אחד ובכלל כמה חריצים יש לי (הייתי רוצה להוסיף עוד 4 ג'יגה) ממה שאני רואה תחת SPD הכל ריק. אין מידה על אף אחד מחריצי הזיכרון. מצד שני, תחת memory אני רואה שכתוב Channel# Dual.

יש סיכוי שיש לי עוד חריץ?

ועוד שאלה קטנה, יש לי כיום מעבד i5 3317U, יש אפשרות לשדרג את המעבד ל i-7 מסדרת ה 4000? אם צריך בשביל זה לשדרג לוח, יש אפשרות לעשות את זה?

נורא אודה לכם על העזרה.

פביאן

פורסם

הזיכרון מולחם על לוח האם ואי אפשר לשדרג. כנ"ל גם המעבד.

את הסוללה אפשר להחליף.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה :)

אוקי אז יש לי שאלה שאולי היא קצת מפגרת ונובעת מחוסר ידיעה של איך עובדים הדברים אבל יש אפשרות אז לשדרג לגמרי את הלפטופ? ז"א להחליף לוח + מעבד + זיכרון? אם אני אקח דגם אחר של ASUS גם אולטראבוק בגודל 13.3 אינץ', אני אוכל להכניס אותו למארז?

אני חושב על זה שבגדול יש לי מארז, הארד דיסק SSD, מסך שעובד שעובד פרפקט, זה אמור להיות חלק לא קטן מהעלות של מחשב חדש אז חבל אם אפשר, לא?

פורסם

האפשרות הזאת היא גרועה:

1. ספק אם בכלל קיימת

2. נניח שימכרו לך לוח אם ומעבד וזיכרון של נייד חדש, ונניח שתוכל להכניס למארז שכבר קיים (סיכוי אפסי), המחיר יהיה יותר יקר משל נייד חדש, ובנוסף לא תהיה לך כל אחריות.

בקיצור, היום הניידים, ובעיקר האולטרא-בוקים בנויים כיחידה אחת, לא ניתן לשדרג אלא רק להחליף

פורסם
  • מחבר

ממש חבל כי יש בו כל כך הרבה רכיבים טובים. ועוד במחירים האבסורדים בארץ, עולה יותר זול לטוס לניו יורק ולקנות לפטופ בבסט ביי(עם אחריות בינלאומית) מאשר לקנות אותו פה.

ניאלץ לחכות לאמריקה.

תודה :)

פורסם

אגב, במחשב הזה קיים חיבור sata קנייני של אסוס ל-SSD ואף דיסק אחר בשוק לא מתאים למחשב הזה. המחשב הזה לא נועד להריץ דברים סופר כבדים אלא יותר לעבודה משרדית\סטודנט\מתכנת נייד\גלישה באינטרנט, והחומרה שלו חזקה גם בסטנדרטים של היום לשימושים האלה.

המחשב מרגיש איטי? אולי הגיע הזמן לפורמט. לגבי הסוללה - הייתי מברר עם היבואן\מעבדת שירות רשמית על העלות של החלפת סוללה. במקרה הכי גרוע מצאתי כמה באמזון שלכאורה נראות סוללות מקוריות במחיר סביר.

עריכה: זמן הסוללה עשוי להיות מושפע מדברים שמותקנים לך על המחשב. אם עם השנים צברת מספיק זבל על המחשב ולא היית זהיר יתכן מאוד שמה שגומר לך את הסוללה זה משהו על המחשב. לדעתי שווה להתחיל מפורמט ואז לקבוע אם באמת מדובר בסוללה.

נערך על-ידי MalGano

פורסם
  • מחבר

איזו באסה, אז אני אפילו לא יכול להעביר את ה- SSD למחשב אחר?

העניין הוא כזה, אני בכל מקרה הולך לפרמט אותו, אני דואג לעשות את זה פעם בחצי שנה בערך ואין לי יותר מדי זבל במחשב. בנוסף, יש לי את המחשב כבר 3 שנים, זה הגיוני שהסוללה שלו כבר די נחלשה.

לגבי הסוללה, גם לגבי זה אני מתלבט כי המחיר הכי זול שאני יכול למצוא זה 55$ באלי אקספרס כשלאף מוכר אין פידבק ישיר על הסוללה אז איכותה מוטלת בספק(אומנם יש לי יכולות טכניות טובות, אבל מעולם לא החלפתי סוללה של לפטופ אז זה מטיל דופי עוד יותר). הסתכלתי קצת וראיתי שהסוללה עולה קרוב ל 500 ש"ח בארץ ז"א שאחרי התקנה החלפת סוללה תעלה לי לא פחות מ-700 ש"ח וגם זה לא מהמעבדה הרשמית אז השד יודע רק מה אני אקבל.

ממה שראיתי היום מהסתכלות זריזה בבסט ביי, לפטופ סביר עם ה-I7 החדש מסדרת ה 5500 עולה 569$, אם אני רוצה להשקיע ולקחת 2 in 1 עם מעבד חזק יותר ו 12 ג'יגה זיכרון זה עולה פחות מ 800$.

חבל לי להוציא כסף על לפטופ ישן אם עוד כמה חודשים אהיה בארה"ב ואוכל לקנות משהו משמעותית חזק יותר.

פורסם

1. לא, לא תוכל להשתמש ב-SSD שלו במחשב אחר.

2. פורמט כל חצי שנה זה מוגזם.

3. אל תקנה סוללה למחשב מאליאקספרס. לא סביר שהיא תהיה מקורית.

4. לא הולך להתווכח איתך, אבל להחליף מחשב שלם כל 3 שנים כי הסוללה שלו נחלשת נשמע קצת לא הגיוני (לי לפחות ואני מניח שלרוב האנשים), אבל מצד שני להיות בארה"ב ולא לחזור עם מחשב חדש גם נשמע כמו פספוס :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים