עבור לתוכן

עזרה - מחשב חזק, אך לא ממצא את ביצועיו

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם וחג שמח,

לפני כחודש וחצי אחי טס לארה"ב וניצלתי את ההזדמנות לקנות לפטופ.

הבאתי לו דגם ספציפי והוא חזר עם אחר לצערי..

זה הדגם :

Asus - Q551LN-BBI706,

קישור להמחשה מחנות Best Buy(לא החנות ממנה נרכש המחשב) :

http://www.bestbuy.com/site/asus-fli...&skuId=7289029

בכל אופן -

בקשת העזרה שלי מתחלקת ל-2 :

1. איך מחשב כלכך חדש שלא מותקן עליו כלום ולא נצבר עליו שום עומס לא מתפקד כלל?

חוסר התפקוד בא לידי ביטוי ב- תקיעות חוזרות ללא סוף, איטיות של מחשב ישן מאד וחיי סוללה של שעתיים בלבד(בעבודה רצופה)!!!

איך דבר כזה קורה ? יכול להיות בגלל שהמחשב הוא 32ביט ולא 64?!

2. הבנתי מאיזשהו מקור שניתן להחליף את הווינדוס ל-64ביט ללא תשלום איכשהו באתר של מיקרוסופט(איכשהו נשמר הסיריאל)...

האם זה נכון ? ואם כן, האם יהיה הבדל משמעותי בתפוקת המחשב ??

מפאת חוסר ידע אפסיק בהתנסחות הקלוקלת שלי... ואשמח בלי קשר לשאלותיי לאיזה פיתרון או כיוון לגבי הבעיה שלי.

תודה רבה על העזרה!!! =]

נערך על-ידי aOliver

פורסם

הסיבה לאיטיות של המחשב כניראה נובעת מהעובדה שהוא משתמש בהארדיסק במהירות 5400RPM שזה מאוד נמוך ויוצר צוואר בקבוק בכל פעולה הדורשת כתיבה וקריאה מהדיסק.

לגבי סוללה- זה כניראה תלוי בבהירות המסך שאתה משתמש בה ומה אתה מריץ על מחשב.

פורסם
ערב טוב לכולם וחג שמח,

לפני כחודש וחצי אחי טס לארה"ב וניצלתי את ההזדמנות לקנות לפטופ.

הבאתי לו דגם ספציפי והוא חזר עם אחר לצערי..

זה הדגם :

Asus - Q551LN-BBI706,

קישור להמחשה מחנות Best Buy(לא החנות ממנה נרכש המחשב) :

http://www.bestbuy.com/site/asus-fli...&skuId=7289029

בכל אופן -

בקשת העזרה שלי מתחלקת ל-2 :

1. איך מחשב כלכך חדש שלא מותקן עליו כלום ולא נצבר עליו שום עומס לא מתפקד כלל?

חוסר התפקוד בא לידי ביטוי ב- תקיעות חוזרות ללא סוף, איטיות של מחשב ישן מאד וחיי סוללה של שעתיים בלבד(בעבודה רצופה)!!!

איך דבר כזה קורה ? יכול להיות בגלל שהמחשב הוא 32ביט ולא 64?!

2. הבנתי מאיזשהו מקור שניתן להחליף את הווינדוס ל-64ביט ללא תשלום איכשהו באתר של מיקרוסופט(איכשהו נשמר הסיריאל)...

האם זה נכון ? ואם כן, האם יהיה הבדל משמעותי בתפוקת המחשב ??

מפאת חוסר ידע אפסיק בהתנסחות הקלוקלת שלי... ואשמח בלי קשר לשאלותיי לאיזה פיתרון או כיוון לגבי הבעיה שלי.

תודה רבה על העזרה!!! =]

אם זה כמו שאתה מתאר את זה ואכן יש תקיעות של ממש, אולי כדאי שתבדוק את הדיסק הקשיח באמצעות MHDD

http://hddguru.com/download/software/mhdd/mhdd32ver4.6iso.zip

(גם דיסק חדש יכול לקבל זעזוע ולהמשיך לעבוד אבל לאט..)

ממה שאני יודע וקראתי אין הבדל בגירסה 32\64, הרשיון תקף לשניהם כל עוד זה על אותו המחשב.

אתה צריך לשים לב לדבר אחד, הרשיון כבר "מובנה" בביוס שבמחשב, בשביל להתקין WIN 8.1 בגרסת 64 תצטרך להתקין גירסה מתאימה (בדרך כלל CORE) ואז תוכל לבצע אקטיבציה, זה דיי מורכב אבל אפשרי (המורכבות היא רק למצוא את הגרסה המתאימה-ברגע שמצאת אותה לא תתבקש במהלך ההתקנה להקיש קוד ואז תדע שזו הגירסה המתאימה)

פורסם

אפשר לקבל הסבר בבקשה בנוגע לרישיון המובנה בביוס ?

מה קורה אם רוצים להתקין ווינדוס אחר (חוקי או לא חוקי) ?

פורסם

פעם הייתה מדבקה עם הקוד של מערכת ההפעלה, היום הקוד הזה מוטמע בביוס, במחשב עצמו, שזה מעולה, ככה זה לא נמחק וכ"ו.. אבל, טיפה קשה למצוא את הגירסה המתאימה למחשב. מבחינת רשיון זה נשאר זהה, אם יש לך רשיון לwin 8.1 64/32 זה רשיון אחד רק לגירסה הזו ולא משהו אחר (7\10) . המערכת מעולה, אם אתה חווה כזו איטיות ותקיעות זה לא אמור להיות, נכון ש64 עדיף אבל זה לא מה שיגרום לו לעבוד ככה.. כנ"ל המהירות, רוב המחשבים הניידים הם עם 5400rpm ועובדים סבבה.. בגלל זה הצעתי שתחילה תריץ בדיקה לדיסק לפני כל דבר שאתה עושה. לגבי הגירסה שיש לך מותקנת כרגע והרשיון, יש כלים ל"חלץ" אותם מהמערכת זו לא בעיה.

אני אנסה לעזור לך עם זה

פורסם

מה קורה אם מנסים להתקין ווינדוס לא חוקי על מחשב שיש לו הטמעה של מספר הרישיון בביוס ?

מה קורה אם מנסים להתקין ווינדוס אחר (חוקי או לא חוקי) ?

פורסם

כלום, הכל יעבוד לך כרגיל. רק שחבל על הרשיון שיש לך ולא ינוצל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים