עבור לתוכן

שאלה בנוגע למפרט שאני מנסה להרכיב...

Featured Replies

פורסם

בעקבות המפרטים שהכי נפוצים בפורום,

אני מנסה להבין למה בתקציב שהוא יחסית מוגבל, נאמר בין 3K-4K, עדיף מעבד חזק יותר i7 למשל עם כרטיס מסך כמו 7950, מאשר מעבד מעט יותר חלש i5 וכרטיס מסך יותר חזק כמו gtx770/gtx970?

במיוחד שמדובר במחשב למשחקים....

ועוד שאלה קטנה, אם יש לי מארז בבית של המחשב הנוכחי שלי, יש סיבה מיוחדת לקנות מארז חדש, או שאפשר להשתמש בנוכחי?

תודה רבה לכל העונים!

פורסם

1. אם התקציב מוגבל עדיף להשקיע ברכיבי הליבה שלא סביר שתשדרג בעתיד, כשבראשם נמצא המעבד. רוב האנשים יחליפו את כל המחשב ולא רק את המעבד בכדי לקבל ביצועים טובים יותר, מה גם שבד"כ אין ממש אפשרויות שידרוג למעבד בעקבות התחלופה היחסית גבוהה של התושבות. בנוסף, מעבד חזק יותר ייתן לך "חסינות לעתיד" גדולה יותר, כלומר הוא יוכל "לסחוב" יותר זמן מאשר מעבד חלש יותר ולכן משתלם להשקיע במעבד. כאשר מדובר במחשב למשחקים, סביר להניח שכרטיס המסך גם כך יוחלף בעתיד בכדי לקבל ביצועים טובים יותר (בד"כ מה שמגביל את הביצועים במשחקים הוא כרטיס המסך ולא המעבד), ולכן אם התקציב לא מאפשר זאת, אפשר להתפשר על כרטיס מסך קצת פחות חזק ובעתיד לקנות כרטיס מסך חזק יותר.

2. שיהיה ברור - ה HD 7950 הוא כרטיס מסך דיי טוב שרמת הביצועים שלו קרובה לזו של ה GTX 770 (אבל הוא עדיין חלש יותר).

3. כאשר מדובר על מארז למחשב, ובפרט במחשב למשחקים, רצוי שלמארז יהיו מספר תכונות כמו מיקום ספק כח בחלקו התחתון ופתחי איוורור בחלקו העליון, שכן מחשב מודרני למשחקים מייצר הרבה חום ויש להוציאו מהמארז בצורה יעילה. בנוסף במארזים מודרניים בד"כ יש תכונות שאין במארזים ישנים כמו חיבורי USB 3.0 קדמיים, מפרצים להתקנת כוננים בגודל 2.5 אינץ', חיתוך מתחת למיקום המעבד בלוח האם ומקום לסידור כבלים (תכונות כאלו לא קיימות בכל המארזים, אבל בחלק מהמארזים היחסית זולים כן ניתן למצוא אותן וזאת בהשוואה למארזים זולים יחסית מלפני מספר שנים).

פורסם

כדאי לך אולי לחשוב על כרטיס מסך משומש אחי?

אתרי היד 2 וגם לדעתי פה בלוח המשומשים יש כרטיסים כמו 280X או 290 וגם כרטיסים מהדור הקודם של NVIDIA במחירים מאוד טובים.

ואז תוכל לדחוס יותר חומרה מעניינת למחשב החדש שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות!

smalul - תוכל אולי להמליץ לי על מארז וספק שנראה לך שיתאימו?

theoneplus - תגיד זה לא קצת מפחיד לקנות כרטיס מסך משומש? בניגוד למוצרים כמו אופניים למשל שאפשר לראות אם "הסחורה טובה" בכרטיס מסך זה קצת בעייתי

ואפשר לקנות משהו שאחרי כמה זמן יתחיל לעשות בעיות לא?

פורסם

@UncleSam

אי אפשר להמליץ סתם על מארז וספק כח - צריך לדעת בדיוק איזו חומרה אתה מתכוון לקנות, שכן גודל לוח האם, אורך כרטיס המסך, גובה הקירור למעבד יכולים להשפיע על בחירת המארז, וכמובן שיש את נושא ההספק שצורכת כל המערכת, דבר שמשפיע על בחירת ספק הכח. בנוסף לא ציינת אם יש לך דרישות נוספות כמו רמת שקט גבוהה (מארזים שקטים בד"כ יקרים יותר) או האם אתה מתכנן להשתמש בקירור מים (צריך לוודא שניתן להתקין מערכת כזו במארז). אם אתה מעוניין רק במארז ובספק כח אני ממליץ שתבדוק את הנושא בפורום ספקים ומארזים.

בנוגע לכרטיס מסך משומש - אם מדובר על כרטיס מסך משומש שנמכר ע"י חנות ויש עליו אחריות, אז אין בעיה לקנות אחד כזה, ולמעשה זה כנראה יהיה הדבר משתלם ביותר שתוכל לעשות. אם אתה מתכוון לקנות כרטיס מסך מאדם פרטי, שלא ברור האם הוא עדיין באחריות או מי בדיוק נותן את האחריות עליו - זה קצת יותר בעייתי, ואני הייתי עושה דבר כזה רק אם המחיר ממש משתלם או/ו הייתי יודע שכרטיס המסך יוחלף בעתיד (בד"כ תוך שנה או שנתיים) באחד חזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים