עבור לתוכן

מחשב משחקים חזק,ב-7K+ בקשת התייעצות...

Featured Replies

פורסם

המטרה: מחשב משחקים שירוץ בסבבה ביותר (ושיידע לעשות קצת תלת מימד+אפטר בעיתות צורך)

תקציב : 7+טיפה

בלי "מסביבים", יש בבית שני מסכים, מקלדת/עכבר וכו'.. כלומר נטו "ברזלים"

רצוי שיהיה שקט ככל שאפשר (וצריך גם ווייפיי חזק).

אחרי הרבה מאוד קדימה ואחורה הגעתי לשני המפרטים הבאים:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22237

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22233

ההבדל ביניהם הוא בבורד, מצד אחד התקציב עומד על כ-7 עם טיפה חריגה, אז אני מנסה לצמצם, מצד שני קראתי ביקורת לא מוצלחת כ"כ על הMSI שטוענת שהוא לא מוצלח למשחקים, מצד שני אני חושב שעם המעבד והכרטיס מסך והזכרון לא אמורה להיות בעיה בכלל, מצד שלישי אם יש איתו בעיה במשחקים אז חבל על הכסף....

ולגבי שדרוג עתידי, השדרוג היחיד שאני רואה איך שהוא קורה בעתיד של המחשב הזה עם הצ'יפסט הזה זו תוספת זכרון ל32, אני לא אלך על SLI (הבנתי שהתוספת היא לא שווה את הכסף במשחקים) והמעבד גם ככה לא ישודרג מעבר למה שהוא עכשיו. אם כבר משהו זה להחליף את הבורד+מעבד+זכרון כשיגיע הזמן....

בקיצור.. אשמח לחוו"ד דעתכם על המפרטים (שיפוצים'שדרוגים וכו'...שנכנסים בתקציב הנ"ל) ובאיזה בורד כדאי לבחור כשזוכרים שהמטרה היא משחקים גאלור.

הרבה תודה!

דרור

פורסם

בוא נתחיל מזה שאין שום קשר בין לוח אם למשחקים. לא קיים לוח ש"לא מוצלח" למשחקים. איפה לעזאזל קראת את זה?

עכשיו בקשר למפרטים, יש הרבה מה לקצץ. לחסוך או להחליף ולנצל לטובת חלקים אחרים.

כל עוד אין לך צורך בצ'יפסט Z97 (פורטים SATA Express, M.2) אז תוכל להסתפק בלוח Z87. יש המון לוחות Z87 בפלונטר שכרגע במבצע עקב חיסול מלאי ויספקו אותך מכל הבחינות כולל אוברקלוקינג.

SSD, אפשר לרדת לBX100 250GB, אלא אם כן אתה באמת צריך מהירויות כתיבה גבוהות. לפי מה שהבנתי אכפת לך רק ממשחקים, אפקטים ותלת מימד בעת הצורך - כלומר לא תתעסק בזה הרבה, לכן אין טעם לשלם יותר על EVO.

ספק כוח איכותי של 550W מאותה סדרה שבחרת יספיק. במידה ומתוכנן אוברקלוק רציני למערכת אפשר לקחת 650W ליתר בטחון. ד"א בחרת ספק מודולרי, זה כבר לשיקולך.

מתוכנן אוברקלוק לזכרונות? במידה ולא - אפשר לחסוך גם כאן. בזכרונות מהירים, ההבדל בביצועים בא לידי ביטוי במהירויות גבוהות יותר (2133 ומעלה) וגם אז הוא זניח.

נערך על-ידי Nightbeat

פורסם

אני הייתי הולך על כרטיס ה GTX970 של MSI אחי או אם בא לך על GAINWARD אז רק על הפנטום שיותר שקט מזה.

לגבי המעבד למה מעבד K? אתה הולך לעשות OC או שסתם בא לך הפרש המגהרצים אחי ?

ולגבי ה SSD. אם כבר לקחת לוח כזה למה ללכת על רגיל ולא על M.2 כמו זה

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SHPM2280P2-240G

כדי לממן את זה הייתי חוסך כמה מאות שקלים במארז ובספק לבנדלים שיש להם אחי.

הנה דוגמה למארז + ספק חביבים לגמרי:

[table][tr]

[td]GX300.jpg[/td]

[td]Antec[/td]

[td]GX300-650PM[/td]

[td]מארזי מחשב - מארז עם ספק

GX300-650PM - Antec - GX300 mid tower - Window - USB3.0 and USB 2.0 front ports - 6 x 3.5 inch bays also compatible with 2.5 inch drives - 2 120mm fans included - ATX - Dimensions 485 mm (H) x 180 mm (W) x 475 mm (D) - With 650W Antec VP650PM modular power supply

שנה אחריות למארז, שלוש שנים אחריות לספק[/td]

[td]₪557/546[/td]

[/tr][/table]

נערך על-ידי TheOnePlus

פורסם
  • מחבר

Nightbeat-

קראתי פה:

http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/msi_z97_sli_krait_motherboard_review/1

וכן, גם לי זה היה מוזר, אולי ההתייחסות היא לכרטיס מסך הפנימי?

מצד שני בביצהחדשה הביקורות טוענות שהוא סבבה, גם במשחקים...מוזר....

חשבתי על הZ97 מאחר והבנתי שהחיבור שלו עם ה4790K עובד אחלה, והבורדים של הZ87 מצריכים עדכון ביוס, כלומר הם לא מתוכננים מלכתחילה לתמוך ב4790K. ונראה לי שאנסה לדחוק במעבד קצת עם OC.

והלכתי על המעבד הזה מאחר ומהירות הבסיס שלו היא גבוהה מההתחלה ואפשר לעלות אותה למעלה עוד.....

וחשבתי להשאר עם הEVO בגלל מהירות הכתיבה שלו, אני לא רוצה שצוואר הבקבוק ייפול על page file שנכתב לאט. לא? (זו הנחה שלי לא קביעה, מצד שני זה ייגמור אותו מהר יותר, לא?)

אני מעדיף את ה650 על ה550, ההבדל במחיר זניח ( 20+ ש"ח) וזה יאפשר לבדוק את נושא הOC ביחד עם הבורד והמעבד בסבבה. וכן, מודולרי.. אחרי שלפני כמה זמן הייתי צריך לשחק ב"מנתח" ולהחליף בין שני ספקים בגלל שלא היו להם כבלים/מתאמים מתאימים לכרטיס מסך שהתקנתי, חוויה מעצבנת ביותר :s07:.

ולגבי הזכרונות, ההבדל בין ה1600 ל1866 הוא 50ש"ח שזה גם זניח מבחינתי.

TheOnePlus -

למה לא הגיינוורד? לא מצאתי בפלונטר גרסאת פנטום שלו לצערי, אבל הMSI עולה 300ש"ח יותר מהגיינוורד, אשמח לשמוע מה ההבדל..להבנתי, לא אמור להיות הבדל ביניהם..

ולגבי המעבד, דייקת,:xyxthumbs: מהירות הבסיס שלו גבוהה יותר ואפשר גם להתקדם משם.

לגבי SSD, המחיר של הM2 הוא כמעט פי שלוש כרגע מהEVO, אני לא רואה בו טעם, אולי בעתיד אם תהיה ירידת מחירים זה יהיה חלק משדרוג חביב ביחד עם זכרון.

והמארז שבחרתי אמור להיות שקט, ביחד עם הספק. המארז שהצעת ביחד עם הספק נראים סבבה במיוחד במחיר הזה, רק המחשב הולך לשבת ליד הסלון ואני מנסה להגיע לשקט המינימלי האפשרי...

פורסם
Nightbeat- קראתי פה: http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/msi_z97_sli_krait_motherboard_review/1 וכן, גם לי זה היה מוזר, אולי ההתייחסות היא לכרטיס מסך הפנימי? מצד שני בביצהחדשה הביקורות טוענות שהוא סבבה, גם במשחקים...מוזר.... חשבתי על הZ97 מאחר והבנתי שהחיבור שלו עם ה4790K עובד אחלה, והבורדים של הZ87 מצריכים עדכון ביוס, כלומר הם לא מתוכננים מלכתחילה לתמוך ב4790K. ונראה לי שאנסה לדחוק במעבד קצת עם OC. והלכתי על המעבד הזה מאחר ומהירות הבסיס שלו היא גבוהה מההתחלה ואפשר לעלות אותה למעלה עוד..... וחשבתי להשאר עם הEVO בגלל מהירות הכתיבה שלו, אני לא רוצה שצוואר הבקבוק ייפול על page file שנכתב לאט. לא? (זו הנחה שלי לא קביעה, מצד שני זה ייגמור אותו מהר יותר, לא?) אני מעדיף את ה650 על ה550, ההבדל במחיר זניח ( 20+ ש"ח) וזה יאפשר לבדוק את נושא הOC ביחד עם הבורד והמעבד בסבבה. וכן, מודולרי.. אחרי שלפני כמה זמן הייתי צריך לשחק ב"מנתח" ולהחליף בין שני ספקים בגלל שלא היו להם כבלים/מתאמים מתאימים לכרטיס מסך שהתקנתי, חוויה מעצבנת ביותר :s07:. ולגבי הזכרונות, ההבדל בין ה1600 ל1866 הוא 50ש"ח שזה גם זניח מבחינתי. TheOnePlus - למה לא הגיינוורד? לא מצאתי בפלונטר גרסאת פנטום שלו לצערי, אבל הMSI עולה 300ש"ח יותר מהגיינוורד, אשמח לשמוע מה ההבדל..להבנתי, לא אמור להיות הבדל ביניהם.. ולגבי המעבד, דייקת,:xyxthumbs: מהירות הבסיס שלו גבוהה יותר ואפשר גם להתקדם משם. לגבי SSD, המחיר של הM2 הוא כמעט פי שלוש כרגע מהEVO, אני לא רואה בו טעם, אולי בעתיד אם תהיה ירידת מחירים זה יהיה חלק משדרוג חביב ביחד עם זכרון. והמארז שבחרתי אמור להיות שקט, ביחד עם הספק. המארז שהצעת ביחד עם הספק נראים סבבה במיוחד במחיר הזה, רק המחשב הולך לשבת ליד הסלון ואני מנסה להגיע לשקט המינימלי האפשרי...

הנה כל הפנטומים שם אחי:

http://www.plonter.co.il/stores_word/main.tmpl?word=Gainward%20Phantom%20with%20new%20PC

המאווררים שם מתפרקים בקלילות לניקיון אז בפסח הבא תהנה מזה פצצות.

ולגבי עידון ביוס מה איכפת לך ? אם אתה מרכיב ת'מחשב אחי אז תבקש מהם לעדכן לך ואם לא אז הם בינכה בטח עושים את זה.

סתם תחסוך כסף כי לדעתי ה Z97 לא שווה עכשיו כשיש את ה 87 במחירים כאלה.

פורסם

תראה אתה נשמע דיי נעול על החלקים שבחרת, הם טובים אבל אני רואה פה אפשרויות לקצץ ולהשקיע בחלקים אחרים.

Z97 או Z87 לא משנה, לפי מה שאני רואה אין לך צורך בZ97. שניהם יעבדו עם המעבד שבחרת, ישנם לוחות Z97 שגם היו צריכים לעבור עדכון ביוס לפני שיכלו לזהות את מעבדי הdevil's canyon.

חוץ מזה, המון אנשים החליטו לדלג על Broadwell ולקפוץ ישר לSkylake, שבכלל יעבוד בתושבת 1151. זה הופך את לוחות הZ97 ללא משתלמים כל עוד אין לך צורך בפיצ'רים שהם נותנים. (M.2/SATA Express בעצמך אמרת שיקר. אנחנו עוד לא שם..)

בקשר לSSD אני בטוח שתסתפק בBx100, למשחקים לא תצטרך יותר מזה וגם לפרוייקטים שלך פעם- ב.. כדי להיות בטוח תשאל בפורום אמצעי אחסון. אני בטוח שתקבל אותה תשובה.

בקשר לספק, אין סיבה שתהפוך למנתח - יש מתאמים.

הרכבתי מפרט על פי מה שהצעתי לך בפוסט הקודם שלי, השוותי עם המפרט הראשון שבנית ויצא חסכון של 550 שקלים. זה כסף שיכול להחסך או ללכת לטובת חלקים אחרים כמו כרטיס מסך עם קירור איכותי יותר ושקט יותר, ולא בסגנון רפרנס, ואפילו SSD בנפח 500GB ועדיין לשלם פחות מהצעת המחיר של המפרטים שבנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים