עבור לתוכן

מפרט למחשב ביתי פשוט, (עלות-כמה שצריך) כולל ציוד היקפי בסיסי.

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לקבל המלצה על מפרט למחשב ביתי בסיסי, שמיועד לשימושים ביתיים ״נורמליים״, אינטרנט, יישומי אופיס, סרטים, מוזיקה וכו׳ אין לי שום דרישות מיוחדות כגון שקט oc או כל דבר דומה, התקציב העומד הוא כמה שיידרש עבור מחשב מתאים לדרישות בלי לבזבז כסף מיותר, אני מעוניין גם בהמלצה לציוד הקיפי בסיסי, מסך ורמקולים המתאימים למחשב הנ״ל.

פורסם

אף על פי שהקפת כמעת את כל הסעיפים אני מציע שתמלא את השאלון שבנעוץ למען הסדר הטוב .

פורסם
  • מחבר

אוקיי. אני עורך לפי השאלון בנעוץ:

1. מה התקציב המקסימאלי?

אין תקציב מקסימלי מוגדר, אני מוכן לשלם כמה שנדרש בהתאם לשימושים שלי.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

מומלץ לא לבזבז סתם כסף, אבל חשוב מאוד שהמחשב יעבוד חלק בשימושים שלי ולא ייתקע.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

אין תקציב מוגדר, כנ״ל.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

השימושים במחשב הינם שימושים ביתיים סטנדרטיים, כגון גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס, תוכנות שונות קלילות, משחקים קלילים, סרטים, מוזיקה, תמונות וכו׳.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

כן. אני מעוניין גם בציוד היקפי בסיסי למחשב, מקלדת, עכבר, רמקולים, והכי חשוב, מסך איכותי אבל לא יקר.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא. צריך לכלול את כל הרכיבים במפרט.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

ממש לא חשוב השקט. = 1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא מתוכנן אוברקלול בכלל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא צריך לכלול מערכת הפעלה, ולא הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין צורך בחנויות מסוימות, אני צריך רק את המפרט ומכאן ואילך אני אסתדר.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

בשבוע-שבועיים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אין שום דרישות מיוחדות.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא מתוכנן שדרוג בעתיד.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

ההערה היחידה היא, שאני מעוניין כמו שציינתי למעלה, במחשב שיריץ בקלות את הדברים שאני משתמש, כלומר אני לא מעוניין ממש במחשב המינימלי בקטגוריה הזאת אם הוא לא מספיק חזק בשביל להריץ בקלות את השימושים שלי.

תודה רבה רבה מראש לכל המסייעים.

פורסם

פסחת על הסעיף החשוב ביותר, 2.א & 2.ב

כיצד נוכל להעניק לך את מבוקשך שבסעיף 12 - "מחשב שיריץ בקלות את כל הדברים שאני משתמש" כאשר אנחנו לא יודעים בדיוק מה הם השימושים ?

נא לנקוב בשמם של היישומים תוכנות ומשחקים הספציפיים שאתה מתכוון להריץ (או לפחות כמותם ודומיהם כדי לקבל סדריי גודל)

בנוסף יש סתירה קלה בסעיף 3: איכותי אבל לא יקר? לא מכיר חייה כזו.

יש מסכים בעליי פנל איכותי שעולים הרבה ויש מסכים פשוטים שלא עולים הרבה.

ההפרש מתבטא בכפל מחיר. תחליט לאן אתה מכוון ותודיע לנו כדי שנוכל לסייע .

נערך על-ידי furyanaor

פורסם
  • מחבר

בקשר לסעיף 2 כתבתי שם (מעל החלוקה לא וב מייד אחרי הסעיף) שאני צריך לשימושים ביתיים כלליים, אין לי תוכנות ספציפיות לכתוב, בעיקר שימושים יומיומיים כגון דפדפן (כתבתי גלישה באינטרנט) תוכנות צפייה שונות לסרטים, יישומי אופיס, ודברים בסדר גודל הזה. ומה שהוספתי בסעיף 12, התכוונתי, שבסופו של דבר כל נטבוק מיושן מלפני 5 שנים, מסוגל להריץ יישומים בסיסיים שכאלה כגון גלישה סרטים אופיס וכו׳ רק שאני מעוניין במחשב שיעשה את העבודה בצורה חלקה וקלילה ולא שיתחיל להתקע אם אני פותח יותר מידי כרטיסיות בדפדפן או כשאני מנסה לצפות בסרט תוך כדי שברקע פתוח מסמך וורד...... (מה שקורה לרוב במחשבים ישנים/חלשים.)

בקשר לסעיף 3, כשכתבתי איכותי, התכוונתי חברה טובה ומוצר אמין, ולא סחורה סוג ג שהיא אמנם זולה, אבל לא שווה את המחיר. (אני לא יודע ספציפית אם במסכים יש את העניין של סחורה זבל, אבל בדר״כ בכל מוצר יש סחורה דפוקה) ולגופו של עניין, כמו שכתבתי לגבי המחשב עצמו כך גם לגבי המסך, אני לא צריך איזה מסך מטורף בעל איכות מדהימה (אני לא ממש יודע מה ההבדלים בין המסכים הזולים ליקרים, אבל נראה לי שיספיק לי מסך ״פשוט״ כמו שכתבת) רק בדגש על ״איכותי״ כלומר מסך מומלץ שיעבוד בצורה טובה ויספק את התמורה למחיר.

באופן כללי, כל המחשב כולל הציוד הנלווה מיועד לשימושים יומיומיים סטנדרטיים שלא דורשים ביצועים מיוחדים.

נערך על-ידי Yaniv1991

פורסם

נגיד .. .

אמרת משחקים, אילו משחקים? האם הם דורשים מאיץ גרפי חיצוני או שניתן להסתפק בכרטיס מסך מובנה ?

טוב דילגתי הלאה, הנה מפרט שאמור לענות על הצרכים שלך מעל ומעבר:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

[table]

[tr][td]CM8064601560722.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Intel[/td]

[td]CM8064601483644[/td]

[td]מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601483644 - Intel - i3-4160 Dual core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Tray...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪584/572[/td]

[/tr]

[tr][td]H81-Pro-BTC.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]ASRock[/td]

[td]H81-Pro-BTC[/td]

[td]לוחות אם - Intel LGA1150

H81-Pro-BTC - ASRock - Socket LGA1150 cpu support - Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, HDMI video outputs - PCI Express x16 slot - 5 x PCI Express x1 slots - 6-channel audi...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪227/222[/td]

[/tr]

[tr][td]0514-012TB0.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Zeppelin[/td]

[td]0514-012TB0[/td]

[td]זכרונות - DDR3 - לנייח

0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

Lifetime Warranty[/td]

[td]₪299/293[/td]

[/tr]

[tr][td]CT120BX100SSD1.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Crucial[/td]

[td]CT250BX100SSD1[/td]

[td]דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

CT250BX100SSD1 - Crucial - 250GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 7mm (with 9.5mm adapter) - 535/370 MB/s - BX100 Series...

במלאי - שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪484/474[/td]

[/tr]

[tr][td]Six-Hundred.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Antec[/td]

[td]Six-Hundred-A400[/td]

[td]מארזי מחשב - מארז עם ספק

Six-Hundred-A400 - Antec - Six Hundred v2 gaming case - With Antec BP-400PX 400W Bottom-mounted power supply - Hot swap 3.5 inch SATA hard drive dock - Cable management compartment - Front-loaded HDD cage for up to 6 hard disk ...

שנה אחריות למארז ושלוש לספק[/td]

[td]₪296/290[/td]

[/tr]

[tr][td]AC-ALP-11-1156-775.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Arctic[/td]

[td]UCACO-AP111-GBB01SI[/td]

[td]פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01SI - Arctic - Arctic Alpine 11 Rev 2 - 92 mm PWM - SI bulk - With new PC Only...

שנה אחריות - בקניה עם מחשב חדש בלבד[/td]

[td]₪39/38[/td]

[/tr]

[tr][td]920-002836R.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Logitech[/td]

[td]920-002836[/td]

[td]מקלדות - עכבר ומקלדת אלחוטיים

920-002836 - Logitech - MK320 Cordless Desktop ENG/HEB - Logitech Unifying USB receiver - Sleek design - Whisper-quiet keys - 11 multimedia hot keys and 12 programmable F-keys - Up to 2 years for the keyboard and 1 year for ...

שנתיים אחריות[/td]

[td]₪158/155[/td]

[/tr]

[tr][td]V236HLBD.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]ACER[/td]

[td]V236HLBD[/td]

[td]LCD - 23 LCD

V236HLBD - ACER - 23 inch LED LCD - IPS pannel - Resolution 1920x1080 Full HD - 5M:1 contrast - 250 cd/m2 - 5ms response time - DVI, VGA video inputs...

שלוש שנים אחריות[/td]

[td]₪774/759[/td]

[/tr]

[tr][td]GH24NS95.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]LG[/td]

[td]GH24NSB0[/td]

[td]DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black (GH24NSC0)...

שנתיים אחריות[/td]

[td]₪82/80[/td]

[/tr]

[tr][td]SERVICEFORUM.jpg[/td]

[td]1[/td]

[td]Plonter[/td]

[td]SERVICEFORUM[/td]

[td]שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פורום הגעתם או הודיעו לנו אחרי...

[/td]

[td]₪1/1[/td]

[/tr]

[/table]

2944.00 / 2885

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22092

*המפרט כולל כונן SSD שיעיף את הביצועים השותפים לשמיים (קיצור זמני טעינה, שליטה במולטי טסקינג וחיתוך הבוט טיים בעיקר) אך יש רק 256GB נפח אחסון במחשב. אתה צריך יותר? (אתה לא מפרט!!!)

**המפרט מכיל כונן תקליטורים שנדמה לי שאפשר לוותר עליו - לשיקולך.

*** הבאנדל מארז ספק שם דיי מוגזם לצריכים לטעמי, אבל לא היה אחד אחר. שווה בדיקה בהמשך (אולי בחנות אחרת יהיה משהו אחר . .. . )

**** המסך מאוד איכותי בעל פאנל IPS בגודל 23 אינץ', אם תרצה לחתוך שם במחיר יש חלופות 21 אינץ' או פאנל פשוט יותר באזור ה400 שח .

***** מה עם רמקולים ? ?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על המפרט.

בקשר למה שאמרת על המארז והספק, אם אני מעוניין לחפש במקום אחר משהו זול יותר, מה אני צריך לחפש? יש איזשהו הספק שצריך, איך זה בדיוק מחושב? וגם לגבי המארז עצמו, האם יש הבדלים בין החברות/דגמים? בקיצור, מה אני צריך לחפש?

שאלה נוספת, אם הייתי מקצץ בSSD והולך על HDD, בנפח חצי טרה-טרה (תלוי מה ההפרשים במחירים) גם פה, איזה סוגים/חברות/דגמים מומלצים?

תודה רבה על העזרה!!!

פורסם

מומלץ שתתייעץ בפורום ספקים ומארזים לגבי המארז וספק הכח, בפרט אם אתה לא בטוח האם הם מספיק טובים עבורך.

1. בקניית ספק כח יש צורך לוודא שמדובר בספק כח של חברה מוכרת (כמו Seasonic, Antec, FSP וכד') ושיהיה בעל הספק המתאים לדרישות המחשב. אסור לקנות ספקי כח גנריים.

2. מבחינת מארז - עבור מחשב יחסית חלש (המבוסס על מעבד Pentium G או אפילו Core i3 וללא כרטיס מסך) אין יותר מדיי דרישות - יש לוודא כי מדובר במארז שמתאים לגודל הלוח מבחינה פיזית (אתה לא רוצה לקנות לוח בגודל ATX אך מארז קטן שמתאים רק ללוחות בגודל Micro-ATX) וכנ"ל לגבי הקירור למעבד (ברוב המוחלט של המקרים זו לא בעיה, אבל ראיתי לנכון לציין זאת). כמובן שרצוי לבחור מארז הבנוי בצורה איכותית.

באופן כללי רצוי מארז בעל ספק כח הממוקם בחלקו התחתון (ולא העליון), פתח איוורור בחלק העליון ולפחות 2-3 מאווררים, אבל כאמור זה פחות חשוב למחשבים חלשים יותר.

3. בקשר לדיסק הקשיח - בד"כ לא משתלם לקנות אחד בנפח של 500GB שכן בתוספת של כמה עשרות שקלים אפשר כבר לקנות דיסק קשיח בנפח כפול של 1TB. מבחינת יצרנים - בארץ נמכרים בעיקר דיסקים קשיחים של Seagate ו Western Digital, אבל יש גם דגמים של Toshiba שהם יחסית זולים. מבחינת התכונות - אתה תרצה דיסק קשיח מכני רגיל בגודל של 3.5 אינץ' העובד ב 7200 סל"ד (RPM באנגלית) ושהוא בעל חיבור SATA3 (ולא חיבור SATA2, לא שיש לזה משמעות אמיתית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים