עבור לתוכן

צריך טלפון כמה שיותר זול שעונה על דרישות מינימלי.מה דעתכם על Samsung Galaxy S6310?...

Featured Replies

פורסם

הי,

יש לי צורך בטלפון כמה שיותר זול כאשר הדרישות היחידות הן איכות קול סבירה בשיחה, הרצה טובה של אפליקציות (סקייפ, וואטסאפ, חוליו, רכבת, לוחות זמני אוטובוסים ואולי עוד משהו כזה "אפור". כלומר לא משחקים) ואמינות של הטלפון עצמו (שלא יישבר בקלות).

המחיר המבוקש הוא כמה שיותר נמוך, חשבתי על משהו בסביבות ה200-300 ש"ח, אבל אם צריך להוסיף אז אפשר.

אין שום חשיבות לגודל המסך, לסוגו (TFT/IPS) לחומרי הבניה,רזולוציה וכו'...

להזמין סיני זו לא אופציה בגלל עניין האמינות והמחסור באחריות.

מה שאני לא בטוח לגביו זו כמות הזיכרון שדרושה לטלפון- מכיוון שהוא אמור להיות רלוונטי ולהריץ אפליקציות גם בשנים הבאות, נדמה לי שRAM של 512MB הוא נמוך מדי ואולי עם ראיה לטווח הארוך יהיה נבון לחפש משהו עם 1GB?

מה דעתכם על Samsung Galaxy Young S6310 ?

הוא עולה כ390 ש"ח, 3.5 אינץ', ו748 RAM.

והאם יש לכם הצעות טובות יותר?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

המ?

פורסם
ה הדרישות היחידות הן איכות קול סבירה בשיחה, הרצה טובה של אפליקציות (סקייפ, וואטסאפ, חוליו, רכבת, לוחות זמני אוטובוסים ואולי עוד משהו כזה "אפור". כלומר לא משחקים) ואמינות של הטלפון עצמו (שלא יישבר בקלות).

אין שום מצב לקבל את הנ"ל במכשיר של 200-300 ש"ח.

שכח מזה!

הכי קרוב לזה שאפשר זה מכשיר דגל-לשעבר מיד2 - אייפון 4 או גלקסי S3 בסביבות ה~500 ש"ח. אולי גם נקסוס 4...

אם אתה מוכן להסתדר עם קרטועים וזמני תגובה של 2-3 שניות (או יותר) - אפשר להסתדר עם פחות.

הכל ירוץ, אבל לאט ומתסכל.

יש לי למשל ZTE BLADE 3 שעדיין מפעיל הכל... די לאט ודי מתסכל, אבל עובד.

פורסם
  • מחבר

וואלה.

זה בגלל הזיכרון או המעבד? (או שניהם?)

כי למשל שיחקתי עם LG L7 P714 וכל הדברים הנ"ל עבדו עליו מעולה, בגלל שהשווי שלו הוא באזור ה600 ש"ח, הנחתי שאם נוריד את עלויות המסך והמצלמה אפשר לקבל משהו מאוד תקציבי...

אוקיי, אז מה המחיר המינימילי (ואיזה מכשיר) היית מגדיר כמינימום הנדרש לריצה נורמלית (בלי קירטועים בתוכנות הפשוטות הללו)?

תודה.

פורסם

התוכנות האלה לא נשארות "פשוטות" וככל שכוח העיבוד/זיכרון שלהמכשירים עולה, המפתחים מרשים לעצמם "לנפח" את התוכנות בעוד יכולות ופיצ'רים שכבר לא ממש מתאימים למכשירים הישנים.

עושים גם פחות ופחות מאמצי אופטימיזציית ביצועים כי רוב המכשירים העדכניים ממילא מריצים אותן בלי בעיה...

בחירה בדגם חלוש/ישן תגביל אותך מאוד בבחירת האפליקציות/גרסאות וחלקן כבר לא נתמך.

מעבד לכמה MHZ יש לך במעבד או כמה RAM, יש שאלה גם של דור המעבד ואופטימיזציית תוכנה - מרום מקוסטם תוכל להפיק ביצועים עדיפים במיוחד במכשירים הבסיסיים.

לכן גדאי לקחת משהו פופולארי בקהילת XDA שיש לו רומים מקוסטמים בדוקים ויציבים.

לא חייב להתעסק עם זה בעצמך - כל ילד בדוכן סמארטפונים יעשה לך את זה ב-20 דקות, לא?

אתה מוכן ללכת על יד2?

פורסם
  • מחבר

האמת היא שזה לא ממש בשבילי אישית אלא בשביל מישהו שמרן ומאותגר טכנולוגית כך שרומים מקוסטמים איז אאוט אוף דה קווסטשיון, כנ"ל מכשיר ללא אחריות...

בוא נאמר ככה, אם נתעלם לרגע מהעתיד הרחוק (כל מה שמעבר לשנה-שנתיים), מה היית ממליץ לקחת בתור המינימום?

ואם כן נחשוב על העתיד הבינוני (שלוש-ארבע-חמש שנים) מה היית לוקח כמינימום?

לגבי המעבד, אתה מתכוון שיש התקדמות בקטע של ריבוי ליבות? או שאנחנו ממש מדברים על INSTRUCTION SETS חדשים שאיכשהו, MHZ לMHZ, ליבה לליבה, יוצרים אופטימיזציה עדיפה משמעותית?

פורסם

המינימום שבמינימום במקרה שלך - אייפון 4 מחודש עם שנה אחריות ב-650 ש"ח

http://www.olsale.co.il/itemdetails.aspx?auction_id=22987425&af=2055&zap=1

או S3 שיעלה טיפה יותר אבל עדיף בהרבה לדעתי (מסך, חיבורים, אנדרואיד).

בראיה קדימה (שנה+) הייתי הולך כמינימום על ה-MOTOROLA MOTO G ולטווח של שנתיים ומעלה הייתי הולך על ה-LG G2 שנותן לדעתי הכי הרבה תמורה למחיר (~1500 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

רגע רגע.

רגע.

את ההצעה של האייפון נתת מבחינת מפרט? לא מבחינת מפרט/מחיר?

כי הרי אותו הSamsung Galaxy Young S6310 ב390 ש"ח שהבאתי כדוגמא הראשונה מחזיק במעבד (A5) הרבה יותר חדש מה A8 העתיק של האייפון, זיכרון יותר נרחב 768 מול 512 RAM, רזולוציה יותר נמוכה (ועל כן פחות צורך בזיכרון), מסך יותר קטן (לא בטוח אם זה אותו הטיעון של רזולוציה אבל זה גם קשור לצריכה נמוכה יותר של משאבים).

הS3 זה כן, הוא בליגה אחרת.

פורסם

יש לך ב700 ש''ח בבאג את ה asus zenfone 4

לדעתי הוא הבחירה הכי טובה למרות חיי סוללה לא משהו (אבל גם אייפון 4 וSGS3 לוקים בקטע הזה)

פורסם

אני ממש לא מחובבי אפל אבל הארכיטקטורה שלהם ואופטימיזציית החומרה-תוכנה בדורות האלה עדיפים על האנדרואיד שהזכרת.

ה-S3 ללא ספק יהיה מעולה בטווח המחירים הזה - כל עוד אתה לא מתחיל לגרד את ה-800-900 ש"ח מלמטה.

פורסם
  • מחבר
יש לך ב700 ש''ח בבאג את ה asus zenfone 4

לדעתי הוא הבחירה הכי טובה למרות חיי סוללה לא משהו (אבל גם אייפון 4 וSGS3 לוקים בקטע הזה)

2 שאלות.

1. ASUS? זה לא מוצר סיני? (עם כל המשתמע בנוגע לאיכות הבניה).

אם כבר אז ב640 ש"ח יש את LG L70 D320. לא עדיף?

2. ז"א גם לדעתך בכדי לעבוד בשנה-שנתיים-שלוש הקרובות עם תוכנות פשוטות כמו וואטסאפ/וייבר, ללא קרטועים, המינימום הנדרש זה 1GB RAM ומעבד כפול ליבה של 1.2 GHZ?

ה-S3 ללא ספק יהיה מעולה בטווח המחירים הזה - כל עוד אתה לא מתחיל לגרד את ה-800-900 ש"ח מלמטה.

חחח, התכוונת לומר '1000 מלמטה' . ;)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=822764

אני ממש לא מחובבי אפל אבל הארכיטקטורה שלהם ואופטימיזציית החומרה-תוכנה בדורות האלה עדיפים על האנדרואיד שהזכרת.

.

הבנתי...

תוכל לומר אם כן מה ישתווה בעולם האנדרואיד לאותו האייפון? או שזה מסובך מדי ותלוי דגם? אם זה כך, יש איזו דרך להשוות?( אולי יש בנצ'מארקים וכדומה?)

שאלת אגב- זה אומר שיש דורות שבהם האופטימיזציה של אפל מיתדרדרת?

פורסם

עזוב את האייפון... ישן ומוגבל מדי.

ה- asus zenfone 4 נראה מעניין ויתרונו בעובדה שהוא העדכני מכולם - לא מכיר אותו.

אישית לא הייתי ממליץ למישהו לקחת פחות מ-S3 וגם זה רק לטווח קצר יחסית של שנה-שנתיים.

למעשה, שנה-שנתיים זה בעצם נצח בעולם הסלולארי - רק בגלל שהשימושים יחסית לא כבדים זה בא בחשבון.

רק אל תשכח שעוד חצי שנה למשל תצא איזה אפליקציית מסרים/מפות/צרכנות שממש תרצה אבל היא כבר עלולה להיות "כבדה" על המכשיר.

אותו דבר לגבי עידכוני מע' הפעלה.

פורסם
2

שאלת אגב- זה אומר שיש דורות שבהם האופטימיזציה של אפל מיתדרדרת?

לא ממש - פשוט אנדרואיד השתפרה פלאים והחומרה התחזקה בהרבה כך שזה פחות קריטי היום.

פורסם

הzenfone 5 וה6 מבוססים על אותו מעבד ובעצם מאוד דומים וקיבלו ביקורות מצויינות. לדעתי לך על הzenfone 4 , זה לא סיני זה טאייוני וזה אסוס - יצרנית לוחות האם הגדולה (ויש אומרים הטובה) בעולם. בנוסף יש לך מעבד אינטל atom עדכני יחסית שם ומערכת אנדרואיד קיטקט. הבעיה היחידה של הטלפון זה זמן סוללה נמוך , אם מתאפשר הייתי הולך על הzenfone 5

ביקורת בעברית : http://iandroid.co.il/blog/archives/18961

פורסם
  • מחבר

לפני הכל אני מוכרח לציין- דיברתי עכשיו עם האדם לו הפלאפון מיועד וכשאמרתי "תוכנות פשוטות" כנראה הגזמתי. התוכנות *היחידות* הן וואטסאפ, סקייפ, ווייבר, ואתר אינטרנט/אפליקציה של מערכת שעות לאוטובוסים.

זהו. לא מפות, לא צרכנות, לא כלום (אישה מבוגרת).

עדיין לא תמליץ על פחות מS3?

עזוב את האייפון... ישן ומוגבל מדי.

ה- asus zenfone 4 נראה מעניין ויתרונו בעובדה שהוא העדכני מכולם - לא מכיר אותו.

אישית לא הייתי ממליץ למישהו לקחת פחות מ-S3 וגם זה רק לטווח קצר יחסית של שנה-שנתיים.

למעשה, שנה-שנתיים זה בעצם נצח בעולם הסלולארי - רק בגלל שהשימושים יחסית לא כבדים זה בא בחשבון.

רק אל תשכח שעוד חצי שנה למשל תצא איזה אפליקציית מסרים/מפות/צרכנות שממש תרצה אבל היא כבר עלולה להיות "כבדה" על המכשיר.

אותו דבר לגבי עידכוני מע' הפעלה.

אוקיי, אז לטעמך אייפון הוא בעצם לא מספיק כמינימום...

מה לגבי טלפון רק לשנה? מפני שלדוגמא: ההמלצה על האסוס- מצאתי טלפון עם מפרט דומה אבל טיפה פחות טוב- Samsung Galaxy Trend Plus S7580 עם מעבד כפול ליבה אבל 768MB RAM ב530 ש"ח מבחינת מחיר הוא הרבה יותר טוב אבל אני לא בטוח אם הוא עבר את הרף התחתון...

לא ממש - פשוט אנדרואיד השתפרה פלאים והחומרה התחזקה בהרבה כך שזה פחות קריטי היום.

אה, לול, that make sense.

אז שניה, אם מערכת ההפעלה השתפרה זה אומר שעדיף להתקין את הגירסא החדשה על מכשיר ישן בעל אותו מפרט כמו מכשיר חדש מהשוק הנמוך יותר? כי משום מה החברות שיש לי נסיון איתן לא ממש מעדכנות את המערכת (כלומר המשתמש צריך לקחת יוזמה)...

הzenfone 5 וה6 מבוססים על אותו מעבד ובעצם מאוד דומים וקיבלו ביקורות מצויינות. לדעתי לך על הzenfone 4 , זה לא סיני זה טאייוני וזה אסוס - יצרנית לוחות האם הגדולה (ויש אומרים הטובה) בעולם. בנוסף יש לך מעבד אינטל atom עדכני יחסית שם ומערכת אנדרואיד קיטקט. הבעיה היחידה של הטלפון זה זמן סוללה נמוך , אם מתאפשר הייתי הולך על הzenfone 5

ביקורת בעברית : http://iandroid.co.il/blog/archives/18961

טוב, טכנית זה שASUS טובים בלוחות אם לא אומר שגם הטלפונים שלהם יהיו עמידים (כמו מותג פיליפס בזמנו שגלש לתחומים רבים שבחלקם הוא לא היה כל כך טוב), אבל הבנתי אותך. אכן נראה שמדובר במוצר טוב.

אני עדיין לא סגור אם זה המוצר הכי זול שעומד בצרכים אבל בהחלט חידשת לי וזו בהחלט אופציה. חשבתי שזה סיני כמו לנובו.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים