עבור לתוכן

לשדרג או לקנות חדש? מפרט למתכנת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

נראה שהמחשב הישן כבר לא כ"כ סוחב בעלייה

סה"כ השימושים העיקריים הם לתכנות - התוכנות שבשימוש הן Visual Studio, Eclipse, Unity, XAMPP, Android Studio

זה המפרט הנוכחי

מעבד: E8400 3GHz

לוח אם: Intel Desktop Board DQ35JO

זיכרון: 4GB DDR2 Kingston 400Mhz

כרטיס מסך: GeForce 210 512MB

די פרה-היסטורי, אבל האם יש משהו שניתן לעשות כדי שהעבודה עם התוכנות הנ"ל תהיה חלקה?

כנראה שכדאי בעיקר להוסיף זיכרון ראם, ללכת על 8GB או שיספיק לי גם פחות?

סה"כ המחשב מתפקד די טוב, רק מדי פעם כשמפעילים שרת או אמולטור הוא מתחיל להיחנק קצת.

תודה מראש :-)

פורסם

שמע הוא לא הדבר הכי נורא בעולם אך סביר שעוד קצת זיכרון RAM היה מועיל.

אגב אתה יכול לבדוק אם זה הצוואר בקבוק שלך...

בלי קשר לזיכרון ראם אני ממליץ בחום לעבור לכונן מערכת SSD זה ישנה לך תחיים . .

פורסם

חדש תמיד יותר טוב :)

פורסם
  • מחבר

ברור שחדש תמיד יותר טוב, רק שלפעמים צריך לבחור בין חדש לבין ביטוח רכב :smiley1:

פורסם

אני חושב שכדאי לטבול אצבע שם במים הרדודים לפני שקופצים לעמוקים :

תרכוש כונן SSD מכובד שיוכל לשמש אותך גם למחשב הבא ותראה איך אתה מסתדר איתו.

אם זה לא מספק אותך, תעיף תמחשב קנה חדש..... לא הפסדת שקל - הSSD יחושב כחלק מהתקציב של המחשב החדש...

כל זאת לא לפני שתבצע בדיקת ביצועים לזיכרון RAM. אם צוואר הבקבוק שלך מגיע ממנו אז אתה בבעיה קצת גדולה יותר.

הייתי ממליץ שתרכוש סטיק 8G בDDR3 שיוכל גם הוא לשמש אותך במחשב הבא כך שלא תפסיק כסף אך הלוח הנוכחי אינו מאפשר זאת,

לכן תאלץ לבצע בדיקת ניצולת זיכרון בעזרת כלים המיועדים לכך ותבחן האם שם הגורם לבעיה . במידה ולא, כונן SSD אמור לספק אותך !

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

furyanaor - אתה יכול לכוון אותי לכלים שאיתם עושים את בדיקת הזיכרון הזו?

פורסם

אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך מה עדיף לך כרגע להשקיע סכום X ולשדרג, שדרוג שיספיק לך בערך לשנה וחצי בערך אולי טיפה יותר, או להשקיע סכום Y שהוא גבוהה משמעותית אך ייתן לך פתרון לטווח ארוך יותר

פורסם

@pooki_1

בכדי לבדוק האם הזיכרון (מבחינת הנפח) הוא צוואר הבקבוק במערכת:

1. פתח את מנהל המשימות (Task Manager) והסתכל על צריכת הזיכרון שלך, ובפרט על נפח הזיכרון פיזי בשימוש, נפח הזיכרון הפיזי הנותר פנוי ונפח הזיכרון המוגדר כ committed.

2. פתח את התוכנה בה אתה משתמש ובדוק שוב את הפרמטרים הנ"ל (כמה זיכרון פיזי תפוס/פנוי יש וכמה זיכרון מוגדר כ committed). יכול להיות שתצטרך לבצע עבודה כלשהי עם התוכנה בכדי לראות את ניצול הזיכרון האמיתי (יש הבדל בין תוכנה פתוחה שלא עושה דבר לבין אותה התוכנה כאשר היא מבצעת עיבוד כלשהו).

3. חזור עבור כל אחת מהתוכנות שלך. אם אתה נוהג להפעיל מספר תוכנות במקביל, בדוק את מצב הזיכרון גם במקרה כזה.

4. אם בשלב כלשהו כמות הזיכרון הפיזי הפנוי יורדת ל-0/נפו הזיכרון הפיזי שבשימוש מגיע לנפח הזיכרון הפיזי המותקן במחשב (במקרה זה - 4GB), הרי שאתה צריך עוד זיכרון.

5. באופן כללי רצוי מאד שנפח הזיכרון התפוס שמוגדר כ committed לא יעבור את נפח הזיכרון הפיזי שמותקן במחשב (במקרה זה - 4GB).

בנוגע לקניית כונן SSD - זו קנייה טובה, שכן כונן ה SSD יכול לעבור למחשב הבא (בניגוד לזיכרון), אך יש לציין שכונן SSD בסה"כ יגרום למערכת ההפעלה ולתוכנות שמותקנות עליו להיטען מהר יותר ולא יותר מזה - הוא לא ייקצר זמן עיבוד או דרישה לזיכרון. יש לציין כי אם יש צורך בהרבה פניות להתקן האיחסון התוכנה מסויימת (לדוגמא- בכדי לפתוח קובץ תמונה או סרט מאד גדולים למטרות עריכה), אז כנראה יהיה עדיף להעביר את אותם קבצים גדולים לכונן ה SSD בכדי שזמן הטעינה שלהם יתקצר. כמו כן, במידה ויש מחסור בזיכרון ונעשה שימוש בזיכרון של התקן האיחסון (הדיסק הקשיח/כונן ה SSD) כזיכרון וירטואלי, אז כונן SSD ישפר את הביצועים במקרה כזה, שכן הגישה אליו מהירה יותר מאשר לדיסק קשיח מכני רגיל, אבל לא כמו הוספת זיכרון ראשי (RAM).

נערך על-ידי smalul

פורסם

^

המלצתי על כונן כי על פי הקרטועים המתוארים נשמע שהמחשב נחנק ולא מאפשרת זרימת מולטי טאסקינג כמצופה.

אני נוטה להאמין שזה יפתור לו שם את הבעיה כי הדרישות שלו שם לא בשמיים והגיונות עבור המפרט הנוכחי. אולי זיכרון ראם יכול להוות בעיה - כאמור זה בבדיקה...

לכן אני נוטה לחשוב שזה לא בדיוק סכום X לטובת שנה וחצי או סכום Y (גדול בהרבה) לזמן ארוך יותר

אלה סכום X או במקרה הגרוע Y-X, אם סכום X לא יספק מענה לתקלה.

אני לא רואה שום סיבה הגיונית שלא להתחיל לפעול במודל הזה .

פורסם

כונן SSD - מחיר X.

מחשב חדש הכולל כונן SSD- מחיר Y.

מחשב חדש שאינו כולל כונן SSD - מחיר Y-X.

מכיוון שכונן SSD הוא רכיב מומלץ ואפשר להעבירו למחשב הבא, אין סיבה שלא לקנות אחד, אלא אם כן יש פה שיקול כלכלי. במקרה הגרוע ביותר כונן ה SSD לא יעזור, ואז יהיה צורך בקניית מחשב חדש. במקרה כזה ההוצאה הכוללת היה Y, רק שהיא תהיה בשני חלקים - קודם הוצאה X לכונן ה SSD ואח"כ הוצאה Y-X לשאר הרכיבים של המחשב החדש.

כאן המקום לציין שלמרות שכונן SSD הוא רכיב מומלץ, הוא אינו רכיב חובה במחשב ובהחלט אפשר להסתדר גם עם דיסק קשיח מכני רגיל. לכן גם אם יש צורך בקניית מחשב חדש ויש צורך לחסוך כסף אפשר (אך לא מומלץ) לא לכלול כונן SSD במפרט.

פורסם

אתה מתכוון

(X+Y+(-X

נערך על-ידי furyanaor

פורסם
  • מחבר

תודה לכם :)

החלטתי ללכת על שדרוג ה RAM יחד עם כונן SSD

אם יחזיק לעוד שנה - דיינו (באווירת החג :D )

פורסם

רגע רגע אעצור הכל,

זיכרון הראם שלך הוא DDR2

לא תוכל להשמיש אותו למחשב הבא, למה לך להשקיע במשהו שכנראה יגיע לפח טרם ווידאוי ?

פורסם

@pooki_1

1. אם אתה קונה עוד זיכרון תוודא:

א. שיש לך מספיק חריצי הרחבה פנויים בלוח האם.

ב. שהזיכרון החדש והזיכרון הישן עובדים באותו המתח.

2. יש לציין כי תמיד יש אפשרות לבעיית תאימות בין הזיכרון החדש והזיכרון הישן או הלוח, כך שלא מובטח שכל זיכרון שתקנה יעבוד.

3. תמיד קיימת האפשרות שהזיכרון שתקנה (אני מניח שאתה תנסה לקנות זיכרון DDR2 משומש) יהיה לא תקין. אני ממליץ לבדוק אותו בעזרת +memtest86 בכדי לבדוק האם הוא מייצר שגיאות, רצוי לפני הקנייה (לא בטוח שזה אפשרי).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

furyanaor - מבחינתי להשקיע כ 300 ש"ח כדי שהמחשב יחזיק עוד שנה זו השקעה לא רעה (25 ש"ח לחודש :D)

smalul - אבדוק את כל הדברים האלה כמובן

תודה לכם (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים