עבור לתוכן

מפרט ב-7K למשחקים\פיתוח כולל מסך

Featured Replies

פורסם

אהלן,

המחשב ישמש בעיקר למשחקים\סרטים, אבל מדי פעם יריץ תוכנות כבדות שאני כותב ולכן אני מעוניין ב-16GB זיכרון לפחות ומעבד חזק יחסית.

מניסיון העבר, אני קונה מחשב פעם ב5-6 שנים ולא משדרג אותו, לכן אפשר להתעלם מאפשרויות שידרוג ולהתרכז בלמקסם עלות\תועלת עם רכיבים קיימים.

אני מתגורר באזור חיפה ומעדיף להזמין מחנות באזור או לחילופין חנות שמספקת איסוף מבית הלקוח במקרה של תקלה כחלק מהאחריות.

1. מה התקציב המקסימאלי?

7000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אפשר לחסוך אם אין יתרון משמעותי, אבל אין צורך בחיסכון אגרסיבי

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים ותוכנות כבדות (התוכנות כבדות מבחינת CPU, לא מבחינת GPU)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

אין משהו ספציפי.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

אין משהו ספציפי, אבל צריך להחזיק כמה שיותר שנים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

שאלה טובה

:) אני מעוניין במסך כחלק מהמפרט ואני מניח שזה חלק מהדברים שצריך להחליט. אני מניח שעדיף מסך ברזולוציה סטנדרטית (כלומר, בלי רזולוציות מטורפות) כדי שלא אצטרך להחליף כרטיס מסך כל שנתיים.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

בינוניות-גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

מסך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

2

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

הרכבת מחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אזור חיפה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

כמה שיותר מוקדם. בלי לחץ

:)

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

SSD, עדיף עם 256GB.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אם זה עוזר במשהו, את המסך אפשר להזמין מחנות אחרת ללא חשיבות למיקום.

תודה רבה.

פורסם

לא מכיר חנויות באזור חיפה אז בחרתי פשוט להמליץ לך על מפרט ותגיש אותו לחנות הקרובה לביתך או לחלופין תזמין מTMS משלוח חינם וביקרות מצוינות:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1605

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪156

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

כמות: 1 - מחיר: ₪406

מארז:

Nanoxia Deep Silence 4 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪450

ספק כוח:

Seasonic SS-550RT 550W 45A@12V 80+GOLD bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪409

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪658

כרטיס מסך:

משומש אחריות שנה וחצי ברכישה עם מחשב חדש בלבד - Sapphire 7950 3GB GDDR5 Retail BULK DUAL X בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

קשיח למחשב שולחני:

Crucial SSD 256G MX100 MLC SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪575

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪437

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪110

סה"כ: ₪5155

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5052 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/21ulb9ct

יש פה תקציב עודף לטובת מסך (מסך ברזולוציית FHD זה הסטנדרט היום)

אך רזולוציית 4K עומדת בפתח ומסתמן שזה יהיה הסטנדרט החדש בשנה שנתיים הקרובות.

הבעיה היא שעדיין אין כרטיסים מתאימים לרזולוציה הזו. לכן בחרתי לך כרטיס לא ייקר שיספיק לFHD בהגדרות גבוהות (ולא יותר מכך),

כך שלא תהיה לך בעיה לשדרג אותו בעתיד... אפילו נשאר עוד קצת כסף בצד לטובת השדרוג הבא.

*זכור שהכרטיס הזה זמין במחיר הזה בTMS בלבד

אופציה ב' היא ללכת על מערכת 2011-3 שתפיק עבורך ביצועי CPU גבוהים יותר אך תעלה יקר באופן משמעותית.

במידה ונשארים עם הכרטיס מסך המוצע כאן נותר לנו להמיר את המעבד לוח וזיכרונות ולצמצם משמעותית את מסגרת התקציב שנותיר לטובת מסך (ואולי אפילו להעלים אותה לחלוטין).

מעניין אותך מהלך כזה או שאתה נשאר עם המפרט הראשון ?

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

אני לא מעוניין באופציה לשדרוג ומעדיף לקבל את הכי טוב שאפשר כיום. בהנחה שמסך מחשב יעלה בערך 1000-1300 יש פה כמעט 1000 ש"ח לא מנוצלים, לא ?

לא הבנתי מה התכוונת כאן:

אופציה ב' היא ללכת על מערכת 2011-3 שתפיק עבורך ביצועי CPU גבוהים יותר אך תעלה יקר באופן משמעותית.

במידה ונשארים עם הכרטיס מסך המוצע כאן נותר לנו להמיר את המעבד לוח וזיכרונות ולצמצם משמעותית את מסגרת התקציב שנותיר לטובת מסך (ואולי אפילו להעלים אותה לחלוטין).

מעניין אותך מהלך כזה או שאתה נשאר עם המפרט הראשון ?

מה זה "מערכת 2011-3" ? אני לא חושב שביצועי CPU הם הבעיה במפרט הזה, אלא עיבוד גרפי, נראה לי לא מאוזן להשקיע 1600 במעבד ורק 350 בכרטיס מסך. בקיצור, למרות שלא הבנתי בדיוק מה אתה מציע באופציה השניה, אני אשמח לשמוע עליה, גם אם זה אומר שצריך להעלות קצת את התקציב. בנוסף, אני מעדיף לקנות כרטיס מסך חדש ולא משומש.

ושוב תודה :)

פורסם

בנוגע לכרטיס מסך עזוב את המחיר אל תתייחס. זה כרטיס מסך במחיר חיסון ועוד משופץ באחריות. כלומר בערך רבע מהמחיר המקורי!

(חיסול 50% הנחה ומשומש עוד 50% הנחה על ה50% הנחה!)

כרטיס כזה חדש עדיין עולה בפלונטר באזור ה1200 ש"ח וזה לא שיש לו מתחרים מי יודע מה (אולי 960GTX יכול לתת לו פייט) אז בטח שאין לו מתחרים כשהוא עולה 300 שקל...

לצורך ההמחשה, ההבא בתור בסולם הדרגות זה 970GTX שעולה כמעט אלפיים שקל. . .

אני מוסיף לזה את העובדה שאמרת שהתוכנות לא דורשות GPU אלה רק CPU כך שהשימוש במאיץ הגרפי הוא בלעדי למשחקים.

משחקים כמו שאתה בטח יודע מתחדשים כל שנייה. כדי שכרטיס יחזיק כמה שנים טובות הוא צריך להיות ממש יקר, ואנחנו לא רוצים לפגוע בביצועי CPU לטובת זה?

עובדה מעניינית - 4K בפתח. כשהוא יגיע זה ישנה את חוקים בשוק כרטיסי המסך כך שיש מה לצפות. ההמלצה שלי היא לרכוש כרטיס בינוני+ (במחיר מצחיק לטובת CPU) ובעתיד להחליף למשהו מצוין.

מערכת 2011-3 זה דור שונה של מעבדים עם תמיכה בDDR4 וכל מיני כאלה. כל זה מתבטא בכוח עיבוד CPU משמעותי יותר אך זה ייקר. זה צריך לבוא על חשבון המאיץ הגרפי,

(מה שבתצורה הנוכחית מתאפשר) אך לא יישאר תקציב גדול מידי למסך אם בכלל. לבחירתך .

*כדאי שתקרא קצת בנושא כדי שתבין על מה מדובר ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים